Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa Mek »

Moj kamos bol na ockovani minuly piatok - na druhej davke - a dalo mi fest namahu ho presvedcit, nech uz neprokrastinuje a na ockovanie sa prihlasi.
Teraz prisla loteria, kde sa na sprostredkovatelsky bonus treba prihlasit do 7 dni od davky. Ale na to treba unikatny kod, ktory este neprisiel (prisiel len PIN pre technicku podporu). Ak do tohto piatka nepride, pridem o moznost ziskania sprostredkovatelskeho bonusu, a nie mojou vinou.
To len taky priklad, ako sa to da spackat. Aky signal to asi vysiela ludom? No taky, ze s ockovanim a presviedcanim treba pockat, kym bude loteria a kym budu za to prachy. :?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Môj brat ani rodičia nie sú očkovaní. Teraz ich nahováram, nech si dajú aspoň J&J, jednu dávku a majú pokoj. Že im vyplatím aj tie peniaze za očkovanie. Ale nechcú. Že oni nikam necestujú, nechodia tam, kde je veľa ľudí a nosia respirátor. Že sa viac boja vážnych následkov očkovania ako covidu. A to sú všetci traja VŠ vzdelaní. A mňa rodičia dali naočkovať proti všetkému, ešte aj dobrovoľné očkovania proti hepatitíde mi dali.

Asi potrebujeme zase ďalšiu silnú vlnu, plné nemocnice, lockdowny, respirátory...a keď sa ľudia znova začnú báť alebo im začnú liezť na nervy obmedzenia, tak sa dajú zaočkovať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

asi by som to s tou obsadenostou nemocnic neprehanal
1. cast rizikovych uz zomrela
2. nadpolovicna cast populacie sa uz premorila
3. ockovanie v rizikovych skupinach je vzdy nad 50 % (aspon tak nejak som to videl)
4. nikdy na Slovensku nenastala taka situacia, ze by sa nemocnica kompletne zrutila pod tarchou novych pripadov, bolo sice par presuvani, ale nic vo vacsom rozsahu
5. tak nejak tiez dufam, ze lekarska starostlivost bude poskytovana uz i u obvodnych lekarov (co sa pocas poslednej zimy dialo len velmi obmedzene), takze do nemocnice nebudu dovazani ludia tesne pred smrtou, co zase znizi tlak na hospitalizacie

IFR covidu je 0,3 %, takze na Slovensku to vychadza na nejakych 16200 umrti, 12500 uz to ma za sebou, cast zo zbytku uz je zaockovana, po dalsej vlne ocakavam maximalne 2000 dodatocnych umrti na covid

suma sumarum, obmedzenie zdravotnej starostlivosti bude nastavat len vo velmi specifickych pripadoch
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ephramko
to je v poriadku, je to ich rozhodnutie, s inteligenciou ani dosiahnutym vzdelanim to vela spolocneho nema. Moja mama sa tiez odmieta zaockovat aj ked sme ju uz prehovarali vsetkymi moznymi sposobmi.Ale ona ma aj zdravotne problemy a je skoro nonstop uz len doma.
beardie
Redeemer
Redeemer

stale mi ta loteria pride ako neadresne vychadzovanie penazi z okna, preco nedavaju za kazdu davku skupine 55+ povedzme 20 euro na ruku?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

beardie

Mám o pár dní 60 a na 20 euro na ruku sa Ti vyseriem nie len ja. Pravda - netuším, či máme toľko nezaočkovaných sociek, ktorým by to bolo motiváciou.

K bodu 4. - minimálne v jednej nemocnici (zrejme nie len) bola situácia taká, že lekári viackrát obvolávali hodiny celé Slovensko kam môžu človeka zaviezť a (nie len od starostu blízkej obce) viem o prípadoch ľud, čo umreli na to, že ich nebolo kam zaviezť. Vozili to stovky kilometrov.

Inak súhlasím s tým, ako aj ja vravím - čo malo umrelo, časť je očkovaná, časť premorená (a pravdepodobne delta nie je až taký průser) - už sa tak kritická situácia nemá ako zopakovať.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Alebo týždeň plateného voľna.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

gogo956 napísal: 04 aug 2021, 11:49 ephramko
to je v poriadku, je to ich rozhodnutie, s inteligenciou ani dosiahnutym vzdelanim to vela spolocneho nema. Moja mama sa tiez odmieta zaockovat aj ked sme ju uz prehovarali vsetkymi moznymi sposobmi.Ale ona ma aj zdravotne problemy a je skoro nonstop uz len doma.
Nejaky psychoanalytik na ta3 to prirovnaval k viere, tak isto aj medzi vedcami su veriaci, ako aj ateisti. Mi mame tiez dvoch starkych, jeden bude mat 95, ten caka na smrt a nechce sa ockovat, druhy ma cez 90 a tiez vaha nad ockovanim, lebo ma slabe srdce a mysleli sme ze to uz cez zimu neda, jednak po psychyckej stranke, ako aj zdravotnej.

Najhorsie je pre starych ludi to odlucenie od rodiny a to neustale strasenie v televizii, denne 100 mrtvych, zajtra dalsich. Pred tou tretou vlnou by si mali vsetci v tv biznise prejst nejakym psychologickym cvicenim a zmiernit tu davku horou, ktoru kazdy den budu vypustat z obrazoviek, lebo to skor polozi dalsich dochodcov, ako samotny virus.

