Mrzne PC
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Mrzne PC
Mam doma kamaratov PC, ze mu zmrzne, ze ci mu to preinstalujem...
Zapol som ho, ze mu odzalohujem data, naskocil bluescreen, napocitalo behom 5 sekund cisla do 100 a restart. Pozeranie videa na YouTube tiez. Kopirovanie dat tiez. Hovorim si, ze disk alebo pamate. Disk v HD Tune Pro bez chyby, pamate cez MemTest86+ tiez v pohode. Vymenena graficka a stale sa to sprava rovnako.
Tak som to formatol, ze tam nahodim novy Windows, bootoval som ako z USB, tak aj z CD, vzdy to zamrzne mi extrahovani suborov instalacky Win7. Niekedy na jednom percentne, niekedy na styroch, niekedy na osmych percentach. Zamrzne cely PC, nejde ani NumLock, ani mys, nic. Nechal som to bezat tak dve hodiny a bez uspechu. Skusil som aj iny disk a problem pretrvava. Teploty su uplne v norme. Instalacka Windowsu je funkcna, pred tyzdnom som si z toho USB instaloval notebook.
Napada ma, ze to moze byt uz len doska, nic ine ma nenapada.
Zostava: MSI so socketom AM3, 2x4GB DDR3, Phenom X2, 7600GT...
Ma niekto nejaka napady alebo rady, co skusit, resp. kde hladat problem???
Zapol som ho, ze mu odzalohujem data, naskocil bluescreen, napocitalo behom 5 sekund cisla do 100 a restart. Pozeranie videa na YouTube tiez. Kopirovanie dat tiez. Hovorim si, ze disk alebo pamate. Disk v HD Tune Pro bez chyby, pamate cez MemTest86+ tiez v pohode. Vymenena graficka a stale sa to sprava rovnako.
Tak som to formatol, ze tam nahodim novy Windows, bootoval som ako z USB, tak aj z CD, vzdy to zamrzne mi extrahovani suborov instalacky Win7. Niekedy na jednom percentne, niekedy na styroch, niekedy na osmych percentach. Zamrzne cely PC, nejde ani NumLock, ani mys, nic. Nechal som to bezat tak dve hodiny a bez uspechu. Skusil som aj iny disk a problem pretrvava. Teploty su uplne v norme. Instalacka Windowsu je funkcna, pred tyzdnom som si z toho USB instaloval notebook.
Napada ma, ze to moze byt uz len doska, nic ine ma nenapada.
Zostava: MSI so socketom AM3, 2x4GB DDR3, Phenom X2, 7600GT...
Ma niekto nejaka napady alebo rady, co skusit, resp. kde hladat problem???
Re: Mrzne PC
tiez by som tipol dosku
zdroj fpoho? hlavne 3,3 vetva?
zdroj fpoho? hlavne 3,3 vetva?
-
hojko
Site Admin
V zdroji problem nevidim, ma rezervu, je tam momentalne vymenena slabucka grafika, odpojena mechanika... a aj tak to mrzne.
Doska. Este by som skusil vytiahnut tu baterku z dosky a dat spat.
Pripadne skusit instalovat iny OS napr. linux.
-
hojko
Site Admin
Bios je posledna dostupna verzia, bol aj resetnuty pinom, nastaveny..., ale ziadna zmena.
-
audiotrack
VIP
tiež myslím že doska, keď všetko ostatné skúšal testovať a meniť. Ale tieto tvoje rady mu asi nepomôžu. Zmazaním pamäte biosu (vybratie baterky) iba resetne predvolené hodnoty, takže ak nebol taktovaný tak to nebude mať efekt. A iný OS asi tiež nepomôže, lebo mu to mrzlo ešte pred inštalovaním, pri rozbalovaní archívu. V podstate ostáva procesor a doska, a väčšia pravdepodobnosť je že to bude doskabutthead napísal:Doska. Este by som skusil vytiahnut tu baterku z dosky a dat spat.
mne niečo podobné robilo vždy pri preinštalovaní windowsu, keď bol windows nainštalovaný, tak to fičalo normálne a v servise mi prišli na poškodenú RAMku, v tomto prípade, keď to robí vždy a všade to bude asi naozaj doskou
-
Carm@gedon
Light Expert
ramka tipujem... to ze memtest bol ok este nic neznamena.. ja som mal tiez OK a mal som chybu v ramke,hadzalo mi to random BSOD, odkedy som kupil nove tak ide bez problemov.
