Nazory na mbank.sk
Re: Nazory na mbank.sk
No ešte k tomu môjmu problému, že nevidím príspevky. Pozerám, že ľudia normálne píšu do samotných tém (napr. aj včera večer alebo dnes ráno). Tak kde je teda problém? Niekto vidí príspevky a niekto nie?
// tak to už asi opravili
// tak to už asi opravili
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
ahojte, tipujem, ze je tu vela klientov tejto banky, ak o tom neviete, od 1.1. 2011 zavadza zmeny,
miesto 3 vyberov zdarma bude len jeden, spoplatnena kreditka a pod.
http://www.mbank.sk/blog/article.html?id=252
mesiac dozadu, som si u nich nechal zriadit kreditku, pretoze mi ju ponukli a chcel som mat aku taku rezervu pre kazdy pripad. ak mam za to platit, tak nemam zaujem. a moja otazka pre znalych znie, je mozne zrusit kreditku cez internet banking? pripadne ako? vdaka velmi pekne.
btw, je nejaka ina free alternativa na trhu? pripadne nieco podobne?
miesto 3 vyberov zdarma bude len jeden, spoplatnena kreditka a pod.
http://www.mbank.sk/blog/article.html?id=252
mesiac dozadu, som si u nich nechal zriadit kreditku, pretoze mi ju ponukli a chcel som mat aku taku rezervu pre kazdy pripad. ak mam za to platit, tak nemam zaujem. a moja otazka pre znalych znie, je mozne zrusit kreditku cez internet banking? pripadne ako? vdaka velmi pekne.
btw, je nejaka ina free alternativa na trhu? pripadne nieco podobne?
Áno, aj mne včera došiel email s týmto linkom... ešteže to dali do pléna tak skoro, pôvodne som sa zľakol, že to platí už od dnes. Trochu ma sklamali, hlavne keď som si akurát teraz v októbri zrušil alternatívu v ČSOB. No čo už... musím akosi zmeniť svoje návyky a naozaj všetko platiť už len kartou, nech sa obchodníci na to dívajú ako chcú... asi aj pri kúpe obyčajných žuvačiek za pár centov vytiahnem platobnú kartu.
Zrušenie kreditky... pri klasickej platobnej karte mám možnosť zablokovať kartu a ako dôvody sú rezignácia, strata, krádež. Na Tvojom mieste dám dôvod rezignácia... v podstate rezignuješ..
Ale ešte si to over.
Zrušenie kreditky... pri klasickej platobnej karte mám možnosť zablokovať kartu a ako dôvody sú rezignácia, strata, krádež. Na Tvojom mieste dám dôvod rezignácia... v podstate rezignuješ..
-
Holubar
Darca
Ceska mBank presla na ciastocen spoplatenie uz o nieco skor, tak sa to viac menej dalo ocakavat. Je to skoda, tipujem, ze casom prejdu na podobny system ako ostatne banky.
Keď teraz porovnávam život v zahraničí a na Slovensku nestačím sa diviť. Poplatky za výbery z bankomatu - akéhokoľvek? To je čo? (O iných poplatkoch ani nevravím.)brm napísal:Musím akosi zmeniť svoje návyky a naozaj všetko platiť už len kartou, nech sa obchodníci na to dívajú ako chcú... asi aj pri kúpe obyčajných žuvačiek za pár centov vytiahnem platobnú kartu.
K tomu plateniu kartou všade: ono je to vynikajúca vec a tu platím kartou naozaj všade a všetko, len na to treba mať uspôsobené pokladnice a pri platení nedávať podpisovať všelijak účtenky a kópie účtenky... Proste na bloku bude platba kartou a hotovo, nepotrebujem ešte 2 potvrdenia z POS terminálu.
Len tak na príklade aké pohodlné je to - kúpil som jednu vec ale rozhodol som sa ju na druhý deň reklamovať. Prídem do obchodu, hovorím reku to a to, ona jasné, nech si idem zobrať nový tovar na výmenu. Medzitým som našiel lepší kúsok ale za menej peňazí. Do POSu som vložil kartu a v priebhu 20 sekúnd mi rozdiel sumy vrátila na účet.
Alebo - pri platení môžete časť ceny zaplatiť v hotovosti a časť kartou, prípadne tovar zaplatíte kartou ale pokladníčka sa vás opýta, či chcete aj nejaký výdavok - vlastne funguje ako bankomat.
Takéto služby u nás? Skúste sa opýtať!
