Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:A tá udica nemôže byť v Európe, hej? Ak si "čierny," nemáš tu čo robiť? Alebo ako mám tomu chápať v širšom kontexte, nie je mi to úplne jasné.
beardie napísal:prijimat iba vzdelanych ludi ochotnych prisposobit sa europskemu zmyslaniu
ostatnych deportovat
beardie napísal:s testovanim vzdelania problem ozaj nie je, pobyt sa da riesit docasnym povolenim povedzme na 5 rokov
cize chcem ludi, ktori maju pozitivny prinos
Čo s tým voľným pohybom kapitálu aj ľudí, na ktorom bola postavená EÚ.
ten volny pohyb kapitalu a ludi ma byt v ramci EU
Neviem o čom hovoríš, sú to len také plané frázy, bez podkladu, bez faktov.
takze chces popriet, ze skupiny imigrantov sa radikalizuju s ich zvysujucim sa poctom?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

ten volny pohyb kapitalu a ludi ma byt v ramci EU
Tak ale pozri sa na Švajčiarsko.
takze chces popriet, ze skupiny imigrantov sa radikalizuju s ich zvysujucim sa poctom?
Však skús nejak podoprieť, ono je ľahké niečo tvrdiť, hlavne tieto typy právd typu: imigranti sa radikalizujú, emigranti znásilňujú ako na bežiacom páse a pod., ťažšie je takéto tvrdenia pokladať.

Ja osobne ako problematických vnímam moslimských náboženských fanatikov, ale to vnímam ako náboženský problém, nie migračný, lebo to nie je možné vnímať štýlom emigrant=islamista.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Tak ale pozri sa na Švajčiarsko.
myslis ten Svajc, ktory obmedzuje pocty nielen imigrantov, ale dokonca aj pocty profesionalov zo zahranicia?
Však skús nejak podoprieť, ono je ľahké niečo tvrdiť, hlavne tieto typy právd typu: imigranti sa radikalizujú, emigranti znásilňujú ako na bežiacom páse a pod., ťažšie je takéto tvrdenia pokladať.
nieco skusim pohladat, ale myslim, ze AA nejake materialy ma, tak sa moze podelit :)

//
Recent polls have tended to show that the feared radicalisation of Europe's Muslims has not occurred. That gives hope that the newcomers will integrate successfully. Nonetheless, second and third generations of Muslims show signs of being harder to integrate than their parents. Policy Exchange, a British study group, found that more than 70 per cent of Muslims over 55 felt that they had as much in common with non-Muslims as Muslims. But this fell to 62 per cent of 16-24 year-olds.
The EU says employment rates for non-EU nationals are lower than for nationals, which holds back economic advancement and integration. One important reason for this is a lack of language skills. The Migration Policy Institute says that, in 2007, 28 per cent of children born in England and Wales had at least one foreign-born parent. That rose to 54 per cent in London. Overall in 2008, 14.4 per cent of children in primary schools had a language other than English as their first language.
Projected growth rates are a disputed area. Birth rates can be difficult to predict and migrant numbers can ebb and flow. But Karoly Lorant, a Hungarian economist who wrote a paper for the European Parliament, calculates that Muslims already make up 25 per cent of the population in Marseilles and Rotterdam, 20 per cent in Malmo, 15 per cent in Brussels and Birmingham and 10 per cent in London, Paris and Copenhagen.
etc
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... inent.html
hughito
Redeemer
Redeemer

myslis ten Svajc, ktory obmedzuje pocty nielen imigrantov, ale dokonca aj pocty profesionalov zo zahranicia?
Však na to práve poukazujem, na tie rozpory. No každopádne ten vývoj bude zaujímavý.
nieco skusim pohladat, ale myslim, ze AA nejake materialy ma, tak sa moze podelit :)
Nie nie, od neho materiály nechcem, konieckoncov, dáva ich sem dosť, hoc možno silno pochybovať o ich relevantnosti z istých dôvodov. Takže čokoľvek od teba, ako napr. tento článok, ale chcelo by to možno čosi lepšie ako narýchlo vygúglenú päť rokov starú vec, veď dokonca čas hrá pre teba, nie? :D

