Metadata

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
M1No
Medium Star
Medium Star

Metadata

Príspevok od používateľa M1No »

Ahojte, potreboval by som radu potreboval by som upravit metadata v obrazku teraz ked dam pravym na obrazok dam vlasnosti podrobnosti tak ked zidem dole su tam podrobnosti a dole subor a tam je napisana cesta k obrazku a dole je este Vlastnik a pocitac kde su napisane informacie ako nazov mojho pocitaca a moje meno ako to odstranim da sa to alebo to tam bude stale ? Dakujem za odpoved
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Metadata

Príspevok od používateľa aacid »

rozne programy na pracu s fotkami vedia upravovat aj metadata. inak hovori sa im EXIF data, najdes aj online exif editory.
vacsinou mas moznost ich upravovat alebo komplet vymazat.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Alt+enter a das odstranit vlastnosti v podrobnostiach. Alebo: https://www.geckoandfly.com/7987/how-to ... ee-editor/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

XnView, alebo XnView MP, dokaze zmenit EXIF datum, alebo odstranit EXIF uplne, nie som si isty, ci je mozne upravit EXIF data jednotlivo, ale ja tam ziadne meno nemam, tak mozno to meno nie je v EXIF, ale niekde inde, este maju obrazky IPTC, to je mozne upravovat v XnView.

Vyhodou XnView je aj to, ze je mozne vykonavat tieto upravy aj hromadne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Vlastník, počítač a cesta k súboru vo vlastnostiach obrázku nie sú EXIF dáta a nepôjdu odstrániť podľa mňa.
Sú to vlastnosti súboru ako také. "Vlastníka" by šlo zmeniť no zas len za "niekoho" v rámci toho počítača.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak som si pozrel nahodny subor a pod Details je Owner a Computer, teda ak niekto pouziva ako ucet svoje meno, tak tam zrejme bude, dole je odkaz na "Remove Properties and Personal Information", ale nefunguje to, stale ma karta Details dane informacie, je to bug? Mam Windows 10 21H1 64-bit.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Neni to bug. Ked to das do ineho PC, tak tam bude ukazovat nazov toho PC a nazvy uctu. Ked to das do dalsieho PC, zase to ukaze ine udaje.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Tu sa zrejme miešajú dve kategórie - metadáta samotného obrázku, teda EXIF a metadáta súboru ako takého v konkrétnom počítači. EXIF ide zmazať, editovať. Niektoré údaje o súbore tiež - napríklad čas vytvorenia, úpravy, otvorenia. Vlastník, počítač a cesta k súboru sa odvíjajú od umiestnenia súboru.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Exif

https://www.idnes.cz/technet/software/m ... ftware_dvr
M1No
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M1No »

Dakujem za pomoc uz mi je to jasne :)
Napísať odpoveď