O užívateľoch na hojku

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
curta
Light Professional
Light Professional

O užívateľoch na hojku

Príspevok od používateľa curta »

Často sa opakujú v iných témach reči ako "nesprávaš sa kresťansky", "podporuješ klamstvá a krádeže", alebo "si vrah", aj keď to posledné píšu len blázni, ktorý si to aj tak nevedia normálne vydiskutovať. Nereagoval som, lebo miesto témy vo všetkých tých topicoch by sa bavilo už len o užívateľoch.
Ale diskusia o užívateľoch je vždy tá najlepšia a najživšia, tak ak má niekto niečo proti mne alebo niekomu, mohla by byť táto téma na to, nech sa nepíše mimo tému v ostatných.
Zase ak by sa nedalo diskutovať o užívateľoch, bolo by fórum úplne mŕtve.

Tak ak mám reagovať, žiadne klamstvá a krádeže nepodporujem, dane sú legitímne pre pravicu aj ľavicu, akurát ľavica chce viac štátu, pravica viac súkromného, ale obidva smery sú úplne legitímne a majú súťažiť o voliča aj bez obviňovania druhej strany z krádeží. Ak zas anarchistickí blázni považujú všetky dane za krádež, tak to už patrí do témy o anarchii.

Na druhej strane, podľa mňa diskusii škodia typy ako jackb, starysomar. jackb napáda každého nového kto sem príde a má iný názor, starysomar a tie jeho jednoslovné príspevky typy "sprostý sú" alebo len smajlík nemajú žiadnu pridanú hodnotu, len takíto neurotici odrádzajú od diskusie slušných ľudí.
Potom je tu len pár ľudí s rovnakými názormi a najlepších diskusií medzi rôznymi názormi minimum.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: O užívateľoch na hojku

Príspevok od používateľa aacid »

ja nemam rad tych uzivatelov co tu cielene pisu klamsta a fabulacie a snazia sa to schovat pod "vlastny nazor".
a nakoniec este plakat ze ini obmedzuju ich nazor. pricom tebe tvoj nazor nikto neberie akurat sa ti ludia snazia vysvetlit ze proste to co pises nie je pravda.

vadia mi uzivatelia co postradaju akekolvek kriticke myslenie, na jednej strane su schopni popriet vsetko co sa im nepaci (a samozrejme to schovat pod vlastny nazor) a na druhej strane sem dookola davat linky na portaly ktore nemaju problem napisat akukolvek neoverenu hlupost ci vyslovene klamstvo. a ked niekto chce oponovat tak uz je utlacatel inych nazorov.

a hlavne uzivatelov co sa tvaria ze maju zaujem diskutovat ale v realite chcu len propagovat svoj nazor.
diskusia je nie len o vymene nazorov ale aj o snahe toho druheho informovat. pokial viem ze niekto pise hluposti tak mu to poviem a pokusim sa mu to vysvetlit, dat dokazy o jeho nepravde a fakty o pravde.
no a ked ten druhy clovek absolutne tvoje argumenty odignoruje, na otazky neodpovie a miesto toho zase napise presne rovnaku hlupost ako predtym tak to fakt nie je diskusia.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

Nechel som sa ozvať prvý no - fňuk, fňuk...
Komu sa tu nepáči, nik ho tu nedrží.
Kto neche diskutovať ale che manipulovať, taktiež.
curta
Light Professional
Light Professional

cielené klamstvá a fabulácie tu nepíše nik
môže sa niekto mýliť, alebo byť tvrdohlavý (na oboch stranách), ale žeby tu niekto cielene klamal som si ešte nevšimol
napr. napíšem, že Fico je štandardný politik, tak som klamár alebo mám legitímny politický názor? A takto to ide dokola, politika, náboženstvo, všade každý iný názor aký majú "liberáli" je vraj klamstvo
aj v športe Imane Khelif na olympiáde, pre jedných je preoperovaný muž, pre iných žena od narodenia, ale kto pozná pravdu?

a obidve strany vedia zdieľať hoax, trebárs ten článok o 400 000 prípadoch zneužívania detí vo Švajčiarsku alebo Španielsku, na ktoré prišli po 70 rokoch, bol to klamár kto to sem dal? proste sa pomýlil a zazdieľal nezmysel
trochu pokory

inak diskutovať jeden naraz s desiatimi je ťažko, takže nejaké otázky určite ostávajú bez odpovede, nie je to moja chyba, že je tu taká prevaha liberálov
---
a starysomar nesklamal, opäť príspevok bez akejkoľvek pridanej hodnoty
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Dobrá téma na flame. :evil: :roll:. Nejdem sa moc rozpísať, viem o tom svoje. Fnuk, fnuk nie je argument na začínajúci post tejto témy. :P
Chodí sem odhadom pravidelne či nepravidelne cca 50 ludí a kto chce si popíše ským chce o čom chce ohladom témy, no uletí asi každý.
Kto argumentuje linkami na svoje názory a postne či slovenské, české, ukrajinské, americké či britské články, situácia vo svete sa ale mení.
Co sa týka mňa, som úplne neutrálny pozorovateľ tém vo svete, pridám ako pozitíva tak aj neutrálne reakcie, ale aj tie negatívne na všetko. :wink:
No hej tiež som bol kadejako označený, ale niekedy kukám s otvorenou hubou na doslovné hádky aj doťahovačky medzi členmi z rovnakého cesta.
Načo sa potom niekto robí lepší než v skutočnosti je, nielen v reálnom svete ale aj v tom internetovom, ked to v diskusiach tak pozitívne nevyzerá.

