na aky ucel pouzivate pocitac?
-
tomaxx_199
Medium Professional
na aky ucel pouzivate pocitac?
... tak naco?
//autoeditácia príspevku ( 14 Aug 2009, 13:28 )
a este by ma zaujimalo ci sa oplati kupit pc alebo nb? myslim do buducna co sa bude predavat. lebo notebooky su slabe ale su prenosne.
//autoeditácia príspevku ( 14 Aug 2009, 13:28 )
a este by ma zaujimalo ci sa oplati kupit pc alebo nb? myslim do buducna co sa bude predavat. lebo notebooky su slabe ale su prenosne.
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
tomaxx_199
Medium Professional
Nerozmyslal si ty nahodou nad kupou noveho pc a nevies co si mas vybrat? Ak ano tak s tym potrebujes cestovat? A ake bude primarne vyuzitie?tomaxx_199 napísal:ja som chcel dat 2 veci do jednej temy a nevislo. tak sa chcem spytat ci sa oplati kupovat nb. lebo notebookov je viac ako pocitacov aspon tak je v letaku. a ci sa nebudu pouzivat vetsinou nb.
Neviem si pomoct ale pride mi to tak.
A podla mna je preto notebookov viac lebo pocitac si vela ludi sklada a s nb to take jednoduche neni.Ale aspon podla mna...
no ja pouzivam PC na: programovanie webstranok, tvorbu hudby, grafiky, surfowanie po webe, a sem tam ked mam cas si zahram WoWko (ako GM na kalgul.eu) alebo CSko a este sa spytujem hluposti na super fore hojko.com 
// a ja osobne som za notebooky
prave idem jeden kupit: http://www.alza.sk/asus-k50ab-sx031-d126756.htm
// a ja osobne som za notebooky
-
tomaxx_199
Medium Professional
ja neviem co chcem a neviem co by sa mi zislo. viac by sa mi zisiel nb lebo by som mohol ho prenasat. ale jedna velka nevyhoda ze nb nesu az take dobre na hry jak pc. a je ich vela zato tu pisem a sa pytam ci tie pocitace nahodou nekoncia, ludia ich nekupuju lebo prenosne je lepsie. a este nieco sa spytam. ci sa neplanuju tie notebooky zlepsovat aby boli vykonejsie.
nekoncia teda nekoncia, pokial nemas kopec € na poriadny book a nepotrebujes ho prenasat do roboty a tak tak domov sa na robotu oplati poriadny PC, ale aj nb su super
ja to potrebujem do skoly a tak
ale ked to nepotrebujes surne prenasat a chces hravat hry tak si kup PC kamarat akurat kupil 8GB ram 4 jadrov procesor 1024 fullHD grafiku a celkom mu to fachci 
super napisanemeffisto napísal:Najlepsia je kombinacia oboch...PC na doma/laptop na cesty
Ak by som mal peniaze len na jedno z toho, priklonim sa k laptopu.
Zahras si na nom starsie hry.
Sice nema taky vykon ako PC, ale to ze ho mozes vziat so sebou kamkolvek je velke plus.
PC urcite tak skoro neskoncia...ak vobec
Nekoncia, ja som teraz kupil a kupujem na Vianoce aj bratrancovi (stolovy pc) , aj ked bratranec uz nb ma.
Ale teraz je pred tebou 1 otazka s ktorou ti my tazko pomozeme. Co chces, respektive co je dolezitejsie: Hrat novsie hry (stolove pc), alebo prenasat to (nb). Alebo je tu este jeden kompromis: kupis stolove pc, na niektorych komponentoch usetris a kupis za 200 € nejaky acer aspire one.
Ale teraz je pred tebou 1 otazka s ktorou ti my tazko pomozeme. Co chces, respektive co je dolezitejsie: Hrat novsie hry (stolove pc), alebo prenasat to (nb). Alebo je tu este jeden kompromis: kupis stolove pc, na niektorych komponentoch usetris a kupis za 200 € nejaky acer aspire one.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
tomaxx_199
Medium Professional
ja si viem vybrat pc a nb sam. len neviem co by sa mi zislo malo by to byt podoma ale sem tam to treba preniest. laka ma nb ale nieje taky vykonni a taky dobry ako pc. lebo do pc bedne mozem supat, upgradovat, poskladam si ju, tuning. a do nb nemozem aztak upgradovat. taky je aky je. a o 5 rokov uz bude stary.
-
tomaxx_199
Medium Professional
mna by tak zaujimalo co je teraz v mode? a co bude najviac v mode? pc alebo nb. keby som mal pc tak by som mal pracovnu kde by som mal pohodlie krasa byt pri pc. ked som si pozrel temu neviem ako sa vola asi ze ,,AKO VYZERA PRI VASEJ PRACOVNI" tak tam boli pocitace ale aj notebooky. ale notebooky neboli az tak zle.
