nova grafarna

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Sparco
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

nova grafarna

Príspevok od používateľa Sparco »

Takze, musim sa pochvalit dostal som novu grafarnu + nadupany LCD monitor. Jeeeej to bolo radosti, ked som to otvaral a uvidel som to
Skoda je ta, ze moja radost netrvala dlho. Hned som bezal, zapojil grafiku, monitor, nainstaloval prilozene drivery a huraaaaaaaa do WoW Logol som sa, zacne loading a ´ked uz som pocul zvuky z hry, obraz sa zacal hadzat do windowsu, a s5 do hry, pritom som nic nevidel, len cast win ked sa menilo rozlisenie...

Tak som skusil restart, este v poho naladeny, ze nejaky maly flash, sak ono to pojde Prezmenu som skusil spustiti Warcraft 3 RoC a na moje prekvapenie som zistil, ze obloha v menu je cervena (ta z ktorej padaju Infernalovia)... Hmmmm? Nechapal som, ale budis, obloha cervena este nic nemusi znamenat... Vsimol som si vsak, ze sa tam sem tam zjavi a zmizne trava. Oooops, to nebude len tak. Spustim hru, kampan za Nemrtve a jak sa ten obraz priblizoval k Lichovi, tak tie ladovce boli cervene a az potom sa zmenili na modre. Dofrasa, zeby problem s driverom? Asi... Spustim hru, nacita sa mapa "pre pokracovanie kliknite...", kliknem a BOOM modra obrazovka s tymi kopu pismenkami a cislielkami ktorym rozumie len zopar vyvolenych Aaaa DPC, to bude zle, restart comp, znova som skusil zapnut War 3, znova to iste... dalej som skusil Vlastnu hru... boj o zatoku.. to iste... dalej som skusil uplne prvy treningovy lvl, jak tam idete s Thrallom za praporkami a vida, nacitalo sa, mozem sa hybat. Asi po desiatich sekundach mi Win hodil error s tym, ze by som si mal zohnat nejaku ficuru typu Disk cleaner... Idem spat do hry... boom modra obrazovka... Proste hruza. Skusil som stary monitor, nic. Skusil som asi 5 roznych verzii driverov... nic. Stale bezvysledne. Tak ze skusim Call of Duty. Aaa vidaaa, no problem, hra bezi, vsetko oka ziadne problemy... oooops, znicoho nic mi to zacalo strasne sekat... oka uvolnilo sa... kua, zase seka... tak nic OFF.

Kedze nic s tym takto nevymyslim, zalohoval som vsetky potrebne veci na CD/DVD a horsa do reinst Windows + format disk. Oka, po chvili to bolo nahodene, instal War 3, run.exe.... cervena obrazovka... loading... click... BOOM... modra obrazovka...

Tak tu to mate do podrobnosti opisane. Ja som uz bezradny. Oka, nejak mozem hrat COD2, ale to nie je to prave orechove cez prazdniny. Kopu casu na WoW a dpc, ono to nejde Budem vam velmi vdacny za akukolvek aj tu malilinku radu, za hocijaky prachobycajny typ, ktory vas napadol, proste pre hocico. Viac vam k tomu povedat neviem, bo neni co, ale ked sa ma na nieco opytate, velmi rad odpoviem, len pls, pomozte mi niekto. Aaaa, este jedna vec, ten disk pri tej modrej obrazovke tak nechutne pukne/praskne, akoby sa tam nieco zlomilo. Toto iste mi robil aj predchadzajuci disk, ktory som koli tomuto oznacil za vadny a... odpocivaj v pokoji Este raz vas prosim, budem rad za hocico... Dik
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nie je náhodou Tvoja grafika AGP 8x a doska iba AGP 4x? Včera som tu na fóre niečo podobné čítal (ehm.. vlastne to bolo na inom fóre)..

Inak daj presnejšie parametre HW.. a starej aj novej grafiky..
Sparco
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ano presne tak... moja doska je AGP 4x a karta 8x... V shope hovorili, ze to nebude robit nijake problemy...

Moja doska: ECS K7S5A
Karta nova: GeForce 7600 GS
ovladace: 91.47
brm
Darca
Darca

No presne.. aj tam píše, že 7600GS.. presne to isté.. :oops:

A vraj v PC na doske s podporou AGP 8x šlape všetko v pohode. Tak neviem.. :)
Sparco
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:No presne.. aj tam píše, že 7600GS.. presne to isté.. :oops:

A vraj v PC na doske s podporou AGP 8x šlape všetko v pohode. Tak neviem.. :)
Mozes mi dat pls na to link?
brm
Darca
Darca

Je to fórum na mojej lokálnej sieti.. prístup iba v rámci siete.. :)
Laci napísal:taže zdroj sice pomohol čiastočne bo nepada,ale ajtak som v prdeli lebo blbo vykresluje už som skušal driveri a šecko ale ništ nepomaha 1hra mi akurat ide bez problemov ostatne sa drbu texturxy si robia čo chcu po čase a občas zamrzne a adios. Mam ako agp4 ale bral som to bo sam vyrobca udava že ide aj na 4xagp no nič neviem prečo tomu drbe zajtra ešte odskušam na agp8 tak uvidim :?

