Notebook do 1000€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Notebook do 1000€

Príspevok od používateľa uplink »

Hrať hry na notebookoch, pokiaľ nemáš niečo top of the line s SSDčkom je úchylné. A za 1000 eur nič okrem MSi a Aceru, aj keď budú iné na trhu nezoženie. Samozrejme, ak bude 1366 x 768 rozliško, tak v pohode dá čokoľvek, ale trend notebookov bude mať 3800 x 1600 či aké hybridné rozlíšenie, čo je podľa mňa chu****. Takže ak hry, tak PC.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

ArkanoviTigrovi napísal: na to kedy sa ta PhYs0c konecne opyta ci sa zanho vydas nakolko je jasne, ze mu o to ide ale hanbi sa to vyslovit tak to zvalil na druhych? :D
sorac za OT, a nikto to neberte ako urazku
koho tu ideš urážať? :mrgreen: ano presne o to mi ide ale nechávam to na druhého lebo mladá by ma asi zabila, prípadne zajtra vyhodila z lietadla :smt033

súhlasím s jeftym, najrozumnejšie čo môžeš spraviť kúp si bielu toshibu alebo samsung, ako som chcel ja:D, do 400ecok a za 6 stoviek si vyskladáš herný komp jak lusk :smt007
Mia_Wayne
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mia_Wayne »

Vzhľadom na to, že veľa cestujem a nemám zatiaľ ani vlastné bývanie, kde by som sa dlhšie zdržiavala, normálny PC by mi bol na dve veci. Podľa mňa je jasné, že keby som mohla, radšej si kúpim normálny stolový PC :roll: A tiež keby mi šlo vyslovene len o hry. Nikde som nenapísala, že chcem herný notebook. Chcem to na prácu, hry sú vedľajšie.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y580- ... 371208.htm vyhoď od tiaľ disk, predaj ho, kúp Intel 520 180 GB, Corsair Neutron GTX, alebo Samsung 840 Pro a máš to čo potrebuješ ;)...a dlab na haswella. Aj keď bude menej žrať a viac vydrží...
Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Taichi »

Ze sli je blbost... Vykon ti to zdvihne o 1,6 nasobku zakladnej grafiky a dostanes sa na uroven GTX 770-775M co pri takej cene a kvalitneho notebooku s super chladenim mozes len sniiiivat ;), efektivne 2 grafiky za najlepsi pomer cena:vykon, uzasne to vymyslelo Lenovo... tak si pozri >
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

OK toto sú 4 populárne hry zaradené v programe Nvidie. Teraz sa pozri napríklad na alana wakea ktorému pol roka nešiel SLI a milión problémov s nestabilitou.. Ako som povedal, SLI si ani neskúšal a hneď aj píšeš ako zdvihne výkon
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Taichi - to je čo za argument, že zdvihli o 1.6 násobku single GPU. To akože sedím na konári, pílim ho a je mi fajn? Však o tom tu celý čas píšeme. Že SLi/CF je žalostne neefektívne. Zaplatíš obvykle za dve karty a výkon je na to tata v zadku. Preto sú single GPU riešenia ultimátne. Navyše ako povedal MichalkoOo, sú to vybrané tituly. Spýtaj sa ľudí z fóra čo majú 590/690, aké s nimi majú super skúsenosti pri rozbiehaní viacerých titulov, že sa spúšťalo len jedno jadro, pri takom Hitmanovi 3 a podobné srandy.

SLi a CF je marketingový ťah, nemá skoro žiadne opodstatnenie u gamerov. Samozrejme ak má človek nadbytok peňazí, tak si kúpi 3-4 way SLi a onanuje nad tým a je happy že je happy, avšak pre človeka čo si kupuje noťas za 1000 eur asi tie peniaze nebudú až tak bežný artikel. Keby mal peniaze na SLi a pod. somariny, kúpi si Alienware najnovšej generácie a chrochtá blahom a nehľadí na to že je to 2-3000 eur.