Mňa zaujalo napr. toto, tiež síce staršia vec, ale dosť zaujímavá vzhľadom na našu debatu. V skratke o úlohe médií a ich dosahu na vytvárania názoru v tejto oblasti.

http://www.wjh.harvard.edu/~hos/papers/Sundas%20Ali.pdf
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Však na to práve poukazujem, na tie rozpory.
rozpory v com?
nejak nerozumiem...
prave tento sposob (ktory je mozno az prehnany) by mala podporovat cela Europa, ak chce zostat Europou

ta moja rychlo vyguglena vec podporuje moj argument, teraz by si mal poslat nieco ty, aby si moj argument rozbil, dalsie kolo potom patri mne
klasika :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:Opäť nekonzistentnosť v názoroch viacerých jedincov - na jednej strane obhajujú neoliberalizmus, na druhej strane im strašne vadí jeden aspekt dôsledkov tohto systému - a tou je aj prísun lacnej, či aktuálne aj kvalifikovanejšej pracovnej sily zo zahraničia - v záujme zisku.
Nechcem hovorit za inych, ale pokial ten nekontrolovany priliv imigrantov neschvaluju, tak potom, podla tvojho slovnika - neoliberalizmus nepodporuju - kedze tvrdis, ze ten je jeho sucastou.

Opacne tebe, aj ked z inych dovodov, dosledok tohoto neoliberalneho systemu, ktorym je imigracia, neprekaza .. pritom sam tvrdis, ze je podporovana v zaujme zisku - teda napomaha vykoristovat aj domacu pracujucu triedu znizovanim ceny prace, atd.

To uz ked sa rozhodnes hovorit o nekonzistentnosti idei druhych..
hughito napísal:Tie dôvody na migráciu sú najmä tie, že tam prebieha nejaký konflikt.
Ekonomicke dovody, lepsi a lahsi zivot za vyuzitia infrastruktury vybudovanej domacim obyvatelstvom - tvrdou pracou jeho predkov.
hughito napísal:Ale tak empatia je slovo, ktoré vám nič nehovorí.
A co empatia so socialne slabsou triedou (tvoj slovnik), ktorej postavenie takto este viac klesa, alebo empatia s beznymi ludmi, ktory sa stanu obetou nasilia a kriminality spachanej imigrantami?
1396040660166.png
To su prijatelne nasledky, v zaujme 'vyssieho dobra', alebo nebodaj 'trest' za to, ze su tito ludia sucastou 'privilegovanej bielej-europskej spolocnosti'? Neviem presne, az kam to tvoje neomarxisticke pobluznenie siaha. Je to dosledok videnia len ekonomicko-materialistickych zaujmov vykorenenej masy, bez ohladu na povod, poplatnych ideologii, skryvajucej sa za 'humanizmus'.

Nie je nahoda, ze krvave 'lavicove' rezimy mali tiez za ciel toto zrovnostarcenie vsetkych ludi, pod 'lavicou' ideologiou - co ale vzdy pri konfrontacii s realitou znamenalo pouzitie nasilia ako nutnej metody zaistenia 'revolucie'. Takto neomarxisti vidia aj 'novy imigrantsky preletariat', ako nastroj revolucie, ktorej dosiahnutie ospravedlnuje vsetky prostriedky, vsetky obete, vsetko utrpenie a este to dokazu hajit domnelym humanizmom .. aj ked dokazem akceptovat, ze pricin tychto patologickych nazorov moze byt viacero a naivny 'humanizmus' moze byt medzi nimi.
hughito napísal:Máš pravdu, nebyť štátu, tak sa takéto problémy určite nemusia riešiť, lebo by nebolo 99% celkového bohatstva v rukách 1% sociopatov
Je priznacne, ze tieto anarchisticke iluzie maju ako-taku zivnu podu len v krajinach, kde statne zriadenie dokazalo zabezpecit, v celosvetovom meradle, nadstandardne zivotne/socialne podmienky pre svoje obyvatelstvo .. naproti tomu v oblastiach s nefunkcnou statnou spravou, nehra 'anarchisticka alternativa' ziadnu rolu, naopak migranti utekaju do systemu, kde je "99% celkového bohatstva v rukách 1% sociopatov".
beardie napísal:nieco skusim pohladat, ale myslim, ze AA nejake materialy ma, tak sa moze podelit :)
hughito napísal:Nie nie, od neho materiály nechcem, konieckoncov, dáva ich sem dosť, hoc možno silno pochybovať o ich relevantnosti z istých dôvodov.
  • "Remember that when you argue with the left, you’re not seeking to convince the guy you’re arguing with. he’s an ideological bigot. when confronted with evidence which contradicts his ideology, he will reject the evidence and double down on the ideology.

