Nový TV
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Nový TV
Spotrebu nerieš, nestoji za reč.
No máš LED ktoré majú normálnu spotrebu, zhruba polovica oproti plazme, a potom nejakým výrobcom prebleskne a vytvorí LED, ktoré má polovičnú spotrebu oproti LED-kám (1/4 oproti plazme).
Záleží hlavne od modelu, ale zväčša je u plazmy 2-násobná spotreba ako u LED, no, ale aby sme super technológiu neočierňovali treba si to prepočítať na €,
čiže:
(ešte som zabudol, drahšie modely rovnaká uhlopriečka majú zvyčajne menšiu spotrebu, pričom aj novšie modely majú zväčša menšiu spotrebu (nie je pravidlo))
TREBA pozerať konkrétny model.
no:
Tá plazma Panasonic TX-P42S30E má priemernú spotrebu 121 W, kedy je väčšia je na dlhšie:
121W zožerie za hodinu 0,121 kWh, neviem, ale mám informáciu, že kWh stojí +- 0,20€.
Čiže ak budeš TV pozerať denne 4 hodiny tak :
4 * 0,20 * 365 * 0,121 = 35€ ročne
Čiže zhruba 35€ ročne budeš platiť za elektrinu za TV. No a LED TV majú v tej kat. zhruba 80-100 W. Čiže ak dáme 90W tak:
90/121(W) = 0,743
0,743*35=26 €
Za priemerné LED za elektrinu by si platil 26€ ročne.
Čiže rozdiel je, že zhruba zaplatíš o 9€ viac za elektrinu za rok za plazmu ako za LED, ale závisí to od toho ako dlho pozeráš, čo pozeráš, a od konkrétneho TV.
Čiže, myslím, že spotrebu nie je potreba riešiť, alebo ?
Záleží hlavne od modelu, ale zväčša je u plazmy 2-násobná spotreba ako u LED, no, ale aby sme super technológiu neočierňovali treba si to prepočítať na €,
čiže:
(ešte som zabudol, drahšie modely rovnaká uhlopriečka majú zvyčajne menšiu spotrebu, pričom aj novšie modely majú zväčša menšiu spotrebu (nie je pravidlo))
TREBA pozerať konkrétny model.
no:
Tá plazma Panasonic TX-P42S30E má priemernú spotrebu 121 W, kedy je väčšia je na dlhšie:
121W zožerie za hodinu 0,121 kWh, neviem, ale mám informáciu, že kWh stojí +- 0,20€.
Čiže ak budeš TV pozerať denne 4 hodiny tak :
4 * 0,20 * 365 * 0,121 = 35€ ročne
Čiže zhruba 35€ ročne budeš platiť za elektrinu za TV. No a LED TV majú v tej kat. zhruba 80-100 W. Čiže ak dáme 90W tak:
90/121(W) = 0,743
0,743*35=26 €
Za priemerné LED za elektrinu by si platil 26€ ročne.
Čiže rozdiel je, že zhruba zaplatíš o 9€ viac za elektrinu za rok za plazmu ako za LED, ale závisí to od toho ako dlho pozeráš, čo pozeráš, a od konkrétneho TV.
Čiže, myslím, že spotrebu nie je potreba riešiť, alebo ?
-
Ryan Giggs
VIP
20 centov? To si nejako prestrelil. Jedine že aj s tymi všetkymi ostatnymi poplatkami.
Písal, som, že neviem koľko
No daj, zaujíma ma koľko to stojí.
No daj, zaujíma ma koľko to stojí.
-
Ryan Giggs
VIP
Zaleži samozrejme na kraji, na dodavateľovi a na tarife. Ale cena za kWh je všade do 10 centov. S tymi pevnymi sadzbami za distribuciu a tym odvodom do jadroveho fondu či čo to je, to môže byť do 15 centov. 20 možno v tej max. tarife. Cennikov je na nete kopa.
