Nexus 7 vs iPAd mini

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Nexus 7 vs iPAd mini

Príspevok od používateľa DropDead »

sám som appľák ale Nexus 7 druhej generácie je lahôdka
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Všetko je lahôdka oproti tej uzatvorenej blbosti
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Vsak treba pockat aj na ipad mini druhej generacie, ked chce clovek porovnavat.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Pochybujem že nový ipad mini bude konkurencie schopný. To by pochovali ipad 4 :D
laforez
Light Professional
Light Professional

Nechapem. Pojde to logickym vyvinom ako aj teraz pri nexuse, lepsie v vnutornosti, displej a podobne. Preco by nemal byt konkurencie schopny.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

iPad 4 má dualcore 1,3GHz a nexus 7 2013 má quadcore 1,5GHz. Ak by tam natrepali niečo podobné/lepšie ako má nexus tak nižší model bude výkonnejší ako najvyšší.
Taktiež kameru má Nexus skoro rovnakú ako je v iPade 4, ak by tam dali niečo lepšie tak zase prekonajú iPad 4.
RAM má ipad 4 1GB a nexus má 2GB. Logicky to nemôže byť rovnaké/lepšie ako nexus. To máš tak ako keby iPod touch bol lepší ako iPhone a macbook lepší ako macbook pro.
DropDead
Addict
Addict

tak iPad 5 dostane A7X, takže predpokladám buď 2,0GHz dvoj jadro alebo aspoň 1,6GHz štvorjadro

a ipad mini 2 dostane možno upgrade na A6X s tým, že nedostane retinu, alebo naopak dostanú črevá z ipad 3 a retinu

samozrejme ... možno to tak bude ...

ale bol by to logický update a myslím si, že aj na čase by bolo prejsť na štvorjadro
laforez
Light Professional
Light Professional

Ale ved teraz mal tiez stary nexus papierovo lepsie parametre - ram, jadra atd. A nakoniec bol aj tak vo vacsine uloh ipad mini rychlejsi. Nechapem preco by mal dorovnavat nejake papierove hodnoty nexusu, iOS je inak optimalizovany ako android. Dalsia vec je ze vacsi ipad bude tiez aktualizovany. A ipad mini neponuka apple ako lacnejsiu alternativu ku klasickemu ipadu, ale ako mensi ipad. Ved aj jeho cenovka bola vyssia ako v pripade nexusu.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Porovnávať HW pri androide a iOS absolútne nedáva zmysel...toto nechápem hone*ie sa za jadrami atd...
DropDead
Addict
Addict

ide aj o frekvencie samozrejme :lol: a prečo je aj tak ipad plynulejší ? petože iOS, pretože zadebnení androiďáci nevedia stráviť že ten nimi neznášaný iOS ma vynikajúcu optimalizáciu a svižnosť, oni vidia len uzavretý systém, android má otvorenejší systém, no tam vzniká windows syndróm a.k.a 91982928 spoločností, ktoré používajú 81984789123 druhov komponentov, takže je nemožnejšie mať vychytaný a perfektne optimalizovaný systém, čo samozrejme nie je vždy, osobne mám rád nexus zariadenia, prídu mi najschopnejšie android zariadenia...

apple má jeden telefón, jeden ipod touch, jeden 7"tablet a jeden 10" tablet, a spoločnosti používajúce android 165165199 low-endov, 561868196196891 low-mid-endov, 198132 mid-endov, 56189198 mid-high-endov,...

a pááánečku, to bude zase flame jak oči :lol:
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Ja za to nemôžem že väčšina ľudí čo kritizuje plynulosť androidu mala maximálne tak huawei G300 alebo poje**** HTC Desire. 1,15GHz dvojjadro, 1GB ram a mali-400 ukážková plynulosť (android 4.2.2)
laforez
Light Professional
Light Professional

Dobre nerozputavajme tu zbytocne flame. Jednoducho je to o optimalizacii, jeden system je vyladeny na konkretny cpu, gpu ram a iny tak odladeny nie je. V tom to je.
Btw: dvojjadro, 1gb ram mi nepridu az take zle parametre. Videl som lumie behat aj na horsom sw a sli krasne.
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Jaj chlapci nekrmte zbytocne trolla michaelkaaa
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Po masovom rozšírení iOS 7 celkom pochopím ďalšie slepé obhajovanie iPadov, avšak s momentálne dominujúcim iOS 6? To som jediný ktorý vidí že iOS 6 je ako Windows 3.1 v roku 2013, alebo je takých aj viac? :/ však tam fakt nič nejde robiť, mám ikony na ploche a foldre, bodka. Koniec. To že appky fičia spoľahlivo. Viete čo to stojí nervov dostať appku na Apple Store? Nemáte páru. Trvá to niekedy mesiac, niekedy tri, niekedy pol roka a niekedy rok. Lebo tam nedajú inú, len dokonalú. Jeden z dôvodov, prečo Apple Store a celý Apple pôjde skôr či neskôr do kvetiniek. Droidu stačilo pár rokov, aby dobehli v Appli to, čo oni budovali skoro pol dekády. Nie je to hanba? iOS 7 má šancu vzkriesiť už beztak mŕtvy GUi, avšak prejdime k podstate, jadro. Ako moc sa zmenilo jadro [kernel] vo svojej podstate v iOSe od verzie 1.x po verzie 7.x? A tu máme odpoveď na otázku, prečo idú všetky aplikácie tak výborne, že áno.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

