Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa hughito »

Zapadá asi tak, ako keď sa prechádza po nemeckých uliciach, čiže úplne normálne.

Tá petícia má fakt úroveň, to bude určite masovka. Lidl skrachuje. :lol:
DEVZYO1G
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

To že sa niekto niekde prechádza, neznamená že je prirodzenou a reprezentatívnou súčasťou danej spoločnosti.

Pokiaľ ide o Lidl, šlo o niečo čo vyvolalo značný odpor u časti jeho zákazníkov - ktorí by mali byť v čisto kapitalistickom ponímaní prvoradí, pretože oni prinášajú zisk.

Takže tvoj primitívny výsmech sa vôbec nedotýka podstaty a vychádza len z toho že ti je rasová a kultúrna podoba Európy ukradnutá, ale to je už dlho každému jasné..

Netreba neustále pripomínať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

chyba pri ukladani textu
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Nič z toho som ani nevyvracal. Každopádne by ma ale zaujímal ekonomický prínos v použití afrických modelov - nie len, že dopad bude z "hľadiska celkových príjmov nepodstatný". Dúfam, že opäť nevytiahneš "argument" podielu a kúpnej sily afrického obyvateľstva v Európe. :lol:

Toto nemá nič s trhom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Lidl je nemecká, ale v podstate nadnárodná firma a teda je úplne normálne, že použije aj modela ako černocha. Nie je za tým žiadna propagácia ničoho, je to úplne to isté, ako keď robí černoch niekde ako predavač alebo v kancelárii alebo neviem kde, takisto robí aj modela a človek, čo nerieši farbu kože si to ani nevšimne. Rasistom to prirodzene vadí, hoci, ako som si prečítal pár tých komentárov, viaceré obsahovali to čarovné slovko "ale" v štýle, mne nevadia černosi, "ale" - ja nie som rasista, "ale" a pod. Klasika. :)

Lidl to určite nemusí trápiť, FB aktivistov je dnes plno a to rôznych smerov a prúdov, takže sa môže zdanlivo zdať, že sa "čosi" deje, ale realita je taká, že väčšina ľudí túto "kauzu" ani nezaregistrovala a keď už, nezaujíma ich a nie je to pre nich dôvod, aby začali hromadne bojkotovať Lidl ako obchodný reťazec.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Lidl ma obchody nielen v Nemecku ci Rakusku, ale aj vo Francuzsku, Spanielsku, Taliansku aj inde. A v tychto krajinach ziju znacne velke komunity z Arfiky ci Blizkeho vychodu. Kapitalisticky system nikomu nezakazuje zalozit si firmu kde budu oblecenie predvadzat ina cistokrvny Nóri s rodokmenom az k Vikingom. Ved existuje firma Th.St., tak rovnako moze existovat aj potravinarsky retazec, nikto nikomu nebrani.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

náckovia ale za všetkým vidia nejaké pretláčanie ideológie ktoré má zničiť našu krásnu, čistú európsku kultúru (lol)
gogo956
Redeemer
Redeemer

este je tu jeden fakt, ktory viacerym mozno unika: Lidl je na Zapade povazovany za uplny low-price. V Nemecku a Rakusku donho chodia nakupovat iba ludia z nizsej socialnej triedy /napr spominani pristahovalci/. Bezni ludia zo strednej triedy takyto typ obchodov nezvyknu navstevovat, ti chodia napr do Billy.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal:Kapitalisticky system nikomu nezakazuje zalozit si firmu kde budu oblecenie predvadzat ina cistokrvny Nóri s rodokmenom az k Vikingom. Ved existuje firma Th.St., tak rovnako moze existovat aj potravinarsky retazec, nikto nikomu nebrani.
To je síce pekné konštatovanie, ale to čo teda motivuje Lidl a podobné firmy k takémuto konaniu, to nevysvetluje..
hughito napísal:Lidl je nemecká, ale v podstate nadnárodná firma a teda je úplne normálne, že použije aj modela ako černocha.
Okrem toho, že tu ide o Česko, nie je na tom samozrejme nič "úplne normálne" ani v Nemecku, kde černosi tvoria asi 0,4% obyvateľstva. :roll:
hughito napísal:je to úplne to isté, ako keď robí černoch niekde ako predavač alebo v kancelárii alebo neviem kde
Alebo keď je černoch z nižšej sociálnej triedy..
hughito napísal:Nie je za tým žiadna propagácia ničoho
..a je to propagácia lacného tovaru tejto skupine.. ako sa tu snaží gogo956 naznačiť. :lol:

