Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa retkvic »

No ved to ma napadlo, raz ked mas los v osudi, tak ho nikto lovit nebude, len co je to za losovanie z bubna, ak tam okrem mojho zrebu su aj desattisice takych co uz vyhrali, moj bude urcite niekde naspodu :) a tych stotisic vylosovanych nad nim. To by trebalo mat tiez osetrene, ak totiz ten zreb osahuje okrem mena a adresy ja ten prideleny kod, tak by mali vediet, ze ci uz bol vylosvany alebo nie, no a ak bol, tak urcite by nemali pokracovat navysenim vyhry na dalsieho cloveka, ale pokracovat vo vylosovani nejakeho nahradnika, ale ako sa to bude robit, to nikto netusi.

Autoeditácia príspevku po 7 min 45 sek:
ephramko napísal: 16 aug 2021, 11:16 Lenže podľa pravidiel súťaže - za každú dávku vakcíny máš ako keby 1 žreb na jedno žrebovanie. Čiže tie lístky by mali teraz zničiť a znova to naplniť ľuďmi, čo sa buď len teraz prihlásili alebo majú druhú dávku (druhý žreb).
nemas zreb na jedno zrebovanie, ale zreb na vsetky zrebovania, stanovy sutaze som sice necital, ale tak by to malo byt.
Naco by vsetky listky tlacili nanovo, staci ze by pridali novo ockovanych, pripadne druhou davkou, ale samozrejme podla fair play by to mali pred kazdym zrebovanim robit nanovo, predsa by sa tam nemal nachadzat zreb co uz vyhral.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Pochybujem, ze by ta pani ten sud vyhrala. V statute je napisane, ze usporiadatel nenesie zodpovednost za techiku, funkcnost sieti a pod. Takuto klauzulu obsahuje tiez asi kazda sutaz. A tiez klauzulu, ze vyhra nie je pravne vymahatelna. Su proste z obliga...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Co mapisal Matovic?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Prečo? Jednoducho ak znova vyžrebujú niekoho, kto už prémiovú cenu vyhral (resp. bol vyžrebovaný), tak buď:

1) Každý môže počas celej súťaže vyhrať prémiu iba raz, tým pádom po overení notárom (čo robia po každom vytiahnutí lístka) povedia, že tento človek už žrebovaný bol, a žrebuje sa znova (ale povedzme si, šanca je 1 k niekoľkým miliónom.

2) Reálne môže jeden človek vyhrať prémiu aj 2x, a tým pádom ak má niekto 2 lístky a vyhrá, môže vyhrať ešte raz.

V oboch prípadoch je neloické tie lístky skartovať a pridávať každý týždeň nové, stačí len prihadzovať tých novo zaočkovaných.

retkvic: Akých stotisíc vyžrebovaných? Z bubna sa počas celej súťaže vyžrebuje iba 50 lístkov. Zvyšok sa žrebuje elektronicky a nemá žiadny vplyv na rémiovú výhru.

harrison: Ten dement napísal (medzi riadkami) posmešne, že tá Zuzana si za to môže sama, lebo "má pomalý internet". Osobne si myslím, že by sa mala súdiť. V štatúte to síce ošetrené majú, ale morálny boj prehrali už teraz a teoreticky by sa mohli chcieť aspoň čiastočne očistiť.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Hensym: zle pochopenie, ja som sa nedal zaočkovať kvôli tomu "že raz som to nedostal, nedostanem to nikdy". Už pred koronou do teraz robím v práci, kde prídem do kontaktu aj so 40 zákazníkmi cez deň a neriešim či má rúško pod nosom alebo má test, proste riadim sa tým čo som písal vyššie a starám sa o svoje zdravie. Takisto rozumiem logike že "poznám zdravého človeka, ktorý mal ťažký priebeh a preto som sa dal zaočkovať" ale existuje veľká časť populácie na ktorú to neplatí. Keby to bolo daj sa raz zaočkovať a budeš mať pokoj, ale o rok to bude to isté, bodaj by som sa mýlil heh.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

A teraz mi do toho vyskocila reklama na prima Cool (https://www.csfd.cz/film/180956-ostrov/prehled/):
Vejlet na ostrov jako výhra v loterii. 🏝
Bude to všechno, jen né příjemný. 😳
:D :D :D :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

harrison314 napísal: 16 aug 2021, 11:56 Co mapisal Matovic?
Dráma a haha pomalý internet, budúci týždeň sa hrá o 500,000€ smajlík.