uplink napísal:Po masovom rozšírení iOS 7 celkom pochopím ďalšie slepé obhajovanie iPadov, avšak s momentálne dominujúcim iOS 6? To som jediný ktorý vidí že iOS 6 je ako Windows 3.1 v roku 2013, alebo je takých aj viac? :/ však tam fakt nič nejde robiť, mám ikony na ploche a foldre, bodka. Koniec. To že appky fičia spoľahlivo. Viete čo to stojí nervov dostať appku na Apple Store? Nemáte páru. Trvá to niekedy mesiac, niekedy tri, niekedy pol roka a niekedy rok. Lebo tam nedajú inú, len dokonalú. Jeden z dôvodov, prečo Apple Store a celý Apple pôjde skôr či neskôr do kvetiniek. Droidu stačilo pár rokov, aby dobehli v Appli to, čo oni budovali skoro pol dekády. Nie je to hanba? iOS 7 má šancu vzkriesiť už beztak mŕtvy GUi, avšak prejdime k podstate, jadro. Ako moc sa zmenilo jadro [kernel] vo svojej podstate v iOSe od verzie 1.x po verzie 7.x? A tu máme odpoveď na otázku, prečo idú všetky aplikácie tak výborne, že áno.
MichalkoOo napísal:Ja za to nemôžem že väčšina ľudí čo kritizuje plynulosť androidu mala maximálne tak huawei G300 alebo poje**** HTC Desire. 1,15GHz dvojjadro, 1GB ram a mali-400 ukážková plynulosť (android 4.2.2)
Mal som Note 2, S3, Nexus 4 atď. Momentálne Optimus G androide nie je 100% plynulý aj ked nemá k tomu už ďaleko..Optimus G je veľmi ale veľmi rýchly
Uplink: droid dobehol iOS v appkach ale minimálne 30% je nepoužiteľných, bohužiaľ
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Kto rieši neoptimalizované nadstavby omg? Ja hovorím o čistom androide

//autoeditácia príspevku (31 Júl 2013, 11:44)
uplink napísal:Po masovom rozšírení iOS 7 celkom pochopím ďalšie slepé obhajovanie iPadov, avšak s momentálne dominujúcim iOS 6? To som jediný ktorý vidí že iOS 6 je ako Windows 3.1 v roku 2013, alebo je takých aj viac? :/ však tam fakt nič nejde robiť, mám ikony na ploche a foldre, bodka. Koniec. To že appky fičia spoľahlivo. Viete čo to stojí nervov dostať appku na Apple Store? Nemáte páru. Trvá to niekedy mesiac, niekedy tri, niekedy pol roka a niekedy rok. Lebo tam nedajú inú, len dokonalú. Jeden z dôvodov, prečo Apple Store a celý Apple pôjde skôr či neskôr do kvetiniek. Droidu stačilo pár rokov, aby dobehli v Appli to, čo oni budovali skoro pol dekády. Nie je to hanba? iOS 7 má šancu vzkriesiť už beztak mŕtvy GUi, avšak prejdime k podstate, jadro. Ako moc sa zmenilo jadro [kernel] vo svojej podstate v iOSe od verzie 1.x po verzie 7.x? A tu máme odpoveď na otázku, prečo idú všetky aplikácie tak výborne, že áno.
+1. iOS je škaredý a zastaralý. Nemá ani základné funkcie ktoré mal aj prvý symbian.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

galbavymartin - no, ako ex majiteľ iPhonu 3GS, 4, 4S, 5 a budem aj 5S keď výjde, samozrejme ho hneď predám, Ti poviem jedno. Všetko na čo pre iOS potrebujem JB mi Android spraví a zadarmo. To je pre mňa najväčšia katastrofa. Nevraviac o integrácii elementov do Ui. Zbožňujem Sensácke počasie, je neuveriteľne geniálne. Najprv sa mi páčilo to zo sensu 2 a 3 a teraz aj toto z 5ky. Na iOSe také nie je, bude na 7mičke, veľmi podobné. A čo sa týka appiek, naozaj nevidím dôvod platiť za indetickú appku na iOS, keď je na droide zadarmo :/
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

MichalkoOo napísal:Kto rieši neoptimalizované nadstavby omg? Ja hovorím o čistom androide

//autoeditácia príspevku (31 Júl 2013, 11:44)

+1. iOS je škaredý a zastaralý. Nemá ani základné funkcie ktoré mal aj prvý symbian.
Root je ale zásah do zariadenia...to je pre väčšinu používateľov španielska dedina...a Nexus 7 má čistý SW a aj tak seká
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Uplink - to sú všetko plusy ktoré ty oceníš...ale základný používateľ vidí rýchlosť a stabilitu...pokiaľ máš top mašinu tak nemáš problém alebo poprípade root atď. ..ked však kúpíš LowEnd či MidEnd horšej značky je to pri androide trápenie...súčasné Top stroje sa vyrovnávajú v rýchlosti k iOS-u
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

galbavymartin napísal: Root je ale zásah do zariadenia...to je pre väčšinu používateľov španielska dedina...a Nexus 7 má čistý SW a aj tak seká
Čo s tým má root? Vidno že to je španielska dedina aj pre teba. Ty rootovať nemusíš, CM aj všetko ostatné je pred-rootnuté

Nexus 7 neseká, a keby aj sekal tak má Tegru a to nieje žiadne terno. Ten quadcore 1,3GHz má výkon ako dualcore 1,0GHz (samozrejme najnovší model). Navyše je skoro všetko na tegru blbo optimalizované.
Napísať odpoveď