Nejde spustiť PC
Nejde spustiť PC
Zdravím. Neide mi spustiť PC , neide ani klavesnica . Boli tam dva windovsy XP a Win 98. XP šiel ale som dal do Win 98 a odvtedy neide. Reštartoval som bios vybratim baterky a vždy neide čo stým?
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Neide spustiť PC
skus F2
Klavesnica neide, skušal som klavesnicu s klasickym okruhlym konektorom aj s USB konektorom
Celeron 433MHz, ved to ma viac ako dedinske autobusy na Orave
Podla chyby zly bios, tazko povedat cim. Skusil by som vymenit baterku na doske a potom reset biosu cez pun na doske.
Bateriu som vymenil za novu, stara mala 0,6V, nova ma 3V. Kde najdem Pun na doske?
Zrejme ,iba preklep a myslel pin.
Bude tam napisane reset cmos, tri piny, ta plastova sranda co ich spaja bude na druhom a tretom, treba dat na prvy a druhy, potom to vratit spat.
-
CrazyJerry
Light Star
Kamo ty mas doma muzeum? 
Nalavo od baterky tie piny to su na reset CMOS?
Nalavo od baterky tie piny to su na reset CMOS?
Ten ruzovy vlavo od baterky by mohol byt pin na reset, nevidiet tam co je tam napisane. Takze ho skus prepnut, zapni pc, vypni a vrat ho spat.
Ešte raz .Vypol som siet, to červene som presunul na 2 a 3 pin na 10min.
Zapol som sieť, dal som to naspät na 1 a 2 pin a tak ako bolo
Zapol som sieť, dal som to naspät na 1 a 2 pin a tak ako bolo
-
typek61
Darca
aku mas grafiku?integrovanu alebo v agp slote?kolko mas ramiek?
-
typek61
Darca
v biose mas co nastavene na 1 boot?
Vyzerá to tak, že Ti BIOS nerozpozná klávesnicu a je teraz nastavený tak, že bez vstupu z klávesnice nebude pokračovať.
Teda sa bez správnej klávesnice ani do neho nedostaneš a nemôžeš nastaviť správne hodnoty.
Keďže tá tvoja nefunguje, je možné že BIOS nerozpozná USB klávesnicu a tá druhá je zlá, alebo je klávesnica v poriadku a vadná je doska..
Teda sa bez správnej klávesnice ani do neho nedostaneš a nemôžeš nastaviť správne hodnoty.
Keďže tá tvoja nefunguje, je možné že BIOS nerozpozná USB klávesnicu a tá druhá je zlá, alebo je klávesnica v poriadku a vadná je doska..
-
jorg22
Medium Professional
jozotom: Tu historicku vykopavku mozes vyhodit do kosa.
Mne tu lezi nejaky dvojjadrak a nechce sa mi ho odniest do elektroodpadu. Keby si si pre neho prisiel tak mas dalsiu vykopavku ale aspon s lepsimi parametrami
Mne tu lezi nejaky dvojjadrak a nechce sa mi ho odniest do elektroodpadu. Keby si si pre neho prisiel tak mas dalsiu vykopavku ale aspon s lepsimi parametrami
Vyskušal som tri klavesnice a nebere ani jednu, Keby som vedel či bude HD zly alebo Matična doska
Skus, ci reset cmos nie je nahodou toto na obrazku.
BTW nie som si isty, ci sa nahodou CMOS neresetuje pod stavou. Odkedy su na tieto veci tlacitka, som dost mimo
BTW nie som si isty, ci sa nahodou CMOS neresetuje pod stavou. Odkedy su na tieto veci tlacitka, som dost mimo
Mohla odist suciastka na konekt s klavesnicou. Ak je to ten typ dosky co myslim, nafot mi jej cast s konektorom na klavesnicu. Oznacim ti ktoru suciastku premostis a klavesnica sa opat rozbehne.
Preco v tom stale hladate klavesnicu? Podla chyby ide o zle nastavenie biosu a poskodeny bios - nesedi kontrolny sucet (checksum) biosu.
A ako nastavi Bios ak mu nejde klavesnica?
Ja to vidim tak, ze dostat sa do biosu, dat load default settings a je to. Lenze ak sa tam ani nevie dostat, tak co...?
Ja to vidim tak, ze dostat sa do biosu, dat load default settings a je to. Lenze ak sa tam ani nevie dostat, tak co...?