Ockovanie Covid-19
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ockovanie Covid-19
ephramko: Pri vakcine od AZ ti napisu, ze ide o AZ, nepisu o Vaxzevria. Pri vakcine od Pfizer/Biontech ti napisu, ze ide o Comirnaty 1. Ale mozno je to aj tym, ze od aprila to premenovali na Vaxzevria miesto povodneho COVID-19 Vaccine AstraZeneca, len na ministerstve/NCZI to nikto nepremenoval v systeme.
Inak tá čakáreň je nejaká divná. Poznám hneď niekoľko ľudí, čo sú mladší ako ja, bez diagnóz a už im to na tento víkend dalo termín...a ešte vakcínou od Pfizer&BioNtech.
Presne tak, pri sebe som si vravel, že možno dostanem skôr a dostal som. Nechcel som sa nijak predbiehať, je x ľudí čo majú väčšiu prednosť ako ja.
Známa 27r, žiadna diagnoza a tiež Pfizer. Čítal som aj o 17r bez diagnózy, ktorý dostal termín na Pfizer.
Funguje to zaujímavo.
Známa 27r, žiadna diagnoza a tiež Pfizer. Čítal som aj o 17r bez diagnózy, ktorý dostal termín na Pfizer.
Funguje to zaujímavo.
Teenageri by mali dostat Pfizer.
16-17 majú dostať Pfizer, ale až zaočkujú všetkých 60+ a všetky rizikové skupiny.
Takže pravdepodobne tiež len nejaká chyba v Matrixe (v záznamoch zdravotnej poisťovne)...
Autoeditácia príspevku po 6 hod 13 min 22 sek:
Tak nakoniec 16-17 sú uprednostnení pred 60+, pretože pravdepodobne (zatiaľ nepotvrdené) termíny sa priraďujú podľa RČ a 04 nie je chápaný ako 2004, ale ako 1904
https://www.facebook.com/databezpatosu/ ... 028474265/
Takže pravdepodobne tiež len nejaká chyba v Matrixe (v záznamoch zdravotnej poisťovne)...
Autoeditácia príspevku po 6 hod 13 min 22 sek:
Tak nakoniec 16-17 sú uprednostnení pred 60+, pretože pravdepodobne (zatiaľ nepotvrdené) termíny sa priraďujú podľa RČ a 04 nie je chápaný ako 2004, ale ako 1904
https://www.facebook.com/databezpatosu/ ... 028474265/
-
Grim
Darca
A zase to nejako obišlo ľudí s chorobami. :-/
-
Mek
Addict
https://dennikn.sk/minuta/2372451

Ti diletanti v NCZI si to po sebe asi ani netestujuV Trnavskom kraji rieši župa problém s tým, že veľká časť ľudí, ktorá mala byť cez víkend zaočkovaná druhou dávkou vakcíny AstraZeneca, nedostala pozývaciu esemesku. Problém je na strane NCZI, ktoré nedokáže poslať esemesku tým, čo neuviedli svoje telefónne číslo v tvare +421, ale v tvare 09.
„Riešime to, vybrali sme týchto ľudí z databázy a správu by mali ešte dnes dostať,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.
Je niekde možnosť si overiť, či ma ZP nahlásila do zoznamu ľudí s chronickými chorobami?
Asi sa len dotazovať na poisťovni. Ministerstvo zdravotníctvo zverejnilo info, že ak príde termín na nesprávnu vakcínu (aj môj prípad), že si to máme preveriť v poisťovni. Dovolať som sa tam nevedel, tak som cez elektronickú pobočku napísal dotaz. Dávajú si 72 hodín na odpoveď.
No je v tom stále veľký bordel. Nie len v tom, že násťroční sa teraz húfne očkujú, ale aj ten zvyšok. Ja som sa včera registroval, dnes už som zaočkovaný modernou, 30 rokov. Na poliklinike v BA boli všetci cca môjho veku, plus mínus pár rokov, pritom každý deň na konci šichty pred futbalovým štadiónom čaká kopa chronicky chorých a dúfa, že sa im ujdú zvyšné vakcíny. Fakt ľudí, čo sú za toto zodpovední by mali do sekundy prepustiť.
-
harrison314
Hardcore addict
Tu by som asi povedal, ze dost masla na hlave budu mat aj poistovne.
Dalsia vec je, ze sa ockuje zhruba 8 az 10 tisic ludi denne. Cize za tyzden vieme zaockovat niekde okolo 45 az 60 tisic ludi (vikendy sa neockuje vsade). Mame aspon prvou davkou zaockovanych okolo 1,1 miliona ludi. Cast z obyvatelov tvoria deti, ktore ani na ockovanie nejdu. Cast tvoria ludia, ktori ockovanie odmietaju. A aj ked pred stadionmi cakaju ludia s chronickymi chorobami alebo dochodcovia, tu je otazne, ze kolko z nich je vobec registrovanych na ockovanie. Preto idu aj mladsie rocniky, pretoze pokial nemaju dostatok dochodcov, tak radsej budu ockovat aj mladsich.
Muffi, ak mas 30, dostal si Modernu a urcite si sa registroval medzi prvymi ked to vo stvrtok sputili, vsak? Preto nechapem to rozhorcenie o bordeli. Proste si sa nemal prihlasit a mohol si sa prihlasit az o dva mesiace.
