Ako dopad pre jednotlivca, pravdepodobnost..., pravdepodobnost je ze mas 2000x vyssiu pravdepodobnost ze zomries na covid ako ze zomries na ockovanie na covid. To plati pre tu rizikovu skupinu 60+Terepin napísal: 16 nov 2021, 14:32 Aj v tom najsamlepšom scenári stále získaš "len" podstatne nižšiu pravdepodobnosť ťažkého priebehu choroby.![]()
Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
Krásna, priam nádherná mentálna gymnastika. Ty by si mal byť politikom.Muffi napísal: 16 nov 2021, 14:38 Človek by čakal, že si počas pandémie všimneš, že veci nefungujú na 100 %.
Bezpečnostný pás v aute nefunguje na 100%, ale používa sa, lebo v zásade funguje.
Plienky nezachytia 100% výkalov, keď sa dieťa pokadí, ale používajú sa, lebo v zásade fungujú.
Keď si dáš ibalgin na bolesť zuba, ta neprestaneš úplne cítiť bolesť, ale aj tak si ho dáš, lebo z časti funguje.
Dokonca aj pri sexe s kondómom môže žena otehotnieť, lebo aj ten môže byť nejako poškodený.
Nie som si istý, kto z nás dvoch tu nerozumie.
Autoeditácia príspevku po 1 min 15 sek:
Moja pointa je, že vakcína ťa neochráni pred nakazením a pred symptómami. A ani negarantuje, že neskončíš v nemocnici. Preto hovorím o pravdepodobnosti.retkvic napísal: 16 nov 2021, 14:43 Ako dopad pre jednotlivca, pravdepodobnost..., pravdepodobnost je ze mas 2000x vyssiu pravdepodobnost ze zomries na covid ako ze zomries na ockovanie na covid. To plati pre tu rizikovu skupinu 60+
Terepin, pollitikom by si mal byt ty, lebo vzdy ked im dojde argumentacna schopnost, tak obratia rec na inu temu.
Ved aj ja som ti dal pravdepodobnost, aj to ze zajtra nevyjde slnko ma svoju pravdepodobnost.
Ved aj ja som ti dal pravdepodobnost, aj to ze zajtra nevyjde slnko ma svoju pravdepodobnost.
mame rok a pol dat, vieme, ze rizikove skupiny su stari/chori/tlsti; tie jednotky percent mimo tychto skupin mozu byt riesene v ramci BAUMuffi napísal: 16 nov 2021, 14:19Každopádne pri delta variante je špecifikovať ohrozených na 20% najstarších / najviac chorých trúfalé, tie odchýlky vo veku tragicky ukončených hospitalizácií sú tam časté a nedržia sa striktne nejakých vysokých ročníkov.
dovolim si to podlozit postom DbP: https://www.facebook.com/databezpatosu/ ... 7024364764
Lebo my sme na Slovensku stále nepochopili, že náš HLAVNÝ problém sa nevolá 2,917,804 NEZAOČKOVANÝCH, ale náš hlavný problém sa volá NEZAOČKOVANÍ SENIORI.
Viete, prečo je dôležité očkovať tých seniorov nad 60 rokov?
1) Vyše 2/3 prijatých pacientov do nemocníc sú oni
2) Vyše 90% úmrtí v pandémiii sú oni
3) Priemerný vek tých obetí je 74 rokov. (nie 47, ale 74)
4) Nevedia sa dostať do nemocnice inak ako záchrankou
5) Predstavujú drvivú väčšinu ľudí na ventilátoroch
to sa deje, skoly sa nechavaju premorovat, postupne a pomaly; viacmenej aj zbytok populacie, kedze nie su nariadene lockdownyPri otázke, či je správne ísť cestou cieleného premorenia mladších si treba položiť otázku, či by bol zástanca tejto metódy ochotný vyskúšať to na sebe a svojich blízkych. Ja keď sa nad tým zamyslím, tak určite nie, dobrovoľne by som nevyspytateľnosť delty na sebe a okolí neskúšal.
retkvic napísal: 16 nov 2021, 14:50Terepin, pollitikom by si mal byt ty, lebo vzdy ked im dojde argumentacna schopnost, tak obratia rec na inu temu.