Ináč to napíšem, keď môže mať jednu kartu o výkone 120% v notebooku, ktorá vždy bude fungovať a vždy ten 120% výkon podá, prečo by riskoval mať dve o výkone 80% a 80% a riskoval by že mu bude ťahať mnohé tituly s 40% menším výkonom?
Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

Vacsina hier / aplikacii vyuziva uz sli, starsie hry to nevyuzivaju ale tam bohate staci jedna GT 650M. Tie karty sa daju vpohode taktnut o 30-40%, co dali s 5000 3D Mark 11 benchmarkom ;), notebook to pekne uchladi Y500 ma velmi kvalitne chladenie vykon to ma az az vacsi ako GT 760M. Kazdy soft ktory robi realne nieco tak vie ze je vela zakaznikov ktory robi cad / video a jedna kvalitna Quadro / titan karta im nestaci a maju aj 3 take karty v SLI. Vacsina hier / softwaru podpruje SLI len maloktore nepodporuju, do tej cenovej hladiny je to najvykonejsia volba, nikoho kto ma Y500 si zatial nestazoval.
Tych hier je neskutocne vela, ktore podporuju SLI > http://www.geforce.com/games-applicatio ... nology/sli
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Taichi - to čo si napísal je pekná teória, avšak ja píšem z praxe. Hitman 3 nie je stará hra, tak isto kopa iných titulov [Crysis 3, Bioshock Infinite, BattleField 3, etc.]. Multi GPU systémy stále robia problémy mnohým hrám v tých ktorých konfiguráciach a nejaký hlúpy test či dva na fakte nič nemenia, a nehnevaj sa, ale 60% nárast oproti singe GPU je na smiech. Efektivita SLi by mala byť 95-99%, nie 60%. Stále si ma nepresvedčil o tom, že SLi je výhodnejšie ako single GPU, z praxe poznám moc prípadov na nových hrách, kde v SLi ľuďom ťahá aj AAA tituly zle, lebo vždy ide aj o konfiguráciu. To že ja mám skoro bezchybný HTC One, neznamená že ho budú mať aj ostatní. Ba naopak, ostatní majú chybné továrenské spracovanie, vypálené pixle a iné neduhy. To že SLi funguje na referenčných strojoch s optimálnou konfiguráciou a dobre odladenými drivermi neznamená že bude fungovať u väčšiny ľudí rovnako dobre. Práve naopak, robí problémy. Zatiaľ čo single GPU má problémy v porovnaní s CF/SLi riešeniami takmer na nule.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Uplink, zrejme myslíš Hitman Absolution. Hitman 3 je Hitman Kontrakcie z roku 2004/2003
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

Nie na vsetkych hrach :) ale na vacsine funguje ;), hold v notebookoch si obmedzovany priestorom preto nebudu tie grafiky vykonovo identicke, druha graficka karta, ktora je v ultrabay prida 60% vykonnu ako keby bola len jedna GT650M v notebooku :) nie je lepsia ponuka na Y500 / Y510 co sa tyka vykonnu, kvality chladenia, kvality spracovnia do takej sumy ;)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

oni musia byť výkonovo identické inak by SLI nefungoval :lol:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Prídeš mi ako pokazený gramofón, stále omielaš to isté bez štipky vl. argumentov, či skúseností. Márna ďalšia diskusia z mojej strany.
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Zdravíčko. Rozhodujem sa medzi dvoma variantami a neviem ktorý si vybrať. Poraďte :)

a)http://datacomp.sk/dell-inspiron-se7520 ... hN5vH-d8mQ
b)http://datacomp.sk/asus-n56vj-s4126d-_d ... hOaRH-d8mR
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

trosku sa vratim este k tomu lenovu .. myslite ze na tom pobezi bf4 tak, aby sa to dalo hrat (nepotrebujem mat ultra AA alebo podobne) proste aby to slo hratelne
/pripadne doporucte nieco v cene
Napísať odpoveď