Notebook IBM Thinkpad

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Notebook IBM Thinkpad

Príspevok od používateľa rochedo »

Dostal sa mi do ruk tento notebook, a ma s nim problemy:
Neda sa nanho nainstalovat Win2000. Naformatuje, nakopiruje subory a ked uz vyskoci okno "instalace zarizeni", tak asi v polovicke zamrzne.
Win98 mi nainstaluje bez problemov, ale cely notebook je akysi pomaly - reaguje na prikazy velmi pomaly - pracuje ... ale trva mu to niekolko minut, aby nieco vykonal. Parametre: Pentium II 300MHz MMX, 192MB RAM....
Neviete mi poradit ? Uz fakt neviem, ze co s nim mam robit :samovrazda: dik
Sheep
Addict
Addict

Re: Notebook IBM Thinkpad

Príspevok od používateľa Sheep »

rochedo napísal:Dostal sa mi do ruk tento notebook, a ma s nim problemy:
Neda sa nanho nainstalovat Win2000. Naformatuje, nakopiruje subory a ked uz vyskoci okno "instalace zarizeni", tak asi v polovicke zamrzne.
Win98 mi nainstaluje bez problemov, ale cely notebook je akysi pomaly - reaguje na prikazy velmi pomaly - pracuje ... ale trva mu to niekolko minut, aby nieco vykonal. Parametre: Pentium II 300MHz MMX, 192MB RAM....
Neviete mi poradit ? Uz fakt neviem, ze co s nim mam robit :samovrazda: dik
myslim ze trepat win2000 do kompu ktory ma menej ako 256MB ramky nema vyznam a nie to s taktom 300MHz, pouzivaj nanom 98cku pripadne ME - ta sa viac podoba 2000cke :wink:
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

OK, to som vedel aj ja - Win2000 som uz daval do viacerych slabsich PC a islo to( a boli to aj od tohto notebooku slabsie :) ) Teraz by som hlavne potreboval vediet, ze co sposobuje pomale reakcie notebooku - ide to strasne pomaly.
Sheep
Addict
Addict

rochedo napísal:OK, to som vedel aj ja - Win2000 som uz daval do viacerych slabsich PC a islo to( a boli to aj od tohto notebooku slabsie :) ) Teraz by som hlavne potreboval vediet, ze co sposobuje pomale reakcie notebooku - ide to strasne pomaly.
moze byt ze je disk velmi pomaly...proste ten book asi ide do dochodku, pretoze jeho vek odhadujem z konca 90tych rokov...cize skus s inym diskom a mozno ten win aj rozbehas

zamrznutie moze sposobit aj zablokovana zbernica, alebo nekompatibilita s windowsom 2000
ehm123
King
King

Re: Notebook IBM Thinkpad

Príspevok od používateľa ehm123 »

Sheep napísal:myslim ze trepat win2000 do kompu ktory ma menej ako 256MB ramky nema vyznam a nie to s taktom 300MHz, pouzivaj nanom 98cku pripadne ME - ta sa viac podoba 2000cke :wink:
me nech si nedava je to nestabilna hovadina...

na win 2000 staci 64mb ram - odskusane,taktiez staci 200MHz procak
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Sheep > mal si niekedy Windows ME nainstalovany? Horsi system sa hlada len tazko :-) Win 2000 som bez problemov prevadzkoval na Pentiu 300MHz a tusim 192MB ram. Opakujem: bez problemov. (tzn. ze vykonovy to hardware utiahol)
Sheep
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:Sheep > mal si niekedy Windows ME nainstalovany? Horsi system sa hlada len tazko :-) Win 2000 som bez problemov prevadzkoval na Pentiu 300MHz a tusim 192MB ram. Opakujem: bez problemov. (tzn. ze vykonovy to hardware utiahol)
pravdaze na svojom kompe som ho mal cca pol roka a noc problem, dovod instalacie bol ten ze som musel nutne format a statil som CD od XPcka, tak som tam dal toto a chodilo to, samozrejme videl som vela inych pocitacov ktore s ME bugovali... :wink:
Napísať odpoveď