editos- nj odskušane s agp8 a ide v pohode taže som nahraty bud ju predam ,alebo si budem musieť pozhanať md na soket 478čo sa mi teda moc nechce no uvidim investovať teraz do dosky na agp je blbosť ale na cely novy zas nemam :)
MB: ASUS P4S533-MX
VGA: ASUS GeForce N7600GS HDT 256MB

..ešte ma napadá.. skús na domácej stránke výrobcu Tvojej dosky pohľadať najnovší BIOS.. :)

Alebo: http://www.sis.com/download/
..a tam vybrať IGP Graphics Drivers
..alebo SiS AGP(GART) Driver (miesto IGP Graphics Drivers)..

terazky neviem, čo presne čo znamená.. :)

..myslím, že nemáš čo stratiť. ;)
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

nemoze mat blbé pamäte ?
Sparco
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Lord_3D napísal:nemoze mat blbé pamäte ?
pamate su dobre urcite, ved COD 2, General idu uplne bezchybne na full detajloch. Ale vdaka za typ :D
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

tým agp to nebude - ja mám fx5200vku agp8 pichnutú do dosky agp4 - a grafika funguje normálne, iba nie rýchlosťou agp8 ale rýchlosťou agp4 - skôr sa pozri či ju tam máš dobre zastrčenú :D
Sparco
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

artabanes napísal:tým agp to nebude - ja mám fx5200vku agp8 pichnutú do dosky agp4 - a grafika funguje normálne, iba nie rýchlosťou agp8 ale rýchlosťou agp4 - skôr sa pozri či ju tam máš dobre zastrčenú :D
jj 3krat som ju vyberal a znova tam daval :)
brm
Darca
Darca

Trochu som posurfoval.. vyzerá to, že staré SiS chipsety majú problémy s novými grafickými kartami.
Skús toto: Display proporties -> Settings -> Advanced -> Troubleshoot -> a tam vypnúť voľbu: Enable write combining
Sparco
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Trochu som posurfoval.. vyzerá to, že staré SiS chipsety majú problémy s novými grafickými kartami.
Skús toto: Display proporties -> Settings -> Advanced -> Troubleshoot -> a tam vypnúť voľbu: Enable write combining
Vyskusane ---> efekt nulovy
brm
Darca
Darca

Sparco
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ono mi to teraz naskocil WoW, ale mizli tam objekty, nenacitali sa textury a podobne veci...
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Riesilo sa to davny a tym je SiS znamy, proste je to uncompatible a vyrieSiS to jedine tak, ze si kupis inu dosku :wink:
brm
Darca
Darca

Lacimu na tom druhom fóre to tiež pomohlo:
Laci napísal:jooooooooo dikes macher kapol si nato ide to a to trebalo odškrtnuť jedno zasrate poličko sa nečudujem že ten čo to pisal sa tak nasral, tak dlho s tym blbnuť a take niečo stačilo mam dosť :lol: Ešte raz diki profik :D
Ak bi mal niekto ten isty problem tak tu hodim stručny popis čo stači spraviť :)

Otvoriť zobrazenie-vlastnosti/nastavenie/upresniť/poradca pri problemoch/ a odškrtnuť poličko POVOLIT KOMBINOVANY ZAPIS +reštart samozrejme 8)
A keď Tebe to aj tak blbne.. tak ja sa už vzdávam.. možno naozaj iba nová doska na Tvoj socket s podporou AGP 8x (ak ju niekde zoženieš). :)

Resp. keď sa chceš ešte pohrať, môžeš skúsiť ísť do obchodu vyreklamovať grafiku.. nech Ti dajú novú.. :D ..a tú ešte skúsiť.

Úplne posledná možnosť, čo niekde bolo spomenuté.. skúsiť mierne zvýšiť v BIOSe napätie na AGP.. ale za toto už neručím. Nech Ti túto zmenu odsúhlasia skúsenejší.. :) či sa nemôže niečo odpáliť. :roll:
Sparco
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

musi to nejak ist... teraz nasi vyhodili 15tisic do kompu, dalsich 5 na novu dosku mi uz nedaju... Nemoze to byt tym, ze mam BIOS z roku 2000? :D
brm
Darca
Darca

To myslím bola moja prvá rada! :D Tak neviem, kde bol problém.. ;)

Kód: Vybrať všetko

http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?CategoryID=1&Typeid=4&detailid=269&DetailName=BIOS&DetailDesc=K7S5A%20Pro(V5.0)&MenuID=35&LanID=0
..a potom aj tento ovládač: http://driver.sis.com/agp/agp121.zip
Sparco
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:To myslím bola moja prvá rada! :D Tak neviem, kde bol problém.. ;)

Kód: Vybrať všetko

http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?CategoryID=1&Typeid=4&detailid=269&DetailName=BIOS&DetailDesc=K7S5A%20Pro(V5.0)&MenuID=35&LanID=0[/url]
Mno som tu a dal som tahat DOWNLOAD z USA :) Mam dat aj to Flash utility download?

Po rozbaleni stiahnuteho suboru tam bol subor E030811S.rom

Co s nim?
brm
Darca
Darca

Napísať odpoveď