monitor a fps

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

monitor a fps

Príspevok od používateľa gego »

premyslal som nedavno nad jednou vecou .... mam monitor crt maximalne da 85 hz ako svoju obnovovaciu frekvecnciu zobrazovania obrazkov .....dalsia vec je ked som minule hral counter stricke zamyslel som sa nad jednou vecou ....naco mi tam je 146 fps / frame per secunde / kedze monitor aj tak viac ako 85 fps vlasne nezobrazi ako to s tym vlasne je ???? vysvetli mi to niekto ????
Sheep
Addict
Addict

Re: monitor a fps

Príspevok od používateľa Sheep »

gego napísal:premyslal som nedavno nad jednou vecou .... mam monitor crt maximalne da 85 hz ako svoju obnovovaciu frekvecnciu zobrazovania obrazkov .....dalsia vec je ked som minule hral counter stricke zamyslel som sa nad jednou vecou ....naco mi tam je 146 fps / frame per secunde / kedze monitor aj tak viac ako 85 fps vlasne nezobrazi ako to s tym vlasne je ???? vysvetli mi to niekto ????
no CRT monitor ked ma 85Hz automaticky ti ide aj max FPS tolko, proste je to softwarova zavislost, a FPS ktore ti vypisuje net graf su aktualne renderovane grafickou kartou ale to jak ti to pojde na monitore uz je druha vec, napr. majitelia LCD monitorov mozu mat FPS maximalne 75Hz
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

gego napísal:premyslal som nedavno nad jednou vecou .... mam monitor crt maximalne da 85 hz ako svoju obnovovaciu frekvecnciu zobrazovania obrazkov .....dalsia vec je ked som minule hral counter stricke zamyslel som sa nad jednou vecou ....naco mi tam je 146 fps / frame per secunde / kedze monitor aj tak viac ako 85 fps vlasne nezobrazi ako to s tym vlasne je ???? vysvetli mi to niekto ????
ja si myslim ze tie fps cim viac tym lepsie (viacej obrazkov za sekundu) mas krajsi obraz a celistvejsi.a tych 85 Hz co ti dava monitor je na to aby si si az tak nekazil oci ked sa pozries na nejaky strarsi monitor tak sa ti zda ako keby blikal a to je tym ze ma malu obnovovaciu frekvenciu
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

mam aj ja jeden dotaz k teme ...

.. ze preco to nieje v inej sekcii??? .. napr POMOC, alebo ostatne, alebo hardware ? ? ? ...
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

lollo napísal:ja si myslim ze tie fps cim viac tym lepsie (viacej obrazkov za sekundu) mas krajsi obraz a celistvejsi.a tych 85 Hz co ti dava monitor je na to aby si si az tak nekazil oci ked sa pozries na nejaky strarsi monitor tak sa ti zda ako keby blikal a to je tym ze ma malu obnovovaciu frekvenciu
FPS je to ako rychlo (ako casto) ti dokaze graf. vypocitat jeden frame(jednu obrazovku) a zapisat ju do videopamati .....
obnovovacia frekvencia je to ako rychlo (ako casto) dokaze monitor obnovit obraz ktory mu posiela graf. kart ...

tak teda teoreticky ak by karta dokazala pocitat 2x tolko FPS ako mas obnovovaciu frekvenciu monitora tak by si teoreticky mal na monitore vidiet kazdy druhu obrazovku vypocitanu kartou ..
JoDo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JoDo »

Tym padom je jedno, ci ti ukazuje 85 FPS alebo 200 FPS, monitor aj tak zobrazi iba 85 obrazkov.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

JoDo napísal:Tym padom je jedno, ci ti ukazuje 85 FPS alebo 200 FPS, monitor aj tak zobrazi iba 85 obrazkov.
jj presne tak... inak ked si vsimnes ze ked mas viac ako 85 FPS povedzme ze nad 100 a strafujes vedla steny a kukas na nu tak vidis aj ked mas 4X AA ze tie pasy sa tak rozpadavaju... ze ides a jeden je vyssie a tak to skace... preto je dobre si dat Vertikalnu synchronizaciu a potom ta nad Refresh rate nepusti
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V CS je mozne nastavit 4xAA??? :shock:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:V CS je mozne nastavit 4xAA??? :shock:
pisal som nieco o CS :lol:
v CoD 2 je to mozne :wink: mozes skusit :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

cez graficke ovladace si 4xAA nastavis aj v CS :)

A to s "rozpadavanim" obrazu napr na vertikalnych stenach a pod, ak mas FPS ine ako obnovovaciu frekvenciu, tak je jedno ci mas AA zapnute alebo nemas.

Vertikalna synchronizacia toto sice napravi, ale niekde je mozne vsimnut si akokeby spomalene reakcie. Takze je mozno lepsie natvrdo v tychto hrach si nastavit rovnake FPS ako je obnovovacia frekvencia.

