[Blog] MC Donald
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: [Blog] MC Donald
...tak isto môžeš povedať..."ak si niekto ani nestihne sadnúť na misu, tak to je tiež výsledok zlého stravovania"...
Ešte niečo je, ale netreba to chápať ako nejakú postupnosť, že vegetariánGrim napísal:...ale napíš mi čo...ako sa to volá? Ultravegán?...ja niesom fanatik, ja nikoho nenútim, aby sa stravoval podobne ako ja...nieje treba, všetci v mojom okolí sa podobne stravujú dobrovoľne...
Proste je to len ďalší spôsob stravovania či istej životnej filozofie. Teraz ma napadlo toto: http://en.wikipedia.org/wiki/Fruitarianism = frutariáni.
Rubiki napísal:Vegánstvo je aj podľa mňa už moc, ešte vegetariánov chápem ale vegán to už je fakt trošku fanatizmus. Hlavne taký čo sa s ním stane zo dňa na deň....
Ja poznám chalana čo mäso obmedzuje ale nieje vegetarián. Je ho trebárs len 3x za mesiac a osobne si nepametám že by bol chorý, takže strava dokáže spraviť veľa.
A k výroku že neni dobre prehnane zdravo žiť... ono to je od zvyku, keď je niekto zvyknutý na jedenie vyprážaného jedla 2x denne tak je pre neho problém akosi začať žiť zdravo ale keď je niekto zvyknutý na zdravú stravu tak nemusí rozmýšlať čo jesť aby jedol zdravšie pretože pre neho to je normálka a McD je pre neho skôr obrovská výnimka.
Son-Goku: Ty si zahájil protiofenzívu na qwertyho ? Ak áno, tak gratulujem, darí sa ti.
nech si kazdy zere co chce 
vsak som si ani nevsimol, ze by ti toto forum nejak obmedzilo tvoje stravovacie navyky...
Ak to vegáni nikomu nevnucujú, prečo tvrdia potom, že je jedlo ako MCD a tomu podobné je nezdravé? to je to isté ako keď abstinent vysvetluje alkoholikovi že alkohol je škodlivý aj keď si myslím, že čo sa týka škodlivosti je MCD a alkohol neporovnateľný.
Ja nikomu nekážem ako má jesť keď niekto chce zdravo žiť nech žije a nech si to odvôvodní ako chce ja mám takisto dôvod navštíviť zčasu na čas MCD - lebo mi to chutí a ako nefajčiar a abstinent nemám pocit, že by ma to nejak viac poškodzovalo
a len taká poznámka: Raz sme omylom kúpili sójové párky poviem vám horšie jedlo som zatiaľ nejedol(aj keď určite sú aj horšie).
MOJA CHYBA: namiesto sójové som napísal TOFU
už opravené 
Ja nikomu nekážem ako má jesť keď niekto chce zdravo žiť nech žije a nech si to odvôvodní ako chce ja mám takisto dôvod navštíviť zčasu na čas MCD - lebo mi to chutí a ako nefajčiar a abstinent nemám pocit, že by ma to nejak viac poškodzovalo
a len taká poznámka: Raz sme omylom kúpili sójové párky poviem vám horšie jedlo som zatiaľ nejedol(aj keď určite sú aj horšie).
MOJA CHYBA: namiesto sójové som napísal TOFU
tofu parky? o nich som v zivote nepocul. nie nahodou sojove? raz som si ich kupil a uz nikdy viac. ale co si tym chcel vlastne povedat? vacsina tych "zdravych" polotovarov nechuti ani mne, ale doma upravene tofu by som bez problemov dokazal jest kazdy den.
a vies aky je rozdiel medzi slovom vnucovat a tvrdit? nikto ti nic nevnucuje, to len ty a par ludi tu stale pise, ze napriek nezdravosti tam chodit budu, ako keby vam to tu niekto zakazoval.
a vies aky je rozdiel medzi slovom vnucovat a tvrdit? nikto ti nic nevnucuje, to len ty a par ludi tu stale pise, ze napriek nezdravosti tam chodit budu, ako keby vam to tu niekto zakazoval.
preco dookola opakovat, ze Mcdonald ma nezdrave jedlo a jeho pravidelna konzumacia sposobuje civilizacne ochorenia, ktore stoja za vacsinou umrti slovakov ??? ...pretoze ti garantujem, ze keby sme par rokov nic nehovorili, tak pride dalsia generacia ludi po nas, ktori by vdaka reklame a vymyvaniu mozgov aj mozno uverili, ze im to jedlo prospieva...
