Obrana proti divej svini

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
b-boytommy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa b-boytommy »

ja idem dneska na miesto kde chodi asi denne 10 diviakov tak sa modlite za mna :D __a su tam asi iba 4 stromi :(
Vlado6230
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

O diviakoch sa hovori ze je horsi ako medved. Diviak je neodhadnutelny, a skoro vzdy utoci a necakane. Ako obranu by som asi zvolil utek pomedzi prekazky :D (stromy, kamene, kriky). k tomu lezeniu na strom, neviem kto by sa vysplhal na 10 metrovu jedlu este ked prve konare ma v 4 m vyske. :? Je to tazke takto povedat, ale ked ho stretnem tak vam poviem co som urobil a ci fungovalo :D
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

http://www.specnaz.cz/index.php?id=53&a ... at=21&l=20

toto je myslim dost dobry clanok,ako sa zachovat pri strete s diviakom
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Myslím, že v tom článku sú tie situácie prehnané. Aby diviak sekol a potom ešte dohrýzol brucho....No neviem v akej situácii by mohol byť natoľko agresívny.

Väčšinou sa jedná o situáciu, že diviak je vyplašený a vyštartuje po vás nakoľko už nemá priestor k úniku. Ste prekážka a po jednom seknutí hlavou, či už trafí alebo minie pobeží ďalej.

Strom je najlepšie riešenie, či už vyšplhať sa naň alebo aspoň zaň uskočiť aby nebol možný priamy útok. Sviňa nebude obiehať okolo stromu ako hladný lev. Ďalej: pre sviňu nie je človek korisť - (okrem dieťaťa). Diviak vás 100% nenapadne preto lebo je hladný.

Ak ste na lúke, za jedinú logickú možnosť považujem uskučiť pred nou i ked to chce pevné nervy a nebolo by to jednoduché lebo 40 km/h je solídna rýchlosť a chce to dobré načasovanie.

V kukurici nepovažujem obranu za reálnu, keď sviňu zbadáte bude tak na meter od vás.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

Vlado6230 napísal:Ako obranu by som asi zvolil utek pomedzi prekazky :D (stromy, kamene, kriky)
tak asik kamene by Ti nepomohli nemyslis? :lol:
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

No tak diviaka som uz videl nejedneho a poviem, je to riadne hovedo. Ale asi by som tiez utekal a snazil sa co najviac kluckovat a vyhladavat co najuzssie priechody kadial by sa neprepchal :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

typek61 napísal:tak asik kamene by Ti nepomohli nemyslis? :lol:
ono ani mladšie stromy by nepomohli - niekoľko stokilová sviňa valiaca sa rýchlosťou asi 40km/hod ich zvalcuje raz-dva...

agresivita diviakov - v lese sa pohybuje pomerne často, no aby sviňa zaútočila bez dôvodu...to ešte nie. Pokiaľ natrafíte na stádo, je to OK, oni len prebehnú okolo. Problém je starý samotár alebo bachyňa s mladými - vtedy naozaj za hrubý strom alebo utekať v pravom uhle...
diviak je sprostý (asi ako Chlíbek na specnaz.cz :roll: ) a riadi sa zíde z očí, zíde z mysle (aby niekoho prenasledoval je veľmi zriedkavé). Naviac pri jeho váhe mu robí problém v rýchlosti zatočiť - videl som stopy lovu vlkov na diviaka a diviak mal sakra veľký polomer zatáčania :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Stoporko napísal:diviak je sprostý (asi ako Chlíbek na specnaz.cz :roll: ) a riadi sa zíde z očí, zíde z mysle (aby niekoho prenasledoval je veľmi zriedkavé).
No asi tak...Ten článok napísal asi niekto, kto sviňu videl len v chlieve.
Najlepšia vety:
"Existují pouze tři způsoby, jak útočící černou při sebeobraně vážněji ochromit. Prvním slabým místem je ploška přibližně jeden palec za nozdrami čumáku. Podaří-li se Vám uskočit před mohutným rozběhem, můžete nejlépe sekerou, těžkým "bowie" nožem (kolem jednoho kg) nebo polní lopatkou, zkusit zasáhnout toto místo."
"Nejvhodnější je mít dobrou sekyru na krátkém toporu, mačetu, popřípadě krátký meč. V tomto případě sekáme ostrou stranou zbraně za účelem odpojení řízení prasečího mozku od zbytku organismu. To správné místo zásahu vypadá jako mělký dolík hned za temenem lebky."
"Nejspolehlivější je střílet z bezprostřední blízkosti ucha a to ze strany."
:hehe:
b-boytommy
Amateur
Amateur

