nejde otocit klucom
nejde otocit klucom
Zdravím páni, dnes som naštartoval auto, niečo puklo v spínačke, vypol som motor, kľúč sa dá v pohode vytiahnuť, len nejde otočiť v spínačke a teda nedá sa naštartovať...po vytiahnutí tiež nezamkne volant. Má s tým niekto skúsenosť?
auto Renault Megane 2001
auto Renault Megane 2001
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: nejde otocit klucom
...pravdepodobne sa ti rozbil spínací mechanizmus...alebo samotný zámok (ale to je menej pravdepodobné, lebo je to liatina a kov, ale spínací mechanizmus je z plastu)...treba to rozobrať a vymeniť...
ked mas moznost rozober a pozri sa nato (ked sa rozumies ) ked nie odporucam servis, mal som doma 3 megany a na kazdom bol problem so spinacov skrinkov
oprava nebola draha stalo ma to priblizne 15 €
(pokial netreba vymenit cely zamok tam si doplatis )
takže spínačku som vybral, zasekáva sa tiahlo ktoré zamyká volant, kôli nemu sa nedalo otočiť kľúčom, lenže nefunkčná je aj strunka, ktorá vracia kľúč pri štartovaní plus kľuč sa už neda vybrať z tej spínačky celé sa to tam pocvikalo....originál sada spínačky, kľúčov a zámkov vyjde na 203E, čo vidím ako dosť pálku, nedá sa niekde vyrobiť čisto spínačka podľa VIN ?
podobna vec sa stala znamemu na BMW e36 316i proste stara rachotina...
Takisto oprava spinacky bola mozna realne za nejakych 300€ co samozrejme pri hodnote auta nehrozilo...
Tudiz sme mu to s fotrom spravili tak ze ma na stredovom paneli 2 tlacitka ktorymi zapina elktriku a startuje
Takisto oprava spinacky bola mozna realne za nejakych 300€ co samozrejme pri hodnote auta nehrozilo...
Tudiz sme mu to s fotrom spravili tak ze ma na stredovom paneli 2 tlacitka ktorymi zapina elktriku a startuje
-
Grim
Darca
...asi by som to tiež tak riešil, ale s tým, že by som dorobil nejaký bezpečnostný vypínač, alebo tie tlačidlá aspoň nevystavoval zlodejom na obdiv...snom každého zlodeja je naštartovať bez kľúčov a pri tom čo najmenej poškodiť auto...
jednu vec treba este brat na um, imobilizer, to bmw malo imobilizer v kluci takze postup bol taky ze kluc do spinacky, cvak eletrika, push "engine start"
keby nieje imobilizer v kluci urcite treba nieco tajne alebo dat dorobit 3rd party imobilizer
keby nieje imobilizer v kluci urcite treba nieco tajne alebo dat dorobit 3rd party imobilizer
-
Grim
Darca
...existujú spínače na kľúč, ale to by si mal aj tak o kľúč viac...to si už môžeš rovno dať spínačku z vraku a nosiť dva kľúče...
ja mám tiež imobilizér - o problém naviac,ak by ste mi sem vedeli hodiť nejakú schému na zapojenie tých tlačidiel bol by som vďačný..
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2013, 19:02)
ok takže sral som na to, bol som vo Zvolene v autorizovanom servise objednal som novú spínačku - nebol s tým problém, žiadne kľúče ani zámky čisto iba spínačka vyrobená podľa VIN
Týmto zároveň upozorňujem ľudí aby obchádzali autorizovaný servis v Lučenci Auto V a zvlášť pána Nociara, v skratke celé je to tam čistý debilizmus a bordel..
Vo Zvolene boli príjemný, síce mi takpovediac nanútili, že mi to tam namontujú v servise, ale nejak slušne im vysvetlím, že tri šróbiky si viem zakrútiť aj sám doma zadarmo, nie za 45 euro u nich
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2013, 19:02)
ok takže sral som na to, bol som vo Zvolene v autorizovanom servise objednal som novú spínačku - nebol s tým problém, žiadne kľúče ani zámky čisto iba spínačka vyrobená podľa VIN
Týmto zároveň upozorňujem ľudí aby obchádzali autorizovaný servis v Lučenci Auto V a zvlášť pána Nociara, v skratke celé je to tam čistý debilizmus a bordel..
Vo Zvolene boli príjemný, síce mi takpovediac nanútili, že mi to tam namontujú v servise, ale nejak slušne im vysvetlím, že tri šróbiky si viem zakrútiť aj sám doma zadarmo, nie za 45 euro u nich