a u nas prave na toto mame nabeh, mcdonald je u nas predrazeny (oproti usa), tak isto mame mensie porcie...a hlavne cez vikend vidiet v McDonalde sediet strasne vela rodin s detmi, ako keby tam chodili za odmenu...a to podla mna nie je velmi dobry navyk...
nikto ti nezakazuje to jest, si dospela osoba, mas svoje prava a povinnosti, a za vsetko co urobis musis niest nasledky...a kedze z hamburgerov nejdu skodlive vypary, ktore by skodili tym co ich nejedia (ako je to s pasivnym fajcenim), tak nie je dovod na to, aby sme prijimali zakony, ktore by podobne jedlo zakazali...to by sme museli zakazat milion dalsich skodlivych veci...
takze si kludne robte co chcete a papajte co chcete, mozno za par rokov, pokial budete mat to stastie, ze prezijete prvy infarkt, tak si spomeniete ze nieco o tej nezdravej strave asi aj bola pravda...
a u nas prave na toto mame nabeh, mcdonald je u nas predrazeny (oproti usa), tak isto mame mensie porcie...a hlavne cez vikend vidiet v McDonalde sediet strasne vela rodin s detmi, ako keby tam chodili za odmenu...a to podla mna nie je velmi dobry navyk...
nikto ti nezakazuje to jest, si dospela osoba, mas svoje prava a povinnosti, a za vsetko co urobis musis niest nasledky...a kedze z hamburgerov nejdu skodlive vypary, ktore by skodili tym co ich nejedia (ako je to s pasivnym fajcenim), tak nie je dovod na to, aby sme prijimali zakony, ktore by podobne jedlo zakazali...to by sme museli zakazat milion dalsich skodlivych veci...
takze si kludne robte co chcete a papajte co chcete, mozno za par rokov, pokial budete mat to stastie, ze prezijete prvy infarkt, tak si spomeniete ze nieco o tej nezdravej strave asi aj bola pravda...
takze jedlo z mekacu zabija vecsinu slovakov.a napisem to co s oblubou pise demagog hughito:podloz to niecim.
no a ked si kupis parok z tofu a ocakavas, ze bude chutit ako ten bravcovy, tak jasne ze ta taky parok z tofu sklame...to je rovnake ako keby som ja ocakaval pivo velvet a nalieval si nealko pivo
tofu je ale podla mna fajn, lebo dost vela zdravych veci proste chuti hnusne, ale tofu je zdrave, ma vela zivin a bielkovin a napriek tomu ma neutralnu chut, resp. chuti ako papier...a to je velmi dobre, lebo ked ho nechas odlezat v nejakej marinade tak tofu do seba nasiakne tu chut marinady, takto si to mozes pripravit na milion sposobov a chuti...samozrejme marinadu si treba vyrobit a nie kupit v supermarkete nejaky humus plny Ecok, stabilizatorov, farbiv a zvyraznovacov chuti...
tofu je ale podla mna fajn, lebo dost vela zdravych veci proste chuti hnusne, ale tofu je zdrave, ma vela zivin a bielkovin a napriek tomu ma neutralnu chut, resp. chuti ako papier...a to je velmi dobre, lebo ked ho nechas odlezat v nejakej marinade tak tofu do seba nasiakne tu chut marinady, takto si to mozes pripravit na milion sposobov a chuti...samozrejme marinadu si treba vyrobit a nie kupit v supermarkete nejaky humus plny Ecok, stabilizatorov, farbiv a zvyraznovacov chuti...
ale ja nejdem MCD pravidelne to nič nemení, že to jedlo je pre mňa chutné ale neber ma tak že zakaždým keď idem okolo MCD tak sa tam najem 
Ja teoreticky okrem toho ze zčasu načas idem do MCD žijem pomerne zdravo, nepijem, nefajčim a športujem aj teraz mám svalovicu z včerajšieho jazdenia výhodou môjho športu je že posilujem prakticky celé telo a potom aj celé bolí
a to s tou odmenou je bohužial tak
Ja teoreticky okrem toho ze zčasu načas idem do MCD žijem pomerne zdravo, nepijem, nefajčim a športujem aj teraz mám svalovicu z včerajšieho jazdenia výhodou môjho športu je že posilujem prakticky celé telo a potom aj celé bolí
a to s tou odmenou je bohužial tak
nie jedlo z McDonaldu zabija vacsinu Slovakov...ale AJ jedlo z McDonaldu zabija vacsinu Slovakov...pretoze viac ako polovica Slovakov zomiera na srdcovocievne choroby a tieto choroby vznikaju vylucne stravovanim sa nezdravymi jedlami, nedostatkom pohybu, pripadne este aj fajcenim a pitim chlastu...
a ano, aj mne chutia niektore veci z Mc (vsak som to aj pisal v tejto teme), ale nejedol som tam par mesiacov...naviac som sa vzdy citil, taky strasny nafuknuty, tazky a trpel plynatostou chvilu, pritom pocit sytosti netrval nejako velmi dlho v pomere s prijatymi kaloriami...
kuracie nugetky a hranolky si mozem urobit aj doma a to ovela lacnejsie ako v Mc...
