Nenabíja notebook
Nenabíja notebook
keď mám notebook na nabíjačke píše mi: 5% k dispozícii (zapojená ,nenabíja)
keď nabíjačku vytiahnem je 0% a po zapojení nabíjačky začne nabíjať ale len do tých 5% a koniec
je to notebook lenovo asi ročný. neviem či to je baterka alebo niečo iné dosť ma to štve...
keď nabíjačku vytiahnem je 0% a po zapojení nabíjačky začne nabíjať ale len do tých 5% a koniec
je to notebook lenovo asi ročný. neviem či to je baterka alebo niečo iné dosť ma to štve...
-
vladenko007
VIP
Re: Nenabíja notebook
Skús najprv toto.
Choď do správcu zariadení a rozklikni položku Batérie a zmaž Compliant Control Method Battery a daj reštart.
Môže byť že ti aj odišla baterka do večných lovíšť. Záruka na baterku je tuším len pol roka.
Prípadne nemáš náhodov k tomu lenovu program Energy Manager? Je tam taká funkcia vynulovať ukazovateľ. Či by to nepomohlo.
Choď do správcu zariadení a rozklikni položku Batérie a zmaž Compliant Control Method Battery a daj reštart.
Môže byť že ti aj odišla baterka do večných lovíšť. Záruka na baterku je tuším len pol roka.
Prípadne nemáš náhodov k tomu lenovu program Energy Manager? Je tam taká funkcia vynulovať ukazovateľ. Či by to nepomohlo.
Keď vytiahnes batériu z notebooku, dokážeš zapnúť a používať notebook? Ak áno, v tom prípade to vyzerá na vadnú batériu.
keď vytiahnem baterku von notebook už nezapnem
program energy manager nemám , a tiež neviem nájsť správcu zariadenia a položku batéria tiež
program energy manager nemám , a tiež neviem nájsť správcu zariadenia a položku batéria tiež
-
vladenko007
VIP
V každom prípade by sa mal dať zapnúť notebook aj z aj bez baterky
Kliknes na ploche pravým tl. na Tento počítač a dáš Vlasnosti potom naľavo v okne v zozname je odkaz na Spravcu zariadení
Tu ti dávam inštalačku na manažovanie nabíjania snáď ti pomôže. Tento program je dodávany k notebookom Lenovo.
http://ulozto.sk/xk2MSQW4/energymanager-rar
Heslo:lenovo
Moderátor:Dúfam že nič neporušujem tento program je free k Lenovo noteboku. Ak ano zmažem
Kliknes na ploche pravým tl. na Tento počítač a dáš Vlasnosti potom naľavo v okne v zozname je odkaz na Spravcu zariadení
Tu ti dávam inštalačku na manažovanie nabíjania snáď ti pomôže. Tento program je dodávany k notebookom Lenovo.
http://ulozto.sk/xk2MSQW4/energymanager-rar
Heslo:lenovo
Moderátor:Dúfam že nič neporušujem tento program je free k Lenovo noteboku. Ak ano zmažem
Presne tak, notebook by sa mal zapnut aj bez baterie.
Ja som pred par mesiacmi riesil podobny problem. U mna bol nakoniec problem v zakladnej doske. Kedze som uz bol po zaruke tak mi ponukli vymenu dosku za 250EUR. Nastastie mi to jeden znamy opravil vymenou vadneho chipu na doske.
Chyba moze byt v adapteri, v napajacom konektore notebooku, alebo tiez v spominanej doske. (Aspon tak mi to vtedy tvrdili v autorizovanom servise po kontrole). Ak to mas v zaruke tak to posli na reklamaciu. V opacnom pripade mozes skusit zohnat nahradny adapter.
Ja som pred par mesiacmi riesil podobny problem. U mna bol nakoniec problem v zakladnej doske. Kedze som uz bol po zaruke tak mi ponukli vymenu dosku za 250EUR. Nastastie mi to jeden znamy opravil vymenou vadneho chipu na doske.
Chyba moze byt v adapteri, v napajacom konektore notebooku, alebo tiez v spominanej doske. (Aspon tak mi to vtedy tvrdili v autorizovanom servise po kontrole). Ak to mas v zaruke tak to posli na reklamaciu. V opacnom pripade mozes skusit zohnat nahradny adapter.
neviem či bude chyba v adaptéry lebo od 0% do 5% nabíja až potom prestane .
dal som vynulovanie ukazovateľa cez energy manager tak uvidím , ešte skusím vymazať ten Compliant Control Method Battery .
dal som vynulovanie ukazovateľa cez energy manager tak uvidím , ešte skusím vymazať ten Compliant Control Method Battery .
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
urob screen z CPUID HWMonitor, hlavne časť batéria, tam sa dá vidieť v akom stave baterka je
tu je ten screen
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2014, 13:59)
A ten energy manager som tiež skúšal dal som nulovať ukazovateľ , išlo to 14 hodín v kuse a nič tak som to zrušil
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2014, 13:59)
A ten energy manager som tiež skúšal dal som nulovať ukazovateľ , išlo to 14 hodín v kuse a nič tak som to zrušil
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
skúšal si nabíjať laptop keď bol vypnutý ? nemáš náhodou inú nabíjačku na skúšku ? poprípade skús vybiť baterku úplne koľko to dá a potom nabiť, (ak chceš baterku vybiť úplne, treba nastaviť nech sa nevypína alebo nech nejde do režimu spánku pri 5% ale niekde pri 1% až 0%
ak to nepomôže tak to bude asi vadný nabíjací čip ale ten je na doske, každopádne bude najrozumnejšia asi reklamácia, to nevyzerá na chybu baterky, čiže ak je to nabíjačka alebo doska, musia to vymeniť
ak to nepomôže tak to bude asi vadný nabíjací čip ale ten je na doske, každopádne bude najrozumnejšia asi reklamácia, to nevyzerá na chybu baterky, čiže ak je to nabíjačka alebo doska, musia to vymeniť
ahoj ked vyberiem baterku von notebook sa dá zapnúť len ked je na nabíjačke , bez nej sa nenaštartuje vôbec. ked vložím baterku zapnem ho ukazuje 0% ,dám na nabíjačku a začne dobíjať na 5% potom to skončí a píše že už nenabíja. skúsim ešte pozháňať novú nabíjačku ale pochybujem že to je v tom.
Cize ked vyberies bateriu a napojis notebook na nabijacku tak sa bez problemov zapne a funguje normalne pri pouzivani ?
áno batériu som vybral a mám ho napojený len na nabíjačke, normálne sa zapne aj funguje
Tak to potom vyzera na vadnu bateriu. Ak to mas v zaruke tak reklamuj, pripadne objednaj novu.
Mozu byt aj vadne nabijacie obvody na doske.
vďaka všetkým za informácie , skúsim požičať nabíjačku aj baterku a vyskúšam to a ked nepôjde tak reklamácia