Autoeditácia príspevku po 1 min 41 sek:
beardie napísal: 04 aug 2021, 11:47 IFR covidu je 0,3 %, takze na Slovensku to vychadza na nejakych 16200 umrti, 12500 uz to ma za sebou, cast zo zbytku uz je zaockovana, po dalsej vlne ocakavam maximalne 2000 dodatocnych umrti na covid
to s tymi 2000 dodatocnymi umrtiami si znacim

Autoeditácia príspevku po 12 min 8 sek:
starysomar napísal: 04 aug 2021, 12:30 Mám o pár dní 60 a na 20 euro na ruku sa Ti vyseriem nie len ja. Pravda - netuším, či máme toľko nezaočkovaných sociek, ktorým by to bolo motiváciou.

Inak súhlasím s tým, ako aj ja vravím - čo malo umrelo, časť je očkovaná, časť premorená (a pravdepodobne delta nie je až taký průser) - už sa tak kritická situácia nemá ako zopakovať.
1/3 dochodcov nema dochodok vecsi ako 400€ na mesiac, ak by dali kazdemu za ockovanie 100€, tak by to bolo urcite lepsie ako loteria, ale nie cez sprostredkovatelsky bonus, ale na ruku pri prvej davke ockovania.

cast populacie je zaockovana, to ano, aktualne je plne zaockovanych nieco cez 36%, tej kritickej okolo 50+%, cast je premorena, takych 25%, vecsina v zariadeniach ss je hadam zaockovana, takze tam nebudu take cisla, ak vôbec, ako v 2 a 1 vlne, no nebudu fungovat lockdowny ako to bolo pri poslednych vlnach, nebudu hromadne testovania, lebo tam by to nuklearne explodovalo(uvidime aky epidemiolog je matovic) a je tu rychla exponencialna infekcnost, kde sa r neda stlacit pod 1 nicim, iba statovou imunitou - ockovanim, premorenim.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Trochu z ineho sudka mäsožravá bakteria epidemia tejto bakterie v okolí čierneho mora( ukrajina,bulharsko,turecko) a baltského mora (oblasť estonska, nemecka). Prvý krát o nej počujem že niečo také existuje. Ak sa nepodá liečba do 72 hodín tak 1 z 5 ludí umre, čiže 2 z 10 tich to je 20% umrtnosť zo 100%.
https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/slov ... sobi-3-dni
beardie
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal: 04 aug 2021, 12:30Mám o pár dní 60 a na 20 euro na ruku sa Ti vyseriem nie len ja.
mozno ty si na tom financne dobre, ale stari ludia maju nizke dochodky a kazde euro sa im hodi
som presvedceny, ze 20 euro na ruku by si ziskalo viac ludi ako nejaka hypoteticka vyhra v loterii, do ktorej sa ti stari ani len nebudu vediet prihlasit

Autoeditácia príspevku po 3 min 16 sek:
retkvic napísal: 04 aug 2021, 13:06to s tymi 2000 dodatocnymi umrtiami si znacim
to je dobre, 21.3.2022 si to mozeme porovnat s realitou
LTD k 4.8.2021 => 12540
hovorim teda, ze k 21.3.2022 to bude 14540 umrti

tvoj odhad?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Iste - celá lotéria je nezmysel...
beardie
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 04 aug 2021, 11:473. ockovanie v rizikovych skupinach je vzdy nad 50 % (aspon tak nejak som to videl)
sk_vek.jpg
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Za správne heslo 100-tisíc eur? Lotéria ešte nezačala, Slováci už ZÚRIA na podmienky hry...

https://www.dnes24.sk/za-spravne-heslo- ... hry-395843
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Riadna debilina.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Asi by sa zišla samostatná téma o očkovacej lotérií, čo myslíte?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Dohodnime sa tak, že keď niekto z vás vyhrá v očkovacej lotérii, tak založí novú tému, že čo spraví s výhrou :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Taka tema tu uz kedysi bola - co by ste spravili keby ste vyhrali vacsi obnos penazi :)
Ale som za rozdelenie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja by som bral, keby v lotérii boli aj nejaké zaujímavé prémie...napr. jeden týždeň s Igorom Matovičom. Ľudia by s ním mohli okúpať mačiaka, ostrihať Matoviča, písať statusy alebo na tlačovke spolu s Matovičom niekomu vynadať. :D Zážitok na celý život. Čo je proti tomu 1000€ pred zdanením...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ephramko napísal: 05 aug 2021, 10:35 Ja by som bral, keby v lotérii boli aj nejaké zaujímavé prémie...napr. jeden týždeň s Igorom Matovičom. Ľudia by s ním mohli okúpať mačiaka, ostrihať Matoviča, písať statusy alebo na tlačovke spolu s Matovičom niekomu vynadať. :D Zážitok na celý život. Čo je proti tomu 1000€ pred zdanením...
:D to bude mozno bonusova vyhra na konci :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ked chcu loteriu nech si to politici platia zo svojho nakradnutého, nie z penazí danových poplatníkov.
Napísať odpoveď