PS - Imane Khelif je ale žena, dala fotku na ktorej vidieť, že má aj ženské črty do tváre, ale predsa len ten zvýšený mužský hormon tam má stopu.
https://www.latestly.com/socially/socia ... 92793.html Tá oblasť jej očí vyzerá žensky, ale aj u slovenských žien sú ženy, čo aj vyzerajú ako muži.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Je to fórum. Názorov, skúseností - na čokoľvek. Nik nieje povinný s niekym/niečim súhlasiť vo všetkom. Ani písať tak, aby sa nedajboh niekoho v niečom nedotkol. Dá sa písať zaobalene - aj "na plnú hubu". Vo v podstate anonymnom priestore proste človek občas "narazí".
Moja odpoveď nie je argument. "Je úmerná" príspevku.
Mať právo myslieť si, vysloviť názor nie je väčšie ani menšie voči právu nesúhlasiť s ním.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Možno táto téma bude na niečo aj dobrá. Niekto s niekym si niečo aj vysvetlí, uvidíme či sa aj toto pozitívum podarí.

Pre SR aj v internetovom priestore včetne fóra sú nebezpečenstvo kremloboti a trollovia šíriaci ich propagandu ako aj prípadne další imperialisticky zmýšlajuci useri na diskusných weboch (z rôznych svetových strán), najviac kovaný náckovia, komunisti, rôzne sektárske hnutia a ich členovia ktorí tiež pôsobia v internetovom priestore, "patrioti" ako SNS, anarchisti, možné fanatické skupiny nickov od fanatikov a to aj tých islamistických a podobní extrémisti.

Môj skromný názor, že liberálny ateisti, konzervatívny ateisti, liberálny veriaci (malá časť), konzervatívno - liberálny veriaci (ako ja, 60 ku 40), konzervatívny veriaci v demokratickom slobodnom spektre, byť spolu na jednej lodi v tomto nevyhnutnom boji ale dopredu predvídať aj svoje chyby (od ateistických liberálov po veriacich konzervatívcov), aby to nenahralo na smeč skupinám čo som vymenoval v strednom odseku.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nejak tak - na každom z fór, kde som sú ľudia rôzni. Tam, kde sa riešia takmer výhradne veci odborné sa to prejaví málokedy nezhodami.
Kde všeobecné - sú nesúhlasy a tak je to dobre. "Píšte všetci modrým perom" by bolo k ničomu.
Videl som aj také (odborné) fóra kde si niekoľko málo ľudí pochlebovalo, pritakávalo. Kedysi pri fotografiách, neskôr audiu no aj inde.
Ostatní postupne prestali prispievať. Keď nie je o čom, nie je s kým. Ani tu nie je nejak veľa aktívnych.
Ak so mnou niekto nesúhlasí alebo vystúpi ostro, nemusí sa mi to páčiť no má na to právo. Či už v konkrétnych bodoch diskusie - alebo len tak "z princípu".
Proste máme rôzne poznanie, skúsenosti, vnímanie sveta - tak aj názory.
Problém?
Ak ho niekto s tým má - jeho problém.
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

Ehm, táto téma mi príde tak trochu bez zmyslu. Na čo mám vypisovať, čo sa mi na kom nepáči? Každý máme svoje názory, postoje, hodnoty a nikto ti nebráni ich vyjadriť. Veď fórum je práve o tom. A nesúhlas sa dá vyjadriť aj slušne. Na čo mám do niekoho hučať...?

Súhlasím s prvým komentárom starého somára "Komu sa tu nepáči, nik ho tu nedrží"
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Súhlasím s Curtom v tom, že od diskusie na tomto fóre ma odrádzajú reakcie niektorých užívateľov. Preto sa ani nezapájam.
Áno, nemusím sem chodiť, nikto ma tu nedrží. No to nie je riešenie pre fórum. No aj tak myslím, že takéto fóra sú už prežitkom a pokles záujmu užívateľov sa nedá zvrátiť. Je len otázka času kedy to skolabuje.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Chod do haja zeleneho "s napadanim noveho". Ty si registrovany 2013. A podporujes klamstava kradnutie, lebo prejavujes sympatie ku politikom, ktori klamu a kradnu. Tym robis kampan a vulgarne napadas ich opoziciu. Takze jediny, komu sa protivy iny nazor si len ty sam.
Ak niekto opacny nazor dokaze prezentovat vecne a slusne tak podme diskutovat. Ale ked sa niekto vrati na forum s tym, ze je krestan a komunista a jeho ciel je sa prizivovat a kradnut od ludi, ktori nie su lenivi si nezasluhuje ziadny respekt. Tak isto si nezasluzis respekt pre zdielanie cistych lzi a bludov, ktore sa ti ale pacia a pripajas ku nim urazky ludi, ktori su tak drzi, ze nemaju rovnaky nazor ako ty. Noze, kolko krat si sa vyjadril urazlivo o "liberaloch" a "ateistoch"?
Tak si nekakaj do pusy a chod robit kňů kňů do vankusa, lebo ludia, ktorych len urazas a vyhrazas sa im ku tebe nie su dobri.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Netrvalo dlho a taká odrádzajúca reakcia prišla. :roll: Ako konkrétne sa ľudom s opačným názorom vyhráža ?