A ti co tvrdia ze maju 200fps a obraz je plynulejsi - to znamena ze dokazete vidiet aj snimky ktore vas monitor nestiha zobrazit? :) Chcel by som mat tuto schopnost. Zavidim vam...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:A to s "rozpadavanim" obrazu napr na vertikalnych stenach a pod, ak mas FPS ine ako obnovovaciu frekvenciu, tak je jedno ci mas AA zapnute alebo nemas.
eee.. ja som to tak nemyslel.. ja viem ze aj bez AA ale proste ze aj ked ma maximalne vyhladzovanie obrazu tak aj tak sa rozpadavaju
salami
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa salami »

je jasne ze monitor ti viac obrazkov ako je jeho obnovovacia frekvencia nezobrazi, ale pre cs plati(tak ako pre miliony na konte) ze cim viac tym lepsie
cim vyssie fps mas tym lepsie sa hra sprava >>> respektive tym presnejsie ti zbrane strielaju(tzv. recoil) ak neveris sprav pokus :
cl_dynamiccrosshair1 to aby sa ti rozsiroval crosshair ked vyskocis
fps_max 100 a vyskoc > cihaj kolko trvalo kym sa crosshair vratil do povodnej velkosti
a teraz daj fps_max 1 a vyskoc znova >>vidis? a tomu ver ze to takto robi aj ked strielas len je to kus rychlejsie tak preto som napisal ze vyskoc bo ak strelis s kalachom raz tak sa ti to dost rychlo vrati s5 a si to mozno ani nevsimnes. cize fps ma zasadny vpliv na presnost strelby (je jedno ci po jednej, po davkach alebo fullautom) ak si niekedy pozeral cs videjka a cudoval sisa ako typek takto fullati a vsetko skoro na jedno miesto sype, tak tomu ver ze ma nejaky dell so 4mi grafikami a konstane fps <350 :lol:
takze nastavenia ako zapnuta vsinc a anizo a aa su nepripustne ak cs beres vazne a sustredujes sa na aim a reflex(proste komp ma davat vykon co ta neobmedzuje a ide len o tvoj skill)
naproti tomu ked cs hras pre zabavu>>> ze si sem tam zastrielas s kamosmi a trochu sa odreagujes tak sry ale taketo veci ta vobec nemusia zaujimat nastav si to na najvyssie rozlisko co ti da monitor nech to vyzera pekne(ale nech mas konstantne fps vecsie ako 75), zapni vsinc ,aa anizo ,trueform ak mas ati grafu(zaobluje to aj zbrane tak vyzeraju kus ako hracky ; ) and have a fun saq otom su hry nie ?

takze tu je vyznam nahanania sa za co najvecsim fps ale uprimne >> myslim si ze ajtak ked vecsina z vas ma problemy s tym ze ked utekate mate namierene niekde do zeme a nie tam, odkial moze nepriatel vybehnut a ked vybehne, tak vas zastreli, lebo nanho proste ani nestihnete namierit :D (tym sa zasa nechcem hrat na nejakeho megaultraskillera, ale uz nejaky ten rocik csko hram). ale toto je na dlhu debatu bo stale sa najdu ludia co ti napisu ja som nigdy nic nenastavoval a ajtak ked sa pripojim setkych zabijam je to ako ta diskusia o myskach ked typci pisali ze na fpshry im staci gulickova myska co je uplna pi*ov*** skus trhnut gulickovou mysko sa otocis 3x okolo osi a o lacnych optikach ani nehovorim

a na zaver este zopar prikazov:
cl_showfps 1 :arrow: vlavo hore ti zobazi aktualne fps(je aj prikaz net_graph 1(2,3) ten vsak ukazuje aj kolko dat posielas a primas a bere trochu z vykonu)
fps_max x :arrow: na kolko sa citis resp. tvoj komp(doporucujem take, aby bolo konstantne, ale pozor mozno budes mat konstantne fps ked sa budes divat na stenu niekde, ale ked na teba vybehnu dvaja traja tak ti hned klesne o 20 a ked dotoho zacnes fullautit tak este o viac a smke to zabije uplne ; )
developer 1 :arrow: defaultne je 0 ale hra ta nepusti cez 100 fps kym ho nedas na 1

tak gl & hf
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

salami: Nemozes porovnavat 100 FPS a jedno FPS, pretoze su to nerealne hodnoty a nikto to nebude hrat ani na 10 FPS. Ked chces spravit ten pokus, tak to sprav pri 75 Hz, 80 Hz a 100 Hz, potom nam napis tvoj vysledok.
salami
Medium Expert
Medium Expert

