Prosim vas existuje nejaký soft ktorý by dokázal bežať na localhoste a vedel by monitorovať server?Hladám niečo ako zabbix alebo hyperic hq ale tieto bežia len na virtualkach takže pre mna nepouzitelne,potreboval yb som nieco co by mi bezalo na localhoste ako service.Ďakujem
//autoeditácia príspevku (22 Feb 2017, 21:12)
V podstae soft ktorý by bol manažovateľný cez web na localhoste,takže keď by som zadal povedzme do browsera 192.168.1.10 tak mi vyhodi dasboard daneho servicu ktorý by monitoroval všetky bežiace procesy,ram,vyuzitie cpu proste kompletný monitoring..len či niečo take existuje čo by vedelo behať na win server 2003 enterprise
Monitoring serveru
PRTG network monitor server
caute.potreboval by som pomoc so sfunkcnenim tohoto programu.nainstaloval som si ho na windows server 2003 enterprise a chcel by som aby mi monitoroval sietovu prevadzku ako sluzba.lenze pri spustani mi rpogram zacal hlasit connection to localhost refused..takze ako keby mi vracal poziadavky na pripojenie sa k localhiostu kde chcem aby ten rpogram ako sluzba bezal.dobre..tak som googlil a dosiel som k tomu ze mam si spustit nejaky administrative tool a tam sa pohrat s nastaveniami presne podla obrazkov k tomuto problemu.tak som tak aj sparvil nastavil som to a sparvil pokus o restart celeho prtg servera.následne sa vyhodila dalsia hlaska ze prtg server.exe nieje platnou aplikaciou.okej som si povedal..googlil som dalej..mno a prisiel som na to ze toto moze byt problem certifikacnej autority..teda ze mu chyba nejaky certifikat bezpecnosti aby si overil danu aplikaciu..dobre..tak som stiahol certifikat ktory bol prilozeny ako oficialny v troubleshooting help webe a importoval som ho na win server.import zbehol succesfully ale program ako sluzba sa stale nechce zaviest..kontroloval som aj v priecinku etc subor hosts,ale tam je vsetko ako ma byt..neviem co stym dalej..keby ste mali nejaky napad bolo by fajn..rad by som si tuto appku rozbehal ako sluzbu..Mimochodom do sveta serverov este len prenikam a som v tom zaciatocnik,mno a takymito problemami a hranim sa na vlastnom rozbehanom serveri sa snazim zlepsovat..lepsie chapat ako to cele funguje.takze by som poprosil o nejaku radu,kto sa vyzna, co stym dalej.ďakujem velmi pekne
Re: Monitoring serveru
localhost nema adresu 192.168.x.x
Re: Monitoring serveru
To je mi jasne ze localhost ma 127.0.0.1 lenze ja som v tom rozhrani na administraciu mal zadane dve ip aj lokalnu z lanky a bola tam aj localhost ip
//autoeditácia príspevku (25 Feb 2017, 3:31)
Skúšal som si na asus eee pc spraviť niečo ako sieťový filter cez suse linux v minimalnom textovom režime.V YASTe som si nastavil eth0 adaptér s tým že som mu napevno dal lokálnu ip adresu vymyslím si 192.168.1.4/24,maska podsiete bola 255.255.255.0,gateway na eth0 bola 192.168.1.1.PC bolo pripojené LAN káblom ale na routri z ktorého ten kábel bol rpipojený k notebooku beží DHCP čo by podľa mojich znalostí vadiť nemalo a keď sa nastavia na koncovom zariadení pevné IPčky tak by to malo zožrať ajk keby na routri bežalo 100 DHCP serverov..vo windowse to tak funguje amyslím si že aj linux by to mal žrať.na rozhraní wlan0 ktorej taktiež prideluje ip adresu DHCP z routra na ktorý sa ten netbook pripája som taktiež definoval pevnú IP bez vypnutia DHCP na routri čo si myslím že tiež by nemal byť problém.nastvail som tam povedzme 192.168.1.5/24 maska podsiete 255.255.255.0 zadal som heslo na wifinu,encryption na WPA2-PSK a mal som zato že keď to takto bude nastavené v YAST2 tak sa bude dať aspoň dopingať na jednu z tých ip.ale ani bohovi! ani bohovi nech som robil cokolvek:(neviem..linux to ma asi nejako inak alebo pototm fakt nechapem sieťovaniu..teoreticky by bolo možné vypnuť to dhcp v routri ale aj bez toho vypnutia by to malo isť..ja neviem..proste mi išlo o to aby sieťová komunikácia prichádzala cez eth0 a odchádzala naspť do routra cez wlan0 ale ani bohovi to rozchodiť..aj keď som použil príkaz po uložení všetkých nastavení ifconfig wlan0 up tak som si vsimol že sice somsa nedopingal na wlan0 ale ak si dobre spominam tak TX neprenášalo žiadne pakety a na RX to naskakovalo takže evidentne som mal niečo zle ale neviem čo:(
A ak je to fakt tým zapnutým DHCP že preto to nešlo tak si prosím aby mi niekto vysvetlil prečo musí byť to DHCP v prípade nastavenia pevných IP v linuxe vypnuté aby to bolo funkčné keď pod windowsom aj keď mám zapnuté DHCP a nahodím pevnú IP tak to zožerie a všetko funguje dalej.
