MS Virtual PC - problem z netom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

MS Virtual PC - problem z netom

Príspevok od používateľa Fabo »

Potreboval by som poradit s MS Virtual PC. Chcel by som na nom pouzivat system s TinyXP ako virtualny server, kedze dany server na Viste kvoli absencii DirectPlay u DX10 nedokaze korektne fungovat. Bez problemu si na virtualnu masinu nainstalujem TinyXP a dany server, aj sa nanho dokazem z mojho PC (na ktorom bezi VM) pripojit, ale problemom je, ze sa server nedokaze pripojit do internetu. Ak ho spustim priamo na Viste, do internetu sa pripoji, ale nefunguje korektne (absencia dplay).

Analyzou problemu som zistil, ze problem je niekde na VM kedze pingy z nej idu, ale cokolvek dalsie s internetom nefunguje (napr. web).

Nevie mi niekto poradit ako ho nastavit aby fungoval?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skus vo virtualnom pocitaci nastavit DNS servery.
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

V počítači kde beží VM máš nastavené zdieľanie internetu a vo VM máš ten PC ako bránu?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

GothaR: Nejdu mi ani IP.

Thovt: Skúsim, ale nemali by mi v prípade že to nebehá nejsť ani pingy na IP?

//autoeditácia príspevku ( 05 Sep 2008, 20:46 )
vyzera to akoby z celeho netu fungoval len ping a tracert... zdielanie akosi nedokazem nastavit kedze vPC pristupuje k sieti cez to spojenie, ktore je pouzite na pripojenie k netu vo vistach. A vo vistach ak chcem nastavit zdielanie tak si musim vybrat do ktorej siete sa bude zdielat, a ta tam samozrejme nie je...

//autoeditácia príspevku ( 06 Sep 2008, 23:09 )
Tak som si namiesto toho nainstaloval Sun Virtual Box. V tom mi net sliape, ale napriek tomu, ze mam vytvoreny virtualny HID a aj na hoste aj na gueste mi ide, nedaju sa dokopy (obe maju len odoslane pakety, 0 prijatych :(

nevyzna za do toho niekto?
Napísať odpoveď