Monitor 32" UHD? Ultrawide?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
1C3
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Monitor 32" UHD? Ultrawide?

Príspevok od používateľa 1C3 »

Ahojte,
Pred pár týždňami som tu riešil s vami nový PC. Ten som poriešil aj keď som mal možnosť vziať niektoré komponenty iné ako ste mi radili.
Aktuálna zostava teda je:
AMD Ryzen 7 3800X
Asus Rog Strix RX 5700 XT 8G
HyperX 32 GB Kit DDR4 3200 MHz CL16
Zvyšok je bezpredmetný k tomu, čo potrebujem.

Aktuálne mám monitor
HP Pavilion 32 QHD

Mal by som možno záujem o Ultrawide monitor, no nikdy som nemal prehnutý monitor, v obchode to človek vidí chvýlku takže to je ťažko ako to bdue doma, skôr by ma zaujímali vaše názory.
Monitor používam primárne na Filmy, ale občas sa aj zahrám, viac menej Metro Exodus.
Rozpočet mám cca 700-800euro.
Alebo ísť do nejakej klasickej 32" 4K?

Vďaka za rady
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Monitor 32" UHD? Ultrawide?

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mas problem s tym aktualnym monitorom? Podla mna to je dost subjektivne, hlavne to zakrivenie.

Neviem ako by ta zostava zvladla 4K, pohladaj si video s tou grafikou pre tu svoju hru, ak to nezvladne, tak 4K ti bude nanic.

Aky ultrawide monitor zvazujes, rozlisenie, velkost? Ak 32", tak bude sirsi, ale kratsi na vysku, opticky sa moze zdat aj mensi, potom vela filmov ma pomer stran 16:9 a su uz strihnute zo stran, takze zvacsit ich nepojde, odseklo by to hercom hlavy, tiez na web to nie je celkom idealne.

32 QHD som nakratko mal a nebol pre mna dost ostry, pri filmoch sa to mozno nezda, ale mam teraz 27" QHD a pri 4K je to riadny rozdiel.

32" 4K 16:9 by bol asi lepsi ako ultrawide, ale vsetko bude male a bude zrejme nutne zvacsovat, mozu s tym mat niektore programy problem, tiez na novsie hry mozno bude treba upgrade HW.

Neviem, osobne sa mi nepaci ani 32" QHD, ani ultrawide, ani zahnuty displej.

Ak to ma byt primarne na filmy, zvazil by som vacsiu 4K telku, ceny su teraz dobre a mozno by som si ponechal ten stary monitor na hry a net. Prip. usetrene peniaze odlozit a neskor vymenit monitor.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Re: Monitor 32" UHD? Ultrawide?

Príspevok od používateľa 1C3 »

Ahoj, vďaka za odpoveď,

Bol som aj v obchodoch a pozeral ultrawide monitory a príde mi to zvláštne, aj to zakrivenie, možno je to len otázka zvyku ale aj tak.
Zatial ostanem pri mojom 32" QHD
Uvažoval som aj o tej telke s tým, že monitor si nechám, ale nemám zrovna priestor na umiestnenie tej telky. Ide o to, že niekedy manželka chce pozerať nejakú somarinu tak si pustím na PC film. Preto hľadám nejake riešenie
Zatial som na nič rozumné neprišiel.
Napísať odpoveď