Nesmrtelnost

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Dozijeme sa nesmrtelnosti?

Ano
54
22%
Nie
187
78%

Celkom hlasov: 241

kandler
Medium Star
Medium Star

Nesmrtelnost

Príspevok od používateľa kandler »

Viac ako 50 rokov uplynulo od rozlustenia struktury DNA. Prelomy v genetike a molekularnej biologii su na kazdodennom poriadku. To co sa zdalo pred desiatimi rokmi nemozne je dnes realitou. A co je podla mna najzaujimavejsie je realna vyhliadka na drasticke predlzenie zivota... co myslite?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Myslim, teda dufam, ze sa to nestane. Neviem si predstavit, ze budem zit 600 rokov, je to pre mna nerealne a asi nie len pre mna. Ved keby sa tak stalo, tak populacia na planete dosiahne neskutocne cislo a tym sa minu aj vycerpatelne zdroje. Aj ked veda napreduje, tak to stacit nebude.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

lol super topic, a co keby sa toho dozilo toto forum?
kandler
Medium Star
Medium Star

Ja si myslim, ze tych kolko? 80-100 rokov co je nam biologicky sudenych je neskutocne malo stravenych na tomto svete... A potom - tu je to istota... po smrti, no 8) az tak velmi ma to nezaujima, aby som to dobrovolne skusal
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

no myslim ze sa toho mozno dozijeme, ale na co taky dlhy zivot? :? potom by sme sa premnozili a nakoniec by sme sa aj tak vyzabijali navzajom. uz teraz sa pracuje na tom, aby sme sa nepremnozili - su tu predsa teroristi :D
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Na zaklade tvrdenia "vsetko je vzdy mozne" som hlasoval ano.
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

Nesmrteľnosť? V tom našom biologickom tele, ktoré je tak ľahko zraniteľné, nestále a nedokonalé? Takže prečo nie, ale nie v tejto forme a nie v tomto svete!
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

kandler napísal:Ja si myslim, ze tych kolko? 80-100 rokov co je nam biologicky sudenych je neskutocne malo stravenych na tomto svete... A potom - tu je to istota... po smrti, no 8) az tak velmi ma to nezaujima, aby som to dobrovolne skusal
to nie je pravda. cez zdravu vyzivu ( od malicka ) sa da dozit aj 150 rokov. existuju kvanta literatu staci si precitat. moj otec mal tazke ochorenia srdca. uz dva roky konzumuje len ovocie a zeleninu ( nic viac ).
neberie ziadne lieky citi sa dobre a sportuje. :wink: vsetko je to o nas. co konzumujeme cim sa zabijame.
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Hlasoval som za ano, pretoze vsetko je mozne, i ked my sa dozijeme skor nejakeho predlzenia zivota, ale nic radikalne. Inak ak sa tak zamyslite, ako sa da "dozit nesmrtelnosti"? Ale bolo by to zaujimave zit takych 500 rokov, pretoze svet by sa casom menil a bolo by sa treba stale prisposobovat a ucit sa nove a nove veci, ktovie ci mame v hlave dostatocnu kapacitu aby sme to zvladli :) Napr. moja babka by si asi s pocitacom moc nerozumela a to ma len nejakych vyse 60 a ak by chcela zit 500 tak si clovek nemoze povedat "ale ved naco mi to bude, ja som uz stary" :). No to bola len taka uvaha.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

btw ludia viete co to je preludnenie? Urcite by ste sa nechceli delit o svoju izbu aj s mladsim bratom a par ludmi lebo ked sa nieco narodi a nikdy to nezomre .... :?
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

dufam ze nie. aj ked by to bolo zaujimave...
kandler
Medium Star
Medium Star

mspeedo napísal:Hlasoval som za ano, pretoze vsetko je mozne, i ked my sa dozijeme skor nejakeho predlzenia zivota, ale nic radikalne. Inak ak sa tak zamyslite, ako sa da "dozit nesmrtelnosti"?
Starnutie je komplexny intenzivne studovany biologicky jav. Zatial sa s tym moc robit neda, ale az pochopime jeho mechanizmus, urcite sa najdu cesty jak ho ovplyvnit. A ak si zoberiete co vsetko sa na poli vedy udialo za poslednych 50-100 rokov, nie je vobec nerealne, aby sme boli prvou generaciou zijucou si par sto rockov 8)
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

