Aa sa to natvrdo, ako si to spravil, ale vseobecne sa prehadzuje DMA na PIO pri chybnych CRCkach (a Windows to robi veru velmi rad ). Na tvojom mieste si prejdem disk chkdiskom, zvacsa to pomoze ...
mishenko napísal:Aa sa to natvrdo, ako si to spravil, ale vseobecne sa prehadzuje DMA na PIO pri chybnych CRCkach (a Windows to robi veru velmi rad ). Na tvojom mieste si prejdem disk chkdiskom, zvacsa to pomoze ...
opravi ti to chyby vo filesysteme, ktore tam pravdepodobne mas, kedze ti prehadzuje jednotku z UDMA na PIO ... a ostatne som uz vysvetlil, nebudem sa opakovat.
mishenko napísal:opravi ti to chyby vo filesysteme, ktore tam pravdepodobne mas, kedze ti prehadzuje jednotku z UDMA na PIO ... a ostatne som uz vysvetlil, nebudem sa opakovat.
chkdsk nepomoze ked sa to prehadzuje
to je hardwarovi problem
a ked su chyby na disku to nesposobi prehodenie rezimu
btw mal by si skusit toto
format c:
inak aj mne toto robilo. to som mal toshibu dvd mechaniku. ak som dal instalovat cosi z napalovaneho cd (nechapem, preco to s lisovanym bolo ok), tak sa preplo dma do pio. tak som vzdy musel odobrat v device managerovi ide controller a po restarte "naslo" novy hw a potom to bolo zase ok na chvilku. tak som sa s mechanikou rozlucil
Rixsus napísal:chkdsk nepomoze ked sa to prehadzuje
to je hardwarovi problem
a ked su chyby na disku to nesposobi prehodenie rezimu
btw mal by si skusit toto
format c:
pravdepodobne viem ovela viac ako ty - praveze to robi, preto som to tu uviedol.
ak chces daco spochybnit, tak si najprv zisti aka je pravda, dohady stranou.
mishenko napísal:pravdepodobne viem ovela viac ako ty - praveze to robi, preto som to tu uviedol.
ak chces daco spochybnit, tak si najprv zisti aka je pravda, dohady stranou.
ak je tvoj HDD vybavený technologiou s.m.a.r.t, tak sa to o tych CRC chybach da zistit jednoducho napr. softom HD tune a mnohymi dalsími. ak sa v nom zobrazia spominane chyby potom to je hw chyba, inak nie.
jedna otazka: mas nainstalovanu nejaku hru s ochranou starforce? aj on sposobuje chyby co spominal mishenko.
krija napísal:ak je tvoj HDD vybavený technologiou s.m.a.r.t, tak sa to o tych CRC chybach da zistit jednoducho napr. softom HD tune a mnohymi dalsími. ak sa v nom zobrazia spominane chyby potom to je hw chyba, inak nie.
jedna otazka: mas nainstalovanu nejaku hru s ochranou starforce? aj on sposobuje chyby co spominal mishenko.
no ked dam test v tom HDtune tak sa mi DMA drzi do polovici testu niekedy aj celi a niekedy to padne az pri nejakej blbosti....MOZE to byt v tom ze WIN mi pozna len 130GB z mojich 248GB ???
mne tiez bezal disk v PIO mode a nevedel som co s tym ...som nastavoval co sa dalo a potom som zistil, ze sa mi pri castom prenasani na nom odlomil jeden pin ...tak som zobral pajku a bolo