Nazory na mbank.sk
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nazory na mbank.sk
Tu sa jedna o zneuzitie platobnej karty. Ochranou by bolo naozaj mat osetrene transfery penazi sms kodom aj v ramci mbank (teda z emax na mkonto a pod), za seba mozem napisat, ze by som sa tiez stal obetou, lebo to tiez nemam nastavene viac menej z lenivosti.
A pred zneuzitim karty sa uz len tazko ochranit, ak niekto ma k dispozicii jej cislo a CVV kod. Sam som zvedavy, ako toto poriesi banka. Urcite by mal existovat nejaky mechanizmus na ochranu pred takymto podvodom.
Daj potom vediet, ako sa k tomu postavili v mBank. Drzim palce
A pred zneuzitim karty sa uz len tazko ochranit, ak niekto ma k dispozicii jej cislo a CVV kod. Sam som zvedavy, ako toto poriesi banka. Urcite by mal existovat nejaky mechanizmus na ochranu pred takymto podvodom.
Daj potom vediet, ako sa k tomu postavili v mBank. Drzim palce
Platby mám cez kód, presunúť peniaze z eMaxu na mKonto nemôžem, pretože mám len mKonto.brm napísal:mi-chau.. nepotešil si ma.... ale dúfam, že sa to dá do poriadku.... aj keď.... za posledné roky som už prišiel o toľko peňazí, že toto je naozaj len čerešnička na torte...![]()
rados915.. Ty keď platíš kartou cez net, potvrdzuješ túto platbu sms kódom? Aj keď presúvaš peniaze z eMaxu na mKonto??? Vyskúšaj si to....
-
Holubar
Darca
Platby kartou vsak cez kod nemas a moneybookers a pod vyuzivaju prave platbu kartou cez net. Cize ak mas iba mkonto a mas k nemu platobnu kartu, tak si na tom este o krok horsie, ako brm, lebo pri nom este museli presuvat peniaze z emaxu, u teba staci zneuzit udaje z karty
Take nieco vsak nie je samozrejmostou. Brm, odkial si sa vlastne logoval, ked pises o keyloggeri?
Take nieco vsak nie je samozrejmostou. Brm, odkial si sa vlastne logoval, ked pises o keyloggeri?
Mám taký pocit že virtuálnu/softwareovú klávesnicu keyloggery neberú, takže to by mohla byť cestabrm napísal:ak budem chcieť urobiť nejakú úhradu cez net, nabootujem sa cez USB kľúč do live distribúcie Ubuntu.. a cez neho budem vykonávať všetky platby..... myslím, že tam je najväčšia istota, že v počítači nie je schovaný žiadny keylogger........
Na účet som sa pripájal z viacerých miest, ale kartu som použil len z domu a z práce. A práve doma som cez sviatky objavil nejaký program, mal názov svchost, bol umiestnený v system32/driver/etc, mal úplne inú ikonu, v CCleaneri som ho objavil, že sa má spustiť pri štarte, čo sa mi zdalo byť nelogické, tak som po ňom začal pátrať. V podstate som po niečom takomto začal pátrať, až keď som zistil, že pri spustení PC mi stále vyskočí nejaká chybová hláška. Keďže ja komp zapínam raz do mesiaca, ktovie ako dlho to tam bolo (zvyčajne ho zapínajú a vypínajú rodičia). Tento program som hneď vyšmaril.. ale asi už bolo neskoro..
Neviem, ako sa mi tam mohol dostať..... či niečo rodičia spúšťali? Alebo ja som niečo skúšal? Každopádne MSE nezareagoval... ani windowsácky firewall. Asi opäť nahodím lepšiu ochranu....
Dnes som volal na mLinku, vraj nič nemôžem robiť, kým sú peniaze blokované na účte. Až keď prebehne transakcia, môžem dať reklamáciu. Tak načo doboha sú peniaze blokované na účte??? Aký to má význam?
Dnes som volal na mLinku, vraj nič nemôžem robiť, kým sú peniaze blokované na účte. Až keď prebehne transakcia, môžem dať reklamáciu. Tak načo doboha sú peniaze blokované na účte??? Aký to má význam?
-
p4ra
Redeemer
brm, mal som podobny problem ale s VUB. Niekto mi slohol udaje (aj viem asi ako, nakupoval som na jednom webe, ktory mal sice HTTPS, ale presne po tom nakupe som prisiel o data). Ukradli mi 170 EUR, lebo sa mi nezdali SMS, co mi chodia. Tak som volal do VUB, oni mi zablokovali karty a zistili, ze vraj niekde z Talianska to islo. Stacilo im cez telefon povedat, ze som to nebol ja. Peniaze som mal naspat do 7 dni. Sice povedali, ze si vyhradzuju polrocnu lehotu, keby sa nahodou preukaze, ze som to bol ja, tak mi ich strhnu. Kedze som to samozrejme ja nebol, tak mi nic strhnute nebolo.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
http://support.microsoft.com/kb/314056/skbrm napísal:Na účet som sa pripájal z viacerých miest, ale kartu som použil len z domu a z práce. A práve doma som cez sviatky objavil nejaký program, mal názov svchost, bol umiestnený v system32/driver/etc, mal úplne inú ikonu, v CCleaneri som ho objavil, že sa má spustiť pri štarte, čo sa mi zdalo byť nelogické, tak som po ňom začal pátrať. V podstate som po niečom takomto začal pátrať, až keď som zistil, že pri spustení PC mi stále vyskočí nejaká chybová hláška. Keďže ja komp zapínam raz do mesiaca, ktovie ako dlho to tam bolo (zvyčajne ho zapínajú a vypínajú rodičia). Tento program som hneď vyšmaril.. ale asi už bolo neskoro..Neviem, ako sa mi tam mohol dostať..... či niečo rodičia spúšťali? Alebo ja som niečo skúšal? Každopádne MSE nezareagoval... ani windowsácky firewall. Asi opäť nahodím lepšiu ochranu....
p4ra.. njn.. toto moje ale asi vyzerá na dlhšie.... 
zelovoc.. čo s tým linkom?