dufam, ze sa toho nedozijeme. skor by ma zaujimalo ako to bude vyzerat dajme tomu o takyx 500 rokov.. len tak na rok by som sa chcel zobudit.. potom zas zomret, zas o 500 rokov sa na chvylu zobudit :) ale dost fantazie..
ja budem spokojny ak sa dozijem vnucat...
ShanDo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ShanDo »

hmmm ja proti atanizmu nie som ale urcite sa toho nedozijem. Hlavne aby po mne ostali myslienky :)
BTW spoty tych 150 rokov si prehnal. Podla mna existuju ludia co sa snazia stravovat absolutne vyvazene ale 150 rokov uz moze byt nad schopnost regenracie buniek. Fakticky nas zabija dychanie, hoci to znie paradoxne. Mitochondrie ktore boli dakedy samostatne formy prijala eukarioticka bunka ako lacny zdroj energie no nikdy sa nevyuzije 100% kyslika takze ostavaju aj splodiny ktore sa stale hromadia. Cize jedna s pricim smrti. Ale vsak uvidime mozno uz daky clovek zije 100 rokov a kym ja zomriem tak on este dozije tych 50 :lol:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

mspeedo napísal:Hlasoval som za ano, pretoze vsetko je mozne, i ked my sa dozijeme skor nejakeho predlzenia zivota, ale nic radikalne. Inak ak sa tak zamyslite, ako sa da "dozit nesmrtelnosti"? Ale bolo by to zaujimave zit takych 500 rokov, pretoze svet by sa casom menil a bolo by sa treba stale prisposobovat a ucit sa nove a nove veci, ktovie ci mame v hlave dostatocnu kapacitu aby sme to zvladli :) Napr. moja babka by si asi s pocitacom moc nerozumela a to ma len nejakych vyse 60 a ak by chcela zit 500 tak si clovek nemoze povedat "ale ved naco mi to bude, ja som uz stary" :). No to bola len taka uvaha.
Tak ale hadam by sme stale nestarli, takze nikdy stary.. ci by sme stale starli len nezomierali :cry: lol nesmrtelni ale vyzorom ako 500rocna mrtvola :lol:
ShanDo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ShanDo »

inac spoty vsak ty mozes demonstrovat tych 150 rokov. Zacni sa stravovat ako tvoj oco a ja sa potom na teba pozriem zo zahrobia ze ako dlho si vydrzal. :D
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robeno »

po ziadnej nesmrtelnosti netuzim , lebo si neviem uz teraz predstavit ze jak budem stary (80 rokov a ked sa toho vobec dozijem) a budem zit niekde v starobinci.. nerealne.
Xaredon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xaredon »

Mozno predlzenie o desat rokov ano. Pokial bude mat dotycny financia na to. ALe Nesmrtelnost, tak to urcite nie. Toho sa nedozijeme. 8)
kandler
Medium Star
Medium Star

a preco nie? samozrejme, ze nie doslovna nesmrtelnost, ked ta prejde auto tak holt smola, dostanes gulku, detto, ale preco myslite, ze je to nerealne? Starnutie je prirodny jav, nie je vtom nic teatralne. Verim, ze najneskor do 50 rokov sa zivot drasticky predlzi o desiatky a mozno aj stovky rokov. A to je defakto nesmrtelnost, ak si zoberiete, ze veda sa bude rozvijat uz pocas vasho predlzeneho zivota a nevyhnutelne objavi dalsie prostriedky ako zabranit degeneracii buniek, tkaniv, organov.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

kandler napísal:a preco nie? samozrejme, ze nie doslovna nesmrtelnost, ked ta prejde auto tak holt smola, dostanes gulku, detto, ale preco myslite, ze je to nerealne? Starnutie je prirodny jav, nie je vtom nic teatralne. Verim, ze najneskor do 50 rokov sa zivot drasticky predlzi o desiatky a mozno aj stovky rokov. A to je defakto nesmrtelnost, ak si zoberiete, ze veda sa bude rozvijat uz pocas vasho predlzeneho zivota a nevyhnutelne objavi dalsie prostriedky ako zabranit degeneracii buniek, tkaniv, organov.
To je sice v poriadku ale museli by vymislet aj to ako zadovazit jedlo lebo viac ludi viac jedla. samozrejme aj pitnu vodu a viacej obytnych priestorov, a ak sa to stane co vravis tak to budu moct pouzit len vezni ktory maju dozivotie a VIP osoby
Napísať odpoveď