Mozem si dat Win. 7??

Informácie o software, ankety...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Mozem si dat Win. 7??

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Caute, nie som nejaky profik, ale potreboval by som radu. mam PC - s procakom Intel pentium 4 (3GHz), 1 GB DDR RAM, grafika ATI radeon 256 Mb ... Pojde to?? Nebude to sekat? Dakujem za info.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Mozem si dat Win. 7??

Príspevok od používateľa uplink »

Adulko1 napísal:Caute, nie som nejaky profik, ale potreboval by som radu. mam PC - s procakom Intel pentium 4 (3GHz), 1 GB DDR RAM, grafika ATI radeon 256 Mb ... Pojde to?? Nebude to sekat? Dakujem za info.
je otázne či tam rozbeháš tú atinu. Kolega v práci si nainštaloval W7 na podobný PC a mal problém s ATi 7xxx, 8xxx a 9xxx tuším. Nie sú už podporované. To ostatné by samozrejme stačilo.
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

no ísť ti to pojde určite ale záleží či máš nejaký dovod prejsť na win 7? ak máš XP tak by som v tvojom prípade radčej zostal na XP.
ale ak ti ide o vzhlad tak možeš vyskúšat aero ti pojde na tej grafike ale ramka 1BG je trocha malo na win 7 .
alebo si sprav cez acronis true image zalohu disku nahod win 7 a ak sa ti niečo nebude páčit v klude sa možeš vrátiť napat :D
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

helicos napísal:no ísť ti to pojde určite ale záleží či máš nejaký dovod prejsť na win 7? ak máš XP tak by som v tvojom prípade radčej zostal na XP.
ale ak ti ide o vzhlad tak možeš vyskúšat aero ti pojde na tej grafike ale ramka 1BG je trocha malo na win 7 .
alebo si sprav cez acronis true image zalohu disku nahod win 7 a ak sa ti niečo nebude páčit v klude sa možeš vrátiť napat :D
1GB je pre win 7 podla teba malo ?? sak na HPckach s 1GB ramkou to slape jak nic.. spravca ukazuje 650MB ram pouzitych a pritom su spustene docky, gadgety, klienty..

:wink:
helicos
Darca
Darca

Andrew007 napísal:1GB je pre win 7 podla teba malo ??
ja som nenapísal že málo.jasné že to stačí ale záleží na čo ten pc používa.

tu je podobná téma
http://www.hojko.com/windows-7-t124231.html
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

helicos napísal:ja som nenapísal že málo.jasné že to stačí ale záleží na čo ten pc používa.

tu je podobná téma
http://www.hojko.com/windows-7-t124231.html
Jasne chapem ta a myslim si ze mu bude stacit ta gigova ramka kedze autor nenapisal ci hra hry ale ak som spravne pochopil tak len na mult. prace...
:)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Caute, nooo áno stačilo by mi na multimediálne prace. Hry už by som s tým nehral. ;) ale tak dúfam, že mi nezhori comp. S tou ramkou. Bude mi to potom asi sekat, však? :( a isntaluje sa to tak isto cez bootovanie cd po restarte ako aj win xp? Neviem ani prečo by som chcel tuto 7micku, ale všetci ju vychvaluju.
helicos
Darca
Darca

neboj nič ti nebude sekať a hry ti tiež pojdu treba len vyskúšať .ano bude najlepšie ked si to nainštaluješ po štarte pc a ešte by som to dal na novo naformátovaný disk.a majú ju aj prečo chváliť ja som velmy spokojný :D
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

A máš aj ty 1 GB ram? lebo niekto mi tu písal, že to bude sekat a pod. :) a je už aj v komplet slovenčine?
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

7 je uz v slovencine, ale to medzi cestinou uz ani nepostrehnes.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Este otázka - aká verzia je najlepšia. Aj z hľadiska výkonu môjho PC. Moze tam ísť aj ultimate? Alebo je lepšia este
helicos
Darca
Darca

Adulko1 napísal:A máš aj ty 1 GB ram?
nie ale ked som mal starý PC tak to bola podobnú zostavu akú máš teraz ty mal som na nej nejaký čas vistu a fungovalo to bez problémov takže sedmička ti pojde na 100%.ja mám teraz českú 7 ale je aj slovenská verzia. no lepšia ako utimate už neni a z hľadiska víkonu? daj si ultimate :D

tu máš požiadavky:
http://windows.microsoft.com/sk-SK/wind ... quirements
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak to je teda parada :) Inak mam disk rozdeleny na 20 Gb - ten mam na Win. a ten druhy ma asi 60 Gb ... Nic moc, ale mozem win. dat aj na takyto 20 Gb cast ? bude mu stacit na vykon?
Plasmon
Darca
Darca

No 20gb je tak na hranici, lebo potom po case sa bude zvacsovat aj ked budes instalovat na iny disk napr. D. Ale na chod systemu staci aj 20gb. A verzia ci uz Home Premium alebo Ultimate mas v podstate rovnake az na par zmien.
helicos
Darca
Darca

no samotný win 7 po inštalácii zaberá 9,5GB takže by som odporučil vipnúť obnovovanie systému. a 20GB bude stačiť ak nebudeš mať nainštalovaných veľa programov čo trocha viac zaberajú.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Super, este musim zistit kde sa vypina to obnovovanie .. :)
Plasmon
Darca
Darca

Tu: Vlastnosti Pocitaca/rozsirene systemove nastavenia/karta ochrana systemu a tam to uz najdes. :wink:
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Este taka blba otazka, co tym vlastne dosiahnem tym vypnutim obnovovania? Ako ono si to robi na disku zalohu celeho systemu a keby padol, tak sa sam zozalohuje? Oki, tak uz len najst dobry link na dobry win. :)
helicos
Darca
Darca

Adulko1 napísal:Este taka blba otazka, co tym vlastne dosiahnem tym vypnutim obnovovania? Ako ono si to robi na disku zalohu celeho systemu a keby padol, tak sa sam zozalohuje? Oki, tak uz len najst dobry link na dobry win. :)
nie nerobí si to zálohu celého disku ale ono si to napr spraví zálohu systemu po každom nainštalovaní nejakého programu keby náhodou ten program spravil niečo zo systémom tak aby si sa mohol vrátiť napät.v prílohe maš kde sa to vipína.ak chceš tak napíš ss a pošlem ti linky :wink:
Prílohy
Snímka.JPG
Plasmon
Darca
Darca

Obnovenie sa robi vzdy ked nieco zmenis v systeme, teda nieco nainstalujes alebo zmenis. Kedze to uklada tak to zabera mb vzdy viac a viac.Ked to vypnes tak uz nerobi body obnovenia teda ani nebere mb.
A ako hovoris ked ti padne komp tak sa dokaze system vratit spat na taky den, aky ty sam urcis.
Napísať odpoveď