My sme ešte naozaj sto rokov za opicami v bankových službách
K prvej casti (vratenie tovaru, rozdiel ceny....) - je to na obchodnikovi, banka s tym nic nema. Dalej, do terminalu sa zadava aka suma sa zaplati kartou takze nic nove pod slnkom, ze len cast sumy za tovar sa zaplati kartou. Treba o to len poziadat. Posledna cast - "vyber" penazi cez terminal - cahback. Len toto je sluzba, ktoru ma na starosti banka, resp. kartova spolocnost. U nas tento sposob nie je rozsireny. Tusim len sporitelna a len u vybranych obchodnikov toto ponuka. Dovodom bude, ze ludia o tuto sluzbu nemaju asi zaujem. Navyse siet bankomatov je u nas velmi siroka. A pretoze, si bud ludia zvykli vyberat aj tak celu vyplatu cez bankomat, alebo potom platia vsade kartou, tak im takato sluzba ani nechyba. Navyse ani s bezpecnostou to nebude moc ruzove: http://blog.synopsi.com/2008-05-31/cash ... ezpecnosti Najma ked predavacky zoberu snad hociaku kartu a staci im len spravny pin.
Sundevil - presne preto som napísal, skúste sa opýtať! Tá možnosť tu je lebo to nie je nič nové, ale požiadaj o to niekoho ako sa na teba bude pozerať. Dokonca viem, že cez POS sa na SK dá nechať aj prepitné ale ešte som nepočul, že by to niekto využil.
-
Fabo
Hardcore addict
begbee: mne sa stalo ze som vo fastfoode platil kartou a ked sa ma to spytalo na sprepitne tak mi nakazal chlapec dat tam nulu, ze oni maju zakazane to brat... Cashback v Cechach funguje, ale nevyuzil som este ani raz. Naco? Bankomat mam na kazdej stanici metra, doslova.
-
p4ra
Redeemer
Chcem sa spytat, ci sa da ucet zrusit aj cez internet alebo musim ist priamo k ich stanku a urobit to tam? Lebo neviem o tom nic najst na ich stranke. Dik.
Ok, takže vy vlastne tvrdíte (sundevil a fabo), že vlastne načo je to dobré, keď mi to vlastne ani netreba. Tak ja radšej zostanem pri možnosti voľby.
A len tak BTW, pracoval som s POSom a príkazy vedenia boli nedeliť účty na časť hotovosti a časť e-forme, žiadne sprepitné a zákaz vydávať. Takže áno viem, že všetky tieto možnosti u nás sú, ale bohužiaľ a) nepotrebujeme ich, lebo máme bankomaty na každom kroku b) vedenie to radšej zakáže aby to mali účtovníčky ľahšie.
EPIC WIN
@para:
Zrušenie účtu si vyžaduje podpis klienta.
V prípade, že klient nebýva v blízkosti FC alebo mKiosku, je možné vybaviť túto záležitosť písomnou formou, zaslaním na poštu. Formulár sa nachádza na tejto adrese: http://www.mbank.sk/pdf-web/formulare/m ... usenie.pdf
Upozorňujem ešte na dôležitosť rovnakého podpisového vzoru, overenie notárom a mesačnú výpovednú lehotu.
A len tak BTW, pracoval som s POSom a príkazy vedenia boli nedeliť účty na časť hotovosti a časť e-forme, žiadne sprepitné a zákaz vydávať. Takže áno viem, že všetky tieto možnosti u nás sú, ale bohužiaľ a) nepotrebujeme ich, lebo máme bankomaty na každom kroku b) vedenie to radšej zakáže aby to mali účtovníčky ľahšie.
EPIC WIN
@para:
Zrušenie účtu si vyžaduje podpis klienta.
V prípade, že klient nebýva v blízkosti FC alebo mKiosku, je možné vybaviť túto záležitosť písomnou formou, zaslaním na poštu. Formulár sa nachádza na tejto adrese: http://www.mbank.sk/pdf-web/formulare/m ... usenie.pdf
Upozorňujem ešte na dôležitosť rovnakého podpisového vzoru, overenie notárom a mesačnú výpovednú lehotu.
-
Fabo
Hardcore addict
begbee: nehovorim nic, ked chces, tak to pouzivaj. Ja len hovorim ze som to nikdy nepouzil, lebo moja banka ma najsirsiu siet bankomatov v krajine, takze to nepotrebujem. That's all.
Co sa tyka delenia uctu a tak, zalezi na spolocnosti. Ja som platil ucty rozdelene na hotovost a kartu uz viackrat, nikdy nebol problem...
Co sa tyka delenia uctu a tak, zalezi na spolocnosti. Ja som platil ucty rozdelene na hotovost a kartu uz viackrat, nikdy nebol problem...
-
p4ra
Redeemer
begbee, dakujem.
Dnes som sa stal obeťou nejakého debila, ktorý ma pripravil o 1600€.... doporučujem dávať si sakramentský pozor na počítače, ktoré používate na platby cez Internet. Ja asi najbližšie, ak budem chcieť urobiť nejakú úhradu cez net, nabootujem sa cez USB kľúč do live distribúcie Ubuntu.. a cez neho budem vykonávať všetky platby..... myslím, že tam je najväčšia istota, že v počítači nie je schovaný žiadny keylogger........
