Nejde zmenit MAC na Wireless adapteri

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nejde zmenit MAC na Wireless adapteri

Príspevok od používateľa Mek »

Mam v notebooku kartu on Intelu, konkretne Intel(R) WiFi Link 5300 AGN. Problem je, ze ked zmenim MAC adresu cez program MacMakeup, zmena sa prejavi v registroch na spravnom mieste, no ipconfig /all vypisuje stale tu povodnu adresu. Naviac sa mi nejde pripojit na AP, kde je filtrovanie MAC adries, takze je evidentne, ze ziadna zmena nenastala a ze sa tvrdohlavo pouziva originalna adresa.
Drivery nastavenie vlastnej MAC adresy cez device managera nepovoluju, no aj tak by to malo ist (s tym som sa uz stretol a islo to). Googlovanim som zistil, ze nie som zdaleka sam, kto ma takyto problem, ale riesenie nie je nikde. Niekde zase pisali, ze pomohlo aktualizovat ovladace, to som aj spravil, no zmena ziadna.
Mam Vistu Business 64bit SP1. Vie niekto, co s tym...?
pacho666
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pacho666 »

Hm a skusil si editnut mac rucne?? daj si vlastnosti toho adaptera, konfigurovat, druha zalozka Spresnenie a tam mas Network Adress....Vo viste sa toto robi tazko. MAm ten isty problem, vo viste ma nejde pripojit na wifi, kde je mac kontrola, a z XPcka to ide dobre :(

PS: nezabudni po zmene mac vypnut a zapnut adapter.. inac ti nenabhne nova MAC!
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

V tom nastaveni, kde pises, ani nie je polozka "Locally administered address" alebo podobna, ako to vacsinou byva. Samozrejme, ze som resetoval adapter, a potom aj komp, no nepomohlo.
Vyzera to, ze ovladace proste spoofing MAC adresy nepodporuju :twisted:
pacho666
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pacho666 »

JJ je to mozne, lebo to iste som spravil aj ja, ale ked som dal ipconfig /all, tak som si vsimol, ze nezmenil MAC adresu.. Ale vygoogli si, niekde som cital, ze je nato softik :) Ako SMAC na XPcko
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Mek > Ja mám osobne veľmi dobré skúsenosti s programom TMAC.

A ak chceš meniť MAC ručne tak to skús podľa tohoto:

Kód: Vybrať všetko

http://www.nthelp.com/NT6/change_mac_w2k.htm
Napíš, či sa to podarilo alebo hej 8)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

FABi2 diky za snahu, ale keby si cital, tak by si vedel, ze oba postupy z toho navodu som skusal a nic nepomohlo.
Co sa tyka programov ako SMAC a MacMakeUp, tak vsetky taketo progrmy aj tak robia iba to, ze nastavia pri prislusnom interfejsi hodnotu NetworkAddress v registroch. Na to som prisiel, ked som ju isiel menit rucne v registroch - uz tam bola.
Zaver je fakt asi ten, ze sa to neda. Leda pouzit nejake "vylepsene" ovladace, ale to tazko, ked uz len najst na nete tento problem nie je zalezitost par sekund :? (a riesenie nikde).
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Mek > Ale skúšal si konkrétne TMAC alebo len tie softy čo si písal? Spúštaš ho s Admin právami?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

skusal som len MacMakeup. Ale myslis, ze podobne softy budu robit nieco ine, nez len nastavenie jedneho kluca v registri? Pochybujem, lebo to by museli "nejako" prepisat ovladace.
A iste, robim to s admin pravami.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Mek > Neviem ako ostatné softy, ale TMAC som použil viac krát na viacerých PC a nemal som problém...
Napísať odpoveď