Komu došli argumenty? Napísal si čisté fabulácie, ktoré si si vytiahol zo zadku a keď som ti ich začal jeden pop jednom vyvracať, tak dorazu nejdeš obsiahlo argumentovať. No áno, lebo nemáš žiadne protiargumenty.
A mimochodom, doteraz čakám na vysvetlenie, ako môže vakcinácia zabraňovať ťažkému ochoreniu a zároveň je v nemocniciach 19% začkovaných.
Vakcína nie je skafander alebo nejaká nepriepustná bariéra. Len učí imunitný systém ako si vytvárať špecifické protilátky. Starší ľudia, ľudia s XY diagnózami nemajú výkonný imunitný systém ako mladý zdravý človek. Preto je u takých ľudí vakcína menej účinná, ale stále je to lepšie ako sa nedať očkovať, čo jasne dokazuje, prečo pri zaočkovanosti menšej ako 50% na Slovensku, nie je nemocnica obsadená 50/50, ale výrazne v nej prevyšujú neočkovaní ľudia.Terepin napísal: 16 nov 2021, 16:25 A mimochodom, doteraz čakám na vysvetlenie, ako môže vakcinácia zabraňovať ťažkému ochoreniu a zároveň je v nemocniciach 19% začkovaných.
Terepin - poslal som údaje, čísla, argumenty. Tvoje reakcie boli:
- nechápem slovenčine, mám nízke IQ
- mentálna gymnastika, môžem byť politik
- nemám páru na čo reagujem
- došli mi argumenty
- údiv, že nebudem ďalej reagovať na tvoje príspevky.
Vakcinácia zabraňuje ťažkému priebehu ochorenia a 19% vakcinovaných v nemocniciach toto tvrdenie potvrdzuje a nie vyvracia. Keby nezabraňovala, nebolo by to 19%, ale vzhľadom na pomer očkovaných k neočkovaným čosi medzi 40 - 50 %. Dal som tu príspevok s podrobným výpočtom (post2389770.html#p2389770), kde to máš čierne na bielom.
0.021884 < 0.076844
Vidíš tieto dve čísla a dokážeš si interpretovať, o čom hovoria?
Ak nie, akákoľvek snaha o ďalšiu debatu je úplne zbytočná
To druhé je približne 3,5x väčšie, čo znamená, že na dvoch zaočkovaných skončí v nemocnici sedem nezaočkovaných.
Znamená to, že vakcína zabraňuje ťažkému priebehu?
U 5/7 ľudí očividne áno.
U 2/7 nie, keďže na sto percent nefunguje nič.
- došli mi argumenty
Vakcinácia zabraňuje ťažkému priebehu ochorenia a 19% vakcinovaných v nemocniciach toto tvrdenie potvrdzuje a nie vyvracia. Keby nezabraňovala, nebolo by to 19%, ale vzhľadom na pomer očkovaných k neočkovaným čosi medzi 40 - 50 %. Dal som tu príspevok s podrobným výpočtom (post2389770.html#p2389770), kde to máš čierne na bielom.
0.021884 < 0.076844
Ak nie, akákoľvek snaha o ďalšiu debatu je úplne zbytočná
To druhé je približne 3,5x väčšie, čo znamená, že na dvoch zaočkovaných skončí v nemocnici sedem nezaočkovaných.