..teraz mi už len ostáva veriť, že mBank mi tie neoprávnené úhrady uzná a vráti peniaze....
....človek neverí, že sa niečo také môže prihodiť, kým to nezažije vlastnej koži....
Prečo mBank nemá prístup do IB cez GRID kartu alebo potvrdzujúcu SMS??? Asi opäť prejdem do normálnej banky...
..teraz mi už len ostáva veriť, že mBank mi tie neoprávnené úhrady uzná a vráti peniaze....
....človek neverí, že sa niečo také môže prihodiť, kým to nezažije vlastnej koži....
Prečo mBank nemá prístup do IB cez GRID kartu alebo potvrdzujúcu SMS??? Asi opäť prejdem do normálnej banky...
No a ako ta pripravil o tie prachy? Ja ked chcem nejake prachy poslat, musim zadat kod z sms - akurat pri paypale mi tie sms nechodia..
-
Holubar
Darca
Ale ved bez sms autorizacie sa peniaze poslat nedaju nie? Ak ma niekto tvoje id a heslo, tak si moze akurat pozriet stav konta. Akym sposobom ta okradli?
Ja tam to tiež mám na SMS autentifikáciu. Nie je mi jasné, čo iné ako popozerať si tvoj účet bol schopný spraviť.
Osobne sa skôr bojím, že ma niekto odrbe pri CVC čísle ako nalomením konta.
Osobne sa skôr bojím, že ma niekto odrbe pri CVC čísle ako nalomením konta.
Presunul peniaze z Emaxu na mKonto (autorizáciu smskou to nevyžaduje.. asi ja blbec som si to nepovolil, ak sa to povoliť dá).. a z neho potom ťahal peniaze cez platobnú kartu... načo som tam mal limit 1600€??? Čiže mal prístup do IB aj ku karte...... na niektorom počítači som musel mať keylogger....................................... inak si to vysvetliť neviem.
Má niekto skúsenosti s týmto? Na nete som čítal články, že musí prebehnúť nejaké reklamačné konanie a po 30 dňoch, ak mi to uznajú, by mi peniaze mali vrátiť.. v prípade zahraničných platieb sa to môže trochu natiahnuť. On posielal peniaze cez moneybroker... už mi pred chvíľou aj volala teta z mbanku, že chce potvrdiť túto transakciu..... tak som jej ju nepotvrdil, ale aj tak sa s tým vraj už nedá nič robiť, pretože peniaze odišli. Vraj zajtra mám volať na mLinku a tam mi povedia ďalší postup.......
Má niekto skúsenosti s týmto? Na nete som čítal články, že musí prebehnúť nejaké reklamačné konanie a po 30 dňoch, ak mi to uznajú, by mi peniaze mali vrátiť.. v prípade zahraničných platieb sa to môže trochu natiahnuť. On posielal peniaze cez moneybroker... už mi pred chvíľou aj volala teta z mbanku, že chce potvrdiť túto transakciu..... tak som jej ju nepotvrdil, ale aj tak sa s tým vraj už nedá nič robiť, pretože peniaze odišli. Vraj zajtra mám volať na mLinku a tam mi povedia ďalší postup.......
Nechcem Ta strasit brm, ale segre slohli kartu a vytiahli z uveroveho uctu 2000€ (to bolo maximum). Policia pachatela nenasla a s reklamaciou nepochodila. Dodnes splaca 60 tisic ktore nikdy nevidela a ktore si uzil nejaky smrad.
//Samozrejme toto su ine okolnosti, vyber cash z ATM. V tvojom pripade sa zrejme nieco aj vyriesi.
//Samozrejme toto su ine okolnosti, vyber cash z ATM. V tvojom pripade sa zrejme nieco aj vyriesi.
No ja osobne nenastavím na svojom účte nič (zmena limitov, odoslanie platby, zmena nastavení, notifikácie...) bez SMS kódu, ktorý mi príde vždy do pár sekúnd po vyžiadaní. Takže si toto nemal zjavne nastavené a preto mal ten zlodej taký jednoduchý prístup a odoslal peniaze.
Každopádne držím palce, aby sa ti tie peniaze vrátili.
Každopádne držím palce, aby sa ti tie peniaze vrátili.
mi-chau.. nepotešil si ma.... ale dúfam, že sa to dá do poriadku.... aj keď.... za posledné roky som už prišiel o toľko peňazí, že toto je naozaj len čerešnička na torte...
rados915.. Ty keď platíš kartou cez net, potvrdzuješ túto platbu sms kódom? Aj keď presúvaš peniaze z eMaxu na mKonto??? Vyskúšaj si to....
rados915.. Ty keď platíš kartou cez net, potvrdzuješ túto platbu sms kódom? Aj keď presúvaš peniaze z eMaxu na mKonto??? Vyskúšaj si to....