//to je pekné, ale ja zhruba poznám tento program... a koho by napadlo každý jeden bežiaci proces svchost sledovať, či je dobrý alebo zlý............ pokiaľ sa nevyskytnú problémy...
zelovoc.. čo s tým linkom?
//to je pekné, ale ja zhruba poznám tento program... a koho by napadlo každý jeden bežiaci proces svchost sledovať, či je dobrý alebo zlý............ pokiaľ sa nevyskytnú problémy...
-
guess.whoo
Redeemer
tam mas vysvetleny ten program svchost
Do včera sa mi odblokovalo a zaúčtovalo 20 operácií z 21.. ostala tam už iba jedna za 2€.. nejaký iTunes Luxemburg... ktorú som už nechal tak a radšej rýchlo volal na mLinku podať reklamáciu. Pánko ma "potešil", že doba vybavenia reklamácie je 90 dní... (30 dní mBank + 30 dní vydavateľ karty + 30 dní sprostredkovateľ platby či kto).. človek dovtedy aj zabudne na tie peniaze...
Inak doporučenie pre všetkých majiteľov kariet mBank.... mBank defaultne nastavuje na svoje karty všetky limity na 1.600€.. pokiaľ ste si tieto limity ešte neupravili na pre Vás reálne čiastky, určite to spravte čím skôr.
Obzvlášť MO/TO platby a Platby cez Internet si dajte na 0€ a pokiaľ budete chcieť niečo uhradiť cez Internet, tak si predtým zvýšte limit na požadovanú sumu a po uskutočnení platby opäť stiahnite na 0€.
Inak doporučenie pre všetkých majiteľov kariet mBank.... mBank defaultne nastavuje na svoje karty všetky limity na 1.600€.. pokiaľ ste si tieto limity ešte neupravili na pre Vás reálne čiastky, určite to spravte čím skôr.
Obzvlášť MO/TO platby a Platby cez Internet si dajte na 0€ a pokiaľ budete chcieť niečo uhradiť cez Internet, tak si predtým zvýšte limit na požadovanú sumu a po uskutočnení platby opäť stiahnite na 0€.
-
Soviet
Darca
brm: Kde presnejsie sa to da nastavit? Ja v nastaveniach nic take nevidim 
Vlavo v menu mas: moje karty - a pod kartou kliknes na zmena limitov (pocet a suma)
Dnes sa strieľa šampus, po 4 mesiacoch mi konečne uznali vyššie spomínanú reklamáciu a vrátili mi 1.529€!!! Síce sa to naťahovalo jak gaťky, ale predsa.......

Nazory na mbank.sk
Brm : potesi 
da sa nastavit na prihlasovanie do IB taktiez autentifikacia cez sms? ak ano, kde? (defaultne to nemam)
a taktiez, autentifikacia platobnych prikazov je defaultne aj sms kodom? ak nie, kde to nastavim? (nepotrebujem smsky o vykonanych/prijatych platbach, vyberoch z bankomatov a platbach, zostatku... len ciste autentifikacne, cize nechcem ziaden "sms pausal" - jedine to vidim v nastaveniach)
a taktiez, autentifikacia platobnych prikazov je defaultne aj sms kodom? ak nie, kde to nastavim? (nepotrebujem smsky o vykonanych/prijatych platbach, vyberoch z bankomatov a platbach, zostatku... len ciste autentifikacne, cize nechcem ziaden "sms pausal" - jedine to vidim v nastaveniach)
-
guess.whoo
Redeemer
no ja to tak mam, pri kazdej platbe alebo zmene limitov je potrebna sms autentifikacia
mBank inak spustili:
a) mobilnú stránku m.mbank.sk
b) iOS aplikáciu na iPhone, iPod a iPad
a) mobilnú stránku m.mbank.sk
b) iOS aplikáciu na iPhone, iPod a iPad
-
p4ra
Redeemer
brm, tak som rad, ze ti to dobre dopadlo.
Co sa tyka mBank u mna, tak ja som si ucet zrusil a ucty vediem uz len vo VUB, Tatra Banka a ZUNO.
Co sa tyka mBank u mna, tak ja som si ucet zrusil a ucty vediem uz len vo VUB, Tatra Banka a ZUNO.
Mozem sa spytat preco si z mBank presiel na ZUNO?
-
p4ra
Redeemer
1. nevyhovoval mi ich Internet Banking, interface, komunikacia, karta - vseobecne dojem z mBank mi prisiel velmi lacny.
2. som zamestnanec ZUNO a vyhovuje mi vo vsetkom
2. som zamestnanec ZUNO a vyhovuje mi vo vsetkom