NVIDIA alebo ATI ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...

NVIDIA alebo ATI ?

NVIDIA
250
46%
ATI
195
36%
neviem, je to vyrovnane
41
8%
to je jedno len nech uz mam poriadnu grafiku
58
11%

Celkom hlasov: 544

AXO
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Model napísal:a co poviete na tuto kratu od Nvidie VGA Palit GF9600GT 512MB DDR3 DDI PCX ?

kamarat ma k tomu Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz BOX 8M a 2GB ramky a ide mu vsetko na full bez problemov :wink:
unikla mi pointa prispevku, ale asi to bude tym, ze som nevyspaty...

ja mam ATI Sapphire HD4870 512MB GDDR5, PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI, HDMI

mam k tomu C2D E8400 3,0GHz a 2x2GB ram a ide mi vsetko na full bez problemov... teda az na sims, ale tam neni problem s grafikou, lebo mi to robilo aj pri kamaratovej nV9600GT....
Model
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Model »

AXO napísal:unikla mi pointa prispevku, ale asi to bude tym, ze som nevyspaty...

ja mam ATI Sapphire HD4870 512MB GDDR5, PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI, HDMI

mam k tomu C2D E8400 3,0GHz a 2x2GB ram a ide mi vsetko na full bez problemov... teda az na sims, ale tam neni problem s grafikou, lebo mi to robilo aj pri kamaratovej nV9600GT....
noo ja som sa pytal ze co hovoria na tu 9600 radu ci sa to oplati kupit alebo co mi kto odporuci...lebo planujem si nieco poskladat :roll:
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Model napísal:noo ja som sa pytal ze co hovoria na tu 9600 radu ci sa to oplati kupit alebo co mi kto odporuci...lebo planujem si nieco poskladat :roll:
ta karta neni zla, kedysi som rozmyslal medzi nou a 8800GTS... ale potom prisla od ATI HD4870 a zobral som tu :)

ale TU ti urcite poradia, opytaj sa tam
D34Dlife
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D34Dlife »

ja mam MSI NX8600GTS a som spokojny takze pre mna NVIDIA
Duffiii
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Duffiii »

no chlapci ja mam hd4870 x2 a som velmi spokojny az na tu elektrinu :? :?
Arachno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Arachno »

Duffiii napísal:no chlapci ja mam hd4870 x2 a som velmi spokojny az na tu elektrinu :? :?
Ja mam len polovicku z toho (HD4870) a tiez som velmi spokojny. :D :D
igorb
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa igorb »

Ja maam ATI v NB HD2600. Table PC mam 3870ku od asus - som spokojny pomer cena vykon best buy...
Ale laaka ma NVIDIA9600...
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

igorb napísal:Ale laaka ma NVIDIA9600...
http://www.zive.sk/Bleskovky/GeForce-96 ... fault.aspx Mňam! :D
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

ja si myslim ze v tom neni daky rozdiel da sa kupit aj ATi v takom vykone ako nVidia a aj naopak takze je to len o zvyku si myslim
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

mne ide hlavne o vykon a cenu ... mal som dotraz nvidiu teraz mam ATI 4870 .. bola za dobru cenu , tak preco nie ... :)
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

ktora je na vrchole tak sa ju snazim dostat :D ale nie konecne som si doprial 4870X2 ...predty som mal 3870X2 predtym 7950GT predtym 7300SE :) sa mi zda ze asi prichadzam na to ze ATI bude lepsie cena/vykon furt , ale nikdy nevieme povedat mozno aj z motiky vystreli a NVIDIA bude lepsia.
Duffiii
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Duffiii »

ja som zastanca ati mam ju sice od zacitaku naprv som mal ati x700 potom hd 2600 a teraz hd4870x2 podla mna nvdidia je vo najvyej triede je najlepsia a bude ale co sa tyka stredne vyzsej vertvy grafickych kariet tak ati vyhrava vdaka cene
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja si myslím, že je to iba o preferenciách používateľa, pretože cenový rozdiel výkonnostne podobných kariet je minimálny, takže je iba na nás, ktorú značku viac preferujeme. Teraz mám ATI 4870 a som zatiaľ spokojný. Kupoval som ju preto, lebo výkonovo podobné nVidia Geforce karty boli oveľa drahšie. Dnes sú však na tom obe značky dosť podobne, takže možno by som teraz nekupoval ATI, ale Geforce :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Jo.. 4870ky idú na odbyt, bo cenovo podobné GTX260ky veľmi nie sú na trhu.. aspoň pár týždňov dozadu tak bolo.. a už ja - zarytý nvidiák - som reálne uvažoval o 4870ke..

