Medina v SR
-
MrMarosko14
Novice
Medina v SR
Ludia kde je lepsia medina Ke alebo BA ?? ja viem ze nejlepsie je v Mr ale tak tam ma nezoberu.
kam by som mal ist. Ke mam blizko od domu len cca 60 km. ale su to Ke nehovoria o tej medine moc dobre... a BA hmm moc nepoznam studentov ale hovoria ze ja tam bordel ako v tanku.... noo ja neviem...
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Medina v SR
co ja fim ja som strojar ale tak sprtam sa do zachranarstva a vacsina ludi je stred slovenska vychod a su tuna v BA. Pokial vem tak sa nestazuju nanic a ani nelutuju ze nesli do KE ked zajtra mame trening tak sa ti ich popytam 
-
bolek
Guru
Hovorí sa, že v Martine je najlepšia úroveň. Neviem, ja sa nesťažujem, ale tak keď chceš, učíš sa, môže ti byť jedno, kde si.
-
Runes
Addict
este tak poviem ze kamaratka je v brne a je to tam dost o drzku ale vybavenost o akej sa nam tuna ani nesniva. Ale neni to tam taka "flakarina" ako tuna
za 1 semester sa museli naucit kazdu jednu vec v tele po latinsky a podobne haluze. Ale chvali si to akurat ze sedi nad knihama stale.
-
Vigor
King
Runes, lebo na Slovensku sa to naucit nemuseli vsak
?
Mam kamaratov aj v Brne aj v BA, narocnost rovnaka aspon co som sa s nimi rozpraval. KE sa vyjadrit nemozem. Ale spokojni su znami aj v BA aj v Brne.
Mam kamaratov aj v Brne aj v BA, narocnost rovnaka aspon co som sa s nimi rozpraval. KE sa vyjadrit nemozem. Ale spokojni su znami aj v BA aj v Brne.
-
Runes
Addict
No neviem ci natom az tak drilovali ono dost zalezi aj od studenta. Ale ona chodi z chalanom co chodi tuna v Ba viac menej uz konci a neviem ked sa rozpravali vyslo s toho ze to Brno je narocnejsie. Kazdopadne lepsie vybavene je to Brno a ak sa nemylim je to aj novy komplex.
-
Vigor
King
Drilovali to, resp. ti moji znami to driluju rovnako. Medinou nemas sancu prejst bez toho, aby si sa driloval ucico a na medicine s aucis vsade to iste. Preto vravim, ze narocnost Brna a BA je rovnaka. Vybavenie je pravepodobne na strane Brna, ako vravis.
Vybavenie je na strane Brna, profesori, asistenti a ostatni vyucujuci su na strane Brna. Co sa tyka Bratislavy a mediciny, je to chaos, vojna medzi katedrami, kto vyhodi viac studentov. Ucivo je sice stale rovnake, ale nie vzdy je dostatok kvalitnych ucebnic. A takisto skusajuci. Niekde ti toleruju to za co by ta iny vyrazil, alebo ta rovno vyrazi lebo sa zle vyspal. 
Kazdopadne, ak mas na vyber Ba alebo Kosice, urcite chod do Bratislavy, medicina v Kosiciach stoji za nic..
Kazdopadne, ak mas na vyber Ba alebo Kosice, urcite chod do Bratislavy, medicina v Kosiciach stoji za nic..
Ak sa chces specializovat tak Blava, ak vseobecnu medinu tak Martin, teda aspon podla toho co som pocul...
Prečo je medina v KE zlá? 
No neviem, moja sestra studovala vseobecne lekarstvo v BA a specializaciu ziskavala az po skole...Jake napísal:Ak sa chces specializovat tak Blava, ak vseobecnu medinu tak Martin, teda aspon podla toho co som pocul...
Inak je urcite narocnost studia v BA a Brne rovnaka (Poznam sice viac vyhodenych medikov z Brna, ale neviem, ci to bude tou narocnostou :D)
Narocnost uciva je rovnaka,ale skusky sa lisia,co je si myslim podstatne, rozdielny je ten pristup k ucebniciam, moznostiam si nieco z toho co sa ucis vyskusat v praxi, pristup profesorov na skuskach,etc..
Ad specializacia..Po skonceni mediciny su vsetci s titulom MUDr., vsetci vedia v podstate rovnake nic,ako nam s oblubou opakuju na kazdom kroku, a specializaciu ziskavaju az pocas praxe ako atestacie..pocas studia si sice mozes vybrat ci sa zamerias na pediatriu, alebo ostanes "vseobecny", ale to ta skor ako v tusim stvrtaku trapit nemusi..
Ad Kosice: nepoviem ti vlastne skusenosti,z toho co som pocul od znamych, tak baziruju na uuuplnych koninach, vyrazia ta na nepodstatnej malickosti, i ked si mal vsetko ostatne na A, etc..Ale vravim, nemam to zazite, viem len z druhej ruky..