ALL

PISALI STE ZE DIVIAK NIKDY NEUTOCI DVA RAZY !!!!!!!! A JA SOM V TOM CLANKU SA DOCITAL ZE UTOK OPAKUJE NA TENKE SVALSTVO :evil:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: ALL

b-boytommy napísal:PISALI STE ZE DIVIAK NIKDY NEUTOCI DVA RAZY !!!!!!!! A JA SOM V TOM CLANKU SA DOCITAL ZE UTOK OPAKUJE NA TENKE SVALSTVO :evil:
Hej, a medveď zásadne útočí na priečne pruhované. :roll:
b-boytommy
Amateur
Amateur

Re: ALL

begbeee napísal:Hej, a medveď zásadne útočí na priečne pruhované. :roll:
teraz neviem ano ci nie?__a co je priecne pruhovane?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Diviak urcite vidi tenke svalstvo v tele ... Nerobte z toho zvierata Terminatora :roll:
Proste sa citi ohrozene ... Tak ako vacsina zvierat zautoci ...
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

taurus666 napísal:http://www.specnaz.cz/index.php?id=53&a ... at=21&l=20

toto je myslim dost dobry clanok,ako sa zachovat pri strete s diviakom
v zaskodnikovi pisali nieco o utokoch divej zvery alebo kom.. vraj je dobre mat agresivny vyraz v tvari, zdvihnut ruky nad seba (cim sa vlastne sposobi, ze budes vyzerat vacsi) a zacat hulakat.. vraj to funguje ale tak zalezi aj od svini, ci ma vycvik specnaz :D:D:D:D

ja by som si asi sadol a pozval ju na pivo.. :))

PS: zivot je svina, povedalo prasa a odkrojilo si z bravcoveho.. :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

