Najlepší internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
nika147
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Najlepší internet

Príspevok od používateľa nika147 »

Zdravím. Chcela by som sa opýtať, či neviete poradiť aký internet si zadovážiť. Bývam v dedine 15km od Bardejova, tak na optiku môžem zabudnúť. Doteraz sme mali vždy od Telecomu, platíme 17€, podľa zmluvy to je 50/5mb podľa testu mám 5/0,3mb ale v reále mi sťahuje do 600kb/s upload ani neviem. Onedlho končí zmluva tak som sa chcela opýtať či nie je aj niečo lepšie. Pozerala som, že Orange má teraz akcie nejaké. Iné firmy ako v reklamách ani nepoznám. Je orange lepší? Majú často poruchy? Lebo Telecom má poruchy veľmi málo. Si ani nepamätám kedy niečo naposledy nešlo. Prípadne iná firma ktorá má pokrytie pri poľských hraniciach?
brm
Darca
Darca

Re: Najlepší internet

Príspevok od používateľa brm »

Dúfam, že vieš, aký je rozdiel medzi megabitom (Mb) a megabajtom (MB).. nechce sa mi veriť, že Ti sťahuje len 600kb/s, tj. 75kB/s.. či?

Inak skús obehať susedov, aké pripojenie oni používajú, prípadne sa opýtaj na miestnom úrade.. a možno zistíš, že u Vás funguje nejaký lokálny provider s dobrým pomerom cena/výkon.. :)
nika147
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nika147 »

Malo to byť MB a kB (sa mi na mobile nechcelo furt preťukávať na veľké písmenká :D). Moja chyba.
Takmer všetci majú Telecom, lebo suseda tam pracovala, tak polka dediny má Telecom. Tuším, že aj obecný úrad má Telecom, tak sa nemám veľmi koho opýtať. :D Opýtam sa švagra, on má niečo iné, ale príde domov až v polke augusta, tak až potom.
Ďuri12
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ďuri12 »

Ak nemáte v dedine nejakého miestneho poskytovateľa internetu, ktorý vie poskytnúť lepšiu rýchlosť a minimum porúch, nič lepšie ako telekom nezoženiete. Orange poskytuje internet na kábloch od telekomu, takže lepšie to asi nepôjde. Každopádne by som skočil do telekomu zistiť príčinu. Rýchlosť 50Mb/s je na VDSL. Vy máte pravdepodobne len ADSL2, takže treba zistiť, či je vôbec možné u vás použiť VDSL. Inak rýchlosť 600KB/s aj zodpovedá tým 5Mb/s. Ak nebude možnosť využiť to VDSL, prešiel by som na vyšší balík, tj. 10Mb. Na dedine môže byť človek vďačný aj za to. Ja som tiež prešiel od miestneho poskytovateľa (5Mb/s pre celú dedinu a časté výpadky) do telekomu (5Mb pre mňa a výpadky žiadne) a som maximálne spokojný.
Napísať odpoveď