Nebootuje HDD?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nebootuje HDD?

Príspevok od používateľa viper1993 »

Zdravim,
zase sa mi podaril jeden genialny kusok. Dnes som sa hral s distribuciou hacknuteho Mac OS X, instaloval som ho na vopred pripravenu particiu ktoru to sformatovalo na nejake HSF(alebo take nieco) no to nie je podstatne. Instalacia sa nevydarila(to som cakal) no zjavne ovplyvnila aj systemovu particiu s windowsom. Po preruseni instalacie mi ani za svet nechce nabootovat stary windows. Boot nastavenia v biose mam nastavene dobre, HDD na 1. pozicii no skusal som aj inak. Po zapnuti pc pise Reboot and select proper Boot device. Data na HDD su chvalabohu v poriadku, pozeral som ich cez live distro ubuntu. Cez instalacne dvd windowsu som v setupe odstranil tu chybnu(macovsku) particiu, nasledne vytvoril novu ktoru som aj sformatoval na NTFS no nepomohlo, robi stale to iste. Z dvd mi bootuje v poriadku.

Nejake napady co tomu moze byt respektive ako spojazdnit bootovanie? Dost to ponahla.

Dakujem

//teoreticky by som mohol nainstalovat novy windows na tu novu particiu aby som v nom nasledne mohol robit ale aj tak neviem co treba opravit aby sa opat bootoval ten stary win, btw. ide o windows 7 a notebook asus f3ka, hdd znacky Hitachi

//dalsi poznatok: ked dam pri instalacii windowsu 7 ze opravit system tak je tam zoznam kde mam vybrat OS ktory sa ma opravit a ten zoznam je prazdny cize ho nedetekuje...

//autoeditácia príspevku (31 Okt 2010, 23:38)
Uz opravene, bol vadny windows bootloader ktory som nakoniec opravil recovery konzolou na dvd.
Napísať odpoveď