Je známe, že zarytí kapitalisti a komunisti sa vedia aj zhodnúť, keď sa to hodí "do krámu" :)
DEVZYO1G napísal:náckovia ale za všetkým vidia nejaké pretláčanie ideológie ktoré má zničiť našu krásnu, čistú európsku kultúru (lol)
Neviem teda či si Európan, keď tu píšeš "o našej" v súvislosti s Európou, ale mám taký pocit, že tvoje "zničenie" pod váhou nejakej ideológie, by ma veľmi netrápilo..
Prílohy
CdxnuQs.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

-AA- napísal:To je síce pekné konštatovanie, ale to čo teda motivuje Lidl a podobné firmy k takémuto konaniu, to nevysvetluje..
motivuje ich k tomu to, ze je to bezny clovek, len ma inu farbu pleti, co presne ti na tom vadi?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:motivuje ich k tomu to, ze je to bezny clovek, len ma inu farbu pleti, co presne ti na tom vadi?
No ja nespochybňujem, že to je bežný človek, lenže v subsaharskej Afrike, nie tu. To čo mi vadí je podkopávanie a strata rasovej a kultúrnej identity, v krajinách Európanov - a len Európanov .. ale to má samozrejme širší rozmer ako nejaký černoch na letáku.

Inak iný prípad z Fínska, kde súťaž "Miss Helsinki" vyhrala černoška.. určite kvôli svojej kráse a talentu.. :roll:
Prílohy
voittajasephora060117etu_503_vi.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:No ja nespochybňujem, že to je bežný človek, lenže v subsaharskej Afrike, nie tu.
to nie je pravda, aj tu su uz cernosi celkom bezni, sme totiz v roku 2017, nie 1017

ta "Finka" je fest nesympaticka :smt081
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Asi máme inú predstavu o tom čo znamená bežní.

Tým "201x" argumentom si ma celkom pobavil.

http://knowyourmeme.com/memes/come-on-it-s-2015-current-year

Current year: A mocking reference to the left’s propensity to cite the current year as an argument. Example: “How can Donald Trump say these things? It’s 2016!”

:)
beardie
Redeemer
Redeemer

co je tvoja predstava o beznom?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Keď sa povie bežný Číňan, predstavíš si Belocha?
Keď sa povie bežný Nigérijec, predstavíš si Belocha?

Sú Európania bežnou a reprezentatívnou súčasťou aj týchto častí sveta?

Nie.

Prečo by to malo byť v opačnom prípade iné? A hlavne, prečo by to mal mať záujem niekto zmeniť.
hughito
Redeemer
Redeemer

motivuje ich k tomu to, ze je to bezny clovek, len ma inu farbu pleti

Toto je presne ono. Proste niekto nerieši, či si černoch alebo beloch alebo aký máš odtieň pleti. Nemusí za tým byť za tým žiadna ideológia. Spájať modela s Lidu s miss Helsinki a pod., to je len taktika na umelé dokazovanie akéhosi narúšania kultúrnej a rasovej identity. Každopádne, to tá "identita" musí byť dosť chabá, keď sa "zničí" takýmito "brutálnymi zásahmi" ako je černoch na letáku.

Len na doplnenie kontextu, aby bolo jasné, že dnešní neonacisti menia svoju taktiku, rétoriku a pod. Tuto Aryan Angel je typický príklad, začal so zmenou svojho nicku. :D

Především na Západě došlo u řady skupin krajní pravice k proměně strategie a částečně i rétoriky pod vlivem takzvaného identitářského hnutí. Můžeme podobný posun sledovat i v Česku?