Inak trestný zákon hovorí toto:
Kto prevádzkuje peňažnú alebo inú podobnú hru alebo stávku, ktorej pravidlá nezaručujú rovnaké možnosti výhry všetkým účastníkom, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.
https://www.lewik.org/term/1235/prevadz ... tny-zakon/
Rovnako je nezákonná klauzula, že sa s nimi nemôžeš súdiť. V minulosti už naše súdy viackrát rozhodli, že podobná klauzula v zmluva je nezákonná pretože jednoznačne znevýhodňuje jednu zo zmluvných strán na úkor druhej a ak má človek pocit, že bol poškodený, tak mu nemôže byť upierané právo obrátiť sa na súd.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ináč to majú dobre vymyslené, veď takto nemusia rozdávať peniaze vôbec, lebo potenciálny výherca nestihne v čas nadiktovať overovací kód.
retkvic
Addict
Addict

Hensym napísal: 16 aug 2021, 12:03 retkvic: Akých stotisíc vyžrebovaných? Z bubna sa počas celej súťaže vyžrebuje iba 50 lístkov. Zvyšok sa žrebuje elektronicky a nemá žiadny vplyv na rémiovú výhru.
Myslel som tie losy navyse, ktore keby vylosovali by losovali opet, budu ich tam desattisice a losovat sa bude 50 krat, nemyslim si ze sanca ich vylosovat by bola v milionoch, ak vylosoju uz vyzrebovany los, tak vtedy mohol mat sancu niekto, koho nahradi niekto druhy.
Za dalsie cely pocet losov sa nafukne o desattisice neplatnych losov, kedze tie uz boli elektronicky vylosovane.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ak sa nic nezmeni, nebolo by od veci, keby existovala jednoducha webstranka, kam by niekto s prijmom cez DVB-T napisal heslo hned ako sa objavi na obrazovke. Aby aj ti, co idu cez stream alebo IPTV, si ho mohli pozriet a mali sancu.
Hensym
VIP
VIP

retkvic: Stále nerozumiem. :D Podľa mňa to, že vyhráš vo štvrtok liter, alebo 10k v elektronickom žrebovaní neznamená, že strácaš nárok na prímiu 100k, takže ťa z bubna vyťahovať nebudú. Stále si v hre v nedeľu v live na rtvs o X krát 100 tis.

Takže nie, tie tisíce vylosovaných losov sa z bubna podľa mňa vyberať nebude. Proste 10 kôl po 5 žrebovaní prémie, to je 50 lístkov, ktoré z bubna vyberú. Prípadne o pár viac, ak niektorý lístok notár nepotvrdí, alebo to napr. bude duplikát/iná chyba. A logicky, ak je tam povedzme 2 milióny lístkov, z toho 5 vyžrebovali. Tak ďalší týždeň je šanca na vyžrebovanie duplikátu 5:2000000, ďalší týždeň 10:2000000 a tak ďalej.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mek to by malo význam, ak by heslo povedali na začiatku relácie. Lenže to heslo prezradia v momente spustenia 20sek odrátavania. Si myslíš, že za tých 20sek ho niekto stihne niekde napísať, uploadnúť a nejaký típek na druhom konci republiky refreshnúť stránku a povedať heslo?
Hensym
VIP
VIP

Áno, stihlo by sa to. Admin to tam nahrá, stránka by si to u návštevníkov asynchrónne refreshovala každú sekundu a proste by sa ti to zobrazilo. Otázne je či by to zvládlo státisíce requestov naraz a kto do toho zadarmo pôjde. :D
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ja mam dost velku mieru istoty, ze tie listky sa budu kazdy tyzden tlacit nanovo. Na stranke mas moznost odhlasit sa zo zrebovania a urcite tam teraz nebudu hladat tvoj listok v osudi. Navyse by museli neustale mat to osudie pod dozorom, aby zabezpecili ze sa s listkami nebude manipulovat, t.j. v praxi dat vsetky listky do zapecatenej urny a tu potom dat na monitorovane miesto. Jednoduchsie je kazdy tyzden vytiahnut z nejakej databazy aktualny zoznam a ten vytlacit, pricom cely proces prebehne pod notarskym dozorom.
Hensym
VIP
VIP

Inak, vie sa teda, kde, ako a kedy budú zverejnení tí elektronickí výhercovia? Či nikde a kontaktujú sa len tí, čo vyhrali?
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Výhercov budú automaticky kontaktovať?
Ak sa zaregistrujem po prvej dávke do lotérie ako sa potom registrujem po 2. Dávke o sprostredkovateľský bonus? Či automaticky mi pošlú sprostredkovateľský kód?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Hensym napísal: 16 aug 2021, 18:50 Inak, vie sa teda, kde, ako a kedy budú zverejnení tí elektronickí výhercovia? Či nikde a kontaktujú sa len tí, čo vyhrali?
dnes v relacii zrebovali z osudia 10 000 a 1 000 cove vyhry. Este maju byt nejake dalsie?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Predpokladám, že tu sa budú objavovať..
https://www.mfsr.sk/sk/verejnost/ockova ... yhercovia/
retkvic
Addict
Addict

Každý deň bude žrebovaných päť ľudí, ktorí vyhrajú po 10-tisíc eur a 20 ľudí získa po tisíc eur. Zároveň bude raz do týždňa prebiehať elektronické losovanie, žrebovať sa bude 10-tisíc ľudí, ktorí získajú 100 eur.
https://ekonomika.sme.sk/c/22713699/mat ... -ludi.html

No v ktory den to bude to sa tam nepise, no zoznam to bude solidny, ak ho teda zverejnia.
Napísať odpoveď