ja tie hodnoty(1 a 100) ani neporovnavam, ja som ich uviedol len nato aby ste pochopili recoil a ako sa hra sprava-saq otom je csko-nestrielaj z rebrika z awpka nestrielaj za behu atd.(samozrejme je to zvelicene ako kazdy spravny priklad nie ?), ale si zober situaciu ze hras 1024*768@80hz a mas zapnutu vsync a niekto sa pripoji a ma dajme tomu 180 tak rozdiel je tych 100 a tomu ver ze je to citit ^^
je jasne ze nikto nehra s nastavenym fps_max 1 :D a ajtak budes mat tak okolo10(mozno viac este) aj ked das hodnotu 1 neviem ja som to neskusal len som s tym chcel vysvetlit vyznam toho celeho
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

btw ten recoil je dobre svinstvo. ja mam nastavenu vsync a neviem ani kde sa to dava prec (lama ja viem). skusal som v menu nvidie a nikde som to tam nevidel. len ma trochu zarazilo, ze ked ma niekto 350fps tak sa mu hra sprava uplne inac. nie je to prilis ferove. a vsimol som si to aj inde. napriklad ked je kopec dolu a bezim dole, tak obcas tak poskakuje ako keby tam bol shod. ked mi neblbla grafika a mal som 85 konstantnych (nie ako teraz, ze mi to skace kade tade) tak sa mi to nestavalo. btw co sa tyka tych fps, tak ja by som odporucal na maximum a vypnut vsync (i ked ja neviem kde :oops: )
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

turtlak69 napísal:btw ten recoil je dobre svinstvo. ja mam nastavenu vsync a neviem ani kde sa to dava prec (lama ja viem). skusal som v menu nvidie a nikde som to tam nevidel. len ma trochu zarazilo, ze ked ma niekto 350fps tak sa mu hra sprava uplne inac. nie je to prilis ferove. a vsimol som si to aj inde. napriklad ked je kopec dolu a bezim dole, tak obcas tak poskakuje ako keby tam bol shod. ked mi neblbla grafika a mal som 85 konstantnych (nie ako teraz, ze mi to skace kade tade) tak sa mi to nestavalo. btw co sa tyka tych fps, tak ja by som odporucal na maximum a vypnut vsync (i ked ja neviem kde :oops: )
Pozri screen a nastav si to vsync podla toho.
Prílohy
Vsync setting.JPG
Inspectah Deck
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Inspectah Deck »

no jo tych anomalii je viac :D mne sa zas obcas zda napriklad v cod2 ze nie vzdy je fps ako fps niekedy mam 50fps a ide to svizne plynulo a obcas mam 50fps ale citim ze to je trhave spomalene a vtedy lahko zomrem :?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

pato83 napísal:Pozri screen a nastav si to vsync podla toho.
th aj som to tak nastavil, ale prisla nemilosrdna chvila. spustil som CS. mal som 99fps, ktore skakali od 50-99. no a zdalo sa mi, ze nejako plynulejsie to nejde. skor naopak. bolo to hrozne take divne, sekane. mal som sice viac fps, ale nejako nic z toho. ale na druhej strane co cielitko sa mi dalo da povodneho stavu o trosku skor. nuz na kvalitne hranie mi asi nestaci HW co mam teraz. kazdopadne k+ :)
salami
Medium Expert
Medium Expert

Inspectah Deck napísal:no jo tych anomalii je viac :D mne sa zas obcas zda napriklad v cod2 ze nie vzdy je fps ako fps niekedy mam 50fps a ide to svizne plynulo a obcas mam 50fps ale citim ze to je trhave spomalene a vtedy lahko zomrem :?
podla mna to zavisi od servera(ping, nastavenia, kolko ludi na nom hra a ako to server zvlada)
turtlak69 napísal:th aj som to tak nastavil, ale prisla nemilosrdna chvila. spustil som CS. mal som 99fps, ktore skakali od 50-99. no a zdalo sa mi, ze nejako plynulejsie to nejde. skor naopak. bolo to hrozne take divne, sekane. mal som sice viac fps, ale nejako nic z toho. ale na druhej strane co cielitko sa mi dalo da povodneho stavu o trosku skor. nuz na kvalitne hranie mi asi nestaci HW co mam teraz. kazdopadne k+ :)
ked ti tak klesa fps tak sa dost zle hra viem ocom hovorim dlhu dobu som mal radeona9100 a ked som mal prazdnu mapu, som mal stale 99 ale ked som zbadal jedneho hraca tak uz o 20 menej :D
a situacia ked vybehnes spoza rohu a fps ti klesne o 50 ... no povedzme ze toho vela nenastrielas ^^
ak Ti smiem poradit daj si radsej fps max menej ale nech ho mas konstantne aj ked na zaciatku kola vidis 5-6 hracov

a ku tomu hw na tomto tych 350 fps mat budes:](idealny stroj na hry, ak tvoj ocko vlastni banku)

Kód: Vybrať všetko

http://www.dell.com/html/us/products/renegade/renegade.html
Napísať odpoveď