Na vikend do Kosic - Rady

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Na vikend do Kosic - Rady

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Caute.
Zaciatkom juna sme si s priatelkou naplanovali vikend v KE...
Priletame v piatok podvecer, odlietame v nedelu, kratko po obede
Nakolko som tam este v zivote v KE nebol tak mam par otazok:
:arrow: Kolko moze stat taxik, Letisko->Centrum(konkretne pesia zona)
:arrow: Maju vo zvyku taxikari vo zvyku okradat ne-KE ludi
:arrow: Co navrhujete, ze sa da robit v piatok vecer, a v sobotu cely den do cca 20.00(pamiatky, hocico co stoji za pozretie)?
:arrow: Poradte nejaku fajnu restaraciu
Hocijake rady, odporucania su vitane :)
Dakujem
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Na vikend do Kosic - Rady

Príspevok od používateľa ViRuS »

chlapec10 napísal: :arrow: Kolko moze stat taxik, Letisko->Centrum(konkretne pesia zona)
priprav si par stovak, je to celkom slusna vzdialenost...
chlapec10 napísal: :arrow: Maju vo zvyku taxikari vo zvyku okradat ne-KE ludi
lol no az tak velka metropola kosice nie su... ale ktovie... :twisted:
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

chlapec10 napísal: :arrow: Poradte nejaku fajnu restaraciu
Odporucam Uhorský Dvor ale riadne si tam priplatis..je to draha restika
http://www.uhorskydvor.sk/
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

z letiska je do centra ozaj daleko lepsie vam bude autobus linky 23 si kupite listky 1+2 pasmo a odveziete sa do mesta, cize ked ste dvaja vas cestovne vyde asi na 64SK, lepsie akoby ste mali dat niekolko stovak za taxi

centrum je celkom pekne plno barov a restik a pre pamiatky a tak chodte do turistickeho centra

edit: nezvyknu taxikari okradat slovakov z inych miest ale neviem sa zato zarucit
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

den333 napísal:Odporucam Uhorský Dvor ale riadne si tam priplatis..je to draha restika
http://www.uhorskydvor.sk/
zas take drahe nie :shock:
Nieco slusne, ale zas za rozumnu cenu...

Priatelka chce ist na vyhladnu vezu, tak to je zatial jediny plan
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

ak pojdete taxikom cez Barcu tak by vas to mohlo vyjst 200 Sk.
*nemyslim ze by taxikari okradali nekosicanov. Koniec koncov ved to nemate napisane na cele. Teda ak nemate nejaky vyrazny prizvuk.
*ak sa chcete ist ozaj kvalitne najest, tak jedine >> Le Colonial << Trosku drahsie, ale urcite pochopite preco. Ak chcete len nieco rychle tak urcite pizzeria Zlaty Zvon
* co sa tyka pamiatok, to vam neporadim, netusim kedy je co otvorene.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

tiez vam odporucam Le Colonial, vlastni to clovek, ktory to nema kvoli zisku ale preto ze ho to bavi, ceny niesu az take hrozne, cca asi 10-20% vyssie nez inde. a ked na pizzu tak do zlateho zvona na zvonarskej ulici ako pan nado mnou pisali, a jednoznacne olivetu. ked pojdete na vyhliadkovu vezu (linka cislo 29, smer kavecany, vstupne 20 sk) tak zajdite aj do Kavecian kde je Zoo a da sa fajne oddychnut a hned vedla je bobova draha. da sa tam stravit pekne popoludnie. Odporucam aj botanicku zahradu, na svk ich vela nieje(ak este vobec niejaka ina je, je tam pekny park. Co sa tyka pamiatok tak jednoznacne Dom sv. Alzbety ale aj ostatne kostoly stoja za navstevu, kedze su pekne vyzdobene. Ak idete buduci vikend tak mozte zajst aj na Cassofest na Jedlikovu(internat) http://www.cassofest.sk/web.php?page=1
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

restika to neporadim :)
pamiatky dom sv. alzbety, muzeum, technicke muzeum, vyhliadkova veza, zoo, botanicka ako uz bolo spomenute je tu toho dost co robit. V piatok sa ale neodporucam velmi pohybovat v noci na DN (dominikanskom namesti) kedze sa tam zgrupuje mladez ktorej skoncila skola a maju nehoraznu tuzbu spit sa do nemoty (kedze uz nie je zakaz pitia na verejnosti naplno si to uzivaju) a obcas to nie je prijemny pohlad sledovat spite male deti ...

jo este som zabudol v piatok si mozete k veceru sadnut na lavicku k fontane a uzivat si prijemnu romantiku ked tam vyhrava zvonkohra a pozerat svetelnu show :) ak vas to omrzi je tu mnozstvo podnikov kde sa da v prijemne zabavit :) za zmienku stoji napr Bayer (pri malom tescu), Emir (prijemne posedenie v exotickom prostredi, hlavna 109 ak si dobre pamatam tiez pri malom tescu), Relax (biliard club kde sa mozete zabavat hranim biliardu, sipok alebo stolneho futbalu je to hned vedla divadla na strane kde je tesco), vecerna diskoteka celkom prijemne je to v Lagune (jumbo centrum vchod zboku chodia tam vacsinou starsi ludia cize ziadne male 13, 14 rocne deturence), Ges-ko vacsinou latino party, a prijemne si mozete pozetied aj v Jazz Pube (je tam aj pizzeria)
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

a co takto detska zeleznica? :P
popripade zaujmu rusnove depo (joke) :D
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

pershing napísal:a co takto detska zeleznica? :P
popripade zaujmu rusnove depo (joke) :D
nemas zly napad, celkom pekna trat cermel-alpinka sa da tam povozit a tak :wink:
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ob3l1x napísal: jo este som zabudol v piatok si mozete k veceru sadnut na lavicku k fontane a uzivat si prijemnu romantiku ked tam vyhrava zvonkohra a pozerat svetelnu show
A kde to je? ta svetelna show znie fajne