Skusal si druhy SATA konektor alebo vymenit kabel?
-
vikko78
Medium Professional
myslím, že chipset na mb sa prehrieva...to že ukazuje normálnu teplotu v biose nemusí byť pravda...skusil by som otvoriť bedňu, nabrutus pred ňu postaviť nejaký stolný ventilátor a tak skusiť instaláciu winu...raz sa mi to takto podarilo, nainstaloval som win, ale pc aj tak stále mrzlo a chipset som nedokázal schladiť ani prídavným fanom
-
Runes
Addict
USBcka kukni a precisti vzduchom , pridavne odpoj
skus vymenit ramky...mne sa spraval podobne..a memtesty ukazovali v poriadku
Zdravim Hojko tiez mam problemy ze mi PC mrzne a to mam nove komponenty a ani za toho čerta prist nato čo to sposobuje ale moje predpoklady su bud ramky alebo doska ... len rozdiel je ze mne to mrzne vo windowse ked dajme tomu hram alebo pozeram film ..3x som preinštaloval win a nepomohlo cize SW chyba to nebude,jedine HW
-
hojko
Site Admin
Carm@gedon: Ramky su OK, testovane v dual channel, samostatne, v inych slotoch, proste vsetky kombinacie. Bol pusteny advanced test cez pluskovu verziu MemTestu, takze v tomto pripade nie je o com.
Billy: Menil som aj SATA kabel, aj konektor na doske.
vikko78: Chladic chipsetu je relativne vlazny/teply, tam problem nevidim.
Runes: Vypnute cez bios, odpojene kable, nepomohlo.
Neo113: Tebe ide Win nainstalovat, takze si dokazes otestovat vsetko, od RAMky, cez grafiku, disk az po neviem co. Navyse sa vies dostat k minidump suborom a cez analyzer skusit najst chybu, ze ci to nesposobuje ovladac.
Billy: Menil som aj SATA kabel, aj konektor na doske.
vikko78: Chladic chipsetu je relativne vlazny/teply, tam problem nevidim.
Runes: Vypnute cez bios, odpojene kable, nepomohlo.
Neo113: Tebe ide Win nainstalovat, takze si dokazes otestovat vsetko, od RAMky, cez grafiku, disk az po neviem co. Navyse sa vies dostat k minidump suborom a cez analyzer skusit najst chybu, ze ci to nesposobuje ovladac.
-
Runes
Addict
Este taka otazka kolko to ficalo v pohode a kedy to zacalo robit len tak pre info
-
hojko
Site Admin
Dva ci tri roky to bezalo, zacalo to robit vraj pred asi dvomi mesiacmi.
-
Chalesnik
Medium Professional
urcite si to uz pozeral .... ale pozri ci niesu vypukane kondenzatory na doske
ako pise Chalesnik mrkni kondezatory najcastejsia zavada pri takomto spravani. Bud nadoske alebo aj priamo v zdroji vedia narobit neplechu...
-
hojko
Site Admin
Doska prezreta cela a vsetky kondenzatoriky vyzeraju OK, nie je pocut ani piskot, ani nevyzeraju napucane, proste nic. Podobne aj zdroj. Teoreticky skusim este vymenit zdroj.
-
Runes
Addict
BTW a ten bluscreen co hadze si sa snazil aspon lustit ze co tam zakapalo ??? skus spravit fotku