Instead, your goal should be to show how absurd he is to any third parties who might be present. argue him into a position where he must shift the goal posts, then call him out on doing it. any fair minded person within earshot will be convinced of your argument at the expense of the leftist’s."
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie: Rozpor je s tými deklasovanými EÚ princípmi a praxou - aktuálne v prípade Švajčiarska. Tvoja narýchlo vygúglená vec, kde sa opieraš o jednu vyboldovanú vetu z článku Guardian..no neviem.

A poslal som štúdiu ktorá hovorí presne o dopadoch istého pôsobenia, konkrétne médií, na jednotlivcov. Tu prax možno vidieť aj tu na hojko fóre. ;)

AA:
Nechcem hovorit za inych, ale pokial ten nekontrolovany priliv imigrantov neschvaluju, tak potom, podla tvojho slovnika - neoliberalizmus nepodporuju - kedze tvrdis, ze ten je jeho sucastou.
To je tá nekonzistentnosť, treba ti to ešte nejak inak podať?
Opacne tebe, aj ked z inych dovodov, dosledok tohoto neoliberalneho systemu, ktorym je imigracia, neprekaza .. pritom sam tvrdis, ze je podporovana v zaujme zisku - teda napomaha vykoristovat aj domacu pracujucu triedu znizovanim ceny prace, atd.
:lol: :lol: :lol: :lol: Tak týmto si ma dostal, ten bol fakt dobrý. Ale niečo ti poviem: žiaľ, nie som pissed off white trash redneck conservative (s tým sa možno skôr stotožníš ty) a teda neuvažujem ani v tomto štýle:

Ekonomicke dovody, lepsi a lahsi zivot za vyuzitia infrastruktury vybudovanej domacim obyvatelstvom - tvrdou pracou jeho predkov.
Blbosť. Vo všeobecnosti to je tak, ako som písal: masová migrácia má iné príčiny, ako to, čo tu prezentujete. Zase to mudrovanie z pohodlia teplého bytu. Migrácia napr. prebieha teraz aj na Ukrajine. Prečo? V dôsledku vojny. Tie príčiny na to, aby sa pohli masy preč a hľadali azyl, sú vážneho charakteru. To, že niekto ide hľadať šťastie do inej krajiny, alebo nebodaj cielene využívať akési domnelé sociálne výhody (čo je blbosť), to sa môže diať na úrovni jednotlivcov.
A co empatia so socialne slabsou triedou (tvoj slovnik), ktorej zivotna uroven takto este viac klesa, alebo empatia s beznymi ludmi, ktory sa stanu obetou nasilia a kriminality spachanej imigrantami?
Ak klesá úroveň pracujúcej triedy, tak svoj hnev by mala obracať proti triede, ktorá ju vykorisťuje. Samozrejme, záujmom kapitálu a elít je to, aby sa pracujúca trieda žrala medzi sebou, aby existovali tieto pnutia, či už etnické alebo nacionalistické, resp. náboženské, aby sa ľudia čo najviac delili, na základe nezmyselných znakov.

Čo sa týka kriminality, tak súcitím z každou obeťou, nepotrebujem k tomu etnickú nadstavbu, ako ty - nie som rasista ani neonacista ani nič podobné, čiže by to malo byť dosť zjavné. Nie je absolútny žiaden rozdiel medzi tým, či je niekto postihnutý zo strany "bieleho" etnika, alebo zo strany emigranta. Rozdiel v tom vidíš ty a tebe podobní.

