Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
Som typ človeka, ktorý si potrpí na explicitnom vyjadrovaní. Diskusie typu "veď ty vieš čo som tým myslel" len zbytočne vedú k problémom.
-
javatar
Hardcore addict
A predpoklad, ze sa druha osoba vyjadruje tiez explicitne, tiez vedie k problemom.
Radsej sa spytaj a vysvetli ako predpokladaj co ta druha strana tvrdi.
Tiez mam radsej presne a podlozene tvrdenia - ale pokial to nepoviem dopredu, ze na tom trvam tak druha strana nemoze predlozit svoje, pripadne vyjadrit svoje preferencie. Ale dost bolo OT.
Radsej sa spytaj a vysvetli ako predpokladaj co ta druha strana tvrdi.
Tiez mam radsej presne a podlozene tvrdenia - ale pokial to nepoviem dopredu, ze na tom trvam tak druha strana nemoze predlozit svoje, pripadne vyjadrit svoje preferencie. Ale dost bolo OT.
Terepin, nabuduce, ked ta zacne boliet hlava, tak si daj namiesto ibalginu radsej multivitamin, mozno ta to prejde.Terepin napísal: 18 nov 2021, 11:14 Naozaj. Ja som poukazoval na to, že vakcína neposkytuje imunitu voči chorobe, len poskytuje šancu ju lepšie zvládnuť. Čiže v princípe funguje ako multivitamín. Ale vláda a média ju popisujú ako spásu ľudskej civilizácie.
Aktualne sa dost premiela tych 9 mesiacov od druhej davky ako max doba fungovania covid passu, ako to maju ale ty co covid prekonali?
Tiez sa budu musiet po 9 mesiacoch ockovat?
-
starysomar
Hardcore addict
Lepsie aj skor.
A nie skrz nejaky pas.
Ockovane straca ucinok aj rychlejsie.
A nie skrz nejaky pas.
Ockovane straca ucinok aj rychlejsie.
Už po 3 mesiacoch. Som zvedavý, ako dlho bude stáť tvrdiť, že je to najlacnejšie riešenie.
ludia budu okolnostami prinuteni znova sa ockovat, inak z nich budu obcania druhej kategorie
Všetci budeme občania druhej kategórie, lebo to štátny rozpočet položí do kolien.
Neprepalacaju vakciny nahodou zdravotne poistovne?
Prečo človek bez vodičského preukazu nie je občanom druhej kategórie? Očividne človek bez vodičáku nemá rovnaké práva, ako ten s vodičským preukazom. Pritom tuto je to ešte viac diskriminačné, lebo vybaviť si taký preukaz je finančne náročné, zatiaľ čo očkovanie je pre občana momentálne zadarmo.
Prečo nás politici nútia dať deti do školy? Nie som občanom druhej kategórie, keď ma štát obmedzuje a nanúti mi vzdelanie povinnou školskou dochádzkou? Čo ak vyslovene chcem, aby moje dieťa ostalo analfabetom?
Skutočne ma úprimne zaujíma, prečo je téma povinného očkovania natoľko kontroverzná, kdežto iné povinnosti / obmedzenia berieme ako samozrejmosti.
Terepin - zaočkovať populáciu 1-2x do roka je určite ďaleko menej nákladné, ako to, čo sa tu teraz deje. Aj na to testovanie zrejme ide podstatne viac peňazí, keďže ľudia sa testujú omnoho častejšie.
Prečo nás politici nútia dať deti do školy? Nie som občanom druhej kategórie, keď ma štát obmedzuje a nanúti mi vzdelanie povinnou školskou dochádzkou? Čo ak vyslovene chcem, aby moje dieťa ostalo analfabetom?
Skutočne ma úprimne zaujíma, prečo je téma povinného očkovania natoľko kontroverzná, kdežto iné povinnosti / obmedzenia berieme ako samozrejmosti.
Terepin - zaočkovať populáciu 1-2x do roka je určite ďaleko menej nákladné, ako to, čo sa tu teraz deje. Aj na to testovanie zrejme ide podstatne viac peňazí, keďže ľudia sa testujú omnoho častejšie.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Držba vodičského preukazu nereflektuje schopnosť človeka šoférovať.Muffi napísal: 18 nov 2021, 17:30 Prečo človek bez vodičského preukazu nie je občanom druhej kategórie?
Vodičák sa občas používa ako nástroj trestu, kedy v niektorých krajinách je použitý ako vydierací prostriedok v súvislosti napr. pri neplatení výživného. Veľmi dobrý sposob ako prinútiť tie peniaze na výživne zarobiť napr. šoféra kamiónu.
Škola je štátom zneužitá ako indoktrinačný prostriedok pre výchovu decka na účasť v systéme a výučbu poslušnosti voči štátu. To je negatívom.Muffi napísal: 18 nov 2021, 17:30 Prečo nás politici nútia dať deti do školy? Nie som občanom druhej kategórie, keď ma štát obmedzuje a nanúti mi vzdelanie povinnou školskou dochádzkou? Čo ak vyslovene chcem, aby moje dieťa ostalo analfabetom?