... ty si chces kupovat NB/PC podla toho, ako svoj PC/NB vyuzivaju pouzivatelia tohoto fora? Ale ved to je chore!
nejake plusy a minusy:
Notebook
+ lahko prenosny, zoberes ho kam potrebujes, kludne aj do postele ci k babke
+ v cene mas komplet vsetko, nemusis dokupovat periferie ako lcd, klavesnicu a mys + je velmi slusny vyber notebookov uz s predinstalovanym OS
+ nie si tak zavisly na vypadku el. prudu - ked vypadne prud, bezis na baterii bez prerusenia
- ak ma byt urceny na hranie, tak je na vyber z cenovo dostupnych, s vykonnostnou vybavou podpriemernych kuskov, alebo pouzitelna herna masina so zavratnou pociatocnou investiciou
Pocitac:
+ lepsia ergonomia pri praci/hrani
+ vyhodnejsi pomer cena/vykon
+ moznost vlastnej konfiguracie (niezeby v NB take moznosti neboli, ale jedna sa skorej o raritu)
+ ak to zaklad umoznuje, je mozny upgrade, ktory ma na celkovy vykon prinosny vplyv
- ak to ma byt prevazne na surfovanie a seeem tam nenarocne hranie, je to jednak zbytocne mrhanie priestorom, a jednak zbytocne vela spotrebovanej energie.
Co sa tyka argumentu, ze za 5 rokov bude stary - to bude aj PC a rovnako bez moznosti upgrade, na upgrade moc nema zmysel pomyslat - rovno kupit co je vykonne dnes, a vytrieskat z toho maximum dokedy to bude mozne a potom o5 kupit novy stroj.
Takze si sam urci, kolko casu travis internetom/kancelarskymi programami/hrami, k tomu si zarataj vyhody/nevyhody konkretnej platformy a na zaklade toho sa rozhodni. Kedze si pomerne mlady adolescent (aspon tak posobis), ktory sa POTREBUJE hrat, nepouziva pocitac na pracovne ucely, nepotrebuje ho prenasat (a ked uz niekam ide, tak mu chvilka oddychu od PC neuskodi) a ma stabilne miestecko v byte iste, tak ja to vidim skor na PC ako notebook.
nejake plusy a minusy:
Notebook
+ lahko prenosny, zoberes ho kam potrebujes, kludne aj do postele ci k babke
+ v cene mas komplet vsetko, nemusis dokupovat periferie ako lcd, klavesnicu a mys + je velmi slusny vyber notebookov uz s predinstalovanym OS
+ nie si tak zavisly na vypadku el. prudu - ked vypadne prud, bezis na baterii bez prerusenia
- ak ma byt urceny na hranie, tak je na vyber z cenovo dostupnych, s vykonnostnou vybavou podpriemernych kuskov, alebo pouzitelna herna masina so zavratnou pociatocnou investiciou
Pocitac:
+ lepsia ergonomia pri praci/hrani
+ vyhodnejsi pomer cena/vykon
+ moznost vlastnej konfiguracie (niezeby v NB take moznosti neboli, ale jedna sa skorej o raritu)
+ ak to zaklad umoznuje, je mozny upgrade, ktory ma na celkovy vykon prinosny vplyv
- ak to ma byt prevazne na surfovanie a seeem tam nenarocne hranie, je to jednak zbytocne mrhanie priestorom, a jednak zbytocne vela spotrebovanej energie.
Co sa tyka argumentu, ze za 5 rokov bude stary - to bude aj PC a rovnako bez moznosti upgrade, na upgrade moc nema zmysel pomyslat - rovno kupit co je vykonne dnes, a vytrieskat z toho maximum dokedy to bude mozne a potom o5 kupit novy stroj.
Takze si sam urci, kolko casu travis internetom/kancelarskymi programami/hrami, k tomu si zarataj vyhody/nevyhody konkretnej platformy a na zaklade toho sa rozhodni. Kedze si pomerne mlady adolescent (aspon tak posobis), ktory sa POTREBUJE hrat, nepouziva pocitac na pracovne ucely, nepotrebuje ho prenasat (a ked uz niekam ide, tak mu chvilka oddychu od PC neuskodi) a ma stabilne miestecko v byte iste, tak ja to vidim skor na PC ako notebook.
ty si chces kupit pc na to aby si si mohol krasne zariadit pracovnu a uvazujes ci nb alebo normal aby ti viac zapadol do tvojej buducej pracovnetomaxx_199 napísal:mna by tak zaujimalo co je teraz v mode? a co bude najviac v mode? pc alebo nb. keby som mal pc tak by som mal pracovnu kde by som mal pohodlie krasa byt pri pc. ked som si pozrel temu neviem ako sa vola asi ze ,,AKO VYZERA PRI VASEJ PRACOVNI" tak tam boli pocitace ale aj notebooky. ale notebooky neboli az tak zle.