Na tie ďalšie nezmysly a splietanie ani neviem o čom, reagovať nebudem. Každopádne, si dosť vedľa.
Je priznacne, ze tieto anarchisticke iluzie maju ako-taku zivnu podu len v krajinach, kde statne zriadenie dokazalo zabezpecit, v celosvetovom meradle, nadstandardne zivotne/socialne podmienky pre svoje obyvatelstvo .. naproti tomu v oblastiach s nefunkcnou statnou spravou, nehra 'anarchisticka alternativa' ziadnu rolu, naopak migranti utekaju do systemu, kde je "99% celkového bohatstva v rukách 1% sociopatov".
To si pekne prekrútil, samozrejme, je to úplná blbosť, lebo bez ohľadu na tvoje hodnotenia, štátne zriadenia existuje ako tu, tak aj tam. Detto platí pre kapitalizmus, detto pre to nerovné rozdelenie bohatstva. A ako sa tu už spomínalo, to, že niekto migruje sem, má aj isté geografické dôvody. Iní migranti migrujú inam.

Ten tvoj záverečný zlatý bod, ktorý ma akože mal nejak napadnúť, si nabudúce môžeš odpustiť. Len si prosím ťa uvedom, že tie tvoje zdroje (prevažne zmes obrázkov, citátov vytrhnutých z kontextu a videí na youtube) môžu žať úspech maximálne na beo.sk
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:beardie: Rozpor je s tými deklasovanými EÚ princípmi a praxou - aktuálne v prípade Švajčiarska.
FYI, CH nie je v EU, takze podla moznosti si mozu robit co chcu (ako uz neraz ukazali)
Tvoja narýchlo vygúglená vec, kde sa opieraš o jednu vyboldovanú vetu z článku Guardian..no neviem.
ako argument to bolo slabe, skus znova
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Aryan Angel napísal:pricin tychto patologickych nazorov moze byt viacero
white media? "Obhajoba Anderse Breivika" bol oveľa lepší článok od nich, teda až kým nezistili, že všeobecná reakcia na jeho čin nie je pozitívna ani len zo strany českých NS (ktorých značná časť beztak WM považuje za provokáciu Bezpečnostnej informačnej služby, takisto ako pokus o miestnu bunku Combat18 alebo vlastne aj celú AFA) :lol:
Aryan Angel napísal:
1396040660166.png
to mi pripomína jednu antirasistickú skladbu od straight edge HC/punk legendy Minor Threat..
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie:
YI, CH nie je v EU, takze podla moznosti si mozu robit co chcu (ako uz neraz ukazali)
Ale sú v Schengene napr.
ako argument to bolo slabe, skus znova
Tak takto potom. ;)

http://www.theguardian.com/uk/2008/aug/ ... terrorism1
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito
to ze by si chcel prijat vsetkych imigrantov z Afriky do Europy je samozrejme na pohlad velmi pekne,mile a humanisticke. Ale z dlhodobeho hladiska by to nic neriesilo,naopak situaciu v Europe iba vyostrilo.
Ako som uz pisal, porodnost v subsaharskej Afrike je extremne vysoka a ani sa neocakava jej vyraznejsi pokles. Tiez sa tam v dohladnej dobe nijako zvlast nezmeni socialna situacia ani nevznikne trvala politicka stabilita. Tj davy imigrantov budu odtial prudit prakticky večne. Pustat dlhodobo take obrovske masy ludi s uplne inymi kulturnymi a nabozenskymi korenmi,s nizkou gramotnostou- to sa neda nazvat dobrym napadom ani pri najlepsej snahe..
Rozmyslal si napriklad preco su prave v arabskych a africkych krajinach tak rozsirene /nielen Šaria/
velmi krute telesne tresty /odtinanie ruk,kamenovanie,bicovanie,vylupovanie oci,upalovanie za ziva atd/ za aj relativne male previnenia? Rozmyslal si niekedy nad tym preco je tam tak rozsirena tradicia vladnutia jedneho kruteho diktatora? Rozmyslal si niekedy nad tymito suvislostami a porovnaval napr s vyvojom v Europe? Vyvojom technologickym,materialnym,kulturnym,socialnym? S vyvojom ktory je niekde uplne,uplne inde ako tieto zaostale krajiny? A ked si nad tym nahodou rozmyslal, na co si prosim Ta prisiel?
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, zas to vykresľovanie všetkých ako násilných presadzovateľov šarie, odtínania rúk a kameňovania žien. Veľmi sugestívne príspevky gogo. ;)

Nezhodneme sa už v tom základnom vnímaní - ty tu migráciu berieš automaticky ako zlo, ako čosi, čo prinesie skazu alebo čo - môj pohľad je diametrálne odlišný. Ak ľudia utekajú skrz vojnu a pod., tak nevidím nič zlé na tom, ak sa chcú usídliť niekde, kde je bezpečnejšie a kde majú šancu normálne žiť.