begbeee napísal:Myslím, že v tom článku sú tie situácie prehnané. Aby diviak sekol a potom ešte dohrýzol brucho....No neviem v akej situácii by mohol byť natoľko agresívny.
Ochrana mladych, napriklad.
begbeee napísal:Väčšinou sa jedná o situáciu, že diviak je vyplašený a vyštartuje po vás nakoľko už nemá priestor k úniku. Ste prekážka a po jednom seknutí hlavou, či už trafí alebo minie pobeží ďalej.
Kam dalej? Ked chce utocit tak utoci, ked sa chce vyhnut tak sa vyhne a ty sa s nm ani nestretnes
begbeee napísal:Strom je najlepšie riešenie, či už vyšplhať sa naň alebo aspoň zaň uskočiť aby nebol možný priamy útok. Sviňa nebude obiehať okolo stromu ako hladný lev. Ďalej: pre sviňu nie je človek korisť - (okrem dieťaťa). Diviak vás 100% nenapadne preto lebo je hladný.
Ten kto vie splhat tak pre neho ano, na druhej strane ten kto nevie tak sa to nedoporucuje.
begbeee napísal:Ak ste na lúke, za jedinú logickú možnosť považujem uskučiť pred nou i ked to chce pevné nervy a nebolo by to jednoduché lebo 40 km/h je solídna rýchlosť a chce to dobré načasovanie.
Plati co som povedal vyzsie, aj ked uskocim tak je tu velka moznost ze sa otoci a nabere to priamo na mna
stoporko napísal:diviak je sprostý (asi ako Chlíbek na specnaz.cz ) a riadi sa zíde z očí, zíde z mysle (aby niekoho prenasledoval je veľmi zriedkavé).
1 chlibek clanok nepisal
2 V clanku som si nic nevysimol o prenasledovani, ale aj napriek tomu by som tuto moznost nevyvrcala ked samotny diviak citi ohrozenie svojich mladych
begbeee napísal:No asi tak...Ten článok napísal asi niekto, kto sviňu videl len v chlieve.
Ten clanok pisal niekto kto ma za sebou zrejme nejaky vojensky vycvik. Zrejme z toho dovodu sa ti zdaju byt smiesne tie vety, lebo nie su urcene pre amaterov ale minimalne pre takych ktory uz do kontaktu s divokou zverou dosli resp pre vojakov v akcii a pod...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Shark NX napísal:Diviak urcite vidi tenke svalstvo v tele ... Nerobte z toho zvierata Terminatora :roll:
Terminatora z neho robi ten priblblý článok na specnaz.cz. Súdny človek, čo má aké také skúsenosti s poľovníctvom, prírodou alebo čo.. Tak ten tu musí mať z niektorých príspevkov dobrú prču.
@Kali520
Nechce sa mi všetko vyvracať, evidentne ten článok zo specnaz.cz žerieš.
Podľa Teba je zrejme bachyňa naozaj terminátor, ktorý po Tebe vyštartuje, cielene sa bude otáčať, aby útočila znova a znova..ak uskočíš za strom bude sa s Tebou naháňať ako v kreslenej rozprávke zo strany na stranu. Ak na ten strom vyšplháš, bachyňa počká kým spadneš, aby Ti mohla zaútočiť na tenké, či hladké, či aké svalstvo, prípadne ak sa jej nechce čakať tak začne rypákom podrýpavať korene.. A kam ďalej pobeží, keď raz sekne? Hm, možno sa naozaj vráti a Ty budeš mať možnosť trafiť je plôšku približne pol palca za rypákom svojím 1 kg ťažkým nožom alebo oddeliť jej krátkym mečom centrum mozgu od miechy. Samozrejme, my amatéri toto nezvládneme, ale trénovaný vojaci bežne v rýchlosti 40 km/h vedia trafiť svine do rypáka.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Shark NX napísal:Diviak urcite vidi tenke svalstvo v tele ... Nerobte z toho zvierata Terminatora :roll:
Diviak neutoci na slabe miesto preto lebo vie ze je to slabe miesto. Utoci tam koli nejakemu instinktu, rovnako ako pes zautoci u cloveka najrv na ruky. To ci uz je to slabe miesto alebo nie je uz nas problem nie toho zvierata.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

LOL téma :lol:
tak ja by som určite zvolil nejaký útok pred diviakom a dostať sa na nejaké miesto, kde by ten zmrd nevyšiel :D
Frko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frko »

Mno to sa stat moze ale je to malo pravdepodobne,,, mno a polovnici by ti mohli rozpravat o utociacich diviakov,,, pametam si ze raz mama bola takto na polovacke - teda dohladavke postreleneho diviaka,,,,, ten diviak napadol polovnika zlamal mu pusku dokalicil psa a od lytka po gule mu rozparal nohu,,, nastastie ze bol na blizku dalsi polovnik a dorazil toho diviaka
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

No jeden horár u nás zabil už dvoch diviakov nožom keď naňho zaútočili, treba len rýchlo a rázne jednať a hlavne vedieť kde pichnúť. A keď niet nič poruke tak ozaj len ten strom pomôže.
Frko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frko »

zver utoci fakt ojedinele vecsinou sa zlakne,,ale ked je zranena alebo dako nakazena vtedy zautoci hocikedy, takze pokial toho diviaka nenapadnes tak nemalo by ti hrozit nic :) a nezabudaj ze diaviak je este nic ako medved :D a tych teraz bude
Napísať odpoveď