Tak ale nech je to aj 20. 9€ ročne z biedy nikoho nevytrhne. Zvlašť keď väčšina spotrebičov doma žerie ďaleko viac. Nehovoriac o tom, že ak niekto prechadza z 55 cm CRT, tak to rozdiel nie je skoro žiadny. A oproti väčšiemu CRT dokonca ušetriš.
Ale hlavne ak chceš porovnateľny obraz u LCD, tak musiš zaňho dať aspoň o polovicu viac. Tym padom sa ta vyššia nakupna cena na spotrebe nikdy nevrati.
A to ani nehovorim o tom, že ten Panak v tom Nay, stoji 400€, ten Samsung sa da kupiť za nejakych 450€. Takže 50€ k dobru. A ak je ročny narast spotreby cca 10€, tak aj tak sa to vyrovna až za 5 rokov. A ta vyššia spotreba sa začne na rozpočte prejavovať až na 6. rok. To už sa davno bude kupovať novy tv. Takže spotrebu naozaj nema zmysel riešiť.
Tak ale nech je to aj 20. 9€ ročne z biedy nikoho nevytrhne. Zvlašť keď väčšina spotrebičov doma žerie ďaleko viac. Nehovoriac o tom, že ak niekto prechadza z 55 cm CRT, tak to rozdiel nie je skoro žiadny. A oproti väčšiemu CRT dokonca ušetriš.
Ale hlavne ak chceš porovnateľny obraz u LCD, tak musiš zaňho dať aspoň o polovicu viac. Tym padom sa ta vyššia nakupna cena na spotrebe nikdy nevrati.
A to ani nehovorim o tom, že ten Panak v tom Nay, stoji 400€, ten Samsung sa da kupiť za nejakych 450€. Takže 50€ k dobru. A ak je ročny narast spotreby cca 10€, tak aj tak sa to vyrovna až za 5 rokov. A ta vyššia spotreba sa začne na rozpočte prejavovať až na 6. rok. To už sa davno bude kupovať novy tv. Takže spotrebu naozaj nema zmysel riešiť.
Ok tak spotrebu neriešme 
a oplati sa dať na TV predloženú záruku ? tento typ panasonic
a oplati sa dať na TV predloženú záruku ? tento typ panasonic
Takto Panasonic-y (neviem či všetky, alebo tie drahšie len) majú v Amerike a asi aj inde keď to objednáš z ich E-shopu (samozrejme kde by sme mali my Slováci) zdarma 5 rokov záruku.
Nwm, ja by som do toho nešiel hoci neviem aká tam je čiastka 40-50€? A to je na rok ?
Asi nie, Panasonic je dobrá značka a ak sa pošťastí, vydrží možno aj 10 rokov
Nwm, ja by som do toho nešiel hoci neviem aká tam je čiastka 40-50€? A to je na rok ?
Asi nie, Panasonic je dobrá značka a ak sa pošťastí, vydrží možno aj 10 rokov
ked som bol v nay tak mi hovorila ta slečna že nejako 20% zo sumy je cena na 5 rokov ak sa nemýlim.
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 9:52)
prave som tam volal
. Nie je možno robiť presuny medzi predajňami. zákazník si musi tovar skontrolovať i nie je poškodený a ..
ak sú to posledné kusy
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 9:57)
Podĺa mňa úplna chu.. lebo ak to prevezu tak si to môžem skontrolovať na tej predajni kde to dovezú
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 9:59)
je to aj asi pre to lebo ten TV nie je možne si dať "do košíka" takže sa neda ani objednať
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 10:09)
a čo sranda tak ten TV cez vyhľadávanie neexistuje
Ako si ho našiel ?
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 13:55)
Písal som mail priamo do KE (tam to mám najbližšie kde to ešte podľa nay.sk majú) a zatial neodpísali. To tel číslo asi nefunguje lebo to stále zruší.