Muffi, ak mas 30, dostal si Modernu a urcite si sa registroval medzi prvymi ked to vo stvrtok sputili, vsak? Preto nechapem to rozhorcenie o bordeli. Proste si sa nemal prihlasit a mohol si sa prihlasit az o dva mesiace.
Ja sa na altruistu nehrám, náhodou sa mi dostalo príležitosti využiť chybne nastavený systém, nemám problém to priznať. A neviním ani tých násťročných, normálne sa registrovali ako všetci. Keď som sa včera registroval nemal som ako vedieť, že dnes budem mať termín, čakáreň vraj nemá zohľadňovať dátum registrácie. Každopádne nevyzerá, že systém je nastavený tak, ako by mal byť.
heker... očkujeme rýchlosťou cca 20000 ľudí denne, občas sa to vyšplhá na 25-26000 ľudí denne = prvá + druhá dávka. Raz je viac prvej, posledné týždne sa očkuje viac druhou dávkou.. pekný rozpis tu (po dňoch, krajoch, vakcínach):
https://data.korona.gov.sk/stats/vaccinations/by-day
Stále to však je málo. Keď sme ČR darovali Modernu, hlásili rekordy 67000 ľudí denne. Dnes som zachytil nemecký rekord 1,1mil ľudí denne.
https://data.korona.gov.sk/stats/vaccinations/by-day
Stále to však je málo. Keď sme ČR darovali Modernu, hlásili rekordy 67000 ľudí denne. Dnes som zachytil nemecký rekord 1,1mil ľudí denne.
-
starysomar
Hardcore addict
Muffi - ja som sa registroval v nejaký deň, na druhý mi prišiel termín o ďalšie dva dni.
No a?
Pravda, ako zamestnanec kritickej infraštruktúry by som sa bol cez firmu dostal aj tak a prv, len som nevedel a dva mesiace maródil...
No a?
Pravda, ako zamestnanec kritickej infraštruktúry by som sa bol cez firmu dostal aj tak a prv, len som nevedel a dva mesiace maródil...
Akurát som čítal, že čakáreň bude chronicky chorých rozpoznávať od 1. mája, preto tento víkend budeme očkovať tisícky zdravých teenagerov skôr ako ľudí s rizikovými chorobami pre ťažký priebeh covidu. Či je to pravda alebo si to len vymysleli, aby teraz mali nejakú výhovorku a do budúceho týždňa stihli opraviť čakáreň, sa už asi nedozvieme.
Ale ktovie, Matovič teraz za to začal nakladať cez FB novému ministrovi zdravotníctva. Takže možno ešte bude show.
A samozrejme za to môže generál...nie ten duchom svätým požehnaný Krajči, ktorí koncom februára zrušil očkovanie ľudí s chorobami, akurát keď sa mali dostať na rad a do NCZI vymenoval svojich ľudí...
Ale ktovie, Matovič teraz za to začal nakladať cez FB novému ministrovi zdravotníctva. Takže možno ešte bude show.
Dokonca 20 tisic a viac denne. Ale prvou vakcinou je to len okolo 10 tisic ludi. Nikto z nas nevedel ako to bude po registracii fungovat, ale nadavat za to, ze vonku stoja chronicki chori ludia mi pride pokrytecke. Pokial sa niekto nechce ockovat, nech necha tak, zaockujem sa ja. Rovnake stastie si mal Muffi ty. Ja este nie, este mi termin neprisiel.
Mimochodom, ako je to so zapisom vakciny do medzinarodneho ockovacieho preukazu? Cital som, ze ministerstvo odkazuje na obvodneho lekara a obvodny lekar tvrdi, ze on s tymto ockovanim nic nema a nemoze to zapisat. Pritom v Rakusku to zapisuju vratane nalepovacieho stitku z vakciny, ktory nalepia do preukazu.
Mimochodom, ako je to so zapisom vakciny do medzinarodneho ockovacieho preukazu? Cital som, ze ministerstvo odkazuje na obvodneho lekara a obvodny lekar tvrdi, ze on s tymto ockovanim nic nema a nemoze to zapisat. Pritom v Rakusku to zapisuju vratane nalepovacieho stitku z vakciny, ktory nalepia do preukazu.
Tak napokon nešlo úplne šťastie - poisťovňa mi dnes večer zaslala email, že ma zaradili na zoznam prednostne očkovaných. Nejakú chvíľu som nerozumel, potom som pozrel tú vyhlášku a tam som našiel, že sa tam rátajú aj osoby čo majú problém s krvným tlakom. To síce už nemám, ale minulý rok som sa na to liečil a chodil po lekároch, tak zrejme na základe toho ma tam šupli a hneď aj brali.
To potom ale znamená, že to predsa len funguje, akurát tie databázy poisťovní samozrejme nie sú 100% aktuálne.
To potom ale znamená, že to predsa len funguje, akurát tie databázy poisťovní samozrejme nie sú 100% aktuálne.
Aku mas poistovnu? Lebo ja by som podla zoznamu mal tiez ist prednostne. Len Dovera na to asi kasle