Jedna sa o vikend 9.+10. Jun

Taktiez dakujem vsetkym co doposial napisali napady. Hlavne s tymi restikami ste mi dost pomohli...

ako to je s MHD? existuje nieco ako nejaky 24(48) hodinovy listok? Listky sa kupuju u sofera?
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

24h listok stoji 40 korun, da sa kupit kedykolvek v automate (mincovom) na zeleznicnej stanici, alebo v stankoch ci predajniach na Namesti Osloboditelov a inde (prehlad a otvaracie hodiny tu - http://www.dpmk.sk/index.php?pag=28)
48h nie je, najblizsi "vyssi" je 7dnovy (140SKK)

inak jednorazove listky kupis tiez v automatoch (tych je po meste viac), alebo v stankoch, alebo u sofera (drahsie), k tomu este - listky s ciselnou mriezkou treba oznacovat v starych oznacovacoch (stikatka), nove listky (trochu sirsie) vo velkych zltych oznacovacoch (pozor, nie su pri zadnych dverach zvycajne). Ale ked budes mat ten 24h listok tak ta to nemusi trapit, ten sa neoznacuje (max. si nanho vypises platnost, pokial nie je automatovy)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

chlapec10 napísal:A kde to je? ta svetelna show znie fajne

Jedna sa o vikend 9.+10. Jun
Ta fontana je v centre medzi divadlom a domom sv. alzbety. Hned tam je aj Aida kde si mozete kupit nejaky zakusok alebo zmrzlinku ;)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ob3l1x napísal:Ta fontana je v centre medzi divadlom a domom sv. alzbety. Hned tam je aj Aida kde si mozete kupit nejaky zakusok alebo zmrzlinku ;)
Sorry, este som sa zabudol zpytat, odkedy dokedy je ta light show?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

ak by vás to zaujímalo určite doporučujem Letecké Múzemum ktoré je na letisku, otvorené denne okrem podnelka od poobedia do večera... :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

chlapec10 napísal:Sorry, este som sa zabudol zpytat, odkedy dokedy je ta light show?
Aspon co ja viem tak nie je pravidlo kedy to frci, ale prichodom leta su piatky iste... a myslim ze okolo deviatej to facha v plnom prude :D btw ta fontana je velmi pekna... s priatelkou ist to fakt stoji za to :)

Este ten taxik z letiska, minule som siel po mamu (cesta tam + hodinka stojne + cesta spat) a platil som asi 400 a to sme este prechadzali cele mesto... cize tak okolo tych 200 korun viacej nie.
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

chodte radsej taxikom nez autobusom, v buse sa zbytocne tlacit s batozinou (aj pre batozinu treba listok), na 23kach chodia vacsinou stare karosy, listky sa neoznacuju v zadnych dverach (tam tiez nepocut hlasenie zastavok, pretoze sa hlasia cez oznacovace a to sa pre turistu zide), ja by som bral taxik hoci by som sa musel kusnut do penazenky.

s taxikarmi v KE mam jedine dobre skusenosti, vacsina je aj vtipna a v poslednej dobe ani okradat asi nechcu (maju asi vrytu udalost z BA, kde zabili toho chudaka taxikara)

urobte si vecer romanticku prechadzku hlavnou, zastavte sa pri fontane (tam sa mazlite na lavicke pri romantickej hudbe :), budem drzat palce aby boli bezdomovci prec, lebo vacsinou okupuuju nejaku lavicku - v piatok je ale v meste celkom dost mestskych policajtov takze v tom by nemal byt problem a taktiez aby tam bolo cim menej 13rocnych gangstazz), potom do nejakej restauracie na hlavnej (to ti poradil vyssie).

Takze v piatok vam navrhujem - motajte sa po hlavnej

v sobotu by ste mohli ist do zoo na medvedie patorcata, bobovu drahu a vyhladkovu vezu (ak tam chcete ist), potom by ste mohli pozriet nejake pamiatky, ale neviem ci sa robia nejake turisticke sprievody - ale sezona sa zacina...

// mohol som si odpustit tych bezdomovcov apod., ale radsej ocakavat menej ako ocakavat viac a byt sklamany
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Na jedlo odporúčam keltsku krčmu http://www.kamnapivo.sk/pivodb/kestaremesto/3288/ (Ano, opakujem sa, už som to tu na fore pisal X-krat) dá sa tam perfektne najesť, príjemné prostredie, ešte lepšia obsluha, nachádza sa priamo v centre.
-Inak ubytko už máte zabezpečené?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Retne napísal:cize tak okolo tych 200 korun viacej nie.
to je v pohode... ked ste vraveli par stovak, tak som pocital 300-500. 200 je v pohode.
Frikso napísal:Inak ubytko už máte zabezpečené?
ano. Povodne sme chceli ist do penzionu Slovakia.. ale ten bol plny.
Takze nakoniec penzion Grand, zabookovali sme si tam apartman. Je to blizko centra. A tiez to je bilzko Exit Clubu, kam v sobotu ideme.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Alebo chod MHD a nikto ta neokradne a bude ta to stat asi 22 Sk :D
Inak ja osobne odporucam restauraciu Golem. Maju vlastny pivovar a robia 11% pivo, oplati sa ochutnat. Jedlo som tam este nejedol.
A z pamiatok, necital som vela prispevkov ale urcite sauz niekto zmienil o Dome sv. Alzbety, tak urcite tam zajdite :)
Inak "tancujuca" fontana ktora strieka podla hudby a vecer dokonca aj svieti, to ma tiez nieco doseba :wink:

//Edit: Golem
Napísať odpoveď