Čo musí obsahovať ERP pre malú firmu?

Informácie o software, ankety...
maloda
Novice
Novice

Čo musí obsahovať ERP pre malú firmu?

Príspevok od používateľa maloda »

Ahojte, viete mi poradiť, aké funkcie by mal mať ERP systém pre menšiu stavebnú firmu? Máme cca 10 zamestnancov a potrebovali by sme mať lepší prehľad vo fakturácii, zákazkách, dochádzke a projektoch.

Pozeral som rôzne riešenia a zatiaľ mi najlepšie vychádza FLOWii, hlavne pomer cena/funkcie a slovenská podpora. Máte s ním niekto skúsenosť?

Diky.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Čo musí obsahovať ERP pre malú firmu?

Príspevok od používateľa heker »

Na co potrebuje firma s 10timi zamestnancami nieco taketo, najma, ak ide o stavebnu firmu? Predpokladam, ze su to ludia v partiach, teda dve-tri partie, ktore su na stavbach. A kde je ten problem vlastne? Lebo tema mi pride ako reklama na software.

Kamarat ma stavebnu firmu, ma 4 partie po 4 ludoch, rozrobene stavby kade tade v regione. Tam sa preraba byt, tam sa preraba plot, tam sa stavis dom, inde zatepluje mala bytovka. A ako funguje? V kancelarii ma velku tabulu na ktorej ma napisane aktualne zakazky, ludi na danej stavbe a odhadovany termin dokoncenia. Dole ma bliziace sa stavby a ked je to dohodnute, tak aj termin zaciatku.

Rano, 2-3x do tyzdna sa stretne s chlapmi na stavbe, povedia si co a ako, chlapi povedia co a ako, hodia blocky za drobny material na stol, vezmu peniaze na nakupovanie a idu. Ked treba, volaju do DEKu alebo Stavmatu ohladom materialu, pripadne napisu jemu a on to objedna. V stavebninach maju suhrnne faktury, takze im to po case zosumarizuju a vyhodia fakturu.

Kde jd problem pri tomto? Lebo ja tam ziadny nevidim. To, ze firma s 10 zamestnancami si nedokaze ustrazit faktury, tak je to smutne. Pretoze ak niekomu stavias dom alebo bytovku, tak bud to fakturujes po mesiaci alebo potom po etapach, cize ked bude hotova platna, ked budu vytiahne steny na PP alebo I.NP, ked bude strop, ked bude II.NP, ked bude strecha/krov. Tu sa proste nie je kde stratit. Podla mna to len robis zle.

Pochybujem, ze ti budu chciet chlapi nahadzovat veci do dakej webovej aplikacie. Oni potrebuju robit a zarobit, nie stracat cas s nezmyslami. Takze pre nich je jednoduchsie spravit to, ze ti napise na Whatsappe spravu v zneni: objednaj 3 palety DTcka, Ytong 300 v pocte 6 paliet, k tomu penu, klince 100, 22x lepidlo, 40m pasoviny, 300ks 8mm roxor, viazaci drot. Makadam 32/64 dve auta na stvrtok, 125m3 beton 20/25 na piatok.

Aky prehlad v dochadzke potrebujes mat? Bud nech si pisu dochadzkove listy, nech si pipaju v kancelarii alebo su plateni od vykonu. Ci kde riesis dochadzku, na stavbe? V com je ine ked ti na konci mesiaca da papier a tam je napisane, ze pracoval 8 hod denne a posledny tyzden v mesiaci len 6 hod denne, je to ine ako keby to bolo zapisane v dakom systeme? A za co im platis hodiny? Murovanie sa plati za plochu/objem, kopanie za objem, omietky za plochu, obklady a podlahy za vykon/plochu, viazanie zeleza za tonu, prenos materialu sa fakturuje ako percenta za ceny material (takzvane presuny hmot v Cekrose). Malby za plochu, zateplenie za plochu. Kde im platis za hodiny, ci ked zametaju? Rad si precitam tvoje vysvetlenie.
Napísať odpoveď