na hry je lepšie AMD alebo intel?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
lollo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

ale hraje niekto z vas na takom rozliseni? ja som este nevidel nikoho takto gamercit ;)

v konecnom dosledku uvidis rozdiel ked ti to pojde na 100FPS a 160FPS ??

si myslim ze aj pri najvacsich "akciach" to nepostrehnes
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Medzi i7 920kou a E8600kou je výkonnostný rozdiel 1.8fps......

:)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

brm napísal:Medzi i7 920kou a E8600kou je výkonnostný rozdiel 1.8fps......

cenovy rozdiel medzi i7 920 a E8600 je minimalny.. urcite by som isiel po i7 920
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Zneuzijem tuto temu na jednu malo otazocku ktora súvisi s temou len spolovice.
Na narocne prace s videom ako je strih a konvertovanie je lepsi podla vas lepsi AMD alebo INTEL?
Dávnejsie to bola jednoznacna zalezitost Intelu co sa tyka multimedii ale v dnesnej dobe neviem.
brm
Darca
Darca

Šu-Do napísal:cenovy rozdiel medzi i7 920 a E8600 je minimalny.. urcite by som isiel po i7 920
Nezabudni zarátať ešte cenu dosky a ramky. A ešte ak výkon E8600 získaš pretaktovaním slabšej E8xxx. Pomer cena/výkon je ešte stále lepší v prospech starej LGA775ky.. na druhej strane LGA775 nemá žiadnu ružovú budúcnosť, takže ja osobne by som samozrejme tiež šiel už do i7. Otázne je, či to zaujíma nejakého týpka, ktorý bude celý deň hrať iba hry a žiadny upgrade nasledujúcich pár rokov neplánuje.

;)

vladenko007.. pozri linky pár príspevkov vyššie a nájdi si príslušné testy. Ak Ti ide iba o výkon (cena je bezpredmetná), tak Core i7 920 je v tomto prípade jasná voľba..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Iste dobre vies, ze je len malicko hier, ktore zeru procesor na sto percent, mozno dokonca len tie biedne optimalizovane ako je Arma 2, ktorej zalezi hruby vykon procesora v megahertzoch. Mozno to ma LGA755 uz zratane, ale aj tak, nezabudni na cenu dosky a vyssiu cenu ramiek, pricom ak si vezmes najma to, ze v pripade hier ide o vykon grafickej karty, tak nad neskorsim moznym upgradom je mozne pocitat najskor len s grafickou kartou, s procesorom moc nie, pretoze ten by na rok ci dva mal v pohode vydrzat. Najma ak by siel do Quad procesoru, ktory by mohol mat v hrach buducnost.
brm
Darca
Darca

hojko.. veď aj som písal, že LGA775 + P45 + 2xDDR2 je stále cenovo výhodnejšie ako i7 + X58 + 3xDDR3.. pozri aj predchádzajúce moje príspevky na tejto strane.

Že by som si už kúpil Core i7, to nebolo ani tak odporúčanie ako skôr moje vlastné rozhodnutie.

A budúcnosť je nevyspytateľná.. príde opäť nejaká hra ako minulý rok GTA4 a opäť sa z výkonných zostáv stanú len obyčajné haraburdy..

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nj, necital som to cele. Ale dovolim si v klude napisat, ze tu by sa dalo o GTA 4 polemizovat, ci je skutocne tak narocna alebo len zle optimalizovana. Skor to vidim na zlu optimalizaciu.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

hojko napísal:Nj, necital som to cele. Ale dovolim si v klude napisat, ze tu by sa dalo o GTA 4 polemizovat, ci je skutocne tak narocna alebo len zle optimalizovana. Skor to vidim na zlu optimalizaciu.
aby nebol chlapec prekvapeny ze mu pojde gta IV na medium a gta V na full :) lebo pri gta IV sa o inom ako o zlej optimalizacii neda hovorit...trosku mi to pripomenulo microsoft flight simulator 2004 kde som mohol mat PC ala NASA a cez 40 fps som sa nedostal :)
brm
Darca
Darca

Len bežný smrteľník si nedokáže hru zoptimalizovať, aby šla aj na slabšom stroji. Čiže ostáva buď sa na GTA4 vybodnúť alebo si kúpiť nový hw. A vzhľadom na popularitu GTA série si myslím dosť ľudí volilo druhú voľbu.

Stalo sa to v GTA4, Flight Simulator (vraj).. kľudne sa to môže stať v ďalšej hre.. si myslím..

;)
fajfo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa fajfo »

si robíte prdel aby gta IV išlo len na medium :D
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

prdel si nikto nerobi :wink: staci si precitat http://www.hojko.com/gta-4-t69752.html
Mosko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mosko »

k teme :
toto je zly sen co myslis co je lepsie na rychlu jazdu autom Ferrari alebo Porsche ?? aky procesor si vyberes taky mas obidve firmy maju bud low end procesory alebo spocku medzi cpu a aky si vyberies ty to je na tebe a nechapem otazky typu ktory cpu je lepsi intel vs amd ? alebo vga - nvidia vs ati ??? ...
ChallengerQo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ChallengerQo »

mozno keby si napisal konkretne modely.. :P
fajfo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa fajfo »

ale tiem tam aj sú napísané....len treba dobre čítať
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

ci si po prazdninach pockas na Phenon II alebo Core i5/Nehalen je v podstate jedno dolezite je co ti je sympatickejsie a lacnejsie, najvatsi doraz treba aj tak dat na grafiku....
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Hossa1881 napísal:ci si po prazdninach pockas na Phenon II alebo Core i5/Nehalen je v podstate jedno dolezite je co ti je sympatickejsie a lacnejsie, najvatsi doraz treba aj tak dat na grafiku....
Phenom II ?? na ten uz snad cakat nemusi... :)
Dajjdo napísal:Ale možno i5 zníži cenu PhenomII, tak asi na to čaká, čo bude mať akú cenu.
to sa nacaka :) a inak pochybujem ze dosky pre i7 + ram ddr3 pojdu len kvoli i5 tiez s cenou dole takze moc na tom neusetri a cakat kym pride nieco nove aby som to stare mohol zobrat lacnejsie je tiez trosku od veci :) nech vezme to najlepsie na co ma financie a bude spokojny...dnes si povie ze radsej kupi i7 a za dva roky nebude musiet menit dosku kvoli slotom :) ale opak bude pravdou a potom moze plakat. (hovorim len priklad, nemusi sa to stat)
Dajjdo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Dajjdo »

Ale možno i5 zníži cenu PhenomII, tak asi na to čaká, čo bude mať akú cenu.
Napísať odpoveď