Netflix

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Netflix

Príspevok od používateľa begbeee »

Muffi napísal:No nemyslím, že by takáto ponuka nejako ovplyvnila súčasnú ponuku programov u nás. Najsledovanejšie televízie sú s obrovským náskokom JOJ a Markíza. Občasný obsah vysielania medzi reklamami na tých staniciach nebudem komentovať :D Realita je taká, že slovenský divák je proste nenáročný a chce presne to, čím ho tieto televízie kŕmia. Ozaj si nemyslím, že by balík zahraničných stremovacích služieb mal nejako zásadne zamiešať kartami - kto chce HBO a Netflix, vie si ho objednať aj teraz. Komu stačí JOJka, tomu bude stačiť i naďalej :)
Televízie reflektujú, že kdesi vo svete existuje nejaká seriálová tvorba, ktorá je na úrovni. Preto občas do ich programov preniknú hity ako Homeland, či naposledy Príbeh služobníčky. Následe zistia, že všetci, ktorých to zaujímalo to už videli, tých pár čo to nevideli, to nedokáže sledovať medzi reklamami alebo proste nemajú život zaškatuľkovaný do tej miery, že dokážu každý týždeň sedieť v presný čas pred TV. A ten zvyšný zvyšok si uvedomí, že je to proste príliš náročné a musia pri tom akože rozmýšľať a dávať pozor a radšej si zapnú nejakú debilitu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

jediny, kto sa snazi tieto kvalitne serialy vysielat je RTVS, ale je tam velky problem vo vysielacom case. Vsetko zatial slo po 22 hodine a v tyzdni. Ja som odporucal par ludom aj Fargo alebo Homeland lenze to slo v zlom case tak si to nepozreli..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak tak, RTVS dáva kvalitu ako nikde inde, ale presne je problém to, že je to neflexibilné. Seriály sa pozerajú iným štýlom ako film.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

k tomu pravidelnemu pozeraniu. teraz pozeravam znova akty x, len niektore diely aby som si to ozivil a zistil som ze kazdy diel co si pustim, poznam. prve co ma napadlo ze ako je to mozne ved v tych casoch som este nemohol mat nastahovane vsetky diely aby som ich pozeral jeden za druhym. potom mi doslo ze to boli proste casy ked ak si chcel pozerat serial tak si musel kazdy vecer v presny cas sediet pred telkou, pokial si tam nebol diel si zmeskal a mal si smolu (okrem nejakej reprizy).

dnes si to neviem prestavit tak fungovat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja si pamätám nahrávanie na kazety. Napr. na prvej sérii 24´ som fungoval aj týmto štýlom, dokonca sme si to s kamošom zo ZŠ požičiavali. Sranda no. Ďakujem kapitalizmu za internet, NB a Netflix.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pani a co nahravanie napriklad cez TV kartu a daky dobry SW a pozerat vo vyhovujucom case? tak som to robil este pocas studia na Slovensku, kedy som si podla EPG nastavil nahravanie a pozeral ked sa mi to hodilo. kym je to na domace pouzitie, tak to snad ani ziadne zakony neporusuje. no pokojne ma oprate.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

kedysi byvali priamo v tv programoch ku kazdemu programu unikatne cisla, ktore ak ti to rekorder podporoval stacilo natukat a program sa nahral sam. takze hej, na sukromne ucely pokial je to z telky tak je to asi ok.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Plno set top boxov obsahuje funkciu nahrávania tv vysielania na usb zariadenie, kľudne aj tak že pozeráš 1 program a nahráva sa druhý. Alebo keď nie si doma tak sa dá nastaviť automatické nahrávanie.
Náhradné video je ale zakódované a ide prehrať iba na pôvodnom zariadení.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tak napokon to vôbec nebolelo, neverím ani, že v tom nejaké ďalšie práva či poplatky zohrali úlohu, Netflix proste veslo ignoroval SK komunitu, české titulky pravdepodobne mohol sprístupniť kedykoľvek a bez dodatočných poplatkov.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

Chcel by som sa spýtať je možné nejako vložiť titulky keď si spustím nejaký seriál ? Napríklad Vikingovia nemajú vôbec cz titulky a rád by som si ich tam nejako vložil.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

cez telku sa to neda, cez normalny prehliadac ano pomocou addonu.. skus pouzit google..
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

pozeral som ale nechcem nainštaloval malware nevieš mi niečo priamo doporučiť ?
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Na jednej strane sa teším, na druhej som sklamaný, lebo to znamená koniec akýmkoľvek nádejám na slovenský Netflix.