Tuto pán ma v téme migrácia, emigrácia nazval nepríčetne hlúpym (314 strana) a to len preto, že prvý začal písať o imigrantoch.
Ja som doplnil, že aj voči nim sa uplatňujú trestné činy a on mi začal nadávať že neviem význam slova imigrant a ešte ma aj blokol. :roll:
Edit k príspevku nižšie - nepovedal by som, že nikto nezačal flamovať. No skorej čakám, že si každý s každým niečo vyjasní z tých tém.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tiež som názoru, že táto téma - vlákno je zbytočné. Dohadovať sa dá aj v iných :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

takze tu mame nezmyselne vlakno uz skoro 2 dni a nik zatial nezacal flamovat?

z mojho pohladu mame viacero moznosti:
pozitivne:
1. vyjadrime sa k stylu argumentacie ktore mame a nemame radi
2. konstruktivne skritizujeme diskuterov

neutralne:
1. ignoracia vlakna
2. preventivny lock

negativne:
1. flame
2. trolling

kombinacie povolene....
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja sa vyjadrím k sebe a svojmu štýlu, nepriamo.
V bývalej práci ma kolegovia presviedčali, že sa musím zmeniť, lebo sa vo mne nevyznajú. Vysvetlil som im, že som prišiel zarábať peniaze pre rodinu, nie sa kamarádičkovať. Nezmenil. Nezmením. Píšem čo si myslím, nie čo chce niekto počuť.
Nide som sa neprispôsoboval aby ma mali radi. Ak sa to niekomu nepáči, "nech ma má rád" :D

On i ten NICK je zámer - ak naň niekto reaguje ako reaguje - má problém so sebou, nie so mnou.
Ľudí možno najlepšie spoznať (odhaliť) ak sa nimi trochu "zatrasie".
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Dobre si to napísal. Ja si vyberám:
javatar napísal: 20 aug 2024, 11:39 ........
neutralne:
1. ignoracia vlakna
........
curta
Light Professional
Light Professional

@Marry528
Niekomu sa zdá zbytočná téma, niekomu výroky typu "nikto tu nikoho nedrží", lebo asi všetci vieme, že tu nikto nikoho nemá ako držať. Pointa je o inom.

jackb, ty by si sa mal skľudniť, všetci s iným politickým názorom sú pre teba zlodeji a klamári. Starí ťa tu už berú s rezervou, možno preto s tým otravuješ nových. V náboženstve je to podobné, napíšem "Ján Pavol II" a nie "svätý Ján Pavol II" a už donekonečna píšeš, že neuznávam Jána Pavla II. Možno si takýmto fanatizmom kompenzuješ nedostatok náboženskej viery. Ale málokomu sa chce tieto neurotické blbosti čítať.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

On to myslel tak, že ked si tu už od 2013 tak ty nie si nový na fore. Odkedy ale na teba impulzívne a bez rešpektu reaguje to neviem.
Trošku objektívne - doťahuje sa aj s ludmi čo sú tu napr 18 rokov, nielen s tebou, ale tak každý aj inak vníma dianie vo svete a aj ovplyvňuje.
Ja skorej verím, že téma bude dobrá aspoň na to (nie flame), aby si kde kto s niekym niečo vysvetlil mimo tém, v ktorých sa ľudia snažia diskutovať aj predkladať aktuálne linky.
Ako som asi mesiac dozadu tvrdil, že ľudia sem prestávajú chodiť aj kvôli hádkam, lebo sa nechcú nijak zapájať, alebo aby aj ich názor nebol prehliadnutý a ignorovaný, tak potom radšej vlákno ignorujú (nie je to len o tom kto má rodinu a kto nie, alebo pracovné vyťaženie a iné).
curta
Light Professional
Light Professional

Hej, som registrovaný 2013, ale nechodil som, začal som pred časom, napísal som niečo za socializmus, proti kapitalizmu a už som bol zlodej a vrah. S takým človekom sa nedá diskutovať, max. rovnakým štýlom, ale to by asi admini mazali. Čo je škoda.
A tiež si nie som istý, či sem ľudia nechodia, lebo budú atakovaní pre iný názor, alebo proste je facebook, twitter, tak takéto fóra už nie sú v kurze, ktovie ako to je.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"zlodej a vrah" - nie.
Hlupák - áno.
Napísať odpoveď