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 9:52)
prave som tam volal
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 9:57)
Podĺa mňa úplna chu.. lebo ak to prevezu tak si to môžem skontrolovať na tej predajni kde to dovezú
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 9:59)
je to aj asi pre to lebo ten TV nie je možne si dať "do košíka" takže sa neda ani objednať
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 10:09)
a čo sranda tak ten TV cez vyhľadávanie neexistuje
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 13:55)
Písal som mail priamo do KE (tam to mám najbližšie kde to ešte podľa nay.sk majú) a zatial neodpísali. To tel číslo asi nefunguje lebo to stále zruší.
Kamo v nayku ani nema cenu nieco riesit.Su tam len darebaci a brzdi ich vlastna neschopnost a lenivost pohnut rozumom.Ako v mojom pripade ked som tak isto kupoval pc ako ty.Presunuli mi ten pc zo ziliny do martina.Fajn vybavil som si z rk odvoz prisiel na predajnu splatky schvalili asi dve hodinky som cakal vsetko podpisane idem si po pc ked sa slecna ospreavedlni asi po hodine hladania ze predali sme monitor od pc
Zobral som si drahsi asi o 50euri a bolo treba vsetko prepisat a dalsie 2 hodky cakania.Ja ti radim len doobre ruky prec od nich 
-
Ryan Giggs
VIP
Že maš taku skusenosť, je smutne. Ale neznamena že je to na dennom poriadku.
-
Michaelo105
Light Professional
Asi tak ako napísal Ryan. Chybičky sa môžu stať, pretože nikto nie je dokonalý. + tým, že si to kupoval na splátky, tak ak sa zmení cena, tak sa to musí prerobiť. Väčšinou stačí tam zavolať a sa to prerobí, ale sa to prepošle v závislosti od splátkovej spoločnosti.
PS: čakanie spôsobujú väčšinou zákazníci svojou bonitou, alebo zamestnaním.
PS: čakanie spôsobujú väčšinou zákazníci svojou bonitou, alebo zamestnaním.
Napísalsom im na mail do tých KE a zatial nič
a to tel číslo nefunguje (keď tak skúste "tel: 055/79 56 121" )
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 22:44)
stále nič
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2012, 13:53)
Z toho panasonicu asi nič
lebo z KE sa neozívaju a Tel nefunguje . Trebalo by nejaký iný model za super cenu 
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2012, 22:44)
stále nič
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2012, 13:53)
Z toho panasonicu asi nič
Ako keby ho mali len v jendej predajni:
pozeraj kolega sa včera spýtal aký TV a už ho aj má doma ... http://www.hojko.com/post1867610.html#p1867610
pozeraj kolega sa včera spýtal aký TV a už ho aj má doma ... http://www.hojko.com/post1867610.html#p1867610
Ved jasné ale ja sa nebudme voziť do KE keď to nemám overené
Keďže to je okolo 80 km
-
Ryan Giggs
VIP
A pochodil si všetky elektra v SNV? Ani do PP to nemaš ďaleko.
Jo. Keď tak pôjdem ešte raz. Máme tam Nay, Expert, Okay. O iných už neviem 
A preco si to neobjednas cez nejaky e-shop (napr. Alzu)? Pride ti to az domov a mas 14 dni na bezdovodne vratenie. Ja telky objednavam uz iba cez e-shop.
Nie je všetko také jednoduché, ako vypadá, prečítaj si predchádzajúcu stranu a máš tam dôvod.laforez napísal:A preco si to neobjednas cez nejaky e-shop (napr. Alzu)? Pride ti to az domov a mas 14 dni na bezdovodne vratenie. Ja telky objednavam uz iba cez e-shop.
Našiel som po dlhom čase.zas.nejakú dobrú akciu .
http://m.alza.sk/42-philips-42pfl4606h-d333093.htm. čo poviete ?
http://m.alza.sk/42-philips-42pfl4606h-d333093.htm. čo poviete ?
-
Ryan Giggs
VIP
Vzladom na to ze inde sa da kupit lacnejsie, nevidim na tom vobec nic zaujimave.