Škola má predovšetkým socializačnú funkciu na tvorbu účasti v spoločnosti, tvorbu sociálnych interakcií a skillov, tvorbu sociálneho kruhu žiaka. To je pozitívom.
Škola občas aj naučí nejakú vedomosť, to hodnotím neutrálne. Ja som dosť vecí zo všetkých mojich 3 stupňov vzdelania zabudol.
Šupnúť žiakov na 2 roky na online vyučovanie je tá najhoršia zrúdnosť, akú mohla naša spoločnosť deckám spraviť.
Nielenže, tie (ne)nadobudnuté vedomosti žiakovi nepomožu, dokonca je ešte sociálne zakrnulý a izolovaný. 2 roky sociálneho života v pi*i.
Skutočne ma úprimne zaujíma, prečo sa ľudia hlbšie nezamýšľajú nad skutočným povodom niektorých nezmyselností, ako je napr. existencia občianskeho preukazu. Občiansky preukaz totiž nie je preukazom občianstva.Muffi napísal: 18 nov 2021, 17:30 Skutočne ma úprimne zaujíma, prečo je téma povinného očkovania natoľko kontroverzná, kdežto iné povinnosti / obmedzenia berieme ako samozrejmosti.
Soráč za offtopic, ale musel som.
//Vedomostné okienko:
Za občiansky preukaz, ktorý nie je preukazom občianstva, sa za vydanie štátu neplatí.
Za doklad, ktorý je preukazom občianstva si štát vypýta za vydanie 33€.
Funny, že ?
Otázka za bludišťáka: Kto vie, čo je dokladom občianstva ?
lebo integrita osoby, preto sa rad pytam na potratyMuffi napísal: 18 nov 2021, 17:30Skutočne ma úprimne zaujíma, prečo je téma povinného očkovania natoľko kontroverzná, kdežto iné povinnosti / obmedzenia berieme ako samozrejmosti.
Na Slovensku (aj v ČR) sa prekonanie covidu uznáva iba 6 mesiacov (pôvodne to boli 3 mesiace, predĺžilo sa to cca niekedy v apríli 2021). V prípade očkovania u nás doteraz určený žiadny časový limit (ani vo vyhláškach ÚVZ ani v doterajšom covid automate).retkvic napísal: 18 nov 2021, 15:51 Aktualne sa dost premiela tych 9 mesiacov od druhej davky ako max doba fungovania covid passu, ako to maju ale ty co covid prekonali?
Tiez sa budu musiet po 9 mesiacoch ockovat?
Dnes bol ale prijatý nový covid automat, podľa ktorého by sa očkovanie malo uznávať už iba po dobu 1 roka (v prípade prekonania covidu ostáva doba 6 mesiacov). A inak novinkou je aj to, že plne očkovaní a tí, ktorí covid prekonali sú už rovnocenní a platia pre nich rovnaké pravidlá (je tam nová kategória OP = očkovaní a po prekonaní).
Autoeditácia príspevku po 35 min 36 sek:
Mýliš sa, pretože občiansky preukaz je jeden z plnohodnotných dokladov o štátnom občianstve SR, spolu s cestovným pasom a tzv. osvedčením o štátnom občianstve SR (§ 9a ods. 1 zákona č. 40/1993 Z. z. o štátnom občianstve SR)Andi_Cibula napísal: 18 nov 2021, 18:00Soráč za offtopic, ale musel som.
//Vedomostné okienko:
Za občiansky preukaz, ktorý nie je preukazom občianstva, sa za vydanie štátu neplatí.
Za doklad, ktorý je preukazom občianstva si štát vypýta za vydanie 33€.
Funny, že ?![]()
Otázka za bludišťáka: Kto vie, čo je dokladom občianstva ?![]()
Nepises zle ale touto logikou by si (teoreticky samozrejme) akceptovat aj ockovanie kazdy tyzden?Muffi napísal: 18 nov 2021, 17:30 Prečo človek bez vodičského preukazu nie je občanom druhej kategórie? Očividne človek bez vodičáku nemá rovnaké práva, ako ten s vodičským preukazom. Pritom tuto je to ešte viac diskriminačné, lebo vybaviť si taký preukaz je finančne náročné, zatiaľ čo očkovanie je pre občana momentálne zadarmo.
Tak vymyslel ho jeden nemec ktoreho nie je vhodne menovat
Človek bez vodičáku má rovnaké ľudské práva ako človek s vodičákom. Môže sa slobodne pohybovať do práce, do obchodu, k lekárovi. Môcť viesť motorové vozidlo nie je totiž právo, ale výsada! O tom sa snáď nemusíme baviť, aby môcť chodiť do práce, alebo do spoločnosti malo byť výsadou podloženou očkovaním, vodičákom, alebo iným nezmyslom.Muffi napísal: 18 nov 2021, 17:30 Prečo človek bez vodičského preukazu nie je občanom druhej kategórie? Očividne človek bez vodičáku nemá rovnaké práva, ako ten s vodičským preukazom. Pritom tuto je to ešte viac diskriminačné, lebo vybaviť si taký preukaz je finančne náročné, zatiaľ čo očkovanie je pre občana momentálne zadarmo.
v rohu sa osiva covidpass a pomaly zviha svoju dopichanu ruku
Predbehol si ma. Jeho prirovnanie covid passu k vodičáku je tak absurdné až začínam čakať kedy začne obhajovať sociálny kreditný systém v Číne.kayko napísal: 18 nov 2021, 20:05 Človek bez vodičáku má rovnaké ľudské práva ako človek s vodičákom. Môže sa slobodne pohybovať do práce, do obchodu, k lekárovi. Môcť viesť motorové vozidlo nie je totiž právo, ale výsada! O tom sa snáď nemusíme baviť, aby môcť chodiť do práce, alebo do spoločnosti malo byť výsadou podloženou očkovaním, vodičákom, alebo iným nezmyslom.
