môže neplnoletý bývať sám??

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
kerefáček
Expert
Expert

Príspevok od používateľa kerefáček »

LukasqoO
King
King

Re: môže neplnoletý bývať sám??

Príspevok od používateľa LukasqoO »

seru ta fotrovci a chces mat pokoj ? :D
kerefáček
Expert
Expert

aj to :D, ale je financna moznost, ze by mi namiesto internatu platili byt- bud prenajom alebo splacanie uveru- bolo by to určite aj teraz aj do buducnosti lepšie ako internat.
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Pokial nemas 18 tak zmluvu o prenajme bytu budu za teba musiet podpisat rodicia. Inac ak budes platit najomne majitelovi bytu v poriadku a nacas tak preco nie? Len aby bol ochotny si tam niekoho takeho ubytovat.
kerefáček
Expert
Expert

ano, ale ak by to niekto nahlasil- napr. sused alebo čo ja viem, nemôžu byť z toho problémy?? neviem aké...
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

ked sa nebudes nikomu stazovat, ze byvas sam, tak nemas mat preco z toho problem.. kamos od 15tich rodicov nevidel.. takze je to na tebe, ci to zvladnes..;)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Komu by mal čo ten sused nahlásiť? Môže nahlásiť polícii akurát ak budeš rušiť nočný kľud a podobne, ale to Ťa môže nahlásiť aj keď budeš 18+.

Ak je nájomná zmluva na Tvojich rodičov, ak Ti ho platia, ak nevadí majiteľovi, že tam bývaš sám, tak nevidím žiadny problém. To je to isté akoby Tvoji rodičia šli niekde na týždeň na dovolenku a Ty by si ostal doma sám..

:)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no neviem či je to to isté. Keď idú rodičia na dovolenku a jeho nechajú doma, je to v poriadku lebo tam má trvalý pobyt. Ale ak chce bývať sám niekde na byte, musí si nahlásiť na polícii prechodné bydlisko. Rovnako to funguje aj keď ideš na intrák. Buď si ho ideš hlásiť sám, alebo ho za teba nahlási intrák. A práve tam môže nastať problém. Neviem ako je to s neplnoletými, či ich nemusí nahlásiť rodina u ktorej býva. To by znamenalo, že by si aj jeho rodičia muselii uviesť ten byt ako prechodné bydlisko a nahlásiť že býva u nich, čo im však bude nepohodlné keď tam nebývajú. Lepšie by bolo prezistiť si to na nejakom úrade (bohužial mi nenapadá kto to má na starosti)
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

audiotrack napísal:Rovnako to funguje aj keď ideš na intrák. Buď si ho ideš hlásiť sám, alebo ho za teba nahlási intrák.

Tak to pocujem prvy krat, a na intraku som byval takmer rok :shock:
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Myslím, že neexistuje povinnosť si niekde nahlasovať prechodný pobyt. Bývam už tretí rok mimo trvalého bydliska a nič také som neriešil. Podobne kopec ľudí v mojom okolí. Prechodný pobyt si nahlasuješ, len ak chceš.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Silmer: Ano, funguje to tak. Preto napriklad nemusis doma platit poplatok za smeti. Platis to na intraku. Mozes usetrit aspon par koruniek :smt006
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Asi je to povinnosť nahlásiť, ale kto ho bude kontrolovať? Pokiaľ nebude robiť problémy, nebude rušiť susedov, nikto sa do neho nebude starať. Kto takto nahlasuje prechodný pobyt? Dosť málo ľudí.. mnohí ani nevedia, že to treba, kým nepotrebujú mať kvôli úradom inú adresu.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ani ja nemam nahlaseny prechodny pobyt a uz peknych par rokov s nasimi nebyvam. Posta mi normalne chodi aj na inu adresu (staci uviest do adresy aj meno, ktore je na schranke), a potvrdenie o poplatkoch za smeti sa da na intraku vybavit zadarmo. Ked byvas na private, staci najomna zmluva, kde bude uvedene, ze v platbe je aj poplatok za smeti.
kerefáček
Expert
Expert

ono len ja som myslel niečo také v zmysle - neplnoletá nesmie piť fajčiť čo teda väčšina mladistvých "dodržuje" a či medzi tým nieje aj niečo takéto... lebo áno, ak budem slušný, prečo by ma mal niekto nahlásiť alebo povedzme si na rovinu, všade sa najde pani Janka z Paneláka čo by to mohla najlášiť a teraz otázka- má čo nahlásiť... Ak by zavolala neviem, na políciu- neplnoletý býva sám- môžu niečo či nie??
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...moc pozeráš TV...nikto ťa nenahlási...vek nemáš napísaný na čele...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

nemusis si nahlasovat prechodny pobyt ani nic ine, tato povinnost u nas nie je, potom maju mesta a obce u nas na zapade problemy, lebo realne tam zije omnoho viac ludi (v niektorych mensich obciach pri BA zije aj 2x viac ludi, ako tych co tam maju TP), aj ked trvale pobyty maju ti ludia na vychode Slovenska alebo odkial dosli = problem s pridelovanim penazi mestam, chcu teraz nejak menit ten zakon...

podla mna kludne mozes byvat sam bez rodicov aj ked nemas 18R, len si davaj bacha, aby si chodil do skoly a nemal nejake ine problemy s fizlami...ak by si nieco vyviedol a prislo by sa na to, ze zijes bez fotrovcov, teoreticky by ich mohli obvinit zo zanedbania vychovy (trestny cin spustnutia?), za co mozu dostat 2 roky natvrdo, ale v praxi sa to riesi tak, ze by si isiel na nejaky cas do polepsovne a rodicia by dostali financnu pokutu...
Napísať odpoveď