Druhá vec je aj tá, aká reálna je to prepúšťanie ich do Európy - lebo čo viem, tak dosť malé. Nie je to nič v štýle, že si sem chodia akoby sa nechumelilo a hneď ešte aj dostanú prídavky, ako ste tu neustále naznačovali. Napr. aj azyl nedostáva veľa ľudí.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ano,nastastie ti ktori rozhoduju o pridelovani azylu si sami dobre uvedomuju rizika ktore by z toho pri velkych poctoch imigrantov vznikali.
Aprpo to ze sa vysmievas z toho ze vraj precenujem uroven nasilia v Afrike-to snad nemyslis vazne..
Mas trochu informacie o tom ake veci sa tam vlastne deju na dennej baze? Sledujes tuto geograficku oblast aspon tak pol okom? Mas trochu predstavu co sa deje na masovom zaklade v Stredoafrickej republike,Keni,Sudane,Eritrei, Libii atd? Ake pomery vladnu na tamojsom vidieku, ake formy "práva" sa tam bezne uplatnuju? Ake ozbrojene skupiny tam funguju a ake su ich metody vynucovania si poslusnosti?
hughito
Redeemer
Redeemer

Úplne demagogicky spájaš dve rozdielne veci. Navyše, čo majú spoločné nejaké náboženské nepokoje (alebo vyčíňanie nejakých vojenských júnt) s tým, že niekto uteká do Európy - práve aj preto, čo sa tam deje? Naznačuješ vymyslené spojitosti. To, že je na Ukrajine vojna a ľudia utekajú napr. do Ruska, to znamená, že Rusi sa majú tých Ukrajincov báť, konkrétne toho, že "tiež tam budú bojovať"?
gogo956
Redeemer
Redeemer

obyvatelia Ukrajiny a obyvatelia Ruska su si kulturne,nabozensky aj pôvodom velmi blizki.
Obyvatelia Afriky a obyvatelia Europy si nie su kulturne,nabozenstvom ani pôvodom blizki-
naopak,su si navzajom velmi odlisni a rozdielni.Trosku sme sa pochopili?
hughito
Redeemer
Redeemer

To je možno do istej miery pravda, ale to nič nemení na to, že tí ľudia utekajú práve predtým, čo sa tam deje. Tvoj príspevok naznačoval skôr to, akoby to, čo sa tam deje, mali prinášať zo sebou sem.

A vôbec, s tými rozdielami - čo je na tom zlé? Veď sterilnosť nie je na prospech k ničomu. Aj čo sa týka histórie, rôzne centrá, kde sa stretali kultúry, prosperovali. Samozrejme, môžu práve z týchto rozdielov vzniknúť aj problémy - ale veď taký je svet, taký je život, nič nie je ideálne a 100%. Pozri sa, hovoríš tu o akejsi príbuznosti Rusov a Ukrajincov a vidíš, ako sa sami medzi sebou melú. :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Vies,ale drviva vecsina ludi tu nechce tu africku rozdielnost. Nechapem- co by mi mala ponuknut? Nevidim na nej NIČ zaujimave a pokrokove uz vobec nie. Hughito, vysvetli nam prosim, co ti africki imigranti by priniesli na Slovensko takeho obohacujuceho? mimoriadne som zvedavy co napises..
hughito
Redeemer
Redeemer

Však nemuseli byť prinášať nič, ja som nepísal, že to je nejaká záruka alebo čo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Po kazdej stranke je to proste "vyborny" napad.
----
Najnovsie info,Irak,Syria:
http://www.sme.sk/c/7239600/dzihadisti- ... oleni.html
http://amanpour.blogs.cnn.com/2014/06/1 ... ?hpt=hp_t1
beardie
Redeemer
Redeemer

ak nemaju nic prinasat, nebolo by jednoduchsie exportovat do ich domoviny demokraciu, pricom by tito potencialni emigranti zostali doma? ;-)
Napísať odpoveď