Netcat

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
spanoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Netcat

Príspevok od používateľa spanoo »

Chcel by som sa opytat aky je prikaz v netcate ked chcem skopirovat data z jedneho pocitaca na druhy. Viem ako sa dostat do druheho pocitaca ale neviem ako z neho dostat data. Po pripade ak viete aj nieco ine co sa da s netcatom spravit tak sem napiste. A nemozem pouzit google lebo v praci mi slovo netcat blokoju cize ked ho dam do google tak mi prosne vypise ze chybu :(
Vdaka za pomoc
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

Nemam dojem, ze netcat je zrovna urceny na kopirovanie dat z jedneho pocitaca druheho. Pouziva sa skor nakopirovanie dat medzi programom a TCP soketom.

Na kopirovanie dat, minimalne medzi dvoma unixmi, mas najlepsie klasicke SSH, cez ktore sputis tar. Priklad: z pocitaca remotecomp si chces na lokalny pocitac prekopirovat adresar /x/y/z:

Kód: Vybrať všetko

ssh user@remotecomp "cd /x/y/z; tar -cf - ." | tar -xf -
Po zadani tohto prikazu si SSH od Teba vypyta heslo a adresar /x/y/z na pocitaci remotecomp sa Ti skopiruje do aktualneho adresara na lokalnom pocitaci.
spanoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa spanoo »

Nie nie, cez Netcat sa da kopirovat a ja nemozem pouzit Unix lebo...proste nemozem potrebujem vediet prikaz na Netcat, Tak ak niekto viete dajte vediet
Dakujem
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

Plati to, co som Ti napisal - netcat je na kopirovani do/z TCP socketu.

Ak ho chces pouzit na zalohovanie, musis ho pustit na oboch stranach, aby si si vytvoril TCP spojenie, cez ktore presypes data.

Skus si napr.:
na prijimacej strane:

netcat -l -p 10000
na vysielacej strane:

netcat -w 5 <ip_prijimacej_strany> 10000
a to, co budes pisat na vysielacej strane, sa Ti bude zobrazovat na prijimacej strane.

Subor AAA skopirujes nasledovne:

netcat -l -p 10000 > AAA

cat AAA | netcat -w 5 <ip_prijimacej_strany> 10000
Cely adresar skopirujes pomocou tar aleno na nie unixovom stroji si to pripravis pomocou ZIP a potom prenesies ako jeden subor a pod.
Napísať odpoveď