U 5/7 ľudí očividne áno.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Hmm Terepin, 13 rokov si si nevedel najst zenu a ignoroval si vsetky rady. Teraz pre zmenu ignorujes rady lekarov, vedcov a ludi, ktori sa danej problematike rozumeju. Ako pise Muffi, zbytocne tu bude argumentovat niecim, pretoze sa zachovas aj tak ako v teme o zenach - bud si najdes vyhovorky alebo vediet diskusiu mimo temy.
toto som si inak googlil a jedna z map ukazuje, ze maju nadpriemerne vysoke hodnoty vitaminu D, viac ako staty v stredomoribrm napísal: 16 nov 2021, 12:02Porovnávať zodpovedných švédov s vysokou hladinou vitamínu D s nezodpovednými slovákmi, ktorí sa pretekajú v nedodržiavaní opatrení je podľa mňa úplne scestné...
to sa mi zda ako nestandardne, ale mozne to je, ak ho maju dodavany suplementami
A všetky som ti vyvrátil.
A prečo by som sa mal správne slušne k primitívovy, ktorý vystrihol moje vetu z kontextu a začal ma na základe nich ohovárať? A doteraz si sa neospravedlnil, tak čo sa sťažuješ?Muffi napísal: 16 nov 2021, 17:26 Tvoje reakcie boli:
- došli mi argumenty
Naozaj to dokazuje? Hmm. Tak sa pozrime na definíciu slova zabrániť:Muffi napísal: 16 nov 2021, 17:26Vakcinácia zabraňuje ťažkému priebehu ochorenia a 19% vakcinovaných v nemocniciach toto tvrdenie potvrdzuje a nie vyvracia.
https://slovnik.aktuality.sk/pravopis/s ... A1ni%C5%A5
A ty na základe tejto definície ideš tvrdiť, že dôkaz o zabránení ťažkého priebehu choroby vďaka vakcíne je ten, že v nemocniciach leží 19% zaočkovaných s ťažkým priebehom choroby? Človeče, ty si génius. Ty si nanovo zadefinoval význam slova zabrániť. V stredu zavolám na Maticu slovenskú a oboznámim ich s tvojou novou definíciou, OK?zabrániť1, -í, -ia dok. (komu v čom, čo, čomu) nedopustiť, aby sa niečo stalo al. dialo, zamedziť, znemožniť, prekaziť niečo
Ale hore si tvrdil, že je to stopercentné. Takže ako to vlastne je? Mám volať na Maticu alebo nie?Muffi napísal: 16 nov 2021, 17:260.021884 < 0.076844
Ak nie, akákoľvek snaha o ďalšiu debatu je úplne zbytočná![]()
U 5/7 ľudí očividne áno.
Autoeditácia príspevku po 3 min 29 sek:
Kde konkrétne som napísal, že ignorujem rady doktorov? Prosím, cituj ma.hojko napísal: 16 nov 2021, 17:36 Teraz pre zmenu ignorujes rady lekarov, vedcov a ludi, ktori sa danej problematike rozumeju.
Myslíš tak ako ty tu?
Ďakujem za pekný príklad.hojko napísal: 16 nov 2021, 17:36Hmm Terepin, 13 rokov si si nevedel najst zenu a ignoroval si vsetky rady.
1/v Skandinavii celkovo je vysoky prijem mastnych rýb typu losos ktore su velmi dobrym zdrojom vit D3beardie napísal: 16 nov 2021, 19:28 toto som si inak googlil a jedna z map ukazuje, ze maju nadpriemerne vysoke hodnoty vitaminu D, viac ako staty v stredomori
to sa mi zda ako nestandardne, ale mozne to je, ak ho maju dodavany suplementami
2/maju vysoke povedomie o preventivnom vplyve zdraveho zivotneho stylu na zdravotny stav, preto je tam bezne ze si hladinu vit D3 sleduju na zaklade odberov a nasledne reguluju doplnkami
3/ludia na juhu Europy sice maju nepomerne viacej slnecneho ziarenia ako na severe Europy, ale zase su tmavsi takze musia byt na slnku vyrazne dlhsie ako ludia zo severu ktori maju svetlu plet
3/samotna premena Uv ziarenia v koži na vit D3 je pomerne zlozita vec, preto je lepsie si ho doplnat doplnkami ako sa vylucne spoliehat na umiernene slnenie
Áno, všetky si vyvrátil, resp. si o tom samého seba presvedčil.
