Nejde Win - problem s HDD?
Nejde Win - problem s HDD?
Zdravim, stala sa mi dost neprijemna vec. Prestal mi ist Windows, jak sa nacitaval tak hned hodilo Blue Screen (mam ho aj odfoteny, ale je taky rozmazany, ze je zbytocne ho sem davat). Myslel som si ze moj PC uz nezvlada OC alebo co, tak som takty zmenil na povodne a robi stale to iste. Aj ked idem do Winu v SafeMode tak to spravi. Isiel som teda do druheho windowsu co mam nainstalovany na inom HDD a napadlo ma preskenovat moj hardisk programom HD tune. Hned v prvom riadku mam 4 vadne sektory. Zatial je skenovanie len na 1/4 hardisku,
Otazka znie: Moze byt nefunkcny Windows sposobeny vadnymi sektormi? (podla mna ano)
Bude sa to dat vyreklamovat? Je to Samsung F3 500GB ma ani nie pol roka.
Neskor sem hodim aj ss z HD tune. Teraz musim utekat na prax.
Otazka znie: Moze byt nefunkcny Windows sposobeny vadnymi sektormi? (podla mna ano)
Bude sa to dat vyreklamovat? Je to Samsung F3 500GB ma ani nie pol roka.
Neskor sem hodim aj ss z HD tune. Teraz musim utekat na prax.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nejde Win - problem s HDD?
Vadné sektory sú nepríjemné a stačí jeden aby to bol dostatočný dôvod na výmenu disku. Vadné sektory sa množia geometricky, takže z toho disku zachráň čo sa dá, daj ho na reklamačné a zober nový.
Ow a ak si chceš byť istý že Ti ho vyreklamujú, tak ho pacni do mikrovlnky, tak bude plný vadných sektorov a budú ho musieť vyreklamovať. Na reklamačnom treba povedať že Ti tých pár nevadilo a potom sa "rozmnožili"
Ow a ak si chceš byť istý že Ti ho vyreklamujú, tak ho pacni do mikrovlnky, tak bude plný vadných sektorov a budú ho musieť vyreklamovať. Na reklamačnom treba povedať že Ti tých pár nevadilo a potom sa "rozmnožili"
Mal som ten istý problém, taktiež vadné sektory na začiatku HDD dodrbalo mi to načisto Win, nič iné ako kúpiť nový HDD neostávalo no keď máš ešte záruku tak nerozmýšľaj a daj ho na reklamáciu.
Neviem presne ako to je s reklamáciou ohľadom vadných sektorov ale nemyslím žeby to mal byť problém.
//Uplink ma predbehol
Neviem presne ako to je s reklamáciou ohľadom vadných sektorov ale nemyslím žeby to mal byť problém.
//Uplink ma predbehol
To s tou mikrovlnkou je dobry napad
ale skusat to radsej nebudem. Hadam mi to zoberu aj bez toho. Musim si ponapalovat veci (chvala bohu ze sa to toho HDD dostanem z druheho winu, to by bol moj koniec keby nie), naformatovat ho a pojdem ho zaniest do obchodu. Inak co myslite? Tych vadnych sektorov tam je len 5, dufam ze mi to zoberu.
-
uplink
VIP
Mali by, ľudovou terminológiou by sa dal nazvať obraz toho disku že "je v pi*i"...
Každopádne pred tým než začneš zálohovať dáta napíš do commandlinu nasledovné:
chkdsk c: /R
[zahŕňa aj F čo je oprava chýb na disku, R je lokalizácia vadných sektorov, ich následné označenie a vyextrahovanie dát s presunutím na najbližší zdravý sektor.]
Bude to trvať tak 40-60 minút, možno menej, ale upevníš tým momentálne nechránené dáta a bude sa Ti lepšie zálohovať. Ono ten checkdisk aj označí za vadné dané sektory a nemali by sa rozmnožovať, ale sicher je sicher.
Good luck and Godspeed...
Každopádne pred tým než začneš zálohovať dáta napíš do commandlinu nasledovné:
chkdsk c: /R
[zahŕňa aj F čo je oprava chýb na disku, R je lokalizácia vadných sektorov, ich následné označenie a vyextrahovanie dát s presunutím na najbližší zdravý sektor.]
Bude to trvať tak 40-60 minút, možno menej, ale upevníš tým momentálne nechránené dáta a bude sa Ti lepšie zálohovať. Ono ten checkdisk aj označí za vadné dané sektory a nemali by sa rozmnožovať, ale sicher je sicher.
Good luck and Godspeed...