Chcel som proste si len urobiť taký tunel z eth0 na wlan0 smerom naspäť do routra a logovať traffic cez firewall kedy boli ake porty otvorené aké bolo smerovanie ipčiek kam išiel sieťový trafic a podobne..ale na eeečku to asi nemám šancu rozchodiť..asi budem musieť mať na to dve sieťovky:(
//autoeditácia príspevku (25 Feb 2017, 3:31)
Skúšal som si na asus eee pc spraviť niečo ako sieťový filter cez suse linux v minimalnom textovom režime.V YASTe som si nastavil eth0 adaptér s tým že som mu napevno dal lokálnu ip adresu vymyslím si 192.168.1.4/24,maska podsiete bola 255.255.255.0,gateway na eth0 bola 192.168.1.1.PC bolo pripojené LAN káblom ale na routri z ktorého ten kábel bol rpipojený k notebooku beží DHCP čo by podľa mojich znalostí vadiť nemalo a keď sa nastavia na koncovom zariadení pevné IPčky tak by to malo zožrať ajk keby na routri bežalo 100 DHCP serverov..vo windowse to tak funguje amyslím si že aj linux by to mal žrať.na rozhraní wlan0 ktorej taktiež prideluje ip adresu DHCP z routra na ktorý sa ten netbook pripája som taktiež definoval pevnú IP bez vypnutia DHCP na routri čo si myslím že tiež by nemal byť problém.nastvail som tam povedzme 192.168.1.5/24 maska podsiete 255.255.255.0 zadal som heslo na wifinu,encryption na WPA2-PSK a mal som zato že keď to takto bude nastavené v YAST2 tak sa bude dať aspoň dopingať na jednu z tých ip.ale ani bohovi! ani bohovi nech som robil cokolvek:(neviem..linux to ma asi nejako inak alebo pototm fakt nechapem sieťovaniu..teoreticky by bolo možné vypnuť to dhcp v routri ale aj bez toho vypnutia by to malo isť..ja neviem..proste mi išlo o to aby sieťová komunikácia prichádzala cez eth0 a odchádzala naspť do routra cez wlan0 ale ani bohovi to rozchodiť..aj keď som použil príkaz po uložení všetkých nastavení ifconfig wlan0 up tak som si vsimol že sice somsa nedopingal na wlan0 ale ak si dobre spominam tak TX neprenášalo žiadne pakety a na RX to naskakovalo takže evidentne som mal niečo zle ale neviem čo:(
A ak je to fakt tým zapnutým DHCP že preto to nešlo tak si prosím aby mi niekto vysvetlil prečo musí byť to DHCP v prípade nastavenia pevných IP v linuxe vypnuté aby to bolo funkčné keď pod windowsom aj keď mám zapnuté DHCP a nahodím pevnú IP tak to zožerie a všetko funguje dalej.
Chcel som proste si len urobiť taký tunel z eth0 na wlan0 smerom naspäť do routra a logovať traffic cez firewall kedy boli ake porty otvorené aké bolo smerovanie ipčiek kam išiel sieťový trafic a podobne..ale na eeečku to asi nemám šancu rozchodiť..asi budem musieť mať na to dve sieťovky:(