čo na túto situáciu....

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: čo na túto situáciu....

Príspevok od používateľa Te-wei »

krupica_dnb napísal:Proste.... (som ako bomba :D) so ženskou sme riešili cez leto, fakt že zamilovanosť a láska, ona mi ešte písala po lete, teraz prišla do BB na intrák (ja som zo ZV) ona si rada užíva, takže tak, a teraz neviem, podľa mňa sa máme radi, ale niesom istý (veď zas kkt niesom) sa jej spýtam že či niekoho má........ či to ďalej skúsime.... Ona (asi, možno, netuším, nechcem vedieť) strieda chlapov, ale naposledy vravela že ma fakt miluje, ale viem že miluje možno viac bratranca, kerý je v Prahe, ale zas keď má niekoho rada, taxa ho asi bude držať,
btw, ona má 15, ja 17, nechem žiadne kur.vičky, chcem babu na seriózny vzťah, ale ona písala že sa v mladom veku nechce zamilovať, lebo sú to problémy- a má pravdu..... Ale proste iskra je iskra, že čo myslíte ako to dopadne...............
Btw admini a eritrocit hlavne, nechcem byť ako témy s midnightom a maydayom, chcem názory skúsených ľudí ako to vidia, ona zatim šla hlavne za sexom, ja som s ňou spal prvý krát v živote a povedal som jej to, ona pochopila a teraz odpísala že sa dohodneme lebo bude mať voľný byt....
celých 6-8 mesiacov si píšememe ako dobrý kamaráti, sa ma aj pýtala že či na ňu sem tam myslím a či ju troška ľubim....
tiež niesom decko a nejaké len riešky neni treba, ak to nemá perspektívu tak to nechem, lebo to bude zas len sklamanie...Ď
Rozhodne ako prvé nerob to, že budeš očakávať vzťah od baby ktorú si spoznal, vôbec sa vyhni očakávaniu,lebo potom môže nastať sklamanie, ber a užívaj si každy deň ako samostatnu jednotku a nemysli na to, že ak ti neska povedala, že ťa má rada, tak možno asi by z toho niečo mohlo byť. proste má ťa rada, povedala ti to a to ber. To k očakávaniu.
Ďalšia vec, bude to síce znieť sproste ale pokiaľ ona sa nechce zamilovať, resp. nechce vážny vzťah a ty áno, tak to nerieš hneď tým, že to s ňou ukončíš. Veď sme mladý a pokiaľ nemáš ty vzťah a ani ona, prečo by ste si spolu nemohli trochu užiť, pokiaľ vám to klape v sexe a chcete to obaja, prečo sa obmedzovať. z každej skúsenosti so ženou sa niečomu priučíš, nabereš tak povediac nejakú tu prax čo sa týka myslenia a jednania žienok. Len si dávaj pozor aby si sa nezamiloval a aby si hlavne nebol ty prvý ktorý sa zamiluje. (Toto je vec na ktorú si dávam ja osobne bacha, držím si citový odstup). A keď už si sa zamiloval, tak jej to hneť nemusíš hovoríť. Čosi si písal, že ti povedal,že ťa trochu ľubi a či aj ty ju? ja by som jej na to moc nereagoval,bol by som zdržanlivejší,nedávaj hneď svoje city najavo, lebo sa popališ pripadne namotáš.
A hlavne sleduj jej správanie a reakcie.podrypuj, skúšaj ju.
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

No súhlasím s Te-weiom... musíš si ju najprv trošku preklepnúť.

Ale čo je dôležité, musíš skúmať hlbšie svoje správanie a city, choď viac do podvedomia, skúmaj prečo sa Ti páči.

Neviem, celkom som nepochopil, či si zaľúbený, alebo sa Ti páči, a chcel by si skúsiť viac. Neviem, nechcem nikoho naozaj súdiť podľa veku, ale 15 je predsa len 15 a všetci vieme aký je človek v 15-tich, a najmä baby. Robia všeličo možné. Proste poznám výnimky, aj mladšie dokonca, ktoré boli vyspelejšie na svoj vek, ale čo je pravda, žiadna nemala toľko sexuálnych skúseností, resp. žiadne, alebo nestriedala partnerov. :?