Hmm neskoro. Uz mam 1/4 suborov zalohovanych. Teraz mi to je jedno, nech sa to rozsiri co najviac, aby mi to uznali. Dneska naformatujem particie a necham to este prejst HD Tune. Ak bude cas, tak zajtra to zanesiem do predajne. Ozaj co myslis, dal by sa ten hardisk predat za 35€? samozrejme budem ho predavat az po reklamacke, myslim ze mi daju rovno novy hdd a kupim si nejaky 1TB, ale silno rozmyslam, ci este zoberem Samsung. Uz sa mi dva HDD od Samsungu pokazili [F1 640GB a tento F3 500GB]
-
uplink
VIP
To je dobre napikachu
pfúú ja mám v raide tie dve F3ky a z času na čas mi padne comp kvôli nvraidu, ale chybných sektorov mám nula [zatiaľ]. Neviem, ja som bol doteraz na WDčkach, tie sú bezproblémové, ale šuchtavé oproti Samsungu...teda tie "Black" sú fajn, ale oproti Samsungu stále babička...
Každopádne ak chceš WDčko tak tento:
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 154572.htm
a ten je pomalší o nejakých 5-10% od toho Samsungu ktorý Ti odchádza
...
[WDC WD1002FAEX1 .00TB - 770]
vs.
[SAMSUNG HD502HJ500 GB, 7200RPM - 888]
Ale tak je to asi najlepšia alternatíva [cena dvojnásobná]
Nerozmýšľal si nad raid3? dva v raid0 a jeden paritný? Máš to za 1.5 násobnú cenu ako to WDčko, 2,5 násobnú rýchlosť a 1.5 násobnú spoľahlivosť
Každopádne ak chceš WDčko tak tento:
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 154572.htm
a ten je pomalší o nejakých 5-10% od toho Samsungu ktorý Ti odchádza
[WDC WD1002FAEX1 .00TB - 770]
vs.
[SAMSUNG HD502HJ500 GB, 7200RPM - 888]
Ale tak je to asi najlepšia alternatíva [cena dvojnásobná]
Nerozmýšľal si nad raid3? dva v raid0 a jeden paritný? Máš to za 1.5 násobnú cenu ako to WDčko, 2,5 násobnú rýchlosť a 1.5 násobnú spoľahlivosť
Raid som vylucil hned na zaciatku. Ten hardisk je sice fajn, ale je 30evr nad moj rozpocet. Ja som pozeral HDD do 70€ a zapacili sa mi tieto tri.
http://anmarcomp-resellerweb.systemb2b. ... D=C3910329
http://anmarcomp-resellerweb.systemb2b. ... D=C3900715
http://anmarcomp-resellerweb.systemb2b. ... D=C7800656
Najviac sa mi pozdava WD, druhy Seagate a treti Samsung. Rychlostou budu Samsung a Seagate zrejme nad tym WDckom, ale ako som uz niekde pisal. Nerozpoznal som absolutne ziadny rozdiel medzi Samsung F1 320GB a Samsung F3 500GB takze na tu rychlost sa uz vobec nepozeram (ale zas taky WD Velociraptor by sa zisiel na system
)
Rozmyslam nad Seagate vs WD Blue. Ktory? WD bude asi kvalitnejsia znacka nie? Minule som nieco cital, ze Seagate ma problemy s firmwareom, neviem co je na tom pravdy.
http://anmarcomp-resellerweb.systemb2b. ... D=C3910329
http://anmarcomp-resellerweb.systemb2b. ... D=C3900715
http://anmarcomp-resellerweb.systemb2b. ... D=C7800656
Najviac sa mi pozdava WD, druhy Seagate a treti Samsung. Rychlostou budu Samsung a Seagate zrejme nad tym WDckom, ale ako som uz niekde pisal. Nerozpoznal som absolutne ziadny rozdiel medzi Samsung F1 320GB a Samsung F3 500GB takze na tu rychlost sa uz vobec nepozeram (ale zas taky WD Velociraptor by sa zisiel na system
Rozmyslam nad Seagate vs WD Blue. Ktory? WD bude asi kvalitnejsia znacka nie? Minule som nieco cital, ze Seagate ma problemy s firmwareom, neviem co je na tom pravdy.
-
uplink
VIP
Ten samsung je najrýchlejší z nich, potom seagate a potom WD. Čo sa týka spoľahlivosti, tak to ide asi presne naopak. WD, Seagate a Chladnička...
Akurat som sa docital, ze ten WD Blue ma 500GB platnu. Takze nebudem dalej rozmyslat a zoberem WDcko.
btw dneska som chladnicku
zaniesol do predajne....
btw dneska som chladnicku
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
caute zistil som ze mam na NB HDD 2.5 250GB WD 5% vadnych sektrov ... cca 150 skusil som ten prikaz co napisal uplink nieco mi to robilo po restarte .. ak ozistim ze bola operacia uspesna ? bolo by super keby som dokazal zablokovat tie vadne sektory