netbook bude stacit ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
swiper
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

netbook bude stacit ?

Príspevok od používateľa swiper »

Zdravim. Chcem sa spitat ci by taky cenovo lacny (priemerny) (max:10") netbook by stacil na kazdodenne pouzivanie. Pouzival by som ho na programovanie v C#/C++ neskor assembler,stale ked by sa dalo by som bol napojeny na WiFi, obcas si rad pozrem nejaky film (mafstory, profesionalov), dalej by som ho vyuzival kvoli skole (word, excel) a raz za tyzden si rad zahram aj WoW(WOTLK), a samozrejme by som ho aj casto prenasal. Takze co si mislite mohol by to taky nejaky priemerny (lacny) netbook zvladnut ? (ale nie vsetky veci naraz :D )

Za nazory vopred dakujem.

P.S. Nechcem vedet ziadny konkretny tip netbooku ale ci by to nejaky z tych lacnych zvladli a samozrejme aspon dva roky vydrzali :D
Sapo
Addict
Addict

Re: netbook bude stacit ?

Príspevok od používateľa Sapo »

Na klasickych netbookoch si WOWko tazko zahras, no keby zoberies netbook postaveny na platforme nVidia ION, tak by ti to islo.

EDIT: Aj kombinacia Athlon NEO + nejaka HD4200 k tomu je fajn. Na tom by to tiez malo ist.
swiper
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Preco kazdy len o tej hre iba napise a na zvisok sa vykasle to ste taky silny experti vsetci ze len tu jednu vetu pisete ?? A preco by nemalo inde som cital ze ide a mojmu spoluziakovi na netbooku sli zase v pohode hry ako max payne 2 atd. Ale mna zaujima hlavne to programovanie a podobne, wow je pre mna na poslednom mieste. Tak to prosim vas pochopte.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

prosimta pochop ze excel a nejaky kompilator pustis aj na starej 486 :D

sam musis vediet ci ti bude stacit taky maly display, alebo potom k tomu kupit nejaky monitor na doma

//Intel 80486 bol uvedeni v roku 1989, len pre poriadok :D
swiper
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

maly chcem jednak preto lebo ho budem casto prenasat ci uz do skoly alebo podobne a aj preto lebo nestoji vela kedze som len student na strednej skole a rodicia nemaju vela penazi....
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

swiper napísal:Preco kazdy len o tej hre iba napise a na zvisok sa vykasle to ste taky silny experti vsetci ze len tu jednu vetu pisete ?? A preco by nemalo inde som cital ze ide a mojmu spoluziakovi na netbooku sli zase v pohode hry ako max payne 2 atd. Ale mna zaujima hlavne to programovanie a podobne, wow je pre mna na poslednom mieste. Tak to prosim vas pochopte.
Prosim ta a co chces, aby som ti tu napisal román?
Ako pisal holub. Tie veci co si menoval, zvladne dnes uz hocijaky komp. (hovorim tu o sucastnych strojoch a nie vykopaviek z roku 1980...).
Max Payne 2 a WoWko su trosku rozdielne hry nemyslis? Spoluziakovi seka WOWko na netbooku. A mimochodom, je rozdiel, ked ti hra IDE a IDE V POHODE. V pohode znamena, ked ti hra ide na najvyssich detailoch na minimalne 35fps. Ale take drobnosti si vy experti asi nevsimate vsak?
swiper
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ako ja si aj take veci vsimam (nie vzdy ale vsimam) a v triede plnych debilov sa ebudem vypitovat ako mu to ide na takych alebo onakych detailoch a podobne lebo to su same truby zavislacke ktorym staci ze to ide a neseka jak ,,hovado"
inak dik
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Kupovat si netbook na pracu je vtip a na hry to je priam vtipnejsi vyhrava.
To chces vazne programovat na takom malom display/klavesnici resp. hrat ? To bude chciet minimalne externy monitor a poriadnu klavesnicu.
Dalej podme k vykonnostnej stranke :
Wow bude problem hlavne v dungu pripadne pvp mozno niekde sam expit to zvladne ale obrovske raidy pochybujem.
word, excel to zvladne ak nepojde o nejake obrovske udaje.

Netbook sa hodi tak akurat na pisanie poznamok v skole, na prednaske pripadne na rychlo pozriet web. na serioznu pracu je to ako za trest.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kupil som si pred rokom ci kedy netbook, pretoze mi to prislo ako mala pouzitelna vecicka, ktora je lahka atd... Je mozno pravda, ze na prve zapnutie som bol strasne ohureny co to dokaze, ake je to male a ze to zvladne 5 hodin na baterke, ale postupne casom mi zacal vadit pomaly procesor a nizke rozlisenie displeja. Preto by som dnes uz netbook nekupil a radsej sa pozrel po dakom mensom 13 palcovom notebooku, ktory by bol ale podstatne vykonnejsi a hlavne aj rozlisenie by bolo vacsie, pretoze neustale scrollovanie nie len na dol stranky, ale aj po bokoch bolo dost neprijemne. Rozlisenie 1024x600 je mizerne malo. Samozrejme aj cena je pri tychto notebookoch ale vyssia.
Napísať odpoveď