Ad specializacia..Po skonceni mediciny su vsetci s titulom MUDr., vsetci vedia v podstate rovnake nic,ako nam s oblubou opakuju na kazdom kroku, a specializaciu ziskavaju az pocas praxe ako atestacie..pocas studia si sice mozes vybrat ci sa zamerias na pediatriu, alebo ostanes "vseobecny", ale to ta skor ako v tusim stvrtaku trapit nemusi..
Ad Kosice: nepoviem ti vlastne skusenosti,z toho co som pocul od znamych, tak baziruju na uuuplnych koninach, vyrazia ta na nepodstatnej malickosti, i ked si mal vsetko ostatne na A, etc..Ale vravim, nemam to zazite, viem len z druhej ruky..
lepsia je v Ba, aj zivot, moznosti, vsetko. ale najlepsia rada je, aby si sa na medinu vykaslal, nestoji to za to.. 
-
axxis
Addict
vidno, ze vies o com hovorisRunes napísal:este tak poviem ze kamaratka je v brne a je to tam dost o drzku ale vybavenost o akej sa nam tuna ani nesniva. Ale neni to tam taka "flakarina" ako tunaza 1 semester sa museli naucit kazdu jednu vec v tele po latinsky a podobne haluze. Ale chvali si to akurat ze sedi nad knihama stale.
-
adox
Light Professional
hm prečo si myslíš že to za to nestojí ?gogo956 napísal:lepsia je v Ba, aj zivot, moznosti, vsetko. ale najlepsia rada je, aby si sa na medinu vykaslal, nestoji to za to..
-
bolek
Guru
Veď nemusíš ostať v meste, kde vyštuduješ. Aj keď budeš študovať v nejakom zapadákove, môžeš odísť do Blavy, Čiech alebo kamkoľvek. Inak ja nejakú nevýhodu v tom, že študujem v malom meste nevidím. Skôr to má výhody- všade sa dostanem do pol hodiny pešo, všetko je poruke, nestrávim presúvaním sa z jedného miesta na druhé pol dňa, netrčíš v dopravnej zápche. A čo potrebuješ k životu máš v každom meste. Aj tak sa je na medine dosť treba učiť.gogo956 napísal:lepsia je v Ba, aj zivot, moznosti, vsetko. ale najlepsia rada je, aby si sa na medinu vykaslal, nestoji to za to..
-to mi povedali ludia co ju skoncili, alebo studovali a nedokoncili.. Je to strasne tazka skola, asi uplne najtazsia, fakt, a potom ked ju skoncis tak ako lekar dostavas uplne smiesne peniaze. Proste povedali, ze keby vedeli co to obnasa, tak druhykrat by do toho urcite nesli..A este nieco : tym ze ju skoncis este nie si plnohodnotny doktor, ale si musis robit dalsie a dalsie atestacie, takze az po relativne dost rokoch sa mozno dostanes k dobremu platu. Zatial taky co skonci lahku ekonomicku a je sikovny, tak po par rokoch praxe uz moze byt na dobre ohodnotenom veducom mieste a je za vodou /a hlavne sa tak nenadrie, nocne a pod/adox napísal: hm prečo si myslíš že to za to nestojí ?
bolek
mne to tak hovoria ludia co sem prisli z mensich miest, ze v Ba je v kazdom smere ovela viacej moznosti. Napriklad tu sa daju najst pre studakov vzdy nejake brigady a za viac penazi, viacej moznosti na zabavu, koncerty, kluby a pod. Aspon oni to tak hovoria, ja som si to nikdy neuvedomil.
-
bolek
Guru
Zábava a nejaká brigáda sa dá nájsť skoro v každom meste. A už len to, že sa v tom meste nachádza vysoká škola znamená, že tam budú určite nejaké študentské akcie, zábavy a určite to bude dostatočne veľké mesto, aby sa tam dala nájsť práca. Aj keď ja poznám len málo takých, čo to študujú a popri tom stíhajú pracovať.
bolek
ja zase nepoznam asi nikoho kto by popri skole aj nebrigadoval.. A tu viacej aj platia na hodinu.
ja zase nepoznam asi nikoho kto by popri skole aj nebrigadoval.. A tu viacej aj platia na hodinu.
Drzim ti palce, aby si si nasiel popri medicinie, nech uz kdekolvek, brigadu, a stihal to este aj do skoly s ucenim..
Prve dva tri roky budes rad, ze stihas sa aspon ucit a chodit sem tam na nejake zury:) Ak budes sikovny tak sa mozes zamestnat na skole na nejakom ustave ako asistent, a neco malo ti zaplatia..
Prve dva tri roky budes rad, ze stihas sa aspon ucit a chodit sem tam na nejake zury:) Ak budes sikovny tak sa mozes zamestnat na skole na nejakom ustave ako asistent, a neco malo ti zaplatia..