Existuje aj čosi ako bežná diskusia, kde človek nelipne na presnom terminus technicus každého slovka a áno, slovo "zabráni" v tomto kontexte bolo myslené ako zredukuje, čo som podložil aj číslami. Každý normálny čitateľ tomu myslím porozumie, ale samozrejme nejaký arogantný blbeček sa toho rád chytí, aby obhajoval svoje bludy malicherným slovičkárením.
Odpusť, že ťa musí primitív opravovať v rodnom jazyku, ale máš v tom slove vcelku primitívnu chybu. Keď sa ideš oháňať slovníkom a presnou definíciou pojmov, tak sa bež doučiť gramatiku a potom ma poučuj o význame slov.
Existuje aj čosi ako bežná diskusia, kde človek nelipne na presnom terminus technicus každého slovka a áno, slovo "zabráni" v tomto kontexte bolo myslené ako zredukuje, čo som podložil aj číslami. Každý normálny čitateľ tomu myslím porozumie, ale samozrejme nejaký arogantný blbeček sa toho rád chytí, aby obhajoval svoje bludy malicherným slovičkárením.
Ukáž mi prosím, kde som to tvrdil. Daj link na tvrdenie.
A presne o tom to je: o zdravotnom štýle. A bolo dokázané, že ľudia, ktorí prekonali chorobu, mali v tele viac a silnejšie protilátky proti COVIDu, než poskytuje samotná vakcinácia. Avšak ak bola vakcína podaná po prekonaní choroby, odozva imunitného systému bola ešte silnejšia. Zase na druhej strane sa objavili prípady, keď aj mladí ľudia po prekonaní choroby mali permanentne zhoršenú pamäť. Čiže je to vabank.gogo956 napísal: 16 nov 2021, 21:13 1/v Skandinavii celkovo je vysoky prijem mastnych rýb typu losos ktore su velmi dobrym zdrojom vit D3
2/maju vysoke povedomie o preventivnom vplyve zdraveho zivotneho stylu na zdravotny stav, preto je tam bezne ze si hladinu vit D3 sleduju na zaklade odberov a nasledne reguluju doplnkami
3/ludia na juhu Europy sice maju nepomerne viacej slnecneho ziarenia ako na severe Europy, ale zase su tmavsi takze musia byt na slnku vyrazne dlhsie ako ludia zo severu ktori maju svetlu plet
3/samotna premena Uv ziarenia v koži na vit D3 je pomerne zlozita vec, preto je lepsie si ho doplnat doplnkami ako sa vylucne spoliehat na umiernene slnenie
ja som zastanca toho aby sa ludia slobodne rozhodovali sami za seba v co najvacsej miere.
Kto nechce, nech sa neockuje, ja ale v kazdom pripade mam obe davky a na tretiu pojdem akonahle ma pozvu. V mojom najblizsom okoli su ludia ktori sa rozhodli vobec neockovat a ja to ich rozhodnutie akceptujem.
Kto nechce, nech sa neockuje, ja ale v kazdom pripade mam obe davky a na tretiu pojdem akonahle ma pozvu. V mojom najblizsom okoli su ludia ktori sa rozhodli vobec neockovat a ja to ich rozhodnutie akceptujem.
Ideš porovnávať y/i a úmyselné prekrúcanie významu slova? Tu sa nejedná o žiadny technický alebo odborný výraz, ale o bežné slovo, ktorého význam je presne zadefinovaný v kodifikovanej spisovnej slovenčine. Akákoľvek diskusia týmto smerom je neprípustná. Chceš viesť serióznu diskusiu na akúkoľvek tému? Tak sa vyjadruj exaktne.Muffi napísal: 16 nov 2021, 21:18 Áno, všetky si vyvrátil, resp. si o tom samého seba presvedčil.
Odpusť, že ťa musí primitív opravovať v rodnom jazyku, ale máš v tom slove vcelku primitívnu chybu. Keď sa ideš oháňať slovníkom a presnou definíciou pojmov, tak sa bež doučiť gramatiku a potom ma poučuj o význame slov.
