monitor (zlomeny kabel)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Pigesko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

monitor (zlomeny kabel)

Príspevok od používateľa Pigesko »

tak zas sa musim obratit na vas...

mam zlomeny kabel tesne pri koncovke a to jest asi tak ze ked je kabel v urcitej polohe tak sa zmeni farba obrazu na ruzovu a ked pohnem kablom a dam ho do urcitej polohy tak je vsetko ok...do teraz mi to nejako moc nevadilo ale niekedy ma fakt nastve ze pri hre omylom kopnem do stola a farba v p... tak mi pls helpnite ako by sa to dalo spravit ak sa vobec da.

ak by to nejako pomohlo tak je to HANSOL 730E ,17"TCO99 CRT...thx :)
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Bud to nejako zafixovat lepiacou paskou alebo skusit zohnat kabel....
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

sak si kupis new kabel :)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

no ja som chcel spravit to ze dam dole izolaciu,uplne prestrihnem kable a znova spojim a zaizolujem ale neviem ci to potom nepojde uz vobec a na novy monitor nemam kedze teraz kupujem new pc...a problem je aj v tom ze je to tesne pri koncovke asi 1-2cm ci mi to bude stacit :/
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:sak si kupis new kabel :)
:D ale problem je v tom ze kabel co davam do grafi je ten zlomeny a ten sa od monitora neda oddelit lebo zachadza az do monitora...oddelit mi ide iba ten druhy.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Pigesko napísal::D ale problem je v tom ze kabel co davam do grafi je ten zlomeny a ten sa od monitora neda oddelit lebo zachadza az do monitora...oddelit mi ide iba ten druhy.
jaj tak... uuha.. tak potom jedine fakt ze fixnut ho... polepit.. nic ine sa spravit neda.. musis byt opatrnejsi
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:jaj tak... uuha.. tak potom jedine fakt ze fixnut ho... polepit.. nic ine sa spravit neda.. musis byt opatrnejsi
no snad to pomoze...kablik na kablik,zaizolujem a ficim...thx za pomoc..mozete lock
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Skus niekde kupit tu VGA koncovku,ale rozoberatelnu.Staru odstrihni a napajkuj novu.Zapojenie mas napr.tu-http://www.hardwarebook.info/VGA_%28VESA_DDC%29

Alebo odstrihni kabel z nejakeho stareho monitora a jednoducho ho spoj so svojim,po odstrihnuti svojej koncovky..
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Skus niekde kupit tu VGA koncovku,ale rozoberatelnu.Staru odstrihni a napajkuj novu.Zapojenie mas napr.tu-http://www.hardwarebook.info/VGA_%28VESA_DDC%29

Alebo odstrihni kabel z nejakeho stareho monitora a jednoducho ho spoj so svojim,po odstrihnuti svojej koncovky..
thx ale z toho navodu som uplny jelen a nemam kde zohnat monitor z ktoreho jednoducho odstrihnem koncovku...ale snad nieco vyspekulujem...napisem do bazaru ci niekto nevie zohnat za symbolicku cenu ten kabel...
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

nemusi to robit hned kabel. moze to robit aj starsia koncovka, ktora je len uvolnena a treba ju tam riadne napchat. mne robil monitor to iste a tiez som mal zlomeny kabel, ale stacilo pohybat s kocovkou a vsetko bolo ok
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Pigesko napísal:thx ale z toho navodu som uplny jelen a nemam kde zohnat monitor z ktoreho jednoducho odstrihnem koncovku...ale snad nieco vyspekulujem...napisem do bazaru ci niekto nevie zohnat za symbolicku cenu ten kabel...
Skoc do zbernych surovin,alebo na nejake smetisko a spytaj sa-100% tam, najdes co hladas :)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: re

Monako2 napísal:nemusi to robit hned kabel. moze to robit aj starsia koncovka, ktora je len uvolnena a treba ju tam riadne napchat. mne robil monitor to iste a tiez som mal zlomeny kabel, ale stacilo pohybat s kocovkou a vsetko bolo ok
problem je v tom ze ja vidim ze je to zlomene...a hybat s koncovkou nepomaha iba ked pohnem v tom zlomenom mieste kablom a dam ho do urcitej polohy,potom ide vsetko ok

to dudo02: vidis to ma nenapadlo :)
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

Re: re

Príspevok od používateľa Monako2 »

Pigesko napísal:problem je v tom ze ja vidim ze je to zlomene...a hybat s koncovkou nepomaha iba ked pohnem v tom zlomenom mieste kablom a dam ho do urcitej polohy,potom ide vsetko ok

to dudo02: vidis to ma nenapadlo :)
keby si ten kabel jednoducho riadne pritiahol izolackou?
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Samozrejme že je to káblom, tu nieje o čom polemizovať, ja mám taký istý problém, ale na opačnej strane pri monitore, tiež tak asi 2 cm od monitory, na značke nezáleží, kúp si nový kábel, a spravia ti to možno aj v nejakom servise na TV a tak, ja som už taký kábel zháňal a v jednej predajni, /jedinej kde som sa pýtal/ mi povedali, že stojí 70 Sk, tak nieje o čom polemizovať, a výmena by stála možno 200 - 300 Sk niekde v nejakom servise pre TV prijímače, alebo niekde kde sa tomu rozumejú.

Ja mám tie farby pestrejšie, ružová, červená, žltá.
Momentálne som to poriešil tak, že som ten kábel podložil valcovým obalom na 25 CD a zatial ide ako má, až keď raz budem mať čas tak ho dám vymeniť.
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

najvačší šrot monitor aký som kedy videl nezvláda ani 1280x1024 85hz je to somarina moitor odchádzaa na tom všetk najlepšie s a je toho zbaviť teda hodiť do šrotu
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

toto mi robil stary CRT .. prilozil som na ten kabel dlahu z odlomenej parkety a prilepil to paskou a uz to islo normalne
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

problem vyrieseny...obiednane LCD :D len teraz neviem jak sa zbavim tohto :/ kazdopadne thx za rady :)
Napísať odpoveď