Ako sám vidíš, tak Ti z toho všetkého jasne vychádza, že si daj veľkého bacha a ber to s veľkou rezervou a hlavne si užívaj každý deň ako napísal Te-wei... uvidíš ako sa to vyvinie časom.

A preto som napísal o tom skúmaní do hĺbky, lebo ma naozaj zaujíma, lebo Ty poznáš seba aj ju lepšie, či je to vášeň, či je to fyzická príťažlivosť, či si aj rozumiete viac... alebo je to len letná láska.

No a k tomu "ukázaniu". No takéto veci Ti v podstate môže ukázať každá, ide hlavne o to, že najprv by ste mali mať jasno v citoch, lebo ak by to malo pokračovať tak, že začnete spolu chodiť, a budete to praktizovať ďalej, tak ver mi, že to dopadne veľmi zle. :?

toľko zatiaľ odo mňa. :)
10ucen
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 10ucen »

viem ze nechces radi od nejakych sopliakov ako som ja,ale 15 rocna baba a uz spava s chalanmy ?? :o ,, ked ti mam poradit s takymito si nezacinaj :?
RaTko
Light Expert
Light Expert

o

Príspevok od používateľa RaTko »

Tak isto sa prikláňam k ostatným názorom že 15 dievča nevie čo chce.Nema v tom jasno.Dievčatá v tomto veku rady flirtujú s chlapcami aby sa potom mohli pochválit kamarátkam kolkých zbalili.Keď maš 17 tak si najdi dievča rovnakého veku(mal by si pocíti rozdiel).Tak isto je to aj s tym že spáva s chlapcami.Podľa mňa je na takéto veci veľmi mladá.To iba preto lebo sa chce pochváliť kamarátkam.Poznám veľa dievčat v jej veku a veľa je takých ako opisuješ(čeť vynimkam).Nechaj ju na pokoji a nájdi si inú.Keď ťa ozaj chce tak bude žiarliť a prejaví ti svoju náklonnosť.
midnight_man
Guru
Guru

Re: o

Príspevok od používateľa midnight_man »

RaTko napísal:Tak isto sa prikláňam k ostatným názorom že 15 dievča nevie čo chce.Nema v tom jasno
mozno troska suhlasim,,i ked mozno kazda nieje taka,ale vacsina ano :wink: i ked niektore nie preto ze by sa chcela pochvalit,,ale mozno fakt nevedia sami co chcu,,mam s tym svoju neprijemnu skusenost,,, je to ciastocne pravda
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

ešte raz dík za rady. No vykašlať sa na to úplne to určite nie lebo sme dobrý kamaráti a dá sa s ňou nahodiť dobrý pokec niekedy, takže stretnúť sa stretneme, určite niekam na kávu zájdeme (aj keď keď ma zavolala na byt na noc tak karty hrať nebudeme určite...) a uvidím.
Fakt ako som vravel zatiaľ si držať pekný odstup a nezamilovať sa- také že bože myslím na ňu každú sekundu, musím jej prezvoniť, prečo mi neodpisuje apod. mám za sebou. Tiež berem na vedomie že je mladá a poznám také baby, na prvý pohľad vyzerajú že ona je iná, vyspelejšia ako ostatné ale nakoniec sa to aj tak ukáže...
No neviem, ja by som to popísal ako vášeň a fyzickú príťažlivosť, aj keď je pravda že povahovo je fpoho, ako kamarátsky si rozumieme...
:arrow: zatiaľ ako Tw-wei spomenul, sem tam si užiť a uvidíme čo z toho... ešte raz všetkým dík :smt003
midnight_man
Guru
Guru

all

krupica_dnb napísal:také baby, na prvý pohľad vyzerajú že ona je iná, vyspelejšia ako ostatné ale nakoniec sa to aj tak ukáže...
niekedy nielen na prvy pohlad ale aj na druhy,,a treti,,a az ked ju spoznas velmi dobre zistis ze to je stale to iste,,a ze to je stale o tom istom,,, :wink:
r4wMUnt34q
Star
Star

Re: čo na túto situáciu....