Takže nie, vakcína nezabraňuje ťažkému priebehu ochorenia, len znižuje šancu, že k nemu dôjde. Pričom tieto dve tvrdenia sú významovo odlišné ako deň a noc. A to je fakt a nie môj subjektívny výklad nášho materinského jazyka.
Autoeditácia príspevku po 5 min 2 sek:
A to je správna mentalita. Ja som tiež plne zaočkovaný, pričom môj kamarát nie. Nijako ho neodsudzujem, ale do mesta ho nevolám, lebo nikam ho nepustia. Holt má smolu.gogo956 napísal: 16 nov 2021, 21:26 ja som zastanca toho aby sa ludia slobodne rozhodovali sami za seba v co najvacsej miere.
Takto podobne som "argumentoval" keď som mal 12 rokov a snažil som sa pred kamarátmi navodiť dojem, že som múdrejší, než som naozaj bol.
Kde tam tvrdím, že mu zabraňuje na 100%? Z kontextu jasne vyplýva, že nič také netvrdím. Skutočne nemá zmysel na teba reagovať, ideš si proste svoje, ako aj v ostatných témach.
Kde tam tvrdím, že mu zabraňuje na 100%? Z kontextu jasne vyplýva, že nič také netvrdím. Skutočne nemá zmysel na teba reagovať, ideš si proste svoje, ako aj v ostatných témach.
https://www.noviny.sk/slovensko/529614- ... -na-otazky
Huh. Takže môj predpoklad bol správny. Mám totiž teóriu, že keďže je alergia len prehnaná reakcia imunitného systému (teda je hyperaktívny), tak sa COVID horšie rozšíri v tele. To by aj vysvetľovalo prečo som už 18 rokov nezažil horúčky.
Autoeditácia príspevku po 3 min 37 sek:
A ja už tiež k tomu nemám viac čo povedať.
Huh. Takže môj predpoklad bol správny. Mám totiž teóriu, že keďže je alergia len prehnaná reakcia imunitného systému (teda je hyperaktívny), tak sa COVID horšie rozšíri v tele. To by aj vysvetľovalo prečo som už 18 rokov nezažil horúčky.
Autoeditácia príspevku po 3 min 37 sek:
Len tak zo srandy sa skús opýtať svojho doktora, či vakcinácia zabraňuje ťažkému priebehu choroby. Schválne, čo na to povie.Muffi napísal: 16 nov 2021, 21:47 Takto podobne som "argumentoval" keď som mal 12 rokov a snažil som sa pred kamarátmi navodiť dojem, že som múdrejší, než som naozaj bol.
A ja už tiež k tomu nemám viac čo povedať.
Mna by zaujimala statistika ako je to s prekonanymi a opetovnou infekciou deltou, v štatistikach su pri nakazenych iba očkovani a neočkovani, že ako teda stojime s tou lepšou imunitou po prekonani.
Toto sa bude urcite pacit Terepinovi aj beardimu.
Toto sa bude urcite pacit Terepinovi aj beardimu.
Vskutku. "Vakcíny neboli konštruované preto, aby bránili šíreniu vírusu." A všetko za tým je presne to, čo tu celý čas tvrdím. Ďakujem za to video. 
musis chodit do tej spravnej temyretkvic napísal: 16 nov 2021, 22:44 Mna by zaujimala statistika ako je to s prekonanymi a opetovnou infekciou deltou, v štatistikach su pri nakazenych iba očkovani a neočkovani, že ako teda stojime s tou lepšou imunitou po prekonani.
dnesne data:
2359 neočko, neprodělali (425 na JIP)
1889 očko, neprodělali (183 na JIP)
29 neočko, prodělali (1 na JIP)
19 očko, prodělali (2 na JIP)
v skratke, reinfekcia je vzacna a tazky priebeh po reinfekcii je vynimocny
video zaujimave, s Drbalom som cital pred par dnami rozhovor a nehovoril tam blbosti