O2 optika / router

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
MarianTN
Novice
Novice

O2 optika / router

Príspevok od používateľa MarianTN »

Zdravím,
skúšal som googliť, ale nedohľadal som sa ku konkrétnej odpovedi, alebo ak, tak na tomto fóre len pre orange. Dnes som podpísal nový optický internet + tv od O2. Keďže tu doteraz bol len starý "neoptický" internet od 4ky.

Technik od Slovak Telecomu príde zapojiť optický konvertor, na to viem, že je nutné použiť ich router, akceptujem, čo je konkrétne Zyxel ex3300-t0, chcem však na wifi použiť svoj vlastný router. Má niekto skúsenosti, že tento Zyxel ide prepnúť do bridge módu? Je to možné urobiť užívateľsky, alebo je nutné zavolať a tak nejak si "vyprosiť" na technickej linke aby mi ho vzdialene prepli do bridge módu?

Pod otázka, skrz staršiu TV je nutný set top box, do neho musí ísť ethernet kábel z O2 zyxelu (aj v bridge móde) alebo môže už ísť z toho môjho?

Ďakujem vopred moc za odpoveď. :)
Marián
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: O2 optika / router

Príspevok od používateľa 4040 »

Nie každý router chcú alebo sa nedá, podľa nich, prepnúť do bridge módu.Veď môžeš na svojom používať wifi a na Zyxel wifi vypneš.
MarianTN
Novice
Novice

Príspevok od používateľa MarianTN »

4040 napísal: 18 nov 2024, 20:12 Nie každý router chcú alebo sa nedá podľa, nich prepnúť do bridge módu.Veď môžeš na svojom používať wifi a na Zyxel wifi vypneš.
Tak ja som skôr dúfal, že práve tu pri šťastí bude niekto, kto má osobnú skúsenosť s optikou od O2. "
"Nie každý router chcú" keďže používajú rovnaký router pre všetkých. Čítal som tu na fóre trochu staršie vlákno, kde niekto na toto isté, ale pre Fibernet odpisoval (myslím, že aj priamo ako pracovník technickej časti tej firmy), o tom, že to robia, ale len na telefonát akože výnimku, na diaľku nahrajú iné nastavenia, router sa reštartuje a bridge mód bude fungovať. Avšak pochybujem, že Orange použiva rovnaký typ routru ako O2.

"na Zyxel wifi vypneš."
Ak by to šlo tak jednoducho tak na čo by potom bol bridge mód? To by samotný bridge mód ani nemusel existovať, takže tam bude nejaké ale...

orange-fibernet-vlastny-opticky-konvert ... 55-60.html
V tejto téme je k tomu viacero zaujímavých komentárov, alá pri bridge móde nefungujú všetky porty atď...
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Pozri.Mám telekom optiku.Ich router Huawei nemám prepnutý do bridge.Z neho ide priamo do magio boxu.Wifi na ňom nepoužívam.Za ním mám svoj router,zapnuté wifi ...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ved tam zavolaj a opytaj sa, nemali by mat problem ti ho prepnut do bridge modu. zaberie ti to par minut a hned vies ci to ide alebo nie.

ale realne ti to moze byt jedno ci mas router v bridge mode alebo na nom len vypnes wifi a dhcp. ziadny rozdiel to nebude. rozdiel je asi hlavne v tom ze pri bridge mode ti nebezia ziadne zbytocnosti a router len preposiela traffic dalej. ale to iste dosiahnes aj tym povypinanim len ti tam mozno bude stale bezat zopar zbytocnosti (myslim ze bridge mode vypne web rozhranie) ale to ta realne nijak neovplivni.
Napísať odpoveď