Príspevok od používateľa r4wMUnt34q »

krupica_dnb napísal:dôverujem ľuďom ako eritrocit a te-wei a etiene a tým pár babám.
Sak pockaj, toto si zapamätam :o :lol:

Som tu dlho chodil len na skok a mal som dost divne nalady a spravanie pocas skuskoveho, sak eritrocit s mastermindom vedia :D

"Ludia pod 18 nech sem nepisu..." - Znamena to, ze dajme tomu nejaky 19+ rocny clovek, ktory sem napise bude mat objektivnejsi nazor ? Nie :)

Pozeram, ze veci sa tu spravne vyriesia aj bezomna (nieze by som bol namysleny alebo jediny spravne rozmyslajuci, boze chran (boh neexistuje, ale tak sa to vravi)) a tak sa mi to paci. Mate odomna vsetci velku pusu :smt058 :oops:
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Za pusu ne_dik!
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Nerád to priznávam, ale všetky ženy sú vo svojej podstate rovnaké, to isté platí aj o mužoch.

U žien to sú tie klasické "prepínačky", neviem čo chcem, jedeň deň chcem iné a druhý niečo iné. Proste konanie a zmýšľanie na základe emócií.

Nechcem niekomu ukrivdiť, ale takých je 99% mojich skúseností a skúseností iných ľudí.

Takže podľa mňa, skôr či neskôr sa to prejaví u každej ženy, vo väčšej či menšej miere, treba sa na to pripraviť. Veľa šťastia všetkým. :wink:
r4wMUnt34q
Star
Star

ETieNne napísal:Nerád to priznávam, ale všetky ženy sú vo svojej podstate rovnaké, to isté platí aj o mužoch.

U žien to sú tie klasické "prepínačky", neviem čo chcem, jedeň deň chcem iné a druhý niečo iné. Proste konanie a zmýšľanie na základe emócií.

Nechcem niekomu ukrivdiť, ale to je 99% mojich skúseností a skúseností iných ľudí.

Takže podľa mňa, skôr či neskôr sa to prejaví u každej žene, vo väčšej či menšej miere, treba sa na to pripraviť. Veľa šťastia všetkým. :wink:
To su stereotypy platiace vo velkej miere na Slovensku, ako pozorujem, cest vynimkam. Ja si dokonca dovolujem povedat, ze mam obdobia, ked som este emotivnejsi ako mnohe zeny a mam aj dost senzitivne obdobia a tak. Vravel som, ze chlapy nemaju hormonalne vykyvy spojene s menstruaciou, takze je celkom pochpitelne a nezavidenia hodne niekdajsie zenske spravanie...

EDIT : Myslim, ze u mna je racio a emocie na celkom velkej urovni, niekedy prevlada jedno, niekedy druhe, inokedy ani jedno, inokedy obe a tak to potom aj vyzera :D.
Na druhej strane poznam vela bab, ktore dokazu racionalne rozmyslat a vymikaju sa stereotypu, ale zapajaju aj emocie. Vdaka emociam maju aj dobru intuiciu casto krat, poznam to...
midnight_man
Guru
Guru

ETieNne napísal:u žien to sú tie klasické "prepínačky", neviem čo chcem, jedeň deň chcem iné a druhý niečo iné. Proste konanie a zmýšľanie na základe emócií.
99% mojich skúseností a skúseností iných ľudí.
bohuzial musim suhlasit! :?
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Romantik,

áno spomenúť tie hormonálne výkyvy je dôležité, ale tie nie sú stále. Takže to nie je len o nich. Aj keď celý cyklus trvá celý mesiac, tak najkritickejšie je to počas "svojich dní." :)

Myslím, si že je to celkove tak geneticky dané, my sme takí ony sú také. :wink:

Áno aj chlap má emócie, ale vychladne, ide sa prejsť, alebo si zapáliť, ukľudní sa, porozmýšľa a k niečomu dospeje. Žena keď sa dostane do kritickej situácie, už je hotová. Už je zmätená, je toho na ňu veľa. Nevie čo cíti. Chce čas atď.

Ale takto môže byť kľudne zmätená dlho. Proste kým nad tým normálne neporozmýšľa v kľude a s chladnou hlavou, bez emócií, ale s citmi, tak k ničomu nedospeje. Žena zabudne na city, tie zrazu nevie nájsť, niekde sa stratili, nevie čo cíti.

