Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 21 Okt 2017, 12:05



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 265 ]  Predchádzajúca  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Ďalšia

Choď na stránku
Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2011
Príspevky: 1665
Bydlisko: kame-hame-BA
Karma: Level +5
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
mozu ovplyvnit kvalitu signalu spotrebice? ..napr. v obyvacke mam slaby signal. ked spustim v kuchyni mikrovlnku (je cca na polceste medzi obyvackou a wifi routerom), zhorsuje sa / prestane fungovat internet.
.
moze sirenie signalu ovplyvnit material, z ktoreho je spotrebic vyrobeny (napr. stara biela chladnicka vs. nova a antikorovym povrchom)....?


27 Sep 2012, 10:12
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.5.2007
Príspevky: 1947
Bydlisko: Topolcany
Karma: Level +2
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Hej, mikrovlnka moze dost ovplyvnit signal. Ostatne spotrebice uz len minimalne.


27 Sep 2012, 15:48
Profil  ICQ  Skype  Pokec  Facebook  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.1.2008
Príspevky: 2055
Bydlisko: SC:\
Karma: Level +3
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Citácia:
provider je UPC.....
Kazde zariadenie ma vlastny stitok a ciarovy kod ktory davame do systemu. Ak si chces zmenit primarne zariadenie a nebodaj mas Bussines Internet cez mac tak musis zavolat na helpdesk popr. Ti mozem pomoct aj ja kedze sa nachadzam v dataentry .


27 Sep 2012, 18:12
Profil  Skype  Facebook  WWW
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.3.2008
Príspevky: 3461
Karma: Level +5
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
no uz som to nainstaloval, prekvapivo bez problemov, ziadne provider data som nepotreboval, v podstate som to len zapojil, postupne nechal nastavit prilozenym CD, nasledne vytvoril ssid/pass, ponastavoval nejake bezpecnostne srandy a fici to


28 Sep 2012, 12:49
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.1.2008
Príspevky: 2055
Bydlisko: SC:\
Karma: Level +3
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Len pozor aby potom system u UPC nehlasil nelegalny pripoj :)


28 Sep 2012, 17:57
Profil  Skype  Facebook  WWW
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.3.2008
Príspevky: 3461
Karma: Level +5
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
preco by mal?

//autoeditácia príspevku (29 Sep 2012, 22:26)
len updatnem, ja som s modemom nerobil nic, len som nan nahodil router, modem som ani neodpojil


29 Sep 2012, 20:15
Profil  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.11.2008
Príspevky: 1263
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +3
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Ahojte.verim, ze mi pomozete s mojim problemom. Prednedavnom som kupil noby belkin router.vsetko som nastavil bez problemov.avsak neskor som zistil, ze problem predsalen nastal. A to pri online hrani. Pri niektorych hrach cez internet mi pise ze sa nedokaze pripojit,respkt. Pise chyby v zmysle natavenia DMZ, NAT configure,IP..tento problem pominie, ak router odpojim a PC prepojim len priamo s modemom.tam uz problem nieje. Iba vzdy ked som prepojeny cez router.moc sa do tychto veci nevyznam,tak som sa nejak extra ani nechcel babrat do nastavenia,tak sa pytam vas.za kazdu radu dakujem


01 Okt 2012, 11:27
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.3.2005
Príspevky: 4840
Bydlisko: Doma
Karma: Level +5
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Skus vypnut firewall na strane routru, pretoze NAT s tym podla mna nema nic.


01 Okt 2012, 12:51
Profil  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.11.2008
Príspevky: 1263
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +3
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
nepomohlo:(


01 Okt 2012, 14:11
Profil  ICQ  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.9.2008
Príspevky: 137
Karma: Level +1
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Si si istý, že maš dobre nastavené natovanie IP adresy na routry?


18 Okt 2012, 13:45
Profil  Skype  Pokec  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.4.2007
Príspevky: 1265
Karma: Level +3
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
potreboval by som pokryt cely dom signalom a klasicka antena na routri (d-link dir 600) to nezvlada. dala by sa nahradit touto a pouzit ju aj v interieri?

http://alza.sk/panelova-antena-pan-10-d71775.htm?d=desc


03 Jan 2013, 0:12
Profil  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35277
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Odkazy nemaju byt v CODE, vid. pravidla fora. Takze si to laskavo oprav.

Davat takuto antenu je nezmysel, riesil by som to radsej novym routrom, ktory bude mat vacsi vyzarovaci vykon a silnejsiu antenu, pripadne kupit radsej vsesmerovu antenu.


03 Jan 2013, 2:12
Profil  WWW
Amateur
Amateur
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.8.2011
Príspevky: 16
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Dobri den mam otazočku mam doma DSL-2641R malo by byť aj wifi doteraz som to nepotreboval no momentalne by som sa potreboval pripojit s telefonom na svoju wifi ale neviem heslo neviete či heslo pôjde nejako zistiť?