A inak páradne to potvrdzuje hádky spred pár strán - ak Netflix chce byť relevantným hráčom mimo US, musí lokalizovať, lebo Disney a HBO ho zožerú.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

neviem ci vobec bola niekedy nejaka nadej na slovensky netflix. ale cesky je skoro to iste, myslim ze malokomu prekaza cestina dnes a stale lepsie nez anglictina.

ja som bol vcera celkom prekvapeny ked som zapol special billa burra, standup komika ktoreho podla mna vela ludi v tychto koncinach nepozna a vyskocili na mna ceste titulky, potom som este pozeral dava chappella a myslim ze aj ten mal ceste titulky. (inak oboje doporucujem)

ja som absenciu dabingu vzdy bral ako vyhodu, clovek sa tak uci jazyk velmi nenarocnou formou. cim viac lokalizovaneho obsahu bude tym menej ludi bude vediet po anlicky podla mna.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Niektorí ľudia sa už učiť proste nebudú. Jasné sú blbí, leniví a neviem čo, ale jednoducho lokalizácia je to čo predáva predplatné.

Netflix chrlí strašne moc toho, ale okrem dokumentov ma tie seriály nejak neberú. A posledné dva filmy, čo som tam videl Polar a Perfection boli slušne "ujeté" :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tiez mam pocit ze sa netflix skor orientuje na produkovanie velkeho mnozstva priemernych filmov/serialov. zatial co konkurencia sa snazi stale o nejakeho GoT naslednika, serial co uchvati kazdeho a zarobi strasne miliony. napriklad apple vsetky tie velke mena co ohlasil ze mu budu robit content...

pre mna ako cloveka co nema vela casu na pozeranie (vacsinou) je to skor nevyhoda, nemozem si dovolit len tak venovat nejakemu serialu x hodin a potom si povedat "co uz, nestalo to za to", radsej si precitam recenzie, overim si u kamaratov ze nieco ozaj stoji za to (super priklad, netflix mi vyhodil ze toto sa ti bude pacit, serial i-land, trailer vypadal dobre, taky mix medzi survivor-om a the cube ale ked som otvoril imdb ze to ma 4/10 tak som rychlo vytriezvel, proste si to nepozriem).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal:tiez mam pocit ze sa netflix skor orientuje na produkovanie velkeho mnozstva priemernych filmov/serialov. zatial co konkurencia sa snazi stale o nejakeho GoT naslednika, serial co uchvati kazdeho a zarobi strasne miliony. napriklad apple vsetky tie velke mena co ohlasil ze mu budu robit content...

pre mna ako cloveka co nema vela casu na pozeranie (vacsinou) je to skor nevyhoda, nemozem si dovolit len tak venovat nejakemu serialu x hodin a potom si povedat "co uz, nestalo to za to", radsej si precitam recenzie, overim si u kamaratov ze nieco ozaj stoji za to (super priklad, netflix mi vyhodil ze toto sa ti bude pacit, serial i-land, trailer vypadal dobre, taky mix medzi survivor-om a the cube ale ked som otvoril imdb ze to ma 4/10 tak som rychlo vytriezvel, proste si to nepozriem).
Presne toto. Netflix je orientovaný strasne na priemerného diváka a kvalitu musíš vyslovene hľadať. A ešte ten ich blbý algoritmus, ktorý ti podsúva iba originals.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Je vidiet, ze konkurencia funguje a Netlifx pritlacil na lokalizaciu: https://zive.aktuality.sk/clanok/142937 ... ch-filmov/
Napísať odpoveď