Čeští náckové vždy sledovali, co se děje na Západě, ale také za ním vždycky o pár let zaostávali. I když se identitářské hnutí začalo formovat před více než deseti lety, na českou scénu dorazilo jako živé téma až zhruba před dvěma roky, kdy vznikla skupina Generace identity, za níž stojí bývalí Autonomní nacionalisté. V tomto případě je změna rétoriky i strategie patrná. Identitáři si moc dobře uvědomují negativní postoj většiny veřejnosti k náckům, a proto se prezentují jako angažovaní studenti. Snaha zapřít spojení s nácky jde tak daleko, že se česká Generace identity explicitně distancuje od rasismu, což by ještě před pár lety nepřipadalo v úvahu. Tradiční vymezování se proti někomu a něčemu převádí na propagaci boje za evropskou identitu. Pozornější pozorovatel ale rychle odhalí, že je to jen rétorické překlopení problému a přetření hnědé na růžovo. Image angažovaných studentů­rebelů se snaží čeští identitáři podpořit virtuálními i fyzickými akcemi, jejichž koncept přebírají od svých západních kolegů. Vidět je to například na grafickém zpracování jejich materiálů.

Podobnou strategii má i iniciativa Pro­Vlast, která hraje o něco silněji na českou vlasteneckou notu. Těžiště její činnosti spočívá v práci se sociálními médii. Na rozdíl od Generace identity je Pro­Vlast spíše značkou či konceptem než organizovanou skupinou a nemá jasná ideologická východiska. Je proto přijatelnější pro větší část neonacistů. Každý si tam jednoduše najde to svoje. Je ale nutné dodat, že o nových strategiích a rétorice se dá mluvit pořád jen u zlomku scény.

Dalším příkladem je uskupení Červenobílí, které se prezentuje jako vlastenecký studentský spolek, avšak jedná se spíše o gajdovce a neofašisty z bývalých Autonomních nacio­nalistů Zlínsko a Dělnické mládeže v Brně, kteří se rádi inspirují v Itálii u neofašistického hnutí Casa Pound. Podobné skupinky jsou ale naprosto marginální. Větší úspěch zaznamenávají pouze některé články Pro­Vlast, a to ještě jen na Facebooku.

+

http://www.antifa.cz/content/generace-i ... cionalistu
beardie
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:Sú Európania bežnou a reprezentatívnou súčasťou aj týchto častí sveta?
ano, su, lebo svet sa globalizuje, takze ako su v Europe aj cernosi aj aziati, tak su v Cine aj bieli aj cernosi, a podobne su v Afrike aj bieli aj aziati

hovorim ti znova, je rok 2017, nie je nic neobvykle stretnut na ulici v Europe cernocha
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:ano, su, lebo svet sa globalizuje, takze ako su v Europe aj cernosi aj aziati, tak su v Cine aj bieli aj cernosi, a podobne su v Afrike aj bieli aj aziati

hovorim ti znova, je rok 2017, nie je nic neobvykle stretnut na ulici v Europe cernocha
Zrejme si nepochopil infantilnosť "je rok xyz" argumentu a stretávaním niečoho na ulici.

Samozrejme, dobre viem, že aj v Číne alebo Afrike existujú Európania, pointa bola práve v tom, že napriek tomu ich nikto neberie ako prirodzenú alebo reprezentatívnu súčasť daných krajín.
hughito napísal:Spájať modela s Lidu s miss Helsinki a pod., to je len taktika na umelé dokazovanie akéhosi narúšania kultúrnej a rasovej identity. Každopádne, to tá "identita" musí byť dosť chabá, keď sa "zničí" takýmito "brutálnymi zásahmi" ako je černoch na letáku.
Každopádne omnoho viac škodia neokomunisti ako ty, ako nejaký černoch v letáku, "ktorého nikto nerieši", s tým sa dá súhlasiť, ty "umelé dokazovanie narúšania". :lol:
hughito napísal:motivuje ich k tomu to, ze je to bezny clovek, len ma inu farbu pleti

Toto je presne ono. Proste niekto nerieši, či si černoch alebo beloch alebo aký máš odtieň pleti. Nemusí za tým byť za tým žiadna ideológia.
Drísty ako z nejakej multi-kulti čítanky pre malé deti, lenže aj Lidl samotný to interpretuje tiež ako učenie verejnosti "tolerancii".
Prílohy
3197664.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:Zrejme si nepochopil infantilnosť "je rok xyz" argumentu a stretávaním niečoho na ulici.
napriek tomu, že s tým nesuhlasis, je to v roku 2017 bežné
napriek tomu ich nikto neberie ako prirodzenú alebo reprezentatívnu súčasť daných krajín.
trochu silné slovo, podla mňa je to vzhľadom na históriu úplne prirodzena súčasť
Napísať odpoveď