Bravo majstr uplnik. Jednoducho, krasne a dokonale vystihnute.uplink napísal:zivot samotny.
Čo ta motivuje k životu?
neviem co ma motivuje... posledne mesiace ma skor kazda jedna vec demotivuje a preto dost casto nad zmyslom zivota ako takeho premyslam... ci ma vobec vyznam zit... ale potom sa z casu na cas stane nieco take ked pochopim ze je krasne zit a vyznam ma... a to vdaka laske a priatelstvu
aspon pre to zijem ja
-
theBliZZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
So slovom existovat opatrne, zapodieva sa nim filozoficky smer existencializmus a je to celkom hlboka zalezitost [aj ked je to stale len kopa zvastov a drbov od roznych autorov]. Ked niekto existuje, je blizko skutocnemu Zivotu, myslel si skor ze vacsina z nas len preziva? Ak ano, mas pravdu. Ludia prezivaju, zo dna na den, ziju pre plytke blbosti a cliche veci. Vztahy, rodina, kariera, nieco dosiahnut, alebo tu nieco po sebe nechat nic svetoborne. Kto naozaj zije Zivot, tak ako to bolo mienene na pociatku, ten je vitaz, ale takych je malicko. Samotny Zivot ak je zity a nie len prezivany sa zapisuje do sveta, bez toho, aby clovek nieco dokazoval svojou existenciou. Clovek jednoducho musi dovolit Zivotu, aby sa dokazal na nom, skrze neho, to je vsetko. Ale zistit ako...no to je na dlhsie.slavo120 napísal:I tak väcsina z nas len existuje![]()
..... jaaaaa osobne neivem co ma motivuje ved uz len to samotne ze zijem by ma malo posuvat stale v pred a mal by som si to cenit .................
b inspired.moj bracho napísal:Rastlina, clovek, zviera - kazdy sa prejavuje inak, kazdy vnima veci inak, ale v kazdom je rovnaky zivot. Na pociatku sme vsetci boli bytostami, prejavmi zivota a skrze nas zivot aj prudil, ale potom clovek zatuzil po poznani a vtedy sa stal clovekom a prestal byt bytostou. zacal zit pre seba, sebe a v sebe.
P.S.: Ja osobne zatial len prezivam...heh. Este stale neviem ako zit zivot.
myslim ze mna motivuje nadej presne ako mikiho690 kazdy den verim v to ze sa splni vsetko to co chcem a pre tie veci robim maximum vkuse rozmyslam nad tym ze co zo mna bude a verim ze nedopadnem zle verim v to ze v buducnosti sa budem zivit futbalom a robim pre to vsetko motivuje ma nadej a viera v to ze daco dokazem robim preto maximum fakt a ked to nevyjde tak si aspon mozem povedat ze som preto spravil vsetko a vtedy mi to vadit nebude myslim si ze nadej a viera je ta spravna motivacia a netreba sa vzdavat a robit pre to maximum
Nepochopil si to. Keby chcem vediet, aka je smrt, tak sa to da zistit hned a rychlo, nie? Myslel som to tak, ze na konci svojho zivota sa chcem pozriet za seba a povedat si, ze stalo to za to, ze to malo zmysel. Ze po mne ostalo nieco co stoji za to. Nieco, co pomohlo, resp. pomoze inym. A je jedno v akom zmysle. To je to, co ma motivuje.spike97 napísal:To ťa motivuje k životu???to skôr motivuje rýchlu smrť a nie život
Láska zahrňuje vieru, bez ktorej sa stáva svojmocným činom, sama sa ruší a stáva sa sebaospravedlnením: Viera a láska sa vzájomne podmieňujú a vyžadujú.
Ak myslíme všeobecne lásku ako takú je to ten najkrajší pud v každom slova zmysle.
Jedine láskou uveríme a dokážeme veriť v niečo vyššie.
Ja každé ráno rozmýšľam nad tým ako zas nestihnem autobus a ako ma zas nepustí vrátnička do školy ako zas zbabrem písomku atd. Myslím že je to nesprávny postoj a už len ak sa zamyslíme buďme nesmierne radi a ďakujme tomu ktorému eríme za existenciu a ani na zlomok sekundy neuvažujme nad tým že život nemá zmysel.
Niesme tu len náhodou odkopnutý ale máme vopred daný zmysel len ho treba nájsť. Ako je napísane v múdrej knihe kto hľadá ten nájde. Snažme sa hladat......
Ak myslíme všeobecne lásku ako takú je to ten najkrajší pud v každom slova zmysle.
Jedine láskou uveríme a dokážeme veriť v niečo vyššie.
Ja každé ráno rozmýšľam nad tým ako zas nestihnem autobus a ako ma zas nepustí vrátnička do školy ako zas zbabrem písomku atd. Myslím že je to nesprávny postoj a už len ak sa zamyslíme buďme nesmierne radi a ďakujme tomu ktorému eríme za existenciu a ani na zlomok sekundy neuvažujme nad tým že život nemá zmysel.
Niesme tu len náhodou odkopnutý ale máme vopred daný zmysel len ho treba nájsť. Ako je napísane v múdrej knihe kto hľadá ten nájde. Snažme sa hladat......
-
P41NK1LL3R
Light Professional