:D
..MatkO..
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ..MatkO.. »

Toto sa riesilo uz 1000000 krat ale aj tak je to otom ci ste zastanca zelenich alebo cervenych.Pred asi polrokom dala ATI hravo dole celu nvidiu ked prisli na trch grafiky rady HD4xxx.Bol to lacny higend ktory je aj dnes ale teraz sa nvidia polepsila a mam pocit ze pomali budu vychadzat tituly s podporov PhysX.nejsom zastanca ani jednej strani, vyberam podla ceny a vacsieho vykonu.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

podobne ako BRM.. pred mesiacom by som o ATi ani nezakopol.. dovod.. ovladace.. ja som sa ich bal.. fama o blbych ovladacoch.. catalysty atd... teraz... som velmi rad, ze som zobral ATi.. konkretne 4870.. bud tuto, alebo GTX260.. tak som sa rozhodoval.. :) kamarat ma presvedcil, ze ATi je technologicky napred.. mozno je.. kazdopadne som velmi s nou spokojny.. a co sa ovladacov tyka.. su urcite lepsie podla mna ako forceware :D odkedy su ovl. na nvidiu rady 1**.** tak su na <> ... teraz ja cisto co sa ovladacov tyka, myslim iba nastavenia.. nie samotny vykon v ovladacoch
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Zatial som bol stale iba zeleny, aj ked proti ATi nemam nic, len v casoch ked som upgradoval, tak bola vyhodnejsia volba NVIDIA.

Dneska keby sa MUSIM rozhodnut, tak to mam tazke. Na jednej strane NVIDIA s neprilis lakavym pomerom cena/vykon ale s niecim, co u konkurencie chyba - podpora PhysX, CUDA, 3D - na druhej strane ATi, s lepsim pomerom cena/vykon, ale bez tych serepeticiek, ktore mozno aj tak nevyuzijem.

Som rad, ze som vlastnikom 8800GTX od jej uvedenia (uz su to viac ako 2 roky), kedze tato karta aj v sucasnosti bohate postacuje na vysoke rozlisko aj detaily a plynule hranie - nech uz bola draha akokolvek, za tu dobu sa mi to aj vratilo (tj. nemusel som upgradovat na HE 2-3x)

Dalsiu grafiku budem kupovat az s uvedenim 40nm DX11 HighEndu (tj najskor koncom roku), a vacsie slovo ako cena/vykon, bude mat pridana hodnota - tj, napriklad v sucasnosti este v plienkach 3D, PhysX. Ak sa toto uchyti a NVIDIA prerazi, a tiez ATi nenasadi konkurencieschopnu obdobu, tak je vysoka pravdepodobnost, ze aj napriek nicmoc skusenostiam s forceware drivermi v poslednom case, ostanem zelenacom. Ovsem ATi prajem - len silna konkurencia tlaci vyvoj dopredu.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ATi ma zas Havok, a na sposob CUDA ma tiez to iste, co splna rovnaku funkcnost.. neviem ako sa to ted vola
..MatkO..
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ..MatkO.. »

aj ja budem upgradovat na zelenich ked vyjde DX11 a nove karty s touto podporov no obavam sa ze budu az moc pridrahe ale ATI mozno zasa prerazi http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=67
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Šu-Do napísal:ATi ma zas Havok, a na sposob CUDA ma tiez to iste, co splna rovnaku funkcnost.. neviem ako sa to ted vola
Je predsa jedno ci to ATI ma, ked sa vyvojari masovo nerozhodnu to podporovat. A to sa u ATI velmi nedari.
Napísať odpoveď