08 Jan 2013, 17:53
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.3.2005
Príspevky: 4840
Bydlisko: Doma
Karma: Level +5
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Heslo je pisane na stranke telekom.sk alebo na bezplatnej infolinke. Tusim tam byva admin/admin, profesor/ucitel alebo nieco take. Treba pohladat. Pripadne ho resetni a bude povodne heslo (co som napisal).


08 Jan 2013, 20:47
Profil  
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.2.2013
Príspevky: 1
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Dobrý deň, potrebujem poradiť lebo už neviem kde mám hľadať. Ide o to, včera doobedu som bola na svojom notebooku a bolo všetko v poriadku, poobede som zapla notebook a nemohla som sa pripojiť na internet. Skontrolovala som všetko. Pripojenie na internet na počítač je v poriadku. ale ak na notebooku dám pripojiť k sieti tak moju sieť nie je možné nájsť a pritom to mám nastavené automaticky, internet odoberám od spoločnosti UPC router i wifi je bolo odpojené a naspäť pripojené, prekontrolované sú všetky káble.


23 Feb 2013, 13:33
Profil  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.9.2008
Príspevky: 137
Karma: Level +1
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
charmed píše:
Dobrý deň, potrebujem poradiť lebo už neviem kde mám hľadať. Ide o to, včera doobedu som bola na svojom notebooku a bolo všetko v poriadku, poobede som zapla notebook a nemohla som sa pripojiť na internet. Skontrolovala som všetko. Pripojenie na internet na počítač je v poriadku. ale ak na notebooku dám pripojiť k sieti tak moju sieť nie je možné nájsť a pritom to mám nastavené automaticky, internet odoberám od spoločnosti UPC router i wifi je bolo odpojené a naspäť pripojené, prekontrolované sú všetky káble.


Ako internetový technik ti poradím toto.
Spôsobovať to môže kadečo. Preto je nalepšie vyskúšať všetky tieto veci.
Router vytiahni z elektriky a znovu zapni. Ak je to možné prepoj si káblom notebook s routrom, či ti internet pôjde.
Ak áno, chyba je v berdrôtovej časti (či už routra alebo notebooku).
Ďalej vypni a zapni wifi sieťovú kartu. Nie len tlačilom na notebooku ale aj priamo v sieťových pripojeniach.
Na koniec, (Ak máš zaheslovanú wifi sieť, MUSÍŠ vedieť svoje HESLO !!!)
choď do centra sietí, tam do správy bezdrôtových sietí, vyber si sieť, ku ktorej sa pripájaš a odstráň ju. Prikladám aj obrázok.
Po tomto skús vyhľadať tvoju sieť a na novo sa ku nej pripojiť.
Ak ti ju nenájde ani teraz, a pri tom ti nájde nejaké iné siete, už len skús pozrieť či náhodou nemá router tlačidlo na vypnutie wifi. A ak nemá, tak to bude pravdepodobno routrom.

PS: Ak môžeš, skús vyhľadať sieť na telefóne s wifi, alebo iným zariadením, či ti jú nájde. Aby si vedela s istotou potvrdiť, či je to chyba notebooku alebo routra.


Prílohy:
Poznámka: Ako vymazať údaje o pripojení.
Aj toto niekedy bráni, opätovne sa pripojiť ku sieti.


24 Feb 2013, 11:56
Profil  Skype  Pokec  
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.3.2013
Príspevky: 4
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Zdravim, chcel by som sa opytat kamarat sa chce pripojit na moju siet (zdielat internet) byvame od seba cca 1km a presne vidim na neho. Pripojil som sa normalne aj net ide len ked dam zmerat rychlost nabehne max. 5 Mbit a mam 12 Mbit internet. V access pointe mi ukazuje signal 30 dbi neviem mam to dost? alebo čo by mohlo sposobovat že neda plnu rychlost. Mam acess poin wl 5460ap. Dik za odpoved


12 Mar 2013, 0:51
Profil  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35277
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
soos: Slabe zariadenia, ci uz u neho alebo na tvojej strane.


12 Mar 2013, 2:51
Profil  WWW
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.3.2013
Príspevky: 4
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Vedeli by ste mi niečo odporučit nejaky acess point, antenu ? Dik


12 Mar 2013, 23:30
Profil  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35277
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Ako funguje ta siet??? Ty mas doma len 5460AP s tou malou antenkou a kamarat sa pripaja na teba smerovou antenou??? Ak ano, tak riesenim by bolo pripojit na tvoje AP vsesmerovu antenu a potom to skusit.


12 Mar 2013, 23:49
Profil  WWW
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 265 ]  Predchádzajúca  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.120s | 16 Queries | GZIP : On ]