Vdaka za pomoc
Netcat
Netcat
Chcel by som sa opytat aky je prikaz v netcate ked chcem skopirovat data z jedneho pocitaca na druhy. Viem ako sa dostat do druheho pocitaca ale neviem ako z neho dostat data. Po pripade ak viete aj nieco ine co sa da s netcatom spravit tak sem napiste. A nemozem pouzit google lebo v praci mi slovo netcat blokoju cize ked ho dam do google tak mi prosne vypise ze chybu 
Vdaka za pomoc
Vdaka za pomoc
Nemam dojem, ze netcat je zrovna urceny na kopirovanie dat z jedneho pocitaca druheho. Pouziva sa skor nakopirovanie dat medzi programom a TCP soketom.
Na kopirovanie dat, minimalne medzi dvoma unixmi, mas najlepsie klasicke SSH, cez ktore sputis tar. Priklad: z pocitaca remotecomp si chces na lokalny pocitac prekopirovat adresar /x/y/z:
Po zadani tohto prikazu si SSH od Teba vypyta heslo a adresar /x/y/z na pocitaci remotecomp sa Ti skopiruje do aktualneho adresara na lokalnom pocitaci.
Na kopirovanie dat, minimalne medzi dvoma unixmi, mas najlepsie klasicke SSH, cez ktore sputis tar. Priklad: z pocitaca remotecomp si chces na lokalny pocitac prekopirovat adresar /x/y/z:
Kód: Vybrať všetko
ssh user@remotecomp "cd /x/y/z; tar -cf - ." | tar -xf -Plati to, co som Ti napisal - netcat je na kopirovani do/z TCP socketu.
Ak ho chces pouzit na zalohovanie, musis ho pustit na oboch stranach, aby si si vytvoril TCP spojenie, cez ktore presypes data.
Skus si napr.:
na prijimacej strane:
na vysielacej strane:
a to, co budes pisat na vysielacej strane, sa Ti bude zobrazovat na prijimacej strane.
Subor AAA skopirujes nasledovne:
Cely adresar skopirujes pomocou tar aleno na nie unixovom stroji si to pripravis pomocou ZIP a potom prenesies ako jeden subor a pod.
Ak ho chces pouzit na zalohovanie, musis ho pustit na oboch stranach, aby si si vytvoril TCP spojenie, cez ktore presypes data.
Skus si napr.:
na prijimacej strane:
netcat -l -p 10000Kód: Vybrať všetko
netcat -w 5 <ip_prijimacej_strany> 10000Subor AAA skopirujes nasledovne:
netcat -l -p 10000 > AAAKód: Vybrať všetko
cat AAA | netcat -w 5 <ip_prijimacej_strany> 10000