:)

//posledný odstavec editovaný.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

krupica_dnb napísal:ešte raz dík za rady. No vykašlať sa na to úplne to určite nie lebo sme dobrý kamaráti a dá sa s ňou nahodiť dobrý pokec niekedy, takže stretnúť sa stretneme, určite niekam na kávu zájdeme (aj keď keď ma zavolala na byt na noc tak karty hrať nebudeme určite...) a uvidím.
Fakt ako som vravel zatiaľ si držať pekný odstup a nezamilovať sa- také že bože myslím na ňu každú sekundu, musím jej prezvoniť, prečo mi neodpisuje apod. mám za sebou. Tiež berem na vedomie že je mladá a poznám také baby, na prvý pohľad vyzerajú že ona je iná, vyspelejšia ako ostatné ale nakoniec sa to aj tak ukáže...
No neviem, ja by som to popísal ako vášeň a fyzickú príťažlivosť, aj keď je pravda že povahovo je fpoho, ako kamarátsky si rozumieme...
:arrow: zatiaľ ako Tw-wei spomenul, sem tam si užiť a uvidíme čo z toho... ešte raz všetkým dík :smt003
keď ťa zavolala k sebe, buď sviňa a nedaj jej to čo chce ona, povedz, že nemáš náladu, že chceš len pozerať telku. Ak jej ide iba o sex, tak asi nebude s tebou viac strácať čas.
midnight_man
Guru
Guru

all

ETieNne napísal:Žena zabudne na city, tie zrazu nevie nájsť, niekde sa stratili, nevie čo cíti.
toto bude ten problem,,ktory nas tu vsetkych trapi a ktory zabera 75% tem hojka :wink: jo ale musime asi skonstatovat ze s tym nic nespravime,,mozem len poradit ze ak niekdo bude mat takyto problem,,,aj zena(dievca) strati city,,zrazu sa stratia,nieje naskodu ak jej ich pomozete najst,,ak vam to dovoli,,treba skusit spolocne pohladat tie city a vratit ich spat,,a nedovolit aby sa znova stratili... :wink:
r4wMUnt34q
Star
Star

ETieNne napísal:Romantik,

áno spomenúť tie hormonálne výkyvy je dôležité, ale tie nie sú stále. Takže to nie je len o nich. Aj keď celý cyklus trvá celý mesiac, tak najkritickejšie je to počas "svojich dní." :)
:hmm: Suhlasim, ale podla tych vykyvov sa moze hodnotit spravanie.
ETieNne napísal:Myslím, si že je to celkove tak geneticky dané, my sme takí ony sú také. :wink:
Myslis zle :)... Povaha nezavisi od pohlavia :!: Su chlapy stabilnejsi, labilnejsi, takisto aj zeny. Su zeny inteligentnejsie, menej inteligentnejsie, takisto aj chlapy :!:
ETieNne napísal:Áno aj chlap má emócie, ale vychladne, ide sa prejsť, alebo si zapáliť, ukľudní sa, porozmýšľa a k niečomu dospeje. Žena keď sa dostane do kritickej situácie, už je hotová. Už je zmätená, je toho na ňu veľa. Nevie čo cíti. Chce čas atď.
Toto su oba specificke pripady rozdielnych povah. A co takto ked si zena zapali, ukludni sa a porozmysla... Taka po tejto Zemi este nechodila ?
ETieNne napísal:Ale takto môže byť kľudne zmätená dlho. Proste kým nad tým normálne neporozmýšľa v kľude a s chladnou hlavou, bez emócií, ale s citmi. Žena zabudne na city, tie zrazu nevie nájsť, niekde sa stratili, nevie čo cíti.
Poznam kopu chlapov, co sa pre dievca trapi aj pol roka bez toho, ze by vyvinuli nejaku aktivitu. Nestabilna zena by tak mozno reagovala. City, emocie... Vies aky je medzi tym rozdiel ? Emocie mozu dopomoct k pozitivnemu naladeniu a povzneseniu sa nad problem, ale nie kazdy CLOVEK ma tu tendenciu pri rieseni problemov a neni to len otazka povahy, ale aj prostredia, ktore na cloveka vplyva a vplyvalo.. Takze... Neviem, ci mas pravdu :)
midnight_man napísal:toto bude ten problem,,ktory nas tu vsetkych trapi a ktory zabera 75% tem hojka :wink:
Pozrime ho, ake odvazne a silacke slova :). Prosim ta, ukaz mi aspon 5 tem, ktore su toho dokazom ;)
pinco napísal:Pivo bez peny je ako sex bez ženy...
Pekna rymovacka, pre niekoho mozno aj pravda :)
ETieNne
Light Professional
Light Professional