Dobre teda, vodičák nebolo možno najlepšie prirovnanie, ale viete, kam smerujem.
Prečo som obmedzovaný tým, že musím nosiť na ulici šaty a nevpustia ma nahého do práce?
Lebo pravidlá stanovené spoločnosťou pre potreby jej fungovania sú v danej spoločnosti postavené nad záujem jednotlivca. Áno, aj v demokratickej spoločnosti také pravidlá sú a musia byť, keďže sa nejedná o anarchiu.
Keď záujem jednotlivca ohrozuje záujem spoločnosti, ak chce jednotlivec v tej spoločnosti fungovať, prispôsobí sa jej alebo je z nej vylúčený.
Keď odborná komunita usúdi, že nezaočkovať sa voči nejakej chorobe škodí fungovaniu spoločnosti, je na mieste prispôsobiť tomu pravidlá spoločnosti.
A áno, odborná komunita tak už dávno usúdila, ale však čo taká odborná komunita môže vedieť?
V súčasnosti to už vôbec nie je otázka o tom, či by sa malo očkovať, ale či je v poriadku v demokratických krajinách do toho ľudí tlačiť a to je jediná dilema. A potom to dopadne ako s universal health care alebo držanie zbraní v USA, kde len spomenúť čosi také ako povinné zdravotné poistenie alebo reguláciu zbraní je považované za obmedzovanie slobody a socializmus, hoci vidno, že to má nepriaznivé dopady.
Prečo som obmedzovaný tým, že musím nosiť na ulici šaty a nevpustia ma nahého do práce?
Lebo pravidlá stanovené spoločnosťou pre potreby jej fungovania sú v danej spoločnosti postavené nad záujem jednotlivca. Áno, aj v demokratickej spoločnosti také pravidlá sú a musia byť, keďže sa nejedná o anarchiu.
Keď záujem jednotlivca ohrozuje záujem spoločnosti, ak chce jednotlivec v tej spoločnosti fungovať, prispôsobí sa jej alebo je z nej vylúčený.
Keď odborná komunita usúdi, že nezaočkovať sa voči nejakej chorobe škodí fungovaniu spoločnosti, je na mieste prispôsobiť tomu pravidlá spoločnosti.
A áno, odborná komunita tak už dávno usúdila, ale však čo taká odborná komunita môže vedieť?
V súčasnosti to už vôbec nie je otázka o tom, či by sa malo očkovať, ale či je v poriadku v demokratických krajinách do toho ľudí tlačiť a to je jediná dilema. A potom to dopadne ako s universal health care alebo držanie zbraní v USA, kde len spomenúť čosi také ako povinné zdravotné poistenie alebo reguláciu zbraní je považované za obmedzovanie slobody a socializmus, hoci vidno, že to má nepriaznivé dopady.
Na covid zomieraju nezaockovani starci, coma po tom ze sa nezaockovali? Mali sa zaockovat ... tak nech ich daju povinne zaockovat!!! Ale to by sa mnohym nepačilo lebo chcu poberať aj dochodok a byť nezaočkovany na ten im politici nesiahnu tak jak mladym siahajuna prácu a štúdium 
Tebe už evidentne siahli na štúdium dávno pred tým 
Muffi
Ono je to skor o tom, ze malokto by sa chcel pozerat v práci na svojho naheho šéfa a pracovne vykony by išli zákonite dolu. Prípadne niekto ma sice napr rajcovnu šéfku či kolegynu, ale zase by to skončilo na tom, že práci by sa venovalo menej pozornosti ako je vhodné 
--
btw prave som sa vratil zo samoplatcovskych odberov krvi a bolo to tam narvane ludmi co si nechavali zistit protilatky, že vraj labak pomaly ani nestiha spracovavat vzorky tvrdila sestricka/Ba/
s tym zamestnaním: to je na zamestnavatelovi, ked mas pracovnu zmluvu ktora to povoluje a nie je to proti internym pravidlam zamestnavatela, tak mozes byt tam aj nahý. Existuju povolania ktore nahotu dokonca vyžadujú"Prečo som obmedzovaný tým, že musím nosiť na ulici šaty a nevpustia ma nahého do práce?"
--
btw prave som sa vratil zo samoplatcovskych odberov krvi a bolo to tam narvane ludmi co si nechavali zistit protilatky, že vraj labak pomaly ani nestiha spracovavat vzorky tvrdila sestricka/Ba/