Nefugnuje WIFI router
-
daniel1212
Light Expert
Nefugnuje WIFI router
Ahojte, mám jeden problém. Kúpil som si wifi router TL-WR741ND že si spravím doma sieť WIFI. No nejde mi to nainštalovať, skôr prideliť IP- adresu ak som tomu dobre porozumel. NO problém je ten, že sme zosieťovaný s internetom od T-comu 3-ja. Ťaháme od suseda ktorý má tieš WIFI router s ADSL modemom ku mne a odomňa to ide k ďalšiemu. Myslíte že problém je v tom, že máme dva WIFI routre? screen:
//obrázky do prílohy
//obrázky do prílohy
Re: Nefugnuje WIFI router
najskor bude problem so sietami - bodlo by keby si hodil konfiguraciu ROUTER 1 (LAN) a ROUTER 2 (WAN, LAN) lebo bez toho sa nikde nedostaneme 
-
daniel1212
Light Expert
ako myslíš konfiguráciu? jemu ide DSL zo steny do routra ktorý obsahuje modem a z neho ide ku mne WAN
nie nie on myslel ako mate IP adresy ponastavovane tam pojde o rozdielne dva segmenty siete ktore treba sparvne nakonfigurovat aby to fachalo
-
daniel1212
Light Expert
no ja neviem aké IP adresy máme, som z toho ľavý, aale asi rovnaké, ako tam nadstavím rozdielne?
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
na tom tvojom routry si ako nastavil WAN ? zapol si aj DHCP na tom tvojom routy ?
-
daniel1212
Light Expert
DHCP je zapnuté,, WAN nwm nenadstavoval som ho, zoscreenoval som to, obrázky sú v prílohe,, a chcem sa spýtať, či by bol niekto ochotný mi to skúsiť spraviť napr. cez teamwiever =)
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Si všimni vo WAN-e mas nastavene dynamic IP a nemas tam žiadnu IP , ma ten doticny odkoho mas net zapnutý mac filter ?
odpoj router a zapoj svoj pocitac - pocitac ti nacita ipcky, tie ipcky postni sem 
tak ma napada ze mozno preto nefunguje to nacitanie lebo tam je priamy kabel - router mozno nepodporuje automaticke prepnutie z priameho na krizeny kabel -> v tom pripade budes musiet kupit redukciu priameho kabla na krizeny alebo odrezat konektor a vytvorit krizene zapojenie
tak ma napada ze mozno preto nefunguje to nacitanie lebo tam je priamy kabel - router mozno nepodporuje automaticke prepnutie z priameho na krizeny kabel -> v tom pripade budes musiet kupit redukciu priameho kabla na krizeny alebo odrezat konektor a vytvorit krizene zapojenie
-
daniel1212
Light Expert
no sused má tuto IP adresu 78.99.123.164 tá ide asi aj ku mne,, a tie káble neviem či sú točené či aké, ale sú pododomácky nacvaknuté koncovky takže nwm...
len sprav co ti hovorim
ipcky som myslel z DETAILY / STAV PRIPOJENIA
-
daniel1212
Light Expert
vidis? tam mas ten konflikt, tvoj router ako keby spravoval siet 192.168.1.0/24 zatial co tuto istu siet ma aj router od suseda
takze to nastav takto, jedna sa o tvoj router
nastav tiez DHCP server, aby priradoval IPcky v rozsahu:
192.168.2.1 - 192.168.2.15
je to rozsah na 15 sucasne pripojenych pocitacov, v pripade potreby si to nastav na menej alebo viac
uloz nastavenia, restartuj router a skus pripojit ho k tomu druhemu routru, ak nebude ist ani potom nastav IPcky aj na
ked nebude ist potom poviem co, nechce sa mi viac pisat 
takze to nastav takto, jedna sa o tvoj router
Kód: Vybrať všetko
WAN -> dynamicky
LAN ->
IP Adresa: 192.168.2.254
Maska podsiete: 255.255.255.0192.168.2.1 - 192.168.2.15
je to rozsah na 15 sucasne pripojenych pocitacov, v pripade potreby si to nastav na menej alebo viac
uloz nastavenia, restartuj router a skus pripojit ho k tomu druhemu routru, ak nebude ist ani potom nastav IPcky aj na
Kód: Vybrať všetko
WAN>
IP Adresa: 192.168.1.14
Maska: 255.255.255.0
Brana: 192.168.1.1
DNS Servery: 8.8.8.8, 8.8.4.4-
daniel1212
Light Expert
dííík fungujee to, dakujeem velmi pekne,
)))