r4wMUnt34q napísal:Suhlasim, ale podla tych vykyvou sa moze hodnotit spravanie.
Áno dá sa to, ale len v obdoví výkyvov podľa mňa, nie stále. :wink:
r4wMUnt34q napísal:Myslis zle Smile... Povaha nezavisi od pohlavia Exclamation Su chlapy stabilnejsi, labilnejsi, takisto aj zeny. Su zeny inteligentnejsie, menej inteligentnejsie, takisto aj chlapy Exclamation
Ale ja hovorím o väčšine nie o výnimkách, chceš poprieť, že muži a ženy majú vlastné charakteristické povahové črty, resp. vlastnosti, ja sa tu nebavím o osobnosti, ale tieto veci sú vedecky dokázané, učili sme sa to na psychológií.
Takisto nehovorím, že to proste platí stále. Ale ako vidíš, už len na tomto fóre, keď si prečítaš všetky témy, uvidíš kto má pravdu.
r4wMUnt34q napísal:Toto su oba specificke pripady rozdielnych povah. A co takto ked si zena zapali, ukludni sa a porozmysla... Taka po tejto Zemi este nechodila ?
Vidíš, ty stále hovoríš, že existujú aj také aj také, aj takí, áno, je aj to aj to, áno je ale ja hovorím o pomere, o výskyte, nehovorím o výnimkach, to čo spomínaš ty, sú stále v porovnaní s celkovým pomerom len výnimky. Koľko takých žien poznáš, ja veľmi málo.
Viem, že existujú také ženy, ale ja sa to snažím zovšeobecniť, čo zo sebou prináša aj vylúčenie takýchto prípadov.

Ale chápem Ťa, zdá sa Ti, že až to až príliš škatuľkujem, áno nechcel by som aby to vyznievalo, že si to myslím o všetkých ženách, ale ja rozprávam hlavne svoj subjektívny názor a svoje skúsenosti.(alebo skúsenosti iných ľudí).
Takže keď píšem, že niečo tak je, v zátvorke je "podľa mňa". :)

Neviem, nehovorím, že vo všetkom mám úplnu pravdu, výnimky sa dajú nájsť na všetko, nikdy nič neplatí stopercentne. :wink:
r4wMUnt34q
Star
Star

ETieNne napísal:Vidíš, ty stále hovoríš, že existujú aj také aj také, aj takí, áno, je aj to aj to, áno je ale ja hovorím o pomere, o výskyte, nehovorím o výnimkach, to čo spomínaš ty, sú stále v porovnaní s celkovým pomerom len výnimky. Koľko takých žien poznáš, ja veľmi málo.
Viem, že existujú také ženy, ale ja sa to snažím zovšeobecniť, čo zo sebou prináša aj vylúčenie takýchto prípadov.
Ale takeho jedinca ako ja urcite nepoznas a predsa existujem. Vynimky, vynimky, vynimky... Podla mna by si sa cudoval kolko vynimiek vlastne existuje... Zovseobecnovat na zaklade subjektivnej skusenosti a nehodnotit nieco ako celok je neobjektivne. Asi tak.
ETieNne napísal:Ale chápem Ťa, zdá sa Ti, že až to až príliš škatuľkujem, áno nechcel by som aby to vyznievalo, že si to myslím o všetkých ženách, ale ja rozprávam hlavne svoj subjektívny názor a svoje skúsenosti.(alebo skúsenosti iných ľudí).
Takže keď píšem, že niečo tak je, v zátvorke je "podľa mňa". :)
Jasne chapem, ved to plati pre vsetky vyslovene nazory aj v realnom zivote v podstate, iked si to mnohi neuvedomuju... Skatulkujes ? Mozno len preberas stereotypne nazory, ale aky je medzi tym rozdiel ? Asi maly...
ETieNne napísal:Neviem, nehovorím, že vo všetkom mám úplnu pravdu, výnimky sa dajú nájsť na všetko, nikdy nič neplatí stopercentne. :wink:
Lenze tu je tych vynimiek dost velke kvantum na to, aby ta to neopravnovalo takto hovorit ;). Myslim, ze co mam za svoj zivot odsledovane a posudene, tak je na tom aj kus objektivity. Nevnucujem, kazdy si zoberie z toho co chce, ale uz ma nudi stale omielat tu istu pesnicku stale dokola, no verim, ze na niekoho sa to predsalen nalepi...
midnight_man
Guru
Guru

