Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa gogo956 »

je pekne vidno ze stat znovu zlyhava, pretoze ta loteria je diskriminacna. Stat by mal byt pre vsetkych obcanov a rovnako spravodlivy ale nie je. Takto deli ludi na ockovanych a neockovanych, pritom mnoho neockovanych nie je z dovodu ze by nechceli ale preto, ze je to pre nich zdravotne riziko /chronicky znizena imunita a pod/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Neni diskriminačná, lebo predsa koncesionárske poplatky platíme všetci, aj tí, čo nemajú TV a nie sú diváci RTVS. :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

gogo956 - práve o to ide, aby sa všetci, ktorí môžu, dali zaočkovať - aby tých pár % z populácie, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu očkovať, nebolo ohrozených. Neverím, že pre 2,5 milióna slovákov je vakcína zdravotným rizikom!
gogo956
Redeemer
Redeemer

brm

ja som full ockovany. Ale nie je spravne ak stat nuti vsetkych aby sa zaockovali aj ked niektori nechcu. Ta loteria nepresvedci tych co su pevne rozhodnuti sa neockovat.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Vsak to ani nema, ma presvedcit tych co vahaju. Snad ich bude viac ako tvrdych antivaxerov.
Kto nema telku, moze si na rtvs.sk zapnut online stream. Ale bacha, ide iba zo slovenskych IP adries, aspon pred 4 rokmi to tak bolo, odvtedy som neskusal. Asi zabudli, ze internet nepozna hranice.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 03 aug 2021, 19:48 je pekne vidno ze stat znovu zlyhava, pretoze ta loteria je diskriminacna. Stat by mal byt pre vsetkych obcanov a rovnako spravodlivy ale nie je. Takto deli ludi na ockovanych a neockovanych, pritom mnoho neockovanych nie je z dovodu ze by nechceli ale preto, ze je to pre nich zdravotne riziko /chronicky znizena imunita a pod/
Mozno je to sok, ale aj tombola v sukromnej firme je diskriminujuca, lebo deli ludi na tych co si do nej listok kupili a tych co nie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314 napísal: 03 aug 2021, 21:08 Mozno je to sok, ale aj tombola v sukromnej firme je diskriminujuca, lebo deli ludi na tych co si do nej listok kupili a tych co nie.
nie, to nie je to iste a vies aj sam prečo.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ty čo daju Matovičovi like na status, alebo si daju ziadost o priatelstvo maju vecsiu sancu vyhrat?
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ano, ale musia aj uhadnut jeho heslo na FB
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Uz niekomu prisiel ten jedinecny kod na email/sms na zrebovanie co ma prist do 14 dni? Presli 3 dni a nic, a nepoznam nikoho, komu by prisiel, preto sa pytam. Dufam, ze to stihnu do prveho zrebovania.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

gogo956 napísal: 03 aug 2021, 20:22 Ta loteria nepresvedci tych co su pevne rozhodnuti sa neockovat.
Tak tych urcite nepresvedci nic, co by vsak lepsie presvediclo by bola dobre cieelna ockovacia kampan, ktora by vyskakovala z kazdeho rohu a burcovala by v dave akusi davovu ockovaciu naladu, naj to mali asi v uk, kde to brali ako cest a hrdost sa dat zaockovat a pomoct tak spolocnemu cielu, statnemu zdrvotnictvu a proste celej krajine, za kralovnu a poodbne veci...

Autoeditácia príspevku po 11 min 10 sek:
Mek napísal: 03 aug 2021, 22:42 Uz niekomu prisiel ten jedinecny kod na email/sms na zrebovanie co ma prist do 14 dni?
Ja teda neviem ako to maju vymyslene, no vcera na TB v TA3 tam bol niekto co to ma nastarosti a novinar sa ho pytal ci uz eviduju nejake ziadostii o sprostredkovatelsky bonus, zacal hapkat a potom povedal, ze ano, ze uz eviduju, no nevedel povedat cislo, co bola bud pravda, alebo cista loz, lebo ak sa chce niekto zaregistrovat ako sprostredkovatel, tak musi zadat unikatny kod ockovaneho, a ten predpokladam vcera este nikto nemal. A nie, ziadny kod neprisiel, pocitam tak po tyzdni a viac.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal: 03 aug 2021, 21:23 nie, to nie je to iste a vies aj sam prečo.
Vzdy tam bude nejaka "diskrimnacia" a dobre vies preco. Napriklad si nemozes kupit listok do tomboly na hasickom plese, pokial sa ho nezucastnis, alebo si v kome, alebo si akurat v praci,...

Autoeditácia príspevku po 2 min 19 sek:
retkvic napísal: 03 aug 2021, 22:54 Tak tych urcite nepresvedci nic, co by vsak lepsie presvediclo by bola dobre cieelna ockovacia kampan, ktora by vyskakovala z kazdeho rohu a burcovala by v dave akusi davovu ockovaciu naladu, naj to mali asi v uk, kde to brali ako cest a hrdost sa dat zaockovat a pomoct tak spolocnemu cielu, statnemu zdrvotnictvu a proste celej krajine, za kralovnu a poodbne veci...
Ako suhlasim, ze lepsie by bola cielena ockovacia kmapan, ktoru by pripravili odbornici znali problematiky. Ale neviem, ci u nas by fungovalo presne to iste ako v UK.
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314
zasadny rozdiel je v tom, že "covid loteria" je hradená zo statneho rozpoctu do ktoreho prispievaju vsetky subjekty- aj ludia ktori sa nemozu alebo nechcu dat ockovat.
Zatial co listok do tomboly na hasicskom bale si kazdy moze kupit ci nekupit podla vlastneho rozhodnutia.

Takto je v skutocnosti cela "covidova loteria" iba spôsob ako sa Matovič snaží si udobriť voličov po tych svojich prešlapoch a tuto svoju "kampaň" platí štátny rozpočet- je to nemorálne.

Mek, retkvic
pin kod mi prisiel na mobil do par hodin od registracie. Treba byt trpezlivy, vieme ako "funguju" statne sluzby. Stat si moze dovolit byt zufalo neefektivny/za peniaze vsetkych/, pretože ma status monopolu. Toto pisem ako clovek ktory ma dlhorocnu pracovnu skusenost z roznych statnych institucii.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

gogo956 - mne včera okamžite po registrácii prišiel na email+sms nejaký PIN pre technickú podporu spolu s informáciou, že ma idú 14 dní overovať. Ak má prísť ešte nejaký iný PIN, to bude pekný bordel v PINoch. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

brm napísal: 04 aug 2021, 8:09 gogo956 - mne včera okamžite po registrácii prišiel na email+sms nejaký PIN pre technickú podporu spolu s informáciou, že ma idú 14 dní overovať. Ak má prísť ešte nejaký iný PIN, to bude pekný bordel v PINoch. :)
pravdepodobne nepride dalsi novy pin, iba potvrdzujuca sms ze registracia prebehla v poriadku. Je to z dovodu neuveritelnej byrokracie statneho aparatu a roznych zakonov. Vsetky udaje ktore si v registracii zadal musia prebehnut vsetkymi moznymi kontrolami aby stat skontroloval ci je vsetko ok :| . Neefektivita, pomalost, vykazovanie zbytocnej cinnosti- to su typicke znaky cinnosti statnych institucii.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

V SR treba zaočkovat ešte 2,6 miliona ludí na vytvorenie kolektívnej imunity. No ked nezaočkovaní vidia, že sa tu čachruje v takejto loterii aj s ich peniazmi kedže tiež platia dane, len ich to utvrdí v tom, že štát si robí biznis. V tomto prípade tu nejde o presvedčovanie nezaočkovaních aby sa dali očkovať, lebo je to naozaj nutnosť aby SR ako štát neskapalo v roznych oblastiach. Tu ide o to len aby nejaký zaočkovaní ziskali v loterii výhry. Opäť je to len delenie obyvatelov na kasty - očkovaní, neočkovaní, ludia prvej a druhej kategorie, kedže do tejto loterie sa možu prihlasiť len ludia čo sú očkovaný aspon jednou dávkou vakcíny. Nešťastné kroky vlády ako skoro stále. Ano ved nikto nikoho nenuti aby šiel do loterie ale tu ide o ovela viac ako len o to, ci niekto získa nejaké výhry alebo peniaze v loterii. V 90 rokoch a na prelome storočí bolo SR branné ako Stredoeuropska Sicilia, teraz je branné ako Eldorado v takejto ťažkej dobe.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal: 04 aug 2021, 8:01 harrison314
zasadny rozdiel je v tom, že "covid loteria" je hradená zo statneho rozpoctu do ktoreho prispievaju vsetky subjekty- aj ludia ktori sa nemozu alebo nechcu dat ockovat.
Zatial co listok do tomboly na hasicskom bale si kazdy moze kupit ci nekupit podla vlastneho rozhodnutia.
Prave ta loteria ma byt motivacia pre co sa dat zaockovat. To je jej ciel.
:D keby sa do nej mozu zapojit aj neockovany tak by bola asi dost zbytocna, nemyslis?
gogo956 napísal: 04 aug 2021, 8:01 Takto je v skutocnosti cela "covidova loteria" iba spôsob ako sa Matovič snaží si udobriť voličov po tych svojich prešlapoch a tuto svoju "kampaň" platí štátny rozpočet- je to nemorálne.
Ano to suhlasim, je to dalsia vec na sposob Matovica - zoberies nieco co by teoretiky fungovat mohlo, ale spravis to takym sposobom, ze sa toho nechce nikto ani len chytit.

Ani napad z Izraela - pizza k ockovaniu by nemusel byt zly. Len keby to ma pod palcom matovic, tak na tej krabicy od pizze by bol jeho portret.

Autoeditácia príspevku po 16 min 4 sek:
Plno ludi co su proti ockovaniu namieta, ze je plno ludi, ktori sa nemozu dat ockovat. Ale ked citate informacie o mRNA vakcinach, tak mi pripada, ze ockovat sa moze dat takmer kazdy, dokonca sa odporuca aj pri zavaznych diagnozach a neodporuca sa len pri velmi specifickych.

Ake je teda percento/promile ludi, ktori sa ockovat nemozu (myslim dospelych)?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uplne zanedbatelne

plno ludi nie je proti ockovaniu, len v nom nevidia zmysel
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314
Prave ta loteria ma byt motivacia pre co sa dat zaockovat. To je jej ciel.
:D keby sa do nej mozu zapojit aj neockovany tak by bola asi dost zbytocna, nemyslis?
to je pravda, ale to na co upozornujem je, ze z hladiska dnovych poplatnikov ktori sa z akehokolvek dôvodu odmietaju dat ockovat je to nemoralne. Vytvara to v spoločnosti pnutie, lebo to deli obcanov na "tych dobrych zaockovanych a tych zlych nezaockovanych".

Otazka, kolko percent z tych co su proti ockovaniu ma zdravotne problemy kvoli ktorym sa im neodporuca sa zaockovat je irelevantna, lebo ide o problem principialny.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal: 04 aug 2021, 9:31 to je pravda, ale to na co upozornujem je, ze z hladiska dnovych poplatnikov ktori sa z akehokolvek dôvodu odmietaju dat ockovat je to nemoralne. Vytvara to v spoločnosti pnutie, lebo to deli obcanov na "tych dobrych zaockovanych a tych zlych nezaockovanych".
Ale rovnaku vec mozes povedat aj pri plateni vakcin v zdravotnej poistovni. No tu ide o to, ze s toho budu profitovat aj ti neockovani.
gogo956 napísal: 04 aug 2021, 9:31 Otazka, kolko percent z tych co su proti ockovaniu ma zdravotne problemy kvoli ktorym sa im neodporuca sa zaockovat je irelevantna, lebo ide o problem principialny.
Ta otazka bola pomimo. Ani nebola na teba, ale vseobecne. Zaujima ma ci niekto nema na to cisla.
Napísať odpoveď