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2011, 23:35)
http://www.aktuality.sk/clanok/179898/b ... -fajcenim/
a ano, aj mne chutia niektore veci z Mc (vsak som to aj pisal v tejto teme), ale nejedol som tam par mesiacov...naviac som sa vzdy citil, taky strasny nafuknuty, tazky a trpel plynatostou chvilu, pritom pocit sytosti netrval nejako velmi dlho v pomere s prijatymi kaloriami...
kuracie nugetky a hranolky si mozem urobit aj doma a to ovela lacnejsie ako v Mc...
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2011, 23:35)
http://www.aktuality.sk/clanok/179898/b ... -fajcenim/
-
Fabo
Hardcore addict
sorry ze vytahujem stary post, ale toto mi nedalo:
kde, preboha KDE su v pizze nezdrave tuky a je strasne mastna?? Normalna pizza je cca do pol centimetra, skor tak do 3mm kysnuteho cesta a na tom ulozeny paradajkovy pretlak a obloha - jasne ze ked si dam u nas na intrakoch placku podle uzenare tak tam bude mastnota, ale kde sa mi ma nabrat mastnota na takej, ja neviem, hawaii?Peter_Retep napísal:lebo ta pizza je strasne mastna a su tam nezdrave tuky.
-
moosha
Darca
Asi myslel Pizzu Hut, lebo ta je mastna jakeby som slaninu zral a je cela napita olejom. But still fuckin delicious 
tak ale normalny clovek si pod pojmom pizza nepredstavi pizza hut... aspon dufam
Ja osobne či sa najem v MCD ale v inom fast foode, tak potom sa cítim nafúknutý, som nafúknutý a trpím plynatosťou a za 30 minút som opäť hladný.Takže sú to pre mňa len vyhodené peniaze.V MCD som bol asi pred mesiacom a predtým som mal prestávku tak pol roka.Keď nemusím tak sa radšej najem doma.Ale keď som v OC tak čo iné mi zostáva než sa najesť vo fast foode.
ked nie je ine vychodisko tak sa da u MCka najest... dokonca sme mali so spoluziakmi vzdy v okne medzi rannymi cvikami ritual ist tam na ranajky... ale obzvlast to nevyhladavam...
zdravej strave sa vyhybam na mile, preto ze mam problem pribrat a verim ze zo zeleniny to nepojde uz vobec ale halvne preto, ze mi par rokov zvyseny prijem vlakniny nerobi dobre.
zdravej strave sa vyhybam na mile, preto ze mam problem pribrat a verim ze zo zeleniny to nepojde uz vobec ale halvne preto, ze mi par rokov zvyseny prijem vlakniny nerobi dobre.
McD a podobné fastfoody beriem ako núdzové zdroje kalorií........ Podľa možnosti sa im snažím vyhýbať.... a pravdupovediac.... tá ich strava mi v porovnaní s inými alternatívami nechutí..... Na jednej strane za podobné peniaze ako v McD dostanem poriadnu pizzu alebo slušné menu v reštike a to je už najedenie sa o niečom inom.... A na strane druhej - dajte si vedľa seba poctivo doma pripravený hamburger z kvalitných surovín a "umelohmotný" konzumný hamburger z fastfoodu.... A kto nepoznám rozdiel by mal asi navštíviť lekára.....
edit.
Za 4,70 sa dokážem napapať pre mňa za mňa aj v Starom meste v BA - napr. Reštaurácia Senátor (kúsok od sochy toho bezdomovca vyliezajúceho z kanála, podnik môžem len doporučiť....)
edit.
Za 4,70 sa dokážem napapať pre mňa za mňa aj v Starom meste v BA - napr. Reštaurácia Senátor (kúsok od sochy toho bezdomovca vyliezajúceho z kanála, podnik môžem len doporučiť....)
-
moosha
Darca
Ja neviem v akych mestach vy byvate... ale by zaujimalo ze v ktorej DOBREJ restike sa najete a napijete za €4,70 (to je hodnota velkeho menu v McDons). Vyvarovna ani jedalen nie su DOBRE restiky. Vazne.