r4wMUnt34q napísal:Lenze tu je tych vynimiek dost velke kvantum
No myslim ze ja mam posledny co rozpravat a vstupovat do tejto vasej odbornej diskusie HH,ale tato vecicka ma dost zarazila.Velke kvantum,,no myslim ze prieskum sa nerobil,,a niektore veci su fakt dane,,,proste muz je muz a zena je zena je zname ze zeny myslia emocionalne tak ako to v tej chvili citia,, a tie vynimky vies ako ked uz bereme napr. Slovensko ako take... proste vzdy su 3 skupiny,, HORE,,STRED,,DOLE,,, ak to ma byt objektivne vzdy sa tie 2 extremy skrtaju :wink: lebo je ich malo, a ovplyvnuju vysledok,,ostava ti stred ktoreho je najviac,,a myslim ze vela ludi tu bude somnou suhlasit ze fakt je to tak,, vela tem tu rozobera tuto problematiku,,zeny a muzi,, Proste niektore veci mame fakt dane a len malo ludi to zmenilo,, :wink: Samozrejme cest vynimkam.ale bohuzial je vas malo :?
ETieNne
Light Professional
Light Professional

1. Nie.. to, ja posudzujem aj podľa seba, ale nielen podľa seba, teda snažím sa to posudzovať to ako celok.

2. Nepreberám stereotypné názory, to sú moje vlastné názory, ku ktorým som dospel úplne sám, nezávisle od iných názorov. Ja som hľadal úplne sám.

Pre Teba sú to stereotypné názory. Za každú cenu chceš dokázať, že je to inak. To, že to hovorí veľa ľudí, pre Teba znamená stereotyp, pre mňa dôkaz, že keď má takéto skúseností viac ľudí, tak asi na tom niečo bude. Ani ja nemám rád, keď sa stále hovorí iba o jedno, a na druhé sa zabudne, ale to nie je môj prípad, ja nezabúdam na to druhé aj keď to tak vyzerá, lebo o tom nepíšem, ale nepíšem o tom preto, lebo sa bavíme o tom prvom a ako som napísal to druhé je v menšine. Navyše v príspevkoch dodávam, že existujú aj výnimky.

3. Áno keďže som povedal, že nikdy nič neplatí stopercentne, tak vždy sa to o tom bude dať diskutovať aj relativizovať, ale tak by sme nedospeli nikdy k ničomu. Iba k tomu, že je to všelijako a nemôžeme to zovšobecniť a s týmto nesúhlasím.

4. Ja mám tiež niečo odsledované a odskúšané. Každý to vnímame inak. Nehovorím, ja s Tebou v podstate súhlasím, že existujú aj také veci, aj takí ľudia atď. Ale stále hovorím, že tých prípadov, ktoré som uviedol ja, je viac.

//edit : Je to ako v štatistike, ako napísal midnajt, ja som mal štatistiku, mám ju úspešne za sebou, nechcem prirovnávať ľudí k číslam, ale štatistické zákony podľa mňa platia. Priemer nie je smerodajný, záleží od odchýlky. A takisto extrémne hodnoty môžeš škrtnúť ako napísal midnajt. :wink:

//edit2 : Aby si nepovedal, tak poviem, že to platí hlavne na mladšie ženy, jasné, že 40 ročná žena sa nebude správať ako 15-25 ročná napr. (ale poznám napr. 31 a tá sa správa horšie ako 17-ka :wink: ) takže príklady a výnimky sa vždy dajú nájsť keď chceš ale o nich to nie je, ako som písal.
Napísať odpoveď