gogo956 napísal: 04 aug 2021, 11:49
ephramko
to je v poriadku, je to ich rozhodnutie, s inteligenciou ani dosiahnutym vzdelanim to vela spolocneho nema. Moja mama sa tiez odmieta zaockovat aj ked sme ju uz prehovarali vsetkymi moznymi sposobmi.Ale ona ma aj zdravotne problemy a je skoro nonstop uz len doma.
Nejaky psychoanalytik na ta3 to prirovnaval k viere, tak isto aj medzi vedcami su veriaci, ako aj ateisti. Mi mame tiez dvoch starkych, jeden bude mat 95, ten caka na smrt a nechce sa ockovat, druhy ma cez 90 a tiez vaha nad ockovanim, lebo ma slabe srdce a mysleli sme ze to uz cez zimu neda, jednak po psychyckej stranke, ako aj zdravotnej.
Najhorsie je pre starych ludi to odlucenie od rodiny a to neustale strasenie v televizii, denne 100 mrtvych, zajtra dalsich. Pred tou tretou vlnou by si mali vsetci v tv biznise prejst nejakym psychologickym cvicenim a zmiernit tu davku horou, ktoru kazdy den budu vypustat z obrazoviek, lebo to skor polozi dalsich dochodcov, ako samotny virus.
Autoeditácia príspevku po 1 min 41 sek:
beardie napísal: 04 aug 2021, 11:47
IFR covidu je 0,3 %, takze na Slovensku to vychadza na nejakych 16200 umrti, 12500 uz to ma za sebou, cast zo zbytku uz je zaockovana, po dalsej vlne ocakavam maximalne 2000 dodatocnych umrti na covid
to s tymi 2000 dodatocnymi umrtiami si znacim
Autoeditácia príspevku po 12 min 8 sek:
starysomar napísal: 04 aug 2021, 12:30
Mám o pár dní 60 a na 20 euro na ruku sa Ti vyseriem nie len ja. Pravda - netuším, či máme toľko nezaočkovaných sociek, ktorým by to bolo motiváciou.
Inak súhlasím s tým, ako aj ja vravím - čo malo umrelo, časť je očkovaná, časť premorená (a pravdepodobne delta nie je až taký průser) - už sa tak kritická situácia nemá ako zopakovať.
1/3 dochodcov nema dochodok vecsi ako 400€ na mesiac, ak by dali kazdemu za ockovanie 100€, tak by to bolo urcite lepsie ako loteria, ale nie cez sprostredkovatelsky bonus, ale na ruku pri prvej davke ockovania.
cast populacie je zaockovana, to ano, aktualne je plne zaockovanych nieco cez 36%, tej kritickej okolo 50+%, cast je premorena, takych 25%, vecsina v zariadeniach ss je hadam zaockovana, takze tam nebudu take cisla, ak vôbec, ako v 2 a 1 vlne, no nebudu fungovat lockdowny ako to bolo pri poslednych vlnach, nebudu hromadne testovania, lebo tam by to nuklearne explodovalo(uvidime aky epidemiolog je matovic) a je tu rychla exponencialna infekcnost, kde sa r neda stlacit pod